el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 18-07-2021

Ωρα για το κομβικό Game 5 στη σειρά των φετινών τελικών του NBA, με τους Φοίνιξ Σανς και τους Μιλγουόκι Μπακς να επιστρέφουν στην Αριζόνα για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μία αναμέτρηση που αναμένεται να κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου!

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για τους τελικούς του NBA

Το τζάμπολ θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής (18/07, 04:00), με τους δύο μονομάχους να… ζουν και να αναπνέουν προκειμένου να πάρουν το προβάδισμα στη σειρά των NBA Finals, στην πιο κρίσιμη στροφή.

Το Μιλγουόκι εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τη δύναμη που του δίνει το Fiserv Forum και με τις δύο νίκες που πήρε στο «σπίτι» του τα έφερε όλα… τούμπα, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Υπενθυμίζουμε πως το δαχτυλίδι θα καταλήξει στην ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τέσσερις νίκες.

Ολοι οι αγώνες του NBA μεταδίδονται σε live streaming* από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Τι έγινε στο Game 4

Οι «ήλιοι» έβαλαν δύσκολα στα «ελάφια» στον τέταρτο τελικό, έχοντας το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο το Μιλγουόκι στο πιο κρίσιμο σημείο (33-21 το επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο) βρήκε τις λύσεις που έψαχνε με πρωταγωνιστές τους Κρις Μίντλετον και Γιάννη Αντετοκούνμπο και έφτασε στην επικράτηση με 109-103.

«Σαραντάρα» με 15/33 σουτ εντός πεδιάς σημείωσε ο πρώτος, το τριπλ-νταμπλ «άγγιξε» ο Greek Freak με 26 π., 14 ρ. και 8 ασίστ, ενώ με 1’ και 15’’ να απομένουν στο χρονόμετρο έκανε μία εντυπωσιακή και καθοριστική τάπα στον Ντιάντρε Ειτον, ο οποίος ήταν έτοιμος να ισοφαρίσει σε 101-101.

 

Από κει και πέρα, άστοχος ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ (4/20 σουτ), ωστόσο βοήθησε στους υπόλοιπους τομείς: ο βασικός πόιντ γκαρντ των Μπακς είχε 7 ασίστ, 7 ριμπάουντ και μερικές σπουδαίες άμυνες στο τέλος βάζοντας κι αυτός το λιθαράκι του.

Το ίδιο ισχύει και για τον φιλότιμο Πατ Κόνατον, ο οποίος δεν φοβήθηκε να πάρει κάποια κρίσιμα σουτ στο τέλος και η αλήθεια είναι ότι δικαιώθηκε (11 π.).

Από την άλλη πλευρά, ουσιαστικά πάλευε μόνος του ο Ντέβιν Μπούκερ (42 π. με 17/28), ο οποίος έπαιξε αρκετά λεπτά φορτωμένος με 5 φάουλ, ενώ σε μετριότατη βραδιά βρέθηκαν ο ηγέτης του Φοίνιξ Κρις Πολ (10 π. με 5/13, 7 ασίστ αλλά και 5 λάθη), όπως και ο βασικός σέντερ των Σανς Ντιάντρε Ειτον που ναι μεν μάζεψε 17 ριμπάουντ, όμως ήταν άφαντος στην επίθεση (6 π. με 3/9 σουτ).

Θετικός ξανά ο Τζο Κράουντερ (15 π., 8 ρ. και σπουδαίες άμυνες), λίγα πράγματα οι υπόλοιποι…

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά & Απουσίες 18-07-2021

Δύσκολα θα αλλάξει το μοτίβο στο Game 5 των τελικών.

Οι δύο ομάδες είναι απόλυτα προσηλωμένες στα καθήκοντά τους στο πίσω μέρος του παρκέ, το – μπασκετικό – ξύλο «πέφτει» σχεδόν σε κάθε επίθεση και η επιλογή του Under στους πόντους θα μας συντροφεύσει ξανά τα ξημερώματα της Κυριακής κι ας υποχώρησε λίγο το line στους συνολικούς πόντους του αγώνα (218.5 π.).

giannaros_novibetgr

Συνεχίζουμε με κάποια ειδικά παικτών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον: ο Μπρουκ Λόπεζ λόγω των αδυναμιών που βγάζει στην άμυνα και ειδικά στις καταστάσεις πικ εν ρολ μένει, εσχάτως, λιγότερα λεπτά στο παρκέ (19’ έπαιξε στο Game 4).

Σε απόδοση-αουτσάιντερ (1,90) να σημειώσει ο σέντερ των «ελαφιών» Under 10.5 πόντους.

Το αντίθετο ισχύει για τον πολύτιμο φόργουορντ των Σανς Τζο Κράουντερ, ο οποίος όσο προχωράμε στη διαδικασία των NBA Finals γίνεται όλο και πιο σημαντικός για την ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς. Οι Μπακς του δίνουν σε αρκετές περιπτώσεις το σουτ κι αυτός δεν λέει «όχι». Στο 1.90 να σημειώσει Over 11.5 πόντους. Το κρατάμε.

Στο ιατρικό δελτίο (ευτυχώς) δεν υπήρξε κάποια… έκτακτη είδηση. Ετσι τα δεδομένα παραμένουν ίδια: σταθερά εκτός μάχης για τους Σανς ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ Ντάριο Σάριτς, το ίδιο ισχύει για τον χρήσιμο γκαρντ των Μπακς ΝτιΒιτσέντζο.

Ολοι οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμοι.

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Ανάλυση & Στατιστικά 18-07-2021

Συνηθίζουμε να λέμε «ότι τα λάθη στους τελικούς απαγορεύονται», ωστόσο ο κόουτς του Φοίνιξ Μόντι Γουίλιαμς είδε τους παίκτες του στο Game 4 να χάνουν τον… προσανατολισμό τους σ’ αυτόν τον τομέα: υπέπεσαν σε 17 λάθη, μεγάλος αριθμός για την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ την ίδια ώρα επέτρεψαν στους Μπακς να μαζέψουν 17 επιθετικά ριμπάουντ!

Οπως δήλωσε και ο προπονητής των Σανς «τους δώσαμε 19 κατοχές περισσότερες, αυτό μας συνέτριψε». Και είπε την αλήθεια γιατί η ομάδα του ενώ σούταρε με 50% σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, πλήρωσε ουσιαστικά την κακή βραδιά του Πολ (5 λάθη) και την αδυναμία του 36χρονου πόιντ γκαρντ να εφαρμόσει το πλάνο του Μόντι Γουίλιαμς.

Την ίδια ώρα, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ είδε τους παίκτες του να σουτάρουν με μόλις 24.1% έξω από το τρίποντο (7/29), ελαφρώς καλύτεροι οι Σανς με 7/23 και 30.4%.

Τέλος, σταθερά οι Μπακς πηγαίνουν πιο συχνά στη γραμμή των ελευθέρων βολών: τελείωσαν τον τέταρτο τελικό με 24/29 (82.8%), ενώ 16/19 (84.2%) είχαν οι Σανς.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ