el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 27-04-2021

Στον απόηχο της δημιουργίας της European Super League και ουσιαστικά την κατάργησή της, δύο ομάδες που βρίσκονταν σε αυτή, Ρεάλ και Τσέλσι, θα αναμετρηθούν το βράδυ της Μ. Τρίτης (27/04, 22:00) στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» της Μαδρίτης.

Σαν… πραγματική βασίλισσα, λειτούργησε στο διάστημα που μεσολάβησε από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με 13 κατακτήσεις, βγήκε μπροστά και προχώρησε στη δημιουργία κλειστής λίγκας με τη συμμετοχή 12 ομάδων (αρχικά) από τα κορυφαία πρωταθλήματα.

Οι αντιδράσεις από σύσσωμο το φίλαθλο κοινό (κυρίως στην Αγγλία) και φυσικά την UEFA και τη FIFA είχαν ως συνέπεια τα σχέδια να πάρουν στην καλύτερη… αναβολή υπό το ενδεχόμενο αποβολής (παικτών – ομάδων τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο).

Στον συνεταιρισμό της European Super League ανήκε και η Τσέλσι, με την αγγλική ομάδα να είναι και η πρώτη (μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι) που αποχώρησαν λίγα 24ωρα μετά λόγω των έντονων αντιδράσεων των φιλάθλων, απολογούμενη για την αρχική της απόφαση.

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι: Προγνωστικά 27-04-2021

real_novibetgrΜόνο σε τελικούς έχουν αναμετρηθεί Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι στο παρελθόν. Το ματς της Μεγάλης Τρίτης θα είναι το πρώτο μεταξύ τους σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 1971, σε διπλά ματς και το πρώτο από αυτά να διεξάγεται στο «Γ. Καραϊσκάκης», η Τσέλσι είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων ενώ το 1998 είχε επικρατήσει για το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ σε μονό τελικό.

Η θετική παράδοση της Τσέλσι, η οποία παραμένει αήττητη απέναντι στη Ρεάλ (2-1-0) αλλά και η συνολική της παράδοση απέναντι σε ομάδες από την Ισπανία (18 νίκες, 16 ισοπαλίες, 10 ήττες συνολικά) φαίνεται να έχει μετρήσει και στις αποδόσεις, με το ενδεχόμενο νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης να παίζει ναι μεν σε τιμές φαβορί αλλά πάνω από τον διπλασιασμό και το διπλό να προσφέρεται αντίστοιχα λίγο πάνω από τις τρεις μονάδες.

Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, το ενδεχόμενο να σημειωθούν λιγότερα από 2.5 γκολ μοιάζει το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με τις αποδόσεις, ανάμεσα σε δύο ομάδες που πάντως σκοράρουν αρκετά (1.69 γκολ μ.ό. η Ρεάλ στο πρωτάθλημα Ισπανίας και 1.54 γκολ ανά ματς η Τσέλσι στο πρωτάθλημα Αγγλίας).

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι: Ανάλυση 27-04-2021

Για δεύτερη φορά φέτος στα νοκ-άουτ θα αντιμετωπίσει ομάδα από την Αγγλία η Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας αποκλείσει τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά.

Αξιοποιώντας τους χώρους η Ρεάλ επικράτησε 3-1 στην πρώτη αναμέτρηση (στην έδρα της) και το διατήρησε σχετικά εύκολα στον επαναληπτικό (0-0), παίρνοντας έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά για 30ή φορά στην ιστορία της.

16 προκρίσεις και 13 αποκλεισμούς μετράει σε αυτή τη φάση η «βασίλισσα» της Ευρώπης. Από τον Φεβρουάριο του 2021 και μετά πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, τρέχοντας αυτή τη στιγμή αήττητο 17 αγώνων (12-5-0) σε όλες τις διοργανώσεις.

Παραμένει επί ισπανικού εδάφους η Τσέλσι, εκεί όπου απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο την Πόρτο (και τα δύο ματς διεξήχθησαν στη Σεβίλλη). Είχε προηγηθεί πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης σε διπλά ματς ενώ είχε νικήσει φέτος και τη Σεβίλλη στη φάση των ομίλων.

Με τον Τόμας Τούχελ στην τεχνική ηγεσία έχει βελτιωθεί αισθητά και κυρίως αμυντικά, ενώ μετρά 14 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες συνολικά από τη στιγμή που ανέλαβε ο Γερμανός προπονητής.

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι: Παρουσίαση & Στατιστικά 27-04-2021

Εδώ και 16 σεζόν, βρίσκει σερί δίχτυα σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Πέντε τα φετινά του γκολ στη διοργάνωση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στις 4 από τις 5 πιο πρόσφατες περιπτώσεις που αντιμετώπισε σε νοκ-άουτ φάση ομάδα από την Αγγλία και συνολικά 9 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς. Ο συνολικός απολογισμός της απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους είναι 17 νίκες, 12 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Πέντε προκρίσεις και 7 αποκλεισμοί για την Τσέλσι σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης απέναντι σε ισπανικές ομάδες ενώ σε ημιτελικά μετράει 2 προκρίσεις και 7 αποκλεισμούς. Διατηρεί πάντως θετική παράδοση τόσο συνολικά (18-16-10) απέναντι στους Ιβηρες όσο και σε ισπανικό έδαφος (6-8-6).

Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, παραμένει αήττητος απέναντι σε ομάδες από την Ισπανία. Σε 6 αναμετρήσεις, ο απολογισμός του είναι τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 27-04-2021

Ως το κρισιμότερο ματς της σεζόν, έως το επόμενο, χαρακτηρίζεται ο πρώτος ημιτελικός με την Τσέλσι από τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος περιμένει να δει μαχητικό πνεύμα από τους παίκτες του, ζητώντας δημιουργικότητα ακόμα μία φορά δημιουργικότητα στην επίθεση.

Το 4-3-3 αναμένεται ακόμα μία φορά να είναι το σύστημα που θα παρατάξει την ομάδα του ο Γάλλος, ο οποίος δεν υπολογίζει στους Μεντί (μπακ), Βάθκεθ (μπακ-χαφ), Ράμος (στόπερ) και Βαλβέρδε (μέσος).

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Βαράν, Μιλιτάο, Νάτσο – Κασεμίρο, Κροος, Μόντριτς – Βινίσιους, Μπενζεμά, Ασένσιο.

Τσέλσι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 27-04-2021

tuchel_novibetgrΜε ουσιαστικά μοναδικό πρόβλημα την απουσία του Κόβατσιτς (μέσος), προετοιμάζει την Τσέλσι ο Τόμας Τούχελ.

Ο Γερμανός προπονητής, που πιστώνεται την αγωνιστική άνοδο των «μπλε», αναμένεται ακόμα μία φορά να στηρίζει πολλά για την κατάκτηση του θετικού αποτελέσματος στο αμυντικό κομμάτι, εν όψει και της ρεβάνς.

Και απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει έτσι να περιμένουμε περισσότερο ένα παιχνίδι υπομονής από την Τσέλσι, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει τη διάταξή της, επιλέγοντας σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ – Μάουντ, Βέρνερ, Χάβερτς.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ