el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 19/01/2022

Το πρωτάθλημα περνάει πλέον σε δεύτερη μοίρα, αφού η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στο Κύπελλο, όπου βρισκόμαστε στη φάση των «8» και το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι των «Δικεφάλων».

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς μεταξύ των δύο ομάδων και φυσικά το πιο σημαντικό, αφού θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο θα πάρει προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα γίνεται πιο συναρπαστικό.


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ανάλυση και Παρουσίαση 19/1/2022

Τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες μας έχουν συνηθίσει σε αρκετές μονομαχίες για το θεσμό του Κυπέλλου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ήταν το μόνιμο ζευγάρι του τελικού, την τριετία από το 2017 έως το 2019, στις οποίες μάλιστα ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να επικρατήσει και να κατακτήσει ισάριθμες φορές τον τίτλο.

Γενικότερα όμως το Κύπελλο αποτελεί πρωταρχικό στόχο του ΠΑΟΚ, αφού με εξαίρεση τη σεζόν 2019-20 όπου απουσίαζε από τον τελικό, έχει τέσσερις κατακτήσεις την τελευταία πενταετία. Πέρυσι ανέβηκε εκ νέου στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό.

Οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν, σχετικά δύσκολα, το εμπόδιο της ΑΕΛ (1-1, 3-1) στην προηγούμενη φάση του θεσμού, αλλά πλέον δείχνουν ότι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση.

Μετά την απρόσμενη ήττα που υπέστη από τον Ιωνικό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στις 5 Δεκεμβρίου, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μετρούν συνεχόμενες νίκες στα επόμενα παιχνίδια. Συγκεκριμένα σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa Conference League έχει επτά νίκες και ισάριθμες αναμετρήσεις.

Τελευταίο χρονικά ήταν το 3-0 επί του ΟΦΗ (Video) που σημειώθηκε στην Τούμπα το περασμένο Σάββατο, με τους γηπεδούχους να σημειώνουν τρία γκολ σε 29 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα, είναι ο Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος μέσος τα κάνει… όλα μέσα στο γήπεδο κι εκτός από την ηγετική του παρουσία στα χαφ έχει αποκτήσει τρομερή… σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, μετρώντας 12 γκολ σε 15 αγώνες!

Από την άλλη η ΑΕΚ δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κάτι που φάνηκε και στο πρόσφατο εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό. Η Ένωση προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και οι Αγρινιώτες πήραν το παιχνίδι ανατρέποντας το εις βάρος τους σκορ, μέσα σε πέντε λεπτά.

Αυτό δεν ήταν όμως το μοναδικό άσχημο αποτέλεσμα των «κιτρινόμαυρων» το τελευταίο διάστημα. Με εξαίρεση τη νίκη στις 5 Ιανουαρίου στη Λαμία επί της ομώνυμης ομάδας, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με την Κηφισιά για το Κύπελλο στις 23 Δεκεμβρίου -χωρίς πάντως να της στοιχίσει την πρόκριση- ενώ ηττήθηκε και στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα.

Είναι δεδομένο ότι επικρατεί γκρίνια στην ομάδα, κάτι που εκφράστηκε αφενός από τις δηλώσεις του προπονητή, Αργύρη Γιαννίκη όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Γίνεται απόλυτα αντιληπτό, λοιπόν, ότι το θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα αποτελεί μονόδρομο για την Ένωση, ώστε να επιστρέψει η ηρεμία στο αγωνιστικό τμήμα και φυσικά να μείνει η ομάδα εντός στόχου, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Στατιστικά, Προϊστορία 19/01/2022

  • Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που διεξήχθησαν στην Τούμπα, τρία για το πρωτάθλημα κι ένα για το Κύπελλο, οι γηπεδούχοι μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία (3-1-0).
  • Στο μοναδικό φετινό παιχνίδι που έχει γίνει φέτος, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, το οποίο μάλιστα διεξήχθη στην Τούμπα για το πρωτάθλημα στις 26 Σεπτεμβρίου, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-0 (Video). Αντίθετα, αναβλήθηκε ο αγώνας στο ΟΑΚΑ (9/1/22), λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και στις δύο ομάδες.
  • ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν και από ένα κορυφαίο ποδοσφαιριστή στις δύο πρώτες κατηγορίες στατιστικών, έστω κι αν είναι στο πρωτάθλημα. Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ηγείται στον πίνακα των σκόρερ με 12 τέρματα, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο πρώτος στις ασίστ.
  • Οι γηπεδούχοι μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμα τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, στα οποία μάλιστα έχουν 15-4 γκολ.
  • Η ΑΕΚ έχει δώσει δέκα παιχνίδια φέτος μακριά από το ΟΑΚΑ (πρωτάθλημα και Κύπελλο), στα οποία μετράει 5-4-1. Η μοναδική ήττα είναι από τον ΠΑΟΚ στις Τούμπα για το πρωτάθλημα.
  • Το Over δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο και για τις δύο ομάδες μέχρι στιγμής. Ο ΠΑΟΚ έχει 12 Over σε 19 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
  • Ακριβώς ίδια είναι η απόδοση και της ΑΕΚ με 12 Over και 7 Under σε σύνολο 19 αγώνων και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις.
  • Οι δύο αντίπαλοι αρέσκονται να σκοράρουν στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, τόσο στην Τούμπα όσο και στο ΟΑΚΑ. Στα επτά τελευταία ματς, τα πέντε έληξαν με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα, ενώ μόλις σε δύο σκόραρε η μία (No Goal).
  • Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο και στις αναμετρήσεις για το Κύπελλο που έχουν διεξαχθεί στην έδρα του. Στα τέσσερα τελευταία ματς, έχει ισάριθμες νίκες (4-0-0) με γκολ 7-2.
  • Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ πανηγύρισε νίκη στην Τούμπα ήταν πριν από σχεδόν 11 χρόνια. Συγκεκριμένα έφυγε νικήτρια με σκορ 1-0 στις 16 Μαρτίου του 2011! Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ήταν ο Τραϊανός Δέλλας!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Προγνωστικά 19/01/2022

Το πρώτο παιχνίδι σε μία σειρά διπλών αγώνων μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση και γι’ αυτό η καθεμία ομάδα για τους δικούς της λόγους χρειάζεται ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εντός έδρας εμφανίσεις και θα προσπαθήσει να πάρει το προβάδισμα, κρατώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία του.

ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20 ΣΤΗ NOVIBET

Η ΑΕΚ από την άλλη ψάχνει ένα δυνατό αποτέλεσμα το οποίο θα αποτελέσει ένα… ηλεκτροσόκ και θα ξυπνήσει την ομάδα μετά την εντός έδρας γκέλα και την ήττα από τον Παναιτωλικό.

 

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να διατηρήσουν το momentum και θα μπουν δυναμικά στο πρώτο μέρος, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν προβάδισμα στο σκορ.

Ο ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ 2.80 ΣΤΗ NOVIBET

Οι δύο ομάδες έχουν γενικότερα έφεση στο σκοράρισμα, αλλά διαθέτουν και αρκετά ευάλωτες άμυνες. Αντίστοιχο παιχνίδι περιμένουμε αυτή τη φορά και στην Τούμπα.

ΣΤΑ COMBO BETS ΤΗΣ NOVIBET ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ OVER 2,5 ΓΚΟΛ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.75


ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες και Ενδεκάδα 19/01/2022

Οι Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα παραμένουν εκτός για τον ΠΑΟΚ καθότι τραυματίες, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές, αφού πρόκειται για το τρίτο παιχνίδι σε διάστημα μίας εβδομάδας. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε τους Μπίσεσβαρ και Σβάαμπ να πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκανσον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μίτριτσα, Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες και Ενδεκάδα 19/01/2022

Ο Γιαννίκης δεν έμεινε σίγουρα ικανοποιημένος από την εικόνα αλλά τουλάχιστον στην επίθεση δεν έχει πολλές επιλογές, αφού ο Αραούχο έμεινε εκτός για το ντέρμπι στην  Τούμπα. Αυτό δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα για τον Έλληνα τεχνικό. Εκτός παραμένει ο βασικός τερματοφύλακας Στάνκοβιτς, ενώ αποκλείστηκαν από την αποστολή οι Βράνιες, Άμραμπατ, Σάκχοφ και Τάνκοβιτς. Αντίθετα επιστρέφει ο Σιμάνσκι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τσιντώτας, Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Σιμόες, Γκαρσία, Μάνταλος, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ.

Η ΕΠΟ αρχικά όρισε τον Σουηδό Αντρέας Έκμπεργκ να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα, όμως ο 38χρονος ρέφερι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό η νέα επιλογή της Επιτροπής Διαιτησίας είναι ο Ούγγρος, Ίστβαν Βαντ.


 

 


 

Διαβάστε ακόμα…

Παρέλαβε το Τesla ο νικητής, επιστρέφει το NoviBoard (vid)

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ