el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός vs Εφές: Must win στο ΟΑΚΑ

Πίνακας Περιεχομένων

Μοναδικός στόχος η νίκη  για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Εφές, πρωτίστως για ψυχολογικούς και έπειτα για αγωνιστικούς λόγους.

Έχοντας ως σύμμαχο την παράδοση, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Εφές (31/10, 21:00) με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα ισοφαρίσει σε 3-3 το ρεκόρ νικών-ηττών και φυσικά θα συμβάλλει στην τόνωση της ψυχολογίας στο «στρατόπεδο» της ελληνικής ομάδας.

Να διευρύνει το σερί νικών στα πέντε ματς το ζητούμενο για την Εφές (4-1 το ρεκόρ της), η οποία έρχεται από εντός έδρας επικράτηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, έπειτα από μία εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλιε Μίτσιτς (18 πόντοι, 7.8 ασίστ, 2.2 κλεψίματα μ.ο.), που ήταν ο κορυφαίος της 5ης αγωνιστικής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παρότι σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση από άποψη σκοραρίσματος στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Ρωσία από τη Χίμκι με 103-86 πληρώνοντας την κακή αμυντική του συμπεριφορά σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «πράσινους» ήταν στον τομέα των ριμπάουντ (45-23), τη στιγμή που ακόμα μία φορά δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια (8/25 τρίποντα).

Image result for fredette

Το πεντάλεπτο στα τέλη της τρίτης περιόδου και στις αρχές της τέταρτης, ήταν τα καθοριστικά διαστήματα ως προς την έκβαση του αποτελέσματος για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, αφού οι Ρώσοι σε εκείνο το σημείο προηγήθηκαν με 12 πόντους και ουσιαστικά έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους.

Θα πρΕπει να βροΥμε ενΕργεια Ωστε να ανταπεξΕλθουμε στις δυσκολΙες του σημαντικοΥ αγΩνα απΕναντι στην ΕφΕς. ΧρειαζΟμαστε πολΥ αυτΗ τη νΙκη και θα κΑνουμε τα πΑντα για να το πετΥχουμε Εχοντας στο πλευρΟ μας τον κΟσμο μας. Η βοΗθειΑ του εΙναι πΑντοτε σημαντικΗ για εμΑς – ΙωΑννης ΠαπαπΕτρου

Στην ομοιογένεια που έχει αποκτήσει η Εφές στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης, που δεν υπολογίζει ακόμα μία φορά στις υπηρεσίες του τραυματία Νίκου Παππά (χωρίς συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση).

ΕΦΕΣ

Με κεκτημένη ταχύτητα, μετά το σερί των τεσσάρων νικών, με πιο πρόσφατη το 85-70 επί του Ερυθρού Αστέρα η Εφές. Είχαν προηγηθεί οι νίκες επί των Ρεάλ Μαδρίτης (76-60 εντός), Βαλένθια (83-78 εκτός) και Αλμπα Βερολίνου (106-105 εντός).

Το σημερινό είναι το πρώτο από τα τέσσερα εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει στην επόμενη 5άδα αγώνων η τουρκική ομάδα, η οποία την επόμενη αγωνιστική έχει υποχρεώσεις και πάλι επί ελληνικού εδάφους, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Image result for micic efes

Ο Μίτσιτς, που αναδείχθηκε MVP της 5ης αγωνιστικής, είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στην Εφές, η οποία φέτος παίρνει πολύτιμες βοήθειες στο σκορ και από τους Σέιν Λάρκιν (πλέι μέικερ), Άλεκ Πίτερς (φόργουορντ) και Μπράιν Ντάνστον (σέντερ), τη στιγμή που από τον πάγκο δείχνουν έτοιμοι να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή οι Σιμόν Κρούνοσλαβ (γκαρντ) και Κρις Σίνγκλετον (φόργουορντ).

Παραμένει εκτός πλάνων ο φόργουορντ Αντριέν Μοερμάν, εκ των βασικών συντελεστών την περσινή σεζόν για τη ομάδα της Τουρκίας (15.2 πόντοι μ.ο. στην Ευρωλίγκα πέρσι).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δώδεκα φορές έχει υποδεχθεί κατά το παρελθόν την Εφές ο Παναθηναϊκός σε επίπεδο Ευρωλίγκας από το 2000 έως και σήμερα και ο απολογισμός του είναι θετικότατος, με 11 νίκες και 1 ήττα.

Η μοναδική νίκη της τουρκικής ομάδας στο ΟΑΚΑ σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2006 (73-76) για το ΤΟΠ-16 της διοργάνωσης.

Το συνολικό ρεκόρ και στις δύο έδρες είναι 15 νίκες για τον Παναθηναϊκό και 8 για την Εφές. Πέρσι, για την κανονική περίοδο, οι δύο ομάδες σημείωσαν από μία νίκη, στην έδρα τους: 78-62 η Εφές, 88-75 ο Παναθηναϊκός.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ