el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πόρτο vs Ολυμπιακός: Τεστ προόδου στο «Ντραγκάο»

Για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται την Τρίτη (27/10, 22:00) από την Πόρτο στο «Ντραγκάο». Αρνητική η παράδοση των «ερυθρολεύκων» στην Πορτογαλία.

Είκοσι ένα χρόνια μετά, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να επιβεβαιώσουν πως έχουν ανέβει επίπεδο ως ομάδα συγκριτικά με το πιο πρόσφατο ματς απέναντι στους «δράκους».

Το 1999 ήταν η τελευταία χρονικά φορά που ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει την Πόρτο, ξανά για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την Τρίτη θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του: να νικήσει.

Ο πήχης για την ελληνική ομάδα έχει ανέβει, πλέον έχει αρχίσει να καθιερώνεται ως ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για τους «μεγάλους» της Ευρώπης και στη φετινή διοργάνωση θέλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες του παρουσιαστούν για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το πρώτο βήμα για αυτή την κατεύθυνση έγινε με τη νίκη της πρεμιέρας (1-0 τη Μαρσέιγ) και τώρα ζητάει το επόμενο…

ΠΟΡΤΟ

porto_novibetgrΘετική εμφάνιση αλλά όχι και αποτέλεσμα στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον όμιλο για την Πόρτο. Παρότι προηγήθηκε, γνώρισε την ανατροπή στο σκορ (3-1) στην Αγγλία από τη Μάντσεστερ Σίτι και σήμερα θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ώστε να μην χαθεί έδαφος τόσο νωρίς.

Σε μία προσπάθεια να αποφορτίσει το κλίμα, ο προπονητής Σέρζιο Κονσεϊσάο χαρακτήρισε σημαντικό αλλά όχι κρίσιμο το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Και τις τρεις προηγούμενες φορές που οι «δράκοι» υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό παρέμειναν αήττητοι (2 νίκες και 1 ισοπαλία) ενώ θετικός είναι και ο εντός έδρας απολογισμός τους απέναντι σε ελληνικές ομάδες (5 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες συνολικά, 4-1-2 εντός έδρας).

Είναι η πρώτη φορά  που θα αντιμετωπίσει ως προπονητής τον Ολυμπιακό ο Σέρζιο Κονσεϊσάο, γνωστός στη χώρα ματς από τη διετή παρουσία του στον ΠΑΟΚ (2008-10) ενώ οι Ιβάν Μαρκάνο και Ζοσέ Σα είναι οι παίκτες που έχουν θητεύσει στο παρελθόν και στις δύο ομάδες και βρίσκονται στα ρόστερ Πόρτο και Ολυμπιακού.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Κονσεϊσάο δεν υπολογίζει εδώ και καιρό στον τραυματία Μαρκάνο, ενώ αμφίβολοι με τις πιθανότητες υπέρ τους είναι οι Οτάβιο (μεσοεπιθετικός) και Λουίς Ντίαζ (εξτρέμ) που αποκόμισαν τραυματισμό στο τελευταίο χρονικά ματς.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Μαρτσεσίν – Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού – Σ. Ολιβέιρα, Μπαρό – Φ. Αντερσον (Λ. Ντίας), Οτάβιο, Κορόνα – Μαρεγκά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

elarabi_novibetgrΠίστη και αισιοδοξία για κάτι καλό επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση στο Πόρτο.

Σε αυτό έχει συμβάλλει η πολύ σοβαρή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή της σεζόν και κυρίως δείχνει πως ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει από κάθε παιχνίδι.

Η ελληνική ομάδα θέλει να βελτιώσει την κακή παράδοση που έχει επί πορτογαλικού εδάφους (1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες) και να πάρει το αποτέλεσμα που θα της δώσει το ρόλο του φαβορί για πρόκριση από τον όμιλο.

Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν ακόμα μία φορά από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η απουσία του Ουσεϊντού Μπα, ο οποίος δεν ταξίδεψε στην Πορτογαλία καθώς διαγνώστηκε με covid-19, όπως και ο Χιλάλ Σουντανί.

Είναι η δεύτερη πολύ σημαντική απουσία για τους «ερυθρόλευκους» αφού για τον ίδιο λόγο εκτός δράσης παραμένει και ο Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα έλειψε και από την πρεμιέρα και έτσι η απουσία του Μπα και η είσοδος του Σισέ στην 11άδα, αναμένεται να είναι η μία από τις δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα συγκριτικά με τη νίκη επί της Μαρσέιγ.

Θέση στην 11άδα διεκδικεί και ο Βινάγκρε, ο οποίος εφόσον κριθεί έτοιμος θα αγωνιστεί αντί του Χολέμπας και σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Μαρτίνς να διατηρεί στον άξονα τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη, τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Σα – Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Βινάγκρε (Χολέμπας) – Εμβιλά, Μπουχαλάκης – Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά, Μασούρας – Ελ Αραμπί.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ