el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Σε ένα γήπεδο που έχει γνωρίσει μόνο ήττες κατά το παρελθόν, η Μπάγερν Μονάχου καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-3 από το πρώτο ματς στη Γερμανία, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (13/04, 22:00), στον επαναληπτικό για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την καθιέρωσή της στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης επιδιώκει εδώ και αρκετά χρόνια η Παρί Σεν Ζερμέν και ειδικότερα από το 2011, οπότε και άλλαξε το ιδιοκτησιακό της καθεστώς με την αγορά των μετοχών από τους Αραβες.

Πλέον είναι ένα πιο ακριβά ποδοσφαιρικά κλαμπ στον κόσμο, ωστόσο, αυτό που της λείπει για να κάνει το βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Θυμηθείτε εδώ τους 25 αριθμούς του μεγάλου προημιτελικού.

Την περσινή σεζόν η Παρί κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να δώσει το παρών στον τελικό, όπου και ηττήθηκε με 1-0 από την Μπάγερν. Φέτος και σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (νίκη με 3-2 στη Γερμανία) στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση, έχει τη δυνατότητα να πάρει την άτυπη ρεβάνς και να αποκτήσει τη δυνατότητα να το διεκδικήσει ξανά.

Εξι κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία για να έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή της θα πρέπει να κάνει κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν: να νικήσει στο Παρίσι την Παρί Σεν Ζερμέν.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν: Προγνωστικά

Για πέμπτη φορά ταξίδεψε στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ την Παρί Σεν Ζερμέν η Μπάγερν και στις τέσσερις προηγούμενες, όλες για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων, ηττήθηκε: 2-0 τον Σεπτέμβριο του 1994, 3-1 τον Νοέμβριο του 1997, 1-0 τον Σεπτέμβριο του 2000 και 3-0 τον Σεπτέμβριο του 2017.

Παρά την αρνητική παράδοση, η Μπάγερν είναι η ομάδα που παίζει σε τιμές φαβορί (στο 2.26 το διπλό έναντι 3.05 του άσου και 4.30 της ισοπαλίας), ωστόσο το να πάρει την πρόκριση προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ (στο 3.25 έναντι 1.35 της Παρί).

Αυτό καθώς στο πρώτο ματς με την Παρί για τα προημιτελικά δέχθηκε τρία γκολ και δεν της αρκεί μία απλή νίκη (1-0, 2-1), αλλά θα πρέπει να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Το πιο πιθανό ενδεχόμενο βάσει των αποδόσεων είναι να προκριθεί στο 90λεπτο η Παρί Σεν Ζερμέν (στο 1.40).

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν: Ανάλυση

Από τον Ιανουάριο του 2021 στην τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, που αντικατέστησε τον Τόμας Τούχελ.

Είναι ο πρώτος Αργεντινός προπονητής στην ιστορία της ομάδας (ιδρύθηκε το 1970) στην οποία είχε αγωνιστεί και σαν παίκτης την τριετία 2000-03. Εχοντας δείξει εξαιρετικά δείγματα στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ την προηγούμενη 5ετία, κρίθηκε ως ο καταλληλότερος ώστε να οδηγήσει την Παρί στην κορυφή της Ευρώπης.

Συνήθως επιλέγει σύστημα σε διάταξη 4-2-3-1 και θέλει οι ομάδες του να παίζουν πολύ από τα άκρα, ασκώντας υψηλή πίεση στην αντίπαλη άμυνα και βάζοντας πολλούς παίκτες στην περιοχή του αντιπάλου.

Ακρως επιθετικό είναι διαχρονικά και το στιλ ποδοσφαίρου της Μπάγερν Μονάχου, στην οποία στο ματς του πρώτου γύρου γνώρισε την πρώτη ήττα του ως προπονητής των Βαυαρών στην Ευρώπη ο Χάνσι Φλικ (15-1-0 προηγουμένως). Η επίθεση είναι γενικά ο τομέας που στηρίζονται περισσότερο οι δύο ομάδες και αυτός που αναμένεται να κρίνει και την πρόκριση στον ημιτελικό…

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν: Παρουσίαση & Στατιστικά

Αήττητη ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από τη Γερμανία παραμένει η Παρί Ζεν Ζερμέν. Σε 9 ματς, ο απολογισμός της είναι 8 νίκες και 1 ισοπαλία. Πλην της Μπάγερν έχει παίξει και με Λειψία, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ.

Ο Κιλιάν Μπαπέ έγινε ο νεαρότερος παίκτης (22 ετών και 91 ημερών) στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος που έφτασε τα 100 γκολ. Ο Γάλλος σταρ έχει σημειώσει μεταξύ άλλων και 13 γκολ σε νοκ-άουτ φάσεις ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το 100ό της παιχνίδι στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων δίνει η Μπάγερν Μονάχου. Είναι η δεύτερη ομάδα που φτάνει αυτή την επίδοση, πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετράει 20 προκρίσεις και 10 αποκλεισμούς σε προημιτελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ.

Εξι φορΕς Εχει ηττηθεΙ σε πρΩτο ευρωπαϊκΟ νοκ-Αουτ ματς στην Εδρα της Η ΜΠΑΓΕΡΝ και προκρΙθηκε τις δΥο. ΤελευταΙα ανατροπΗ το 1995/96 απΕναντι στη ΛοκομοτΙβ ΜΟΣχας.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει σκοράρει τουλάχιστον από 4 γκολ σε 10 φετινά ματς πρωταθλήματος. Είναι η μόνη με τέτοια επίδοση από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Σε 8 φετινές αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα Γαλλίας έχει βρει 4 + φορές δίχτυα η Παρί, που μετράει 48 γκολ στα 21 πιο πρόσφατα ματς.

Η Μπάγερν σκοράρει σε 64 σερί ματς, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Νέο ρεκόρ συλλόγου, έσπασε το σερί των 61 αγώνων που μετρούσε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην τεχνική ηγεσία.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

psg_novibetgrΕχοντας και για λόγους ξεκούρασης αρκετούς σημαντικούς παίκτες εκτός πλάνων, η Παρί επικράτησε στο πιο πρόσφατο χρονικά ματς, 4-1 στην έδρα του Στρασβούργου για τη Λιγκ1 και μείωσε τη διαφορά στους 3 βαθμούς από την πρωτοπόρο Λιλ. Θα κάνει την προσπάθειά της για τίτλο, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή προέχει η αναμέτρηση με τους Βαυαρούς.

Κιλιάν Μπαπέ και Νεϊμάρ είναι δύο από τις επιστροφές συγκριτικά με το τελευταίο χρονικά ματς ενώ διαθέσιμοι εκ νέου είναι και οι Παρέδες, Φλορέντσι και Βεράτι.

Παραμένουν εκτός οι αριστεροί μπακ Μπερνάτ, Κιρζαβά και ο φορ Ικάρντι, ενώ δύσκολα θα ρισκάρει ο στόπερ Μαρκίνιος, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στην αναμέτρηση του Μονάχου.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Νάβας – Νταγκμπά, Περέιρα, Κιμπεμπέ, Ντιαλό – Παρέδες, Γκέιγ – Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Μπαπέ – Κεν.

Μπάγερν Μονάχου: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

bayern_novibetgrΟπως και η Παρί, έτσι και η Μπάγερν για διαφορετικούς λόγους είχε αρκετές απουσίες στο τελευταίο χρονικά ματς και την εντός έδρας ισοπαλία με την Ουνιόν Βερολίνου (1-1) για την Μπουντεσλίγκα, όπου οδεύει σε ακόμα μία κατάκτηση.

Ντέιβις, Ερναντές και Γκορέτσκα επιστρέφουν συγκριτικά με το πιο πρόσφατο χρονικά ματς στη διάθεση του Χάνσι Φλικ, αλλά οι Λεβαντόφσκι, Γκνάμπρι, Τολισό και Ντάγκλας Κόστα παραμένουν εκτός, ενώ θα λείψει και ο στόπερ Ζίλε που τραυματίστηκε στο πρώτο ματς.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Νόιερ – Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντές, Ντέιβις – Κίμιχ, Αλάμπα – Κομάν, Μίλερ, Σανέ – Τσούπο-Μοτίνγκ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ