el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πόρτο – Τσέλσι: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» όπου σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες φετινές νίκες της (4-0 τη Σεβίλλη) στο Τσάμπιονς Λιγκ αγωνίζεται η Τσέλσι με αντίπαλο την Πόρτο, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά. Στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός.

Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και την κατάκτηση του τροπαίου υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο, θέλει να περάσει από την προημιτελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ η Πόρτο.

Είναι η δεύτερη φορά την τελευταία 3ετία που φτάνει σε αυτό το σημείο, έχοντας στην τελευταία της απόπειρα (πρόπερσι) γνωρίσει τον αποκλεισμό από μία άλλη αγγλική ομάδα, τη Λίβερπουλ (6-1 στο συνολικό σκορ).

Για πρώτη φορά μετά το 2014 μετέχει σε προημιτελική φάση Τσάμπιονς Λιγκ η Τσέλσι, η οποία τη σεζόν 2018-19, προερχόμενη από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κατέκτησε τον τελευταίο της ευρωπαϊκό τίτλο, το Γιουρόπα Λιγκ.

Το 2011-12 ήταν η σεζόν που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας αρχίσει στη σεζόν με τον προερχόμενο από την Πόρτο, Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος αντικαταστάθηκε έπειτα από τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Πόρτο Τσέλσι: Προγνωστικά

Τέσσερις νίκες στις πέντε πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της με την Πόρτο, όλες στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, μετρά η Τσέλσι.

Αυτός ο παράγοντας, όπως επίσης και η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των πρωταθλημάτων και κατά συνέπεια των ομάδων, ίσως έχει μετρήσει περισσότερο στο να προσφέρεται σε τιμές καθαρού φαβορί η Τσέλσι (στο 1.83 έναντι 5.45 του άσου και 3.65 της ισοπαλίας).

Ισως έχει επηρεάσει η ειδησεογραφία, καθώς από την Πόρτο θα λείψουν οι δύο πρώτοι σκόρερ της στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ο μέσος Σέρζιο Ολιβέιρα και ο επιθετικός Ταρεμί.

Σε ό,τι αφορά τα γκολ, δύσκολα εκτιμάται πως θα ανοίξει το σκορ, αφού το Under 2.5 είναι το στοίχημα που προσφέρεται σε τιμές φαβορί: 1.65 έναντι 2.30 του ενδεχόμενου να σημειωθούν περισσότερα από 2.5 γκολ.

Πόρτο – Τσέλσι: Ανάλυση

Οι περιορισμοί που υπάρχουν στις μετακινήσεις σε Βρετανία και Πορτογαλία, λόγω της πανδημίας με τον Covid-19, ήταν η αιτία που το ματς θα διεξαχθεί στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλλης. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με το Αρσεναλ – Μπενφίκα (σε Ρώμη και Πειραιά).

Είναι η 24η συμμετοχή της Πόρτο στη διοργάνωση (μόνο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν περισσότερες) και στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τη Γιουβέντους στην παράταση (3-2).

Στη φάση των ομίλων τερμάτισε 2η πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι σε όμιλο με Ολυμπιακό και Μαρσέιγ (4 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα ο απολογισμός της). Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 2η θέση και στο -8 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με συνολικό απολογισμό 17 νίκες, 6 ισοπαλίες, 2 ήττες.

Πρώτη και αήττητη (4 νίκες, 2 ισοπαλίες) πέρασε από τη φάση των ομίλων η Τσέλσι, με Ρεν, Κρασνοντάρ και Σεβίλλη, την οποία νίκησε στο ίδιο γήπεδο όπου θα φιλοξενηθεί και από την Πόρτο. Στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ απέκλεισε με δύο νίκες την Ατλέτικο Μαδρίτης, 1-0 στο εκτός έδρας ματς (στο ουδέτερο Βουκουρέστι) και 2-0 στην Αγγλία.

Στην Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι είναι 5η μετά από 30 αγωνιστικές (από τις 38) με απολογισμό 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Πόρτο – Τσέλσι: Παρουσίαση & Στατιστικά

Από τον Ιούνιο του 2017 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Πόρτο ο Σέρζιο Κονσεισάο. Στα 46 του χρόνια πλέον, ο πρώην διεθνής εξτρέμ που μεταξύ άλλων αγωνίστηκε και για τον ΠΑΟΚ, βρισκόταν στο ρόστερ και το 2004, ως παίκτης, στην τελευταία κατάκτηση του τροπαίου από τους Πορτογάλους. Είχε αποκτηθεί στα μέσα της σεζόν από τη Λάτσιο, ωστόσο, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι η 4η φορά που η Πόρτο θα αντιμετωπίσει ομάδα από την Αγγλία σε προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ. Στις προηγούμενες αποκλείστηκε (από Λίβερπουλ το 2018/19, από Μάντσεστερ Γιουν. το 1996/97 και 2008/09). Ο συνολικός απολογισμός της απέναντι σε αγγλικές ομάδες είναι 8 νίκες, 10 ισοπαλίες και 22 ήττες.

Irmãos de Francisco Conceição reagem à sua estreia pelo FC Porto

Ο 18χρονος υιός του Σέρζιο Κονσεϊσάο, Φρανσίσκο, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ματς με τη Γιουβέντους. Είναι η δεύτερη περίπτωση στην ιστορία που πατέρας προπονητής και υιός παίκτης αγωνίζονται στη διοργάνωση. Η πρώτη ήταν το 1994 με τους Γιόχαν και Ζόρντι Κρόιφ.

Εχοντας κατακτήσει τίτλο στις δύο προηγούμενες ομάδες του (Ντόρτμουντ, Παρί Ζεν Ζερμέν) και φυσικά αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία στη διαχείριση των παικτών, ο Τόμας Τούχελ κρίθηκε ως ο καταλληλότερος να αντικαταστήσει τον Φρανκ Λάμπαρντ στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι.

Ο TOYXEΛ, που οδΗγησε πΕρσι τους ΠαριζιΑνους στον πρΩτο τελικΟ ΤσΑμπιονς Λιγκ της ιστορΙας τους, ανΕλαβε στα τΕλη ΙανουαρΙου και ο απολογισμΟς του σε αυτΟ το διΑστημα εΙναι 10 νΙκες, 3 ισοπαλΙες, 1 Ηττα

Δεκατρείς αναμετρήσεις με Πορτογάλους έχει δώσει συνολικά η Τσέλσι και μετράει 10 νίκες, 1 ισοπαλίες και 2 ήττες. Αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά σε προημιτελική φάση σύλλογο από την Πορτογαλία. Το 2011-12 είχε αποκλείσει την Μπενφίκα. Επτά προκρίσεις και δύο αποκλεισμοί συνολικά στα προημιτελικά.

Πόρτο: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του είναι ο Σέρζιο Κονσεισάο στην Πόρτο, λόγω των δύο πολύ σημαντικών απουσιών που έχει να αντιμετωπίσει σε μεσαία γραμμή και επίθεση, αυτές των Ολιβέιρα και Ταρεμί αντίστοιχα, παικτών με τεράστια συμβολή στο εκτελεστικό κομμάτι.

oliveira_novibetgr19 γκολ έχει σημειώσει συνολικά φέτος ο Ολιβέιρα και 15 ο Ταρεμί. Ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να αλλάξει το κλασικό 4-4-2 και να παρατάξει την ομάδα σε σύστημα 4-2-3-1, με τον Μαρεγκά στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Κορόνα, Λουίς Ντίας και Οτάβιο.

Η κενή θέση που προκύπτει από την αλλαγή συστήματος θα καλυφθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής από τον Γκρούγιτς, ενώ σε ό,τι αφορά τους άλλους 7, αναμένονται οι ίδιοι με την αναμέτρηση απέναντι στη Γιουβέντους, την οποία απέκλεισε στην προηγούμενη φάση.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Μαρτσεσίν – Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού – Γκρούγιτς, Ουρίμπε – Λουίς Ντίας, Οτάβιο, Κορόνα – Μαρεγκά.

Τσέλσι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Σε θέση να υπολογίζει στον πολύ σημαντικό μέσο Καντέ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, βρίσκεται ο Τόμας Τούχελ και λογικά ο Γάλλος θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα και στο 4-3-3 που εφαρμόζει ο Γερμανός προπονητής.

Στη διάθεσή του, παρά το επεισόδιο που είχαν μεταξύ τους, θα βρίσκονται και οι Ρούντιγκερ και Κέπα, ωστόσο ο δεύτερος έχει πάψει να λογίζεται ως βασικός από την έλευση του Μεντί και έπειτα.

Πιθανή 11άδα (3-4-2-1): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Χάντσον-Οντόι, Καντέ (Κόβατσιτς), Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Μάουντ, Βέρνερ – Ζιρού.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ