el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρέμιερ Λιγκ: Οι στόχοι των 20 ομάδων & ο 1ος σκόρερ

Με το λονδρέζικο ντέρμπι Φούλαμ – Αρσεναλ, το μεσημέρι του Σαββάτου (12/9, 14:30), ξεκινά η Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2020-2021. Αναλύουμε τους στόχους των 20 ομάδων και την κούρσα για τον τίτλο του 1ου σκόρερ.

Αφού δώσαμε απαντήσεις σε κάποια από τα σημαντικότερα ερωτήματα για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία, πάμε να δούμε αναλυτικά που στοχεύουν οι 20 ομάδες και ποιοι είναι οι υποψήφιοι για πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος.

Οι στόχοι των 20 ομάδων

arsenal_novibetgrΑΡΣΕΝΑΛ (8η πέρυσι – 56 βαθμοί)

Οι οπαδοί της ομάδας ονειρεύονται επιστροφή στην 4αδα, ελπίζουν να ενισχυθεί κι άλλο με μεταγραφές ο Μικέλ Αρτέτα και περιμένουν επιτέλους έναν σοβαρό στόπερ στο πρόσωπο του Γκάμπριελ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (17η πέρυσι – 35 βαθμοί)

Στόχος η σωτηρία με λιγότερα δράματα φέτος. Κοιτάζει να αποκτήσει επιθετικό και προσπαθεί να κρατήσει σαν φυλαχτό τον ηγέτη της, Τζακ Γκρίλις.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (2η στην Τσάμπιονσιπ – 83 βαθμοί)

Κράτησε τον περσινό κορμό και με τον ιδιόρρυθμο Σλάβεν Μπίλιτς στον πάγκο είναι έτοιμη να δώσει μάχη για τη σωτηρία της.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (16η πέρυσι – 39 βαθμοί)

Η διοικητική αστάθεια πήγε να χαντακώσει πέρυσι τα «σφυριά». Το ρόστερ τους δεν είναι σε καμία περίπτωση για να παλεύουν στο όριο της παραμονής.

ΓΟΥΛΒΣ (7η πέρυσι – 59 βαθμοί)

Η πορτογαλική παροικία αυξάνεται στους «λύκους» καθώς προστέθηκε και ο Φάμπιο Σίλβα (Πόρτο) με 40 εκατ. ευρώ! Υπό τις οδηγίες του Νούνο Εσπίριτο, η «πορτογαλική» Γουλβς θα είναι ξανά από τις πιο συνεπείς ομάδες της κατηγορίας.

james_novibetgr

ΕΒΕΡΤΟΝ (12η πέρυσι – 49 βαθμοί)

Ούτε φέτος έλειψαν οι ηχηρές μεταγραφές όπως αυτές των Αλαν (Νάπολι), Χάμες (Ρεάλ) και Ντουκουρέ (Γουότφορντ). Ξεκινάει ξανά με υψηλές προσδοκίες, όμως ο ανταγωνισμός είναι πολύ ισχυρός και θα πρέπει ο Ρισάρλισον να σπάσει όλα τα κοντέρ στην επίθεση για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της ευρωπαϊκής εξόδου.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ (14η πέρυσι – 44 βαθμοί)

Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες. Εχει βγει στην αγορά για έναν επιθετικό που θα μπορέσει να της προσφέρει διψήφιο αριθμό τερμάτων.

ΛΕΣΤΕΡ (5η πέρυσι – 62 βαθμοί)

Δύσκολο να μιμηθεί την περσινή τρομερή σεζόν, έχοντας μάλιστα χάσει τον Μπεν Τσίλγουελ. Ο Ρότζερς πάντως αποτελεί εγγύηση ότι θα παρουσιάσει ξανά μία σοβαρή και καλοδουλεμένη ομάδα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (1η πέρυσι – 99 βαθμοί)

Φυσικά στόχος είναι το ριπίτ, ωστόσο ο ανταγωνισμός με τη Σίτι αναμένεται αμείλικτος και η Λίβερπουλ δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβει παρόμοια σεζόν με την περσινή.

bielsa_novibetgr

ΛΙΝΤΣ (Πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ – 93 βαθμοί)

Απαντες περιμένουν πως και πως τη Λιντς του Μπιέλσα στην Πρέμιερ. Ενισχυμένη με τους Ροντρίγκο (Βαλένθια) και Κοχ (Φράιμπουργκ) μοιάζει ικανή να πετύχει τουλάχιστον τον στόχο της παραμονής.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (3η πέρυσι – 66 βαθμοί)

Αν ερχόταν ο Τζέιντον Σάντσο, ίσως η Γιουνάιτεντ να ήταν έτοιμη να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη των τελευταίων ετών. Υπό τις παρούσες συνθήκες δείχνει τουλάχιστον ικανή για την τετράδα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (2η πέρυσι – 81 βαθμοί)

Ο πληγωμένος εγωισμός του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος απέτυχε πέρυσι τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αναμένεται να κάνει φέτος τη Σίτι ακόμη πιο… αχόρταγη. Οι «πολίτες» άλλωστε ενισχύθηκαν κι άλλο με τους Φεράν Τόρες (Βαλένθια) και Νέιθαν Ακε (Μπόρνμουθ), επομένως μοιάζουν αυτή τη στιγμή ένα κλικ πιο μπροστά από τη Λίβερπουλ.

ΜΠΕΡΝΛΙ (10η πέρυσι – 54 βαθμοί)

Εχει τον τρόπο της να αποφεύγει τις κακοτοπιές και από τη στιγμή που κράτησε στον πάγκο τον αγαπημένο όλων στην Μπέρνλι, Σον Ντάις δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία. Επόμενος βέβαια στόχος να διατηρήσει και τον Τζέιμς Ταρκόφσκι.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ (15η πέρυσι – 41 βαθμοί)

Υπάρχει πίστη ότι δεν θα κινδυνεύσει και θα βρεθεί κάπου στη μέση της βαθμολογίας μετά την απόκτηση του Ανταμ Λαλάνα, την επιστροφή του Μπεν Γουάιτ και το νέο συμβόλαιο με τον Λιούις Ντανκ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (13η πέρυσι – 44 βαθμοί)

Δεν μπορεί να απεμπλακεί με τίποτα από τον αμφιλεγόμενο ιδιοκτήτη Μάικ Ασλεϊ και όσο η γκρίνια διογκώνεται, τόσο ο κίνδυνος να μπλέξει άσχημα μονοπάτια αυξάνεται. Τουλάχιστον έκανε μία έξυπνη προσθήκη με τον Κάλουμ Γουίλσον (Μπόρνμουθ), που αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο γκολ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ (11η πέρυσι – 52 βαθμοί)

Εχοντας στις τάξεις της τον κορυφαίο Αγγλο στράικερ της περσινής σεζόν, αισιοδοξεί ότι θα πιάσει και φέτος μία θέση κοντά στο μέσο της βαθμολογίας και μακριά από την τελευταία τριάδα.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (9η πέρυσι – 54 βαθμοί)

Δύσκολο να επαναλάβει την περσινή υπερβατική σεζόν. Πλέον όλοι είναι υποψιασμένοι με τον σύνολο του Κρις Γουάιλντερ, ο οποίος βέβαια θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο που θυμίζει πολύ Μπέρνλι.

mourinho_novibetgr

ΤΟΤΕΝΑΜ (6η πέρυσι – 59 βαθμοί)

Μεγάλο ερωτηματικό. Ικανή για το καλύτερο και για την καταστροφή… Τα πάντα είναι στο χέρι του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος θέλει διακαώς να αντιστρέψει την καθοδική πορεία που έχει πάρει η καριέρα του, αλλά δεν αλλάζει μυαλά.

ΤΣΕΛΣΙ (4η πέρυσι – 66 βαθμοί)

Εκανε τρομερή μεταγραφική αντεπίθεση μετά από μία περίοδο που βρισκόταν σε καθεστώς τιμωρίας. Οι βλέψεις της είναι μεγάλες και όλα δείχνουν πως ξεκινάει τη νέα σεζόν με μίνιμουμ την τρίτη θέση.

ΦΟΥΛΑΜ (Ανέβηκε μέσω των πλέι οφ – 81 βαθμοί)

Πιο έμπειρη συγκριτικά με την τελευταία της παρουσία στην Πρέμιερ, όπου απογοήτευσε σε όλους τομείς. Δεν αλλάζει πάντως το γεγονός ότι είναι ανάμεσα στις ομάδες που θα κινδυνεύσουν.

Ποιος θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ;

vardy_novibetgrΟ Τζέιμι Βάρντι είναι σαν το παλιό κρασί και την περσινή σεζόν διέπρεψε με τη Λέστερ. Σκόραρε 23 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ μπροστά από Ινγκς και Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίοι βρήκαν δίχτυα 22 φορές.

Ο άσος από την Γκαμπόν είχε μοιραστεί το πρώτο βραβείο το 2019 με τους Σαλάχ και Μανέ της Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας ξανά 22 γκολ. Το 2018 ο Σαλάχ είχε συντρίψει τον ανταγωνισμό με 32 γκολ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Χάρι Κέιν, που είχε αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ το 2017 και το 2016 με 29 και 25 γκολ αντίστοιχα.

Από την πάντα παραγωγική Μάντσεστερ Σίτι ασφαλώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον Αγουέρο (16 γκολ πέρυσι) και τον Στέρλινγκ (20 γκολ πέρυσι).

Από την Τσέλσι θα πρέπει να δούμε τι είναι ικανός να πετύχει στην πρώτη του σεζόν στην Πρέμιερ ο Βέρνερ των 28 τερμάτων πέρυσι στην Μπουντεσλίγκα.

Από τη Γιουνάιτεντ υπάρχει το δίδυμο Ράσφορντ-Μαρσιάλ. Αμφότεροι πέρυσι σημείωσαν 17 γκολ και σίγουρα έχουν περιθώρια βελτίωσης. Μάλλον δεν ισχύει το ίδιο για τον Ραούλ Χιμένες (17 γκολ πέρυσι), αν κρίνουμε από το σφιχτό αγωνιστικό στιλ της Γουλβς.

Αντίθετα, αν ο Ντάνι Ινγκς της Σαουθάμπτον παραμένει υγιής, δεν αποκλείεται να φτάσει ξανά στα επίπεδα των 20+ γκολ όπως πέρυσι!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ