el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ vs Αϊντχόφεν: Κόντρα στην παράδοση

Στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αϊντχόφεν (05/11, 19:55) για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη.

Μετά τις ισοπαλίες με Ομόνοια (1-1 εντός) και Γρανάδα (0-0 εκτός), ο ΠΑΟΚ ψάχνει το τρίποντο απέναντι στην Αϊντχόφεν, προκειμένου να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Κεκλεισμένων των θυρών το ματς της Τούμπας, λόγω της πανδημίας.

ΠΑΟΚ

paok_novibetgr

Να «χτίσει» πάνω στο αποτέλεσμα που απέσπασε στη Γρανάδα θέλει ο Δικέφαλος απέναντι στην Αϊντχόφεν, τη μοναδική ολλανδική ομάδα που έχει νικήσει στο παρελθόν.

Ο ΠΑΟΚ έχει απολογισμό 1 νίκη, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 16 αναμετρήσεις με Ολλανδούς (1-4-3 εντός). Η νίκη σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2001 στο πλαίσιο του 3ου γύρου του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αλλά και αυτή ήταν χωρίς αντίκρισμα: μετά το 3-2 της Τούμπας, ηττήθηκε με 4-1 στο Αϊντχόφεν.

Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ως προπονητής του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει ο Πάμπλο Γκαρσία, που αντικατέστησε μετά το ματς με τη Γρανάδα τον Αμπέλ Φερέιρα (συνεχίζει στην Παλμέιρας).

«Δεν με απασχολεί η βαθμολογία. Το κάθε παιχνίδι για εμένα είναι τελικός και αυτό θέλω και από τους παίκτες μου», σχολίασε ο Πάμπλο Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Στο πρώτο παιχνίδι του Γκαρσία ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα με 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, παίζοντας με 4-2-3-1 αντί του 3-5-2 που εφάρμοζε ο Φερέιρα. Κόντρα στην Αϊντχόφεν, ο Ουρουγουανός τεχνικός, που έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, αναμένεται να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή

Πιθανή 11άδα (4-3-3):  Ζ. Ζίβκοβιτς – Ουαγκέ, Βαρέλα, Ινγκασον, Γιαννούλης – Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Σβαμπ – Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Μουργκ.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Ex-BVB-Star Mario Götze feiert nächsten Liga-Sieg mit PSV

Οπως ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Γρανάδα (1-2 εντός), επικράτησε τη δεύτερη αγωνιστική η Αϊντχόφεν στην Κύπρο επί της Ομόνοιας (2-1): με ανατροπή. Και τα δύο γκολ από τον φορ Μάλεν (7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), το νικητήριο στις καθυστερήσεις, με την PSV να μένει «ζωντανή» για την πρόκριση.

Το Γιουρόπα Λιγκ είναι μία διοργάνωση που ενδιαφέρει τους Ολλανδούς, που έχουν και θετική παράδοση απέναντι σε ελληνικές ομάδες (8 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες συνολικά, 3-0-3 εκτός έδρας).

Από τον Μάρτιο του 2020 στην τεχνική της ηγεσία βρίσκεται ο Γερμανός Ρότζερ Σμιντ, με θητεία σε Σάλτσμπουργκ, Λεβερκούζεν και Γκουοάν Πεκίνου τα τελευταία χρόνια. Ο 53χρονος είναι αναγκασμένος στα τελευταία ματς να αναρποσαρμόζει τα πλάνα του λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε παίκτες και τα προβλήματα δεν λείπουν για ακόμα μία φορά, εν όψει και του αγώνα της Τούμπας.

Θετική είδηση, η επιστροφή σε αγωνιστικούς ρυθμούς του Εράν Ζάχαβι (φορ), από κει και πέρα όμως ο Σμιντ θα στερηθεί συνολικά 12 (!) παίκτες στην Τούμπα. Λόγω κορονοϊού απουσιάζουν οι Γκάκπο, Ντάμφρις, Ντελάνζ, Μπάουμγκαρτλ, Χέντρικ, Μίλερ, Πιρόε και Φιρχέφερ, ενώ τραυματίες είναι οι Φαν Γκίνκελ, Γκούτι, Ρομέρο και Ομπίσπο.

Το πιο αναγνωρίσιμο όνομα στο ρόστερ της είναι ο Γερμανός διεθνής μέσος Μάριο Γκέτσε, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος μετά από μακρά θητεία στην Μπουντεσλίγκα με τις Μπάγερν και Μπορούσια Ντόρτμουντ – ήδη μετράει 2 γκολ σε 4 συμμετοχές συνολικά.

Την Κυριακή η Αϊντχόφεν επικράτησε άνετα με 4-0 της Ντεν Χάαγκ και με ρεκόρ 5-1-1 (16 β.) βρίσκεται στην τρίτη θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος, πίσω από Αγιαξ (18 β.) και Φιτέσε (18 β.).

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-1-2): Μβογκό – Τεζέ, Μ. Ζούνιορ, Μποσκάλι, Μαξ – Τόμας, Σανγκαρέ, Φέιν – Γκέτσε – Ζάχαβι, Μάλεν.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ