el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρεάλ: Οι 15+1 παίκτες που «κάηκαν» στη Μαδρίτη

Ο «θησαυρός» Γιόβιτς, που κόστισε 65 εκ. ευρώ, αποδείχθηκε «άνθρακας» για τη Ρεάλ. Θυμηθείτε άλλες 15+1 μεταγραφές παικτών που «κάηκαν» στη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης διαχρονικά διέθετε κάποιους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για να τους αποκτήσει.

Φυσικά ξεχωρίζει η εποχή των «γκαλάκτικος», με τον πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ να αποκτά κάθε χρόνο έναν παγκοσμίας κλάσης παίκτη, με τελευταίο τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το καλοκαίρι του 2019 δαπανήθηκαν 65 εκατομμύρια για την απόκτηση του Λούκα Γιόβιτς, που δεν κατάφερε στην πρώτη του χρονιά στη Μαδρίτη να τα δικαιολογήσει.

Ας δούμε 15 άλλες περιπτώσεις παικτών που αποκτήθηκαν από τη Ρεάλ αλλά για τον ένα ή άλλο λόγο δεν μπόρεσαν να έχουν την αναμενόμενη προσφορά.

15. ΑΣΙΕΡ ΙΓΙΑΡΑΜΕΝΤΙ

Asier Illarramendi - Real Madrid, 2014-2015 - Read Arsenal

Πρόκειται για την ακριβότερη μεταγραφή Ισπανού παίκτη στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Αποκτήθηκε το 2015 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έναντι 32.3 εκατομμυρίων ευρώ και υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο μαζί της, όμως στη Μαδρίτη έμεινε για δύο σεζόν (2015-17), πριν επιστρέψει στους Βάσκους για να ξαναβρεί τη θέση του στην ομάδα αλλά και την καλή του αγωνιστική κατάσταση.

14. ΦΑΜΠΙΟ ΚΑΝΑΒΑΡΟ

Μία από τις καλύτερες χρονιές στην καριέρα του, είχε πραγματοποιήσει ο Φάμπιο Καναβάρο το 2006. Είχε κατακτήσει Μουντιάλ με την Ιταλία και αναδειχθεί ως ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Τρία χρόνια έμεινε στη Μαδρίτη και παρότι κατέκτησε μαζί της δύο πρωταθλήματα, η απόδοσή του δεν ήταν σε καμία περίπτωση ίδια με εκείνη των προηγούμενων ετών. Ιδίως την τελευταία από τις τρεις σεζόν είχε χάσει και το στοιχείο που τον χαρακτήριζε, την ταχύτητα.

13. ΚΛΑΣ-ΓΙΑΝ ΧΟΥΝΤΕΛΑΡ

Μετά από μία γεμάτη 5ετία σε Χέρενφεν και Αγιαξ με γκολ, ο Γιαν Κλας Χούντελαρ θεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής. Τον Ιανουάριο του 2009 η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε από τον Αίαντα έναντι 20 εκατομυρίων ευρώ, όμως στη Μαδρίτη έμεινε μόλις για ένα εξάμηνο, πριν αποχωρήσει για τη Μίλαν. Τα 7 γκολ συνολικά σε 30 ματς δεν ήταν ικανά να κρατήσουν στο ρόστερ της «βασίλισσας» τον Ολλανδό επιθετικό, ο οποίος δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

12. ΡΑΦΑΕΛ ΦΑΝ ΝΤΕΡ ΦΑΑΡΤ

Ενα χρόνο πριν τον Χούντελαρ, στη Ρεάλ είχε ενταχθεί ο συμπατριώτης του, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, ένας επιθετικός μέσος που είχε μεγάλες περγαμηνές, αλλά δεν κατάφερε επίσης να δείξει το ταλέντο του στους Μαδριλένους. Δύο σεζόν έμεινε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έχοντας αποκτηθεί από το Αμβούργο έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο του 2008.

11. ΧΑΒΙΕΡ ΣΑΒΙΟΛΑ

Προερχόμενος από τη μισητή αντίπαλο Μπαρτσελόνα και όντας ο παίκτης που το 2001 είχε σπάσει το ρεκόρ του Μαραντόνα (νεαρότερος πρώτος σκόρερ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων), η απόκτησή του ως ελεύθερου το 2007 προκάλεσε αίσθηση στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Αργεντινός επιθετικός, που είχαμε τη δυνατότητα να δούμε και στη χώρα μας ως παίκτη του Ολυμπιακού, είχε υπογράψει στη Ρεάλ με ένα τεράστιο για την εποχή τριετές συμβόλαιο, αλλά με μόλις 4 γκολ σε δύο σεζόν και σε 14 ματς, διέψευσε τις μεγάλες προσδοκίες.

10. ΒΑΛΤΕΡ ΣΑΜΟΥΕΛ

Ενας από τους ποιοτικότερους κεντρικούς αμυντικούς του Καμπιονάτο, ήταν την εποχή που αποκτήθηκε (το 2004) από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Βάλτερ Σάμουελ. Ο Αργεντινός στόπερ προερχόταν από μία γεμάτη 4ετία με τη Ρόμα, πριν οι «μερένχες» δαπανήσουν 25 εκατομμύρια ευρώ για να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Παρότι είχε θέση βασικού στη Ρεάλ, δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα και αποχώρησε μετά από μόλις μία σεζόν για την Ιντερ, με την οποία συνέδεσέ και το όνομά του.

9. ΜΑΪΚΛ ΟΟΥΕΝ

Η Ρεάλ έκανε το «μπαμ» το 2004, με την απόκτηση του Μάικλ Οουεν από τη Λίβερπουλ. Οκτώ γεμάτα χρόνια με πρωταγωνιστικό ρόλο στους «κόκκινους» αλλά και την εθνική άφηναν υποσχέσεις για την παρουσία του στη Μαδρίτη, όμως ποτέ δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Μετά από ένα χρόνο και 13 γκολ στο πρωτάθλημα, ο Αγγλος επιθετικός αποχώρησε με προορισμό τη Νιούκαστλ. Ο Οουεν έκλεισε την καριέρα του το 2013 στη Στόουκ, σε ηλικία 33 ετών, έχοντας ταλαιπωρηθεί και από πολλούς τραυματισμούς.

8. ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ & ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΓΚΑΓΚΟ

Αμφότεροι Αργεντίνοι και παίκτες του άξονα της μεσαίας γραμμής. Κανείς δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Ο Καμπιάσο είχε ενταχθεί από το 1996 στη Ρεάλ και τα τμήματα υποδομής της και αγωνίστηκε τη διετία 2012-14, πριν υπογράψει στην Ιντερ και απογειώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Γκάγκο αποκτήθηκε το 2006 από την Μπόκα Τζούνιος και στα 5 χρόνια που έμεινε στη Μαδρίτη αγωνίστηκε αρκετά, αλλά προσέφερε πολύ λιγότερα του αναμενομένου.

7. ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ

Ο τελευταίος «γκαλάκτικο». Προερχόμενος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην οποία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2003 και μετά από «μάχη» με την Μπαρτσελόνα. Στα 4 χρόνια στη Μαδρίτη ο Μπέκαμ δεν είχε την απαιτούμενη προσφορά τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και την κατάκτηση τίτλων (μόλις 1 πρωτάθλημα και 1 Κύπελλο Ισπανίας). Ο Αγγλος χαφ έτυχε πάντως και σε μία κακή εποχή για τη «βασίλισσα», που άλλαζε συχνά προπονητές και έψαχνε τη χαμένη αγωνιστική της ταυτότητα.

6. ΝΟΥΡΙ ΣΑΧΙΝ

Εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα το 2010-11, «ανάγκασε» τη Ρεάλ Μαδρίτης να βγάλει το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο του 2011 ώστε να τον αποκτήσει. Στα 23 του χρόνια τότε, ο γεννημένος στην Τουρκία κεντρικός μέσος δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών. Μόλις 4 συμμετοχές με τη Ρεάλ για τον Σαχίν, ο οποίος από το 2018 αγωνίζεται στη Βέρντερ Βρέμης.

5. ΑΝΤΟΝΙΟ ΚΑΣΑΝΟ

Μεγάλο ταλέντο, αλλά ιδιότροπος χαρακτήρας ο Ιταλός επιθετικός. Εχοντας αφήσει τα διαπιστευτήριά του στη Ρόμα, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2006 έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα προβλήματα κυρίως λόγω του χαρακτήρα του ήταν αυτά που δεν του επέτρεψαν να δείξει όσα μπορούσε στους «μερένχες», στους οποίους 19 συμμετοχές και 2 γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος στα 2 χρόνια που έμεινε στην ομάδα.

4. ΓΟΥΕΣΛΙ ΣΝΑΪΝΤΕΡ

Από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Αγιαξ εκείνη την εποχή, πήρε το δρόμο για τη Μαδρίτη από το Αμστερνταμ τον Αύγουστο του 2007 έναντι 27 εκατομμυρίων ευρώ και γινόταν τότε ο δεύτερος πιο ακριβός Ολλανδός παίκτης στην ιστορία. Πήρε ευκαιρίες αλλά δεν ήταν ακόμα έτοιμος για το βήμα στη Ρεάλ Μαδρίτης τότε, όπως απέδειξε η ιστορία. Επειτα αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο με την Ιντερ, με την οποία κατέκτησε όλους τους τίτλους. Εκλεισε την καριέρα του πέρσι, αγωνιζόμενος με την Αλ Γκαράφα στο Κατάρ.

3. ΝΙΚΟΛΑ ΑΝΕΛΚΑ

Το καλοκαίρι του 1999 ήταν ένας από τους πλέον εξελίξιμους επιθετικούς. Είχε αφήσει τα διαπιστευτήριά του στην Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και η Ρεάλ έδωσε 22 εκατομμύρια λίρες τότε για να τον κάνει δικό της. Δύο σεζόν στη Μαδρίτη, με ελάχιστη προσφορά για τα δεδομένα του και αρκετά προβλήματα με τη διοίκηση, είχαν ως συνέπεια την αποχώρηση του Γάλλου επιθετικού το 2001 με προορισμό την Παρί Σεν Ζερμέν. Στη Ρεάλ εκείνη την εποχή δέσποζε άλλωστε το δίδυμο των Ραούλ και Μοριέντες στη επίθεση και ήταν πολύ δύσκολο να τους εκτοπίσει από την 11άδα.

2. ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ

Η απόκτηση των Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009, ήταν ο κύριος λόγος της αποχώρησης του Αριεν Ρόμπεν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ισπανικός σύλλογος τον είχε αποκτήσει έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ από την Τσέλσι το 2007. Ο Ολλανδός εξτρέμ δεν κατάφερε να μείνει για περισσότερο από 2 χρόνια στη Μαδρίτη. Μετά τη Ρεάλ ακολούθησε η Μπάγερν Μονάχου, στην οποία και ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα την περσινή σεζόν.

1. ΚΑΚΑ

Το τελευταίο μεγάλο δεκάρι της Βραζιλίας, μετά τον Ροναλντίνιο. Μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης επί εποχής Μανουέλ Πελεγκρίνι που δεν χρησιμοποιούσε τότε σύστημα με 10άρι, ενώ έπειτα ανέλαβε ο Ζοζέ Μουρίνιο, με τη φιλοσοφία του Πορτογάλου προπονητή να μη συνάδει με αυτή του Βραζιλιάνου «μαέστρου». Τη σεζόν που αποκτήθηκε από τη Ρεάλ, ο Κακά είχε αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, καλύτερος παίκτης του κόσμου και είχε κατακτήσει και το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν. Περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ ξόδεψε η Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009, όμως στην 4ετία που αγωνίστηκε με τους «μερένχες», η προσφορά του ήταν κατώτερη του αναμενομένου, αφού μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους μέσους στον κόσμο την προηγούμενη 10ετία.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ