el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 17/05/2022

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (20:00) στην Τούμπα για την 10η και τελευταία αγωνιστική των playoffs της Superleague. Το βάρος και για τις δύο ομάδες πέφτει βέβαια στη νέα αναμέτρηση που ακολουθεί ανάμεσά τους, το ερχόμενο Σάββατο, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ουσιαστικά στο πρωτάθλημα τα πάντα έχουν κριθεί. Μόνο η τελική κατάταξη απομένει, ωστόσο, δεν θα έχει κάποια διαφορά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αφού όλες οι ομάδες που τερμάτισαν πίσω από τον Ολυμπιακό και συμπληρώνουν την τετράδα θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Στη βαθμολογία ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ισοβαθμούν στη 2η θέση με 61 βαθμούς. Ο «δικέφαλος του Βορρά» υπερτερεί και για λόγους γοήτρου θέλει να χτίσει ψυχολογία και να κλειδώσει τη θέση ενόψει του τελικού που ακολουθεί. Οι «πράσινοι» δείχνουν να έχουν το τελευταίο διάστημα το μομέντουμ και σαφώς δεν θέλουν να το χαλάσουν ενόψει της νέας αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

Με 250+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Superleague!

 


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Παρουσίαση 17/05/2022

Με ισοπαλία 1-1 από το Φάληρο έφυγε ο ΠΑΟΚ «χαλώντας» σε μεγάλο βαθμό τη φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βέβαια, ο στόχος του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν άλλος και σε μεγάλο βαθμό τον πέτυχε, αφού κατάφερε να βάλει φρένο στο σερί με τις τρεις ήττες και σιγά σιγά να ξαναχτίσει τον χαρακτήρα της ομάδας του, που επηρεάστηκε πολύ κατά τη διάρκεια των playoffs.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε σε γενικές καλή εικόνα και ήταν εμφανές πως οι επιστροφές παικτών βοήθησαν σημαντικά την ομάδα, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού μετά από αρκετό διάστημα οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν σιγουριά στον αγωνιστικό χώρο.

paok-panathinaikos2-novibet

«Σήμερα είδα να επιστρέφει λίγη φρεσκάδα στην ομάδα, πνευματική φρεσκάδα. ‘Ηταν ένα καλό παιχνίδι», είπε αρχικά ο Λουτσέσκου και στη συνέχεια τόνισε:

«Είδα επίσης παίκτες να επιστρέφουν, με ποιότητα που όταν υπάρχει στο γήπεδο, δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους. Εξαιτίας όλων αυτών κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά την εβδομάδα που απομένει. Πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση που έχουμε μπροστά μας την Τρίτη και μετά έχουμε τον τελικό. Είναι ένας τίτλος. Όπως λέω πάντα, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ισορροπία, να κάνουμε σωστές αναλύσεις και να βάλουμε προτεραιότητες».

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν πως στον ΠΑΟΚ υπάρχει το κίνητρο της 2η θέσης προκειμένου η ομάδα να πάει καλύτερα προετοιμασμένη στο ψυχολογικό σκέλος πριν τον τελικό.

paok-panathinaikos4-novibet

«Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», φώναξε η Λεωφόρος μετά το 4-0 επί του ΠΑΣ που κλείδωσε την επίτευξη του πιο σημαντικού στόχου της σεζόν για τους «πράσινους». Η άνετη νίκη έδωσε στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πάλι εισιτήριο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι το οποίο μπορεί να ήταν αυτονόητο, όμως λόγω του… βουνού που είχε μπροστά του ο τεχνικός της ομάδας από το καλοκαίρι και του μεγάλου ανταγωνισμού φάνηκε πως δεν ήταν εύκολο.

Τα γκολ των Βιγιαφάνιες (37’), Μαουρίτσιο (68’), Καρλίτος και Χουάνκαρ (87’) οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη και τώρα το βάρος πέφτει στο Κύπελλο. Βέβαια, οι «πράσινοι» δεν πηγαίνουν για… τουρισμό στη Θεσσαλονίκη. Θέλουν να διατηρήσουν την εξαιρετική εικόνα που είχαν στα playoffs, όπου έμειναν αήττητοι (5-4-0) και μάζεψαν τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα στην ειδική βαθμολογία.

«Σίγουρα είμαι χαρούμενος,. Βασικά είναι η πρώτη μέρα που μπορώ να πάρω μια βαθιά αναπνοή. Το καλοκαίρι είχα πει πως ο στόχος της Ευρώπης ήταν σημαντικός και έπρεπε να το καταφέρουμε», είπε ο Γιοβάνοβιτς και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το σύνθημα του κόσμου, που τον αποθέωνε σε ρυθμούς Ομπράντοβιτς:

«Ουφ. Αυτό το πράγμα που έχει κάνει ο Ζέλικο στον Παναθηναϊκό δεν το έχει κάνει κανείς σε κανένα άθλημα. Δεν μπορώ να έχω καμία σύγκριση. Το σημαντικό για εμένα είναι να είναι ο κόσμος; χαρούμενος που καταφέραμε να βγούμε στην Ευρώπη. Τώρα χρειάζονται περισσότερα πράγματα. Για μένα είναι η πιο ευχάριστη ημέρα από την αρχή του πρωταθλήματος».


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Στατιστικά & Προϊστορία 17/05/2022

  • Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στη σεζόν. Δύο νίκες μετράρει ο ΠΑΟΚ μία ο Παναθηναϊός. Σε όλα τους τα ματς επειβεβαιώθηκε το GG & Over 2.5 
  • Έντεκα ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Στα πλέι-οφ η ομάδα του Λουτσέσκου έχει απολογισμό (2-2-5).
  • Τρία σερί Under 2.5  μετράει στο πρωτάθλημα ο «δικέφαλος του Βορρά».
  • Δεκατρία ματς αήττητος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Παναθηναϊκός. Στα playoffs ο απολογισμός των «πράσινων» είναι στο 5-4-0.
  • Αήττητος στα τελευταία πέντε εκτός έδρας είναι ο Παναθηναϊκός, έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ.
  • Το Over 2.5 Γκολ έχει επιβεβαιωθεί στα τελευταία δύο παιχνίδια της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.
  • Διαιτητής της αναμέτρησης οριίστικε ο Ιβάν Κρούζλιακ. Ο ρέφερι από τη Σλοβενία ανήκει στην κατηγορία Elit και θα διευθύνει για πρώτη φορά ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μπράνισλαβ Χάντσκο, Γιαν Πόζορ, 4ος ο Διαμαντόπουλος και στο VAR οι Οσένας και Ψαρρής.

paok-panathinaikos5-novibet

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 17/05/2022

Διαφορετική η προσέγγιση των δύο προπονητών στο ματς με φόντο τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ θα χρησιμοποιήσει το ματς ως κρας τεστ ενόψει ΟΑΚΑ και θέλει να επενδύσει στην ψυχολογία του. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός δείχνει τη διάθεση να πάρει ανάσες και να γεμίσει μπαταρίες.

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΝΙΚΗ. Ο ΑΣΣΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 2.15 ΣΤΗ NOVIBET

Όπως κι αν έχει καμία από τις δύο ομάδες δεν θέλει να κάψει πολλές δυνάμεις. Συνεπώς, συνεχίζοντας από την προηγούμενη πρόταση, δεν αποκλείεται να δούμε αρκετά χαμηλό ρυθμό στο παιχνίδι.

ΤΟ COMBO BET ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ & UNDER 3,5 ΓΚΟΛ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ 2,60 ΣΤΗ NOVIBET

paok-panathinaikos6-novibet

ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/05/2022

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρίχνει το βάρος στην επανένταξη των ποδοσφαιριστών που έλειψαν από την ομάδα του στα τελευταία ματς. Ήδη στο Φάληρο πήραν λεπτά συμμετοχής οι Κρέσπο, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί. Στο 100% πλησιάζουν οι Βιεϊρίνια και Λύρατζης, που όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστούν στην Τούμπα.

Αντίθετα, ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση των Ολιβέιρα, Αουγκούστο και Ζαμπά, που πάντως αν δεν είναι απόλυτα έτοιμοι ο Ρουμάνος δύσκολα θα ρισκάρει να τους ρίξει στο ματς.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Κρέσπο, Μιχάι, Βιεϊρίνια – Σβαμπ, Τσιγγάρας – Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μίτριτσα – Άκπομ

paok-panathinaikos7-novibet

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/05/2022

Ο Γιοβάνοβιτς σίγουρα θα επιχειρήσει να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές που πιέστηκαν αρκετά το τελευταίο διάστημα με στόχο να τους φρεσκάρει ενόψει Σαββάτου. Παίκτες όπως οι Ρούμπεν Πέρεθ, Παλάσιος, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες και Παλάσιος δεν αποκλείεται να μην αγωνιστούν, είτε να πάρουν περιορισμένο χρόνο στην Τούμπα.

Πάντως, η πρόθεση του τεχνικού των πράσινων είναι να ανακατέψει την τράπουλα και όχι να παρατάξει έναν αγνώριστο Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη, όμως σε γενικές γραμμές είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για την πιθανή ενδεκάδα.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Κουρμπέλης, Σάρλια, Χουάνκαρ – Αλεξανδρόπουλος, Γκατσίνοβιτς – Χατζηγιοβιάνης, Βιτάλ, Καρλίτος – Μακέντα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ