el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Premier League: Oι 10 καλύτερες μεταγραφές

Για ακόμη ένα καλοκαίρι και παρά τα προβλήματα και την οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει λόγω της ενεργειακής κρίσης η Premier League «έσπασε τα ταμεία» στις μεταγραφές.

Οι 20 ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο ξόδεψαν συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία του Transfermarkt, πάνω από 2.24 δις ευρώ! Ένα ποσό «μαμούθ», το οποίο είναι και το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ.

Τα υψηλά επίπεδα που κινήθηκαν όλες οι ομάδες στις φετινές μεταγραφές επιβεβαιώνονται και από τη σχετική λίστα των Tοp 10 συλλόγων που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα το καλοκαίρι. Σε αυτή, με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα, την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπάγερν, οι υπόλοιπες επτά ομάδες είναι από την Premier League.

Η Τσέλσι (282 εκατ.ευρώ) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (238 εκατ. ευρώ) ξόδεψαν μαζί πάνω από μισό δις ευρώ. Η Γουέστ Χαμ, που μπήκε στη σεζόν «γλυκοκοιτάζοντας» το Champions League, αλλά μέχρι στιγμής βρίσκεται κοντά στην «ουρά» στη βαθμολογία της Premier League, ξόδεψε 182 εκατ. ευρώ.

Η Τότεναμ σχεδόν «σβηστά» έπιασε τα 170 εκατ. ευρώ στα έξοδά της για μεταγραφές, ενώ η «νεοφώτιστη» Νότιγχαμ Φόρεστ έσπασε με άνεση το… φράγμα των 150 εκατ. ευρώ (162) σε ένα καλοκαίρι όπου «χάλασε» περισσότερα από τη Μάντσεστερ Σίτι (140).

Η Νιουκάστλ με το fund από τη Σαουδική Αραβία στο «τιμόνι» έβγαλε από τα ταμεία περίπου 136 εκατ. ευρώ, αλλά δεν μπήκε στη δεκάδα γιατί ξοδεύοντας ένα εκατομμύριο περισσότερο (137) την πέταξε εκτός λίστας η Γουλβς.

Πάμε τώρα να δούμε ποιες ήταν οι καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις από τις ομάδες της Premier League…

Όλα τα ματς της Premier League παίζoυν εδώ με 0% γκανιότα, ανανεωμένο Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στην Premier League!

 


10. Αλεξάντερ Ισάκ – Νιούκαστλ

Η στιγμή για το μεγάλο βήμα για τον 22χρονο έφτασε. Ύστερα από μία τριετία στη Σοσιεδάδ έχοντας 44 τέρματα σε 132 συμμετοχές, ο Αλεξάντερ Ισάκ πήρε το «διαβατήριο» για την Premier League με τους Σαουδάραβες της Νιούκαστλ να σπάνε τη μονοτονία σε ένα απροσδόκητα ήσυχο καλοκαίρι κλείνοντας με 70 εκατ. ευρώ το ακριβότερο deal στην ιστορία της ομάδας.

premier league top10 transfers2 novibet

Με την είσοδό του ανεβάζει ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες, καθώς ξεκίνησε με δύο τέρματα σε τρεις συμμετοχές με τη Νιούκαστλ, ενώ μετράει ακόμη ένα τέρμα σε δύο παιχνίδια που πρόλαβε να δώσει με τους Βάσκους στη φετινή La Liga.


9. Κάλβιν Φίλιπς – Μάντσεστερ Σίτι

Τον είχε βάλει καιρό στο… μάτι ο Πεπ Γκουαρντιόλα και η Σίτι με δυναμικό «μπάσιμο» ενεργοποίησε τη συμφωνία με τη Λιντς κι έκλεισε τη δεύτερη ακριβότερη φετινή της μεταγραφή. Ο Φίλιπς υπολογίζεται να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις στον Καταλανό τεχνικό καθώς εκτός από αμυντικό χαφ, που είναι και η βασική του θέση, μπορεί να αγωνιστεί με άνεση και ως «8άρι» αλλά και ως στόπερ.

Το μεγάλο ζήτημα για τον 26χρονο είναι να ξεμπερδέψει οριστικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια στον ώμο. Στο τελευταίο ματς με τη Γουλβς (0-3) έμεινε εκτός και οι φήμες αναφέρουν πως δεν θα γλιτώσει το χειρουργείο, κάτι που σημαίνει πως θα τεθεί σε κίνδυνο και η συμμετοχή του στο προσεχές Μουντιάλ.

8. Μαρκ Κουκουρέγια – Τσέλσι

Η περσινή του σεζόν στη Μπράιτον τον «εκτόξευσε». Από τα 20 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ένα καλοκαίρι νωρίτερα για να μετακομίσει στο Νησί από τη Χετάφε, ο Μαρκ Κουκουρέγια έφτασε να κάνει φέτος μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην Premier League. «Έκλεισε» έναντι 65 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι, η οποία πέταξε αρκετές ομάδες εκτός ρινγκ για να τον κάνει δικό της.

premier league top10 transfers3 novibet

Ήδη έχει γίνει βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι στην άμυνα των «μπλε» έχοντας παίξει και στα οκτώ ματς που έδωσαν οι Λονδρέζοι από τη στιγμή που αποκτήθηκε.


7. Γκάμπριελ Ζέσους – Άρσεναλ

Εργαλείο, για το οποίο ο Πεπ Γκουαρντιόλα σίγουρα στεναχωρήθηκε πολύ που δεν γινόταν να το έχει πλέον στη διάθεσή του. Η έλευση του Έρλινγκ Χάαλαντ θα «πετσόκοβε» σημαντικά τον χρόνο του Γκάμπριελ Ζέσους, συνεπώς η πόρτα της εξόδου άνοιξε αναγκαστικά! Ο Βραζιλιάνος, που πέρσι πέτυχε 13 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ, προτίμησε την παραμονή του στην Premier League. Έτσι, ουσιαστικά ποτέ δεν γοητεύτηκε από το… φλερτ της Γιουβέντους και είπε το «ναι» στην Άρσεναλ, που πλήρωσε 52 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στο «Emirates».

Ήδη ο Μικέλ Αρτέτα οφείλει πολλά στον 25χρονο Βραζιλιάνο για το εξαιρετικό ξεκίνημα των «κανονιέρηδων» φέτος. Αξιοποιώντας τον μέχρι στιγμής αποκλειστικά ως φορ, έχει πάρει ήδη 4 γκολ αλλά και 3 ασίστ.


6. Ραχίμ Στέρλινγκ – Τσέλσι

Στο πρόσωπο του Ραχίμ Στέρλινγκ ο Τόμας Τούχελ επιχείρησε να στηρίξει το νέο του πρότζεκτ για την επίθεση της Τσέλσι. Για αυτό, όταν η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε τον δρόμο για την παραχώρησή του, οι «μπλε» ουσιαστικά έβγαλαν στο άψε-σβήσε από τη μάχη την Άρσεναλ και με 56 εκατ. ευρώ τον έφεραν στη δυτική πλευρά του Λονδίνου.

premier league top10 transfers4 novibet

Για τον Τούχελ πάντως, δεν πήγε και πολύ καλά αυτό… Όχι ότι ο 27χρονος επιθετικός τα πήγε άσχημα. Το αντίθετο, αφού σε επτά συμμετοχές με τον Γερμανό στον πάγκο είχε τρία γκολ και μία ασίστ, ενώ βρήκε δίχτυα και στο 1-1 με τη Σάλτσμπουργκ στο Champions League στο ντεμπούτο του Γκράχαμ Πότερ στην τεχνική ηγεσία.


5. Άντονι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το σήριαλ του φετινού καλοκαιριού είχε αίσιο τέλος για τη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ. Ή μπορούμε να το πούμε κι αλλιώς αυτό! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να έχει ευχάριστο τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σήριαλ του καλοκαιριού «ξηλώθηκε». Έδωσε στον Άγιαξ 95 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Άντονι!

premier league top10 transfers7 novibet

Ο «διακαής πόθος» του Έρικ Τεν Χαγκ τον ακολούθησε στο «Ολντ Τράφονρτ» αποτελώντας την ακριβότερη φετινή μεταγραφή. Ήδη έχει πιάσει δουλειά και δείχνει «ζεστός». Το ξεκίνημά του ήταν εκπληκτικό καθώς με γκολ στο ντεμπούτο του άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη στο ντέρμπι με την Άρσεναλ (35’) με τη νέα του ομάδα να συμπληρώνει τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός απογείωσε την αξία του στον Άγιαξ, αγωνιζόμενος κατά βάση στα άκρα της επίθεσης. Είχε αποκτηθεί από τη Σάο Πάουλο έναντι 15.5 εκατ. ευρώ και ο «Αίαντας» είχε από το deal σχεδόν 80 εκατ. ευρώ καθαρό κέρδος. Καθόλου άσχημο!


4.Ριτσάρλισον – Τότεναμ

To… κερασάκι στην τούρτα του Αντόνιο Κόντε σε ένα καλοκαίρι με εξαιρετικά στοχευμένες κινήσεις μπήκε με την απόκτηση του Ριτσάρλισον. Ο Ιταλός τεχνικός, λόγω και της συμμετοχής στο Champions League, επιθυμούσε τη δραστική ενίσχυση της γραμμής κρούσης και όταν βρήκε το σωστό τάιμινγκ χτύπησε τον ανταγωνισμό και έκανε δικό του έναντι 58 εκατ. ευρώ τον Βραζιλιάνο επιθετικό από την Έβερτον.

Μπήκε στους «spurs» αρκετά ήπια, πράγμα απολύτως φυσικό αφού ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση. Παιχνίδι με παιχνίδι ανεβάζει ρυθμό και «άνοιξε λογαριασμό» στο Champions League «καθαρίζοντας» με τα δύο πρώτα του γκολ το ματς με τη Μαρσέιγ στο Λονδίνο (2-0).


3. Κασεμίρο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τον καλοκαιρινό πανικό των μεταγραφών, που δεν κύλησαν όπως σχεδιαζόταν, σε συνδυασμό με τα απανωτά «χαστούκια» στην πρεμιέρα από Μπράιτον (1-2) και Μπρέντφορντ (4-0), έδιωξε ο Κασεμίρο!

premier league top10 transfers5 novibet

Σε μία προσπάθεια να βρει όσο το δυνατόν άμεσα σύνδεση μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής η Γιουνάιτεντ έκλεισε σε χρόνο dt τον 30χρονο Βραζιλιάνο. Σε άλλους φάνηκαν πολλά τα 70 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε άλλους μια δίκαιη τιμή. Η ουσία είναι πάντως πως το αγωνιστικό προφίλ του εγγυάται την ισορροπία που έψαχνε ο Έρικ Τεν Χαγκ στον άξονα την ώρα που ο ίδιος σιγά-σιγά προσθέτει λεπτά συμμετοχών με τη νέα του ομάδα.


2. Ντάρβιν Νούνιες – Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ από την στιγμή που τον είδε στα περσινά προημιτελικά του Champions League, όπου σκόραρε δύο γκολ κόντρα στην ομάδα του, ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει για να τον αποκτήσει. Η διοίκηση έδωσε το πράσινο φως και η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον Ντάρβιν Νούνιες βγάζοντας 75 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της.

premier league top10 transfers3 novibet

Ο χρόνος προσαρμογής, το γεγονός πως είναι πίσω ακόμη σε φυσική κατάσταση, αλλά και το στραβό ξεκίνημα των «ρεντς» δεν τον έχουν οδηγήσει στο «μπάσιμο» που θα ήθελε στη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη σε καμία από τις 6 συμμετοχές του δεν έχει κλείσει 90λεπτο, όμως με τα δύο τέρματα που έχει σημειώσει δημιουργεί μεγαλύτερες υποσχέσεις μετά το break των εθνικών ομάδων…


1. Έρλινγκ Χάαλαντ – Μάντσεστερ Σίτι

Αλλαγή στο βασικό γρανάζι της επιθετικής της γραμμής έκανε και η Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, στην περίπτωση του Έρλινγκ Χάαλαντ τα αποτελέσματα είναι ακραία πιο άμεσα απ’ όλες τις απόψεις. Αρχικά, οι «πολίτες» τον έβαλαν στη μηχανή τους με μόλις… 60 εκατ. ευρώ, αφού έσπασαν τη ρήτρα του συμβολαίου του με τη Ντόρτμουντ. Από τη στιγμή που ντύθηκε στα γαλάζια η συνέχεια είναι γνωστή…

Ο 22χρονος δείχνει να έχει «κουμπώσει» τέλεια. Έχει αγωνιστεί σε 10 ματς κι έχει σκοράρει 14 φορές. Τόσο στην Premier League (7/11), όσο και στο Champions League (2/3) έχει ήδη περισσότερα τέρματα απ’ τις εμφανίσεις του, ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα τα… ακούει κάθε φορά που τον βγάζει από το γήπεδο ενώ έχει δύο γκολ και δεν τον αφήνει να κάνει χατ-τρικ!


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου


top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ