el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ vs Ομόνοια: Θέλει να ξεκινήσει με νίκη

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ομόνοια την Πέμπτη (22/10, 19:55), στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, τον οποίο συμπληρώνουν Αϊντχόφεν και Γρανάδα. Διαβάστε την ανάλυση.

Για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 1976 και δεύτερη συνολικά θα αναμετρηθούν στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα, ΠΑΟΚ και Ομόνοια. Η πρώτη αφορούσε την α’ φάση του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται με συνολικό σκορ 3-1: 2-0 στην Κύπρο (Κούδας, Σαράφης) και 1-1 στον επαναληπτικό της Τούμπας (Σαράφης – Δημητρίου).

ΠΑΟΚ

paok_novibetgrΓια όγδοη φορά στην ιστορία του, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για ελληνικό σύλλογο, δίνει το παρών στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει να αρχίσει με το δεξί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του, αφενός για να βελτιώσει τη θέση του στην ευρωπαϊκή κατάταξη και το πρεστίζ του, αφετέρου για να κάνει το βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κάτι που κατάφερε στις 4 από τις 7 πρόσφατες παρουσίες του. Σε καμία από αυτές, πάντως, δεν πέρασε τη φάση των 32.

Αξιο αναφοράς το γεγονός πως οι Θεσσαλονικείς, πλην των αναμετρήσεων του 1976, δεν έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωποι με σύλλογο από την Κύπρο.

Ο ΠΑΟΚ μετέχει στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ προερχόμενος από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τρίτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Μπενφίκα, στα πλέι οφ όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κρασνοντάρ, πληρώνοντας ουσιαστικά το πρώτο μεταξύ τους ματς και την ήττα με 2-1 στη Ρωσία. Ενα ματς όπου προηγήθηκε στο σκορ αλλά δεν κατάφερε να φύγει με κάτι θετικό.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί, που έχασε το ματς με την ΑΕΚ, στην τελευταία χρονικά αγωνιστική υποχρέωση του Δικεφάλου, θα λείψει και από την αναμέτρηση με την Ομόνοια ενώ αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Κρέσπο.

Δεν θα πρέπει να αναμένονται έτσι σημαντικές αλλαγές από τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος αναμένεται ακόμα μία φορά να παρατάξει την ομάδα σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Ζίβκοβιτς – Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης – Μάτος, Εσίτι, Σβαμπ, Γιαννούλης – Σβιντέρφσκι, Τσόλακ, Τζόλης.

Ομόνοια

omonoia_novibetgrΓια πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετέχει σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης η Ομόνοια.

Οπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και ο σύλλογος της Κύπρου άρχισε τις υποχρεώσεις του από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ως πρώτη του πρωταθλήματος Κύπρου που διεκόπη).

Ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο και απέκλεισε σε νοκ-αουτ αγώνες τις Αραράτ (στην παράταση, εκτός), Λέγκια Βαρσοβίας (στην παράταση, εκτός), Ερυθρό Αστέρα (στα πέναλτι, εντός) για να γνωρίσει τον αποκλεισμό στα πλέι οφ σε διπλές αναμετρήσεις από τον Ολυμπιακό.

Το ρεκόρ της απέναντι σε ελληνικές ομάδες και σε σύνολο 10 αγώνων είναι 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες (1-2-2 εκτός έδρας).

Προπονητής της είναι ο πρώην διεθνής Νορβηγός στόπερ Χενινγκ Μπεργκ, ο οποίος μεταξύ άλλων αγωνίστηκε και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τριετία 1997-2000, κατακτώντας μαζί της πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι προπονητής που δίνει έμφαση στην άμυνα και προσπαθεί να αξιοποιήσει τους χώρους η ομάδα του όταν της δίνεται η δυνατότητα.

Επιλέγει σύστημα με τέσσερις αμυντικούς και ενισχυμένο άξονα σε διάταξη 4-3-3 και δεν αναμένεται να αποκλίνει της τακτικής του στον αγώνα της Τούμπας, όπου η Ομόνοια απαλλαγμένη από το άγχος, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Φαμπιάνο – Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακ –  Γκόμεθ, Μποτεάκ, Ασάντε – Σενέ, Παπουλής, Ντούρις.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ