el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Την Κυριακή (18/04, 19:30) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση και μαθηματικά του 46ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, οι «ερυθρόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Δικέφαλο του Βορρά, ο οποίος έχει πολύ πιο ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο, αφού μάχεται για την έξοδό του στο νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 18-04-2021

Πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ σε παιχνίδι εντός συνόρων και συγκεκριμένα στο 2.85.

Κάτι φυσιολογικό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ενδέχεται να εμφανίσουν σημάδια χαλάρωσης μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, που τους έστεψε και τυπικά πρωταθλητές.

Στον αντίποδα, στον ΠΑΟΚ άπαντες βρίσκονται στην τσίτα, διότι η μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχει ανάψει για τα καλά με τέσσερις ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση μόλις πέντε βαθμών.

Ο Δικέφαλος είναι αήττητος στην Τούμπα 17 σερί παιχνίδια (11-6-0) για όλες τις διοργανώσεις μετά το 1-2 από την Κράσνονταρ τον περασμένο Σεπτέμβριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και η νίκη του προσφέρεται στο 2.50.

Ενδιαφέρον ασφαλώς παρουσιάζουν και οι δεκάδες αγορές των γκολ.

Στα τελευταία δέκα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός με γηπεδούχο τον Δικέφαλο, εμφανίστηκαν οχτώ Under 2,5 (εξαιρείται το 0-3 άνευ αγώνα του 2018), επιλογή που προσφέρεται στο 1.71.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ανάλυση 18-04-2021

Οταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία, τον περασμένο Οκτώβριο, διαδεχόμενος τον Αμπελ Φερέιρα, η αισιοδοξία ήταν διάχυτη στο στρατόπεδο του Δικεφάλου. Στην πράξη όμως η πρώτη σεζόν του Γκαρσία ως τεχνικός σε επαγγελματική ομάδα αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη.

Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν έχει καταφέρει ακόμη να περάσει τη μαχητική φιλοσοφία, που τον διέκρινε όταν ήταν ποδοσφαιριστής και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παρουσιάζει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του.

Συνέπεια τούτων είναι να τροφοδοτούνται διάφορα σενάρια στον Τύπο αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, την ερχόμενη σεζόν.

Από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ πάντως, δια στόματος Μάκη Γκαγκάτση, υπογραμμίστηκε ότι ο σύλλογος πιστεύει το «κεφάλαιο» Πάμπλο Γκαρσία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αγωνιστικά ο Δικέφαλος έκανε βήματα πίσω την τελευταία διετία, μετά την κατάκτηση του νταμπλ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη επιβεβαίωσε για δεύτερη διαδοχική σεζόν την απόλυτη κυριαρχία του στη Σούπερ Λιγκ και πλέον στοχεύει στο δεύτερο σερί νταμπλ. Πρακτικά, τα εναπομείναντα ματς στο πρωτάθλημα θα χρησιμεύσουν περισσότερο για να παραμείνει η ομάδα σε εγρήγορση εν όψει του Κυπέλλου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού έδωσε τρεις ημέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους την Πέμπτη για το ντέρμπι της Τούμπας, το οποίο θα είναι το πρώτο από τα τρία ματς, που θα μεσολαβήσουν μέχρι τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 27/4.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Παρουσίαση & Στατιστικά 18-04-2021

paokoly_novibetgrΤο βασικό στοιχείο που λείπει φέτος από τον ΠΑΟΚ είναι η σταθερότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία οχτώ επίσημα ματς για πρωτάθλημα και κύπελλο, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έχει κερδίσει μόνο δύο φορές (2-3-3). Αμφότερες κόντρα στην ντεφορμέ ΑΕΚ, με 3-1 εντός έδρας στην πρεμιέρα των πλέι οφ και με 1-0 στο ΟΑΚΑ, για το Κύπελλο, χάρη σε γκολ του Μουργκ στο 94ο λεπτό.

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ έχει συλλέξει τέσσερις βαθμούς. Προέρχεται από το 1-1 στην Τρίπολη, όπου ναι μεν προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι στο 56’, ωστόσο δέχθηκε την ισοφάριση μέσα σε εννιά λεπτά και πέταξε άλλους δύο πολύτιμους πόντους στη μάχη που δίνει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει κάνει το απόλυτο μέχρι στιγμής στα πλέι οφ. Εντός συνόρων φέτος σε 32 ματς για πρωτάθλημα και κύπελλο έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα (25-6-1), αυτήν από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ.

ΑκOμη πιο εντυπωσιακO εIναι το γεγονOς Oτι ο ΟλυμπιακOς Eχει σκορAρει και στα 32 αυτA παιχνIδια. ΤελευταIα φορA που η ομAδα του ΠEδρο ΜαρτIνς Eμεινε Aσφαιρη εντOς των τειχΩν, Ηταν τον ΙοΥλιο του 2020, στην Ηττα μΕσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» απΟ τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» έχει αντιμετωπίσει 10 φορές τον ΠΑΟΚ και το ρεκόρ του είναι 4-2-4. Εχει ασφαλώς καλύτερη επίδοση κόντρα στην ΑΕΚ, όπου είναι αήττητος (7-3-0), αλλά και απέναντι στον Παναθηναϊκό με τον οποίο ο απολογισμός του είναι στο 5-3-1.

Σε κάθε περίπτωση, με τον Μαρτίνς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός σε 29 ντέρμπι κόντρα στις άλλες τρεις ομάδες του Big4 μετράει 16 νίκες, δηλαδή πάνω από 50% ποσοστό επιτυχίας!

Ο ΠΑΟΚ θα ψάξει φέτος την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Στην κανονική διάρκεια το ματς της Τούμπας είχε λήξει ισόπαλο 1-1 (51’ Ινγκασον / 77’ Μπα), ενώ στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχε ηττηθεί με 3-0 (50’ Ελ Αραμπί, 77’ Καμαρά, 89’ Βρουσάι).

Στα τελευταία 20 ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο, ο Δικέφαλος μετράει πέντε νίκες, έξι αναμέτρησεις έληξαν ισόπαλες και εννιά με επικράτηση του Ολυμπιακού.

ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 18-04-2021

Από την αρχή της σεζόν στον ΠΑΟΚ ο προβληματισμός είναι έντονος για τη θέση του τερματοφύλακα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερό Νο.1 στην ομάδα, με τους Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς να μοιράζονται το χρόνο συμμετοχής.

Το τελευταίο διάστημα ο Πάμπλο Γκαρσία στηρίζει τον Πασχαλάκη, όμως η εμφάνισή του στην Τρίπολη γέννησε νέα ερωτηματικά, τη στιγμή μάλιστα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αναφορικά με την έρευνα αγοράς που κάνει ο ΠΑΟΚ για αγορά νέου τερματοφύλακα.

Δεν εΙναι τυχαΙο Οτι ο ΔικΕφαλος κρΑτησε το μηδΕν μΟνο τΕσσερις φορΕς στα 16 πιο πρΟσφατα παιχνΙδια του

Σε ό,τι αφορά στο σχηματισμό, που θα επιλέξει ο Πάμπλο Γκαρσία, όλα δείχνουν ότι θα αφήσει το 4-2-3-1 στην άκρη και θα επιστρέψει σε ένα πιο σφιχτό 4-3-3, όπως στα δύο ματς με την ΑΕΚ, όπου προτιμήθηκαν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής οι Σβαμπ, Ελ Καντουρί και Αουγκούστο. Στην επίθεση, ο Σφιντέρσκι, με το γκολ που έβαλε στην Τρίπολη, έχει το προβάδισμα έναντι του Κρέμντσικ.

Ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών δεν υφίστανται. Ο Ινγκασον παρά τις ενοχλήσεις στο γόνατο θα αγωνιστεί κανονικά. Από εκεί και πέρα θα απουσιάσουν οι αναπληρωματικοί Περέιρα, Νινούα, Μιχάι και ο Καγκάβα, που υπέστη θλάση.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά – Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί – Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι, Τζόλης.

Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 18-04-2021

martins_novibetgrΟ Μαρτίνς έχει πλέον το περιθώριο αν θέλει να ανοίξει το ροτέισον και να δώσει λεπτά και σε παίκτες με περιορισμένο χρόνο. Σε πρώτη φάση πάντως δεν πρόκειται να προβεί σε υπερβολικά πολλές αλλαγές διότι θέλει να διατηρήσει τη συνοχή στην ομάδα του εν όψει Κυπέλλου.

Ο Μαρτίνς συνήθως στα δύσκολα πήγαινε με την κλασική συνταγή του 4-3-3, τώρα όμως εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι έχει ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο και μπορεί πια να αλλάζει κατά το δοκούν διατάξεις. Από την Αρσεναλ και μετά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού εμπιστεύεται περισσότερο το 3-4-3, αν και κόντρα στον Παναθηναϊκό το άλλαξε σε 4-4-2 πριν βγει το ημίχρονο.

Το αν θα επιμείνει σε σύστημα με τρεις στόπερ θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την ετοιμότητα των Παπασταθόπουλου και Μπα, οι οποίοι προπονήθηκαν ατομικά την Πέμπτη.

Το θετικό για τον Μαρτίνς είναι ότι μπορεί να βασίζεται στον Χολέμπας, ο οποίος καλύπτει με την ίδια ευχέρεια τόσο τη θέση του αριστερού στόπερ, όσο και του αριστερού μπακ.

Από εκεί και πέρα, θέση στην 11αδα διεκδικούν τόσο ο Χασάν, που σημείωσε δύο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όσο και ο Μπρούμα, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο αιώνιο ντέρμπι. Επίσης, πολύ πιθανή θεωρείται η επιστροφή στο αρχικό σχήμα του Μαντί Καμαρά, ο οποίος έπαιξε σαν αλλαγή την περασμένη Κυριακή.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σα – Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας – Μ’Βιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης – Μπρούμα, Ελ Αραμπί, Μασούρας.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ