el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 09-07-2021

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς πράξη δεύτερη στους τελικούς του NBA. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (09/07, 04:00) οι «ήλιοι» αντιμετωπίζουν τα «ελάφια» έχοντας ως «προίκα» τη νίκη τους στο Game 1, σε έναν αγώνα που επέστρεψε στη δράση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις στοιχήματος για τους τελικούς του NBA

Στη συνέχεια, η σειρά από την Αριζόνα θα μεταφερθεί στο Fiserv Forum, την έδρα των Μπακς (για τα Game 3 και 4 της σειράς), όμως μέχρι… τότε μεσολαβεί η αποψινή μάχη που αναμένεται να μας δείξει αρκετά «στοιχεία» για το προς τα πού πάει το φετινό δαχτυλίδι.

Υπενθυμίζουμε πως πρωταθλήτρια ΝΒΑ αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τέσσερις νίκες.

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Τι έγινε στο Game 1

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο… νίκησε το χρόνο – μετά τον τραυματισμό του στον 4ο τελικό της Ανατολής με τους Χοκς – και επέστρεψε στην πεντάδα των Μπακς στο Game 1 των NBA Finals!

 

Ωστόσο, οι Σανς ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μπροστά σε 17.000 και πλέον φιλάθλους τους έκαναν το πρώτο βήμα για τον τίτλο.

Οι τελικοί του NBA μεταδίδονται σε live streaming* από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

Σε τρομερή βραδιά ο Κρις Πολ, έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και με 32 πόντους και 9 ασίστ οδήγησε το Φοίνιξ στο 1-0. Επέστρεψε στις καλές -εντός έδρας- εμφανίσεις ο Ντέβιν Μπούκερ (27 π., 6 ασίστ), κυρίαρχος στη ρακέτα ο Ντιάντρε Ειτον με 22 πόντους και 19 ριμπάουντ!

Διψήφιοι για την ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς και οι Μπρίτζες (14 π.), Πέιν, Κ. Τζόνσον (από 10 πόντους).

Το κοντέρ του Greek Freak στην επιστροφή του «έγραψε» 20 πόντους και 17 ριμπάουντ σε 36 λεπτά συμμετοχής, κάτι που δείχνει στην πράξη ότι ο Μάικ Μπουντενχόλζερ υπολογίζει τον Γιάννη χωρίς… περιορισμό χρόνου από το ιατρικό τιμ των «ελαφιών».

Ξανά «συγκινητικός» ο Μίντλετον με 29 π. και 7 ρ. σε 45’, 17 πόντους πρόσθεσε ο Μπρουκ Λόπεζ, άστοχος ο Τζρου Χόλιντεϊ (10 π. με 4/14), αλλά μοίρασε 9 ασίστ.

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά & Απουσίες 09-07-2021

Φοίνιξ και Μιλγουόκι τόσο στη regular season όσο και στα πλέι-οφ είναι σταθερά από τις κορυφαίες ομάδες της λίγκας σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που αφορούν την άμυνα.

Το Game 1 έληξε Over σε πόντους, ωστόσο εκτιμούμε πως απόψε δεν θα είναι ίδια η κατάληξη. Κι αυτό γιατί και οι δύο μονομάχοι μπαίνουν στο παρκέ έχοντας ως πρώτο μέλημα να είναι… σοβαροί και αποτελεσματικοί στο πίσω μέρος του παρκέ και αυτό δύσκολα θα αλλάξει στους τελικούς.

Οπότε, μοιάζει πιθανό ως ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί το Under (219,5 πόντους).

αναμένεΤΑΙ… επιστροφή του Τζο Κράουντερ στις παραγωγικές βραδιές (ήταν άστοχος στον 1ο τελικό με 0/8, τελείωσε το ματς με μόλις 1 π.). μέσα στις δυνατότητες του δυναμικού φόργουορντ των Σανς να ξεπεράσει το line των 10,5 πόντων.

Για τα «ελάφια» ο Κρις Μίντλετον παραμένει «καυτός», είναι εξαιρετικός στα τελευταία ματς της ομάδας του και «κουβαλάει» στις πλάτες του, στην επίθεση, το Μιλγουόκι (Over 25,5 πόντους).

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, ο κόουτς Bud δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο θέμα στο ιατρικό δελτίο των Μπακς. Εκτός εδώ και καιρό ο γκαρντ ΝτιΒιτσέντζο, δεν επηρεάζει πλέον η απουσία του.

Στην άλλη πλευρά, όμως, υπήρξε πλήγμα. Προς το φινάλε της 1ης περιόδου στον πρώτο τελικό, ο Ντάριο Σάριτς υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο και θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης!

Ο 27χρονος Κροάτης φόργουορντ ήταν ένας χρήσιμος ρολίστας, προσφέροντας στην ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς κατά μέσο όρο 8.7 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και πολλή προσπάθεια στα αμυντικά του καθήκοντα.

Φοίνιξ Σανς – Μιλγουόκι Μπακς: Ανάλυση & Στατιστικά 09-07-2021

Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του Μάικ Μπουντενχόλζερ (μετά το Game 1) είναι ότι πρώτος του στόχος απόψε θα είναι να περιορίσει την δράση του Κρις Πολ, ο οποίος στην 3η περίοδο σκόραρε τους 16 από τους 32 πόντους του και σούταρε με 63% εντός πεδιάς. Επίσης, είχε μόλις 2 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής…

sunsbucks_novibetgr

Παράλληλα, ο κόουτς Bud πρέπει να βρει λύση και με τον Λόπεζ, με τον σέντερ των Μπακς να… χάνεται στα πικ εν ρολ (μετά τις αλλαγές στα σκριν) που «στήνει» ο Πολ.

Από κει και πέρα, με 11/34 τρίποντα (32.4%) τελείωσαν το πρώτο ματς οι Σανς, «φωτιά» οι Μπακς έξω από το τρίποντο με 16/36 (44.4%).

Φυσικά στην εξίσωση μπαίνει και το πόσο σημαντική είναι αυτή η σειρά τελικών για τις δύο ομάδες: το Φοίνιξ δεν έχει κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα στο NBA (επέστρεψε στους τελικούς για πρώτη φορά μετά το 1993), ενώ οι Μπακς έχουν έναν τίτλο και βρίσκονται στους NBA Finals για τρίτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 1974!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ