el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ροκάνισαν τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, βρίσκονται πλέον αμφότερες σε απόσταση βολής από την κορυφή και εκ των πραγμάτων το μεταξύ τους clasico το Σάββατο (10/4, 22:00) στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», θα είναι καθοριστικό για την έκβαση του τίτλου στη La Liga.

Σε μία περίεργη σεζόν, όπου τόσο η Ρεάλ όσο και η Μπαρτσελόνα αμφισβητήθηκαν έντονα, συναντιούνται τώρα στην καλύτερή τους φόρμα και υπόσχονται να προσφέρουν μία γνήσια μάχη τίτλου.

Ο μεγάλος αγώνας θα μεταδοθεί σε Live Streaming* από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά

Η Μπαρτσελόνα τρέχει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στο πρωτάθλημα 19 αγωνιστικών (16-3-0). Εχει να χάσει για την ακρίβεια από τις 5 Δεκεμβρίου και το 2-1 στο Κάντιθ.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι η Ρεάλ έχει μπροστά της και τον επαναληπτικό για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ, το διπλό προσφέρεται σε τιμές φαβορί στο 2.25, ενώ ο άσος είναι στο 2.95 και το Χ στο 3.80.

Οποιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με το νικητή του αγώνα, μπορεί να στραφεί στα αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και στους πρωταγωνιστές, που θα κρίνουν το ματς.

Ο Καρίμ Μπενζεμά πραγματοποιεί ακόμη μία άριστη σεζόν, με τη φανέλα της Βασίλισσας, μετρώντας 24 γκολ σε 34 εμφανίσεις φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 18 στη La Liga. Το ενδεχόμενο να ανοίξει το σκορ στο clasico ο Γάλλος στράικερ της Ρεάλ προσφέρεται στο 4.33.

Αντίστοιχα, ο Λιονέλ Μέσι, των 29 γκολ και 13 ασίστ σε 38 συμμετοχές φέτος με την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, προσφέρεται στο 4,00 για να ανοίξει αυτός το σκορ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Ανάλυση

Η Ρεάλ έμοιαζε να έχει βγει νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου στα τέλη Ιανουαρίου, όταν βρέθηκε στο -7 από την κορυφή. Τώρα όμως έχει μειώσει στο -3 τη διαφορά της από την Ατλέτικο και το κυριότερο έχει χτίσει ψυχολογία νικητή.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είναι αήττητη στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια της μετρώντας 10 νίκες και δύο ισοπαλίες. Προέρχεται μάλιστα από την εξαιρετική εμφάνιση και νίκη 3-1 επί της Λίβερπουλ, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ, την περασμένη Τρίτη.

Παρά τις σημαντικές απουσίες στην άμυνα, η Ρεάλ υπενθύμισε πως παραμένει το βαρύτερο όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και με τα γκολ των Βινίσιους (δύο) και Ασένσιο, απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη στο «Ανφιλντ».

Σε μία χρονιά λοιπόν που οι περισσότεροι είχαν τη Ρεάλ ξεγραμμένη, το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να κάνει το ριπίτ εντός συνόρων, να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έπεται και ένα καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι, με βασικό στόχο τον Ερλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ.

Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της θεωρείται πλέον το πρώτο φαβορί (απόδοση 1.70) για την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το συν των Καταλανών έναντι της Ρεάλ, είναι ότι δεν έχουν πια ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αφού αποκλείστηκαν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από την Παρί Σ.Ζ, επομένως θα ρίξουν όλο το βάρος στη La Liga με στόχο να πανηγυρίσουν το πέμπτο τους πρωτάθλημα την τελευταία επταετία.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν μετράει έξι σερί νίκες στη La Liga και βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, την οποία μάλιστα θα φιλοξενήσει την 35η αγωνιστική.

Με δεδομένο ότι την Ατλέτικο την περιμένει σε αυτήν τη στροφή δύσκολο ματς στη Σεβίλλη με την Μπέτις, στην Μπάρτσα γνωρίζουν πως αν κερδίσουν στη Μαδρίτη, μπορεί την Κυριακή το βράδυ να είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή.

Στο τελευταίο της παιχνίδι, η Μπαρτσελόνα έδειξε χαρακτήρα και λύγισε 1-0 εκτός έδρας τη Βαγιαδολίδ, με γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ στο 90’.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Παρουσίαση & Στατιστικά

Η Ρεάλ στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει με 3-1 μέσα στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα. Αν καταφέρει τώρα να νικήσει και στη Μαδρίτη θα κάνει το 2/2 μέσα σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα επί των Καταλανών για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2007/08!

Η Μπαρτσελόνα μετρούσε τέσσερις σερί νίκες στη Μαδρίτη για το πρωτάθλημα επί της Ρεάλ, ώσπου έχασε πέρυσι με 2-0 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια.

Γενικα παντως, οι «μπλαουγκρανα» εχουν θετικη παραδοση τα τελευταια χρονια στην πρωτευουσα της Ισπανιας, μετρωντας οχτω νικες, μια ισοπαλια και μονο τρεις ηττες στα 12 προηγουμενα clasicos πρωταθληματος με γηπεδουχο τη Ρεαλ

Το ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τον Ρόναλντ Κούμαν, διότι αν ηττηθεί θα γίνει ο πρώτος τεχνικός της Μπαρτσελόνα, που χάνει τα πρώτα του δύο clasicos, μετά τον Χοακίμ Ρίφε το 1980! Από την πλευρά του, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ως τεχνικός της Ρεάλ, έχει ρεκόρ 5-3-2 με γκολ 17-12 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Μέσι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ για 45η φορά στην καριέρα του! Στο παρελθόν έχει σκοράρει 26 φορές εναντίον της. Τελευταίο του ωστόσο γκολ ήταν σχεδόν πριν τρία χρόνια, στις 6 Μαΐου το 2018, στο ισόπαλο 2-2 στη Βαρκελώνη.

Φέτος, ο Μέσι με 23 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της Πριμέρα και η Μπάρτσα μακράν η κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος με 68, αφού Ρεάλ και Ατλέτικο ακολουθούν έχοντας 51. Η Ρεάλ πάντως σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ 11 διαδοχικές αγωνιστικές.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

realmadrid_novibetgrΠριν το ματς με τη Λίβερπουλ όλα έδειχναν ότι ο Ζιντάν θα επιλέξει σύστημα με τρεις στόπερ. Το απρόσμενο πρόβλημα όμως με τον Βαράν, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό ανέτρεψε τα σχέδια του Γάλλου τεχνικού. Τελικά, ο Ζιντάν επέλεξε το 4-3-3 με το οποίο η Ρεάλ αντεπεξήλθε άριστα κόντρα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας.

«Η ομάδα μου έχει υποτιμηθεί, αλλά εγώ πιστεύω στους παίκτες μου και γνωρίζω τι μπορούν να κάνουν», η δήλωση όλο νόημα του Ζιντάν μετά τον θρίαμβο επί των «κόκκινων» του Γιούργκεν Κλοπ.

Εν όψει Μπαρτσελόνα, πέρα από την απουσία του Βαράν, γνωστή είναι και αυτή του κάπτεν Ράμος, επομένως η Ρεάλ σε ακόμη ένα κρίσιμο ματς θα κατέβει χωρίς τους δύο βασικούς της στόπερ. Ασφαλώς δεν προλαβαίνει ούτε ο Καρβαχάλ ούτε ο Αζάρ. Από τραυματισμό προέρχεται και ο Βαλβέρδε, άρα κι αυτός αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Κουρτουά – Λούκας Βάσκεθ, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί – Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος – Ασένσιο, Μπενζεμά, Βινίσιους.

Μπαρτσελόνα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

barca_novibetgrΣτην Μπαρτσελόνα έχουν αποφασίσει ο επόμενος προπονητής τους να είναι ο Τσάβι Ερνάντες. Ωστόσο, αν ο Κούμαν κερδίσει στη Μαδρίτη τη Ρεάλ, οδηγήσει την Μπάρτσα στο πρωτάθλημα και κατακτήσει το Kύπελλο Ισπανίας το επόμενο Σάββατο (17/4) κόντρα στην Μπιλμπάο, πρακτικά θα αναγκάσει τον Χοάν Λαπόρτα να τον διατηρήσει στον πάγκο για ακόμη έναν χρόνο.

Ο Κούμαν βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής και υπό ασφυκτική πίεση, καθώς η Μπαρτσελόνα έκανε φέτος το χειρότερό της ξεκίνημα εδώ και 33 χρόνια. Oμως, μέσα στο 2021 έχει γυρίσει τελείως το κλίμα και το κυριότερο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του, με τον Μέσι μάλιστα να παραδέχεται δημόσια, πως «ο Ολλανδός είναι καλός τεχνικός».

Η ομΑδα δουλεΥει καλΑ, εΙμαστε αισιΟδοξοι Οτι μποροΥμε να κερδΙσουμε τον τΙτλο – ροναλντ κουμαν

Σε ό,τι αφορά στο απουσιολόγιο, παραμένουν σταθερά εκτός με πρόβλημα στο γόνατο ο Ανσου Φάτι και ο Φiλίπε Κoουτίνιο, ενώ τραυματίας στον αστράγαλο είναι ο δεύτερος γκολκίπερ, Νέτο. Ο Ζεράρ Πικέ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του, ωστόσο το ντέρμπι του Σαββάτου μάλλον δεν θα το προλάβει. Αγώνα δρόμου επίσης κάνει ο Σέρτζι Ρομπέρτο για να βρεθεί έστω στην αποστολή.

Ο Κούμαν στα τελευταία τέσσερα ματς χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια 11άδα με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ τρίτο στόπερ και την τριάδα Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μέσι στην επίθεση. Εκτός απροόπτου, ο Ολλανδός τεχνικός θα συνεχίσει στην ίδια λογική και κόντρα στη Ρεάλ.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Ντε Γιονγκ, Λενγκλέ – Ντεστ, Πέδρι, Μπουσκέτς, Αλμπα – Γκριεζμάν, Μέσι, Ντεμπελέ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ