el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης vs Ιντερ: Σαν τελικός για τη «βασίλισσα»

Σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά ματς για τον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Ιντερ (03/11, 22:00) έχοντας ως μόνο στόχο την κατάκτηση της πρώτης νίκης της στη φετινή διοργάνωση.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

real_novibetgrΣτις 24 προηγούμενες συμμετοχές της σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έμεινε ποτέ στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και προκρίθηκε τουλάχιστον στα νοκ-άουτ, αριθμός ρεκόρ, όπως επίσης και τα 13 τρόπαια που μετράει.

«Θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Πέρσι δεν κερδίσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι που πάντα θέλουμε να κάνουμε. Είναι στο μυαλό μου πάντα, όπως και των παικτών. Το ματς με την Ιντερ είναι ένας τελικός για εμάς και έτσι πρέπει να συμπεριφερθούμε», τα λεγόμενα του προπονητή της «βασίλισσας», Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος θα βρει για πρώτη φορά απέναντί του την Ιντερ, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμμαχος για τους «μερένχες» η παράδοση, τόσο απέναντι στην Ιντερ, την οποία αντιμετωπίζει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-99  (2-0 εντός), όσο και συνολικά στην έδρα της με ομάδες από την Ιταλία. Ως γηπεδούχος με την Ιντερ μετράει 6 νίκες και 1 ήττα ενώ κόντρα σε Ιταλούς 24 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες (37-11-26 συνολικά).

Στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της, η Ρεάλ έπεσε θύμα έκπληξης και γνώρισε την ήττα από τη Σαχτάρ (2-3) ενώ την προηγούμενη αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία στη Γερμανία από την Γκλάντμπαχ (2-2), ισοφαρίζοντας στο τέλος.

Συγκριτικά με τα δύο αυτά ματς παραμένει εκτός πλάνων ο Ντάντι Καρβαχάλ ενώ δεν είναι διαθέσιμος για σήμερα ούτε ο Αλβάρο Οντριοθόλα. Νοκ-άουτ λόγω Covid-19 και ο Μιλιτάο ενώ τραυματίας είναι ο Μάρτιν Οντεγκααρντ.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Κουρτουά – Λούκας, Ράμος, Βαράν, Μεντί – Βαλβέρδε, Καζεμίρο, Κρόος – Ασένσιο, Μπενζεμά, Αζάρ.

ΙΝΤΕΡ

inter_novibetgrΧωρίς νίκη παραμένει και η φιναλίστ του περσινού Γιουρόπα Λιγκ. Η ήττα στον τελικό από τη Σεβίλλη ήταν η 19η για την Ιντερ από ισπανική ομάδα (14 νίκες, 11 ισοπαλίες), με τους «νερατζούρι» να αντιμετωπίζουν γενικά πολλές δυσκολίες και σε ισπανικό έδαφος (3-2-15).

Θετική ανάμνηση η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ του 2010 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το ματς με τη Ρεάλ όμως δεν θα διεξαχθεί στην ιστορική έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στο βοηθητικό Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

«Εχουμε μεγάλο σεβασμό στη Ρεάλ Μαδρίτης, πρέπει όμως να παίξουμε όλα τα χαρτιά μας. Ο καλύτερος ας νικήσει», σημείωσε ο προπονητής της, Αντόνιο Κόντε, ο οποίος ευελπιστεί να οδηγήσει την ομάδα του σε πρόκριση στην επόμενη φάση για πρώτη φορά μετά από δύο σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Στην πρεμιέρα αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Γκλάντμπαχ (2-2) και την προηγούμενη αγωνιστική, παρότι πολύ ανώτερη από την αντίπαλό της, έφερε 0-0 στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ.

Στην προσπάθεια για αποτέλεσμα απέναντι στη Ρεάλ, η Ιντερ καλείται να τα καταφέρει χωρίς να υπολογίζει στον φορμαρισμένο Ρομέλου Λουκάκου που τραυματίστηκε. Εκτός παραμένει λόγω τραυματισμού ο Στέφανο Σένσι και αμφίβολος δίνεται ο Αλέξις Σάντσες.

Πιθανή 11άδα (3-4-1-2): Χαντάνοβιτς – Ντ’ Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Μπαστόνι – Χακίμι, Μπρόζοβιτς, Βιδάλ, Γιανγκ – Μπαρέλα – Μαρτίνες, Πέρισιτς.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ