el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 21/05/2022

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τους δύο φιναλίστ της φετινής Euroleague!

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Εφές το βράδυ του Σαββάτου (21/05, 20:00) στη Stark Arena, στον τελικό του Final Four του Βελιγραδίου, με το νικητή να προσθέτει στη συλλογή του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι δύο μονομάχοι έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 39 φορές (μέχρι τώρα) στη διοργάνωση, με τους Μαδριλένους να μετρούν 26 νίκες και τους Τούρκους, κάτοχους του τίτλου, 13.

Οσο για τη φετινή σεζόν και τα πεπραγμένα τους στη regular season, έχουν στο ενεργητικό τους από μία (εντός έδρας) νίκη (82-69 στη Μαδρίτη, 93-90 στην Κωνσταντινούπολη).

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι Ρεάλ και Εφές είχαν λύσει τις διαφορές τους στα πλέι οφ, σε μία σειρά που κρίθηκε στα 5 παιχνίδια, με νικήτρια την ομάδα του Εργκίν Αταμάν (3-2). Η συνέχεια είναι γνωστή: η Εφές πήγε στην Κολωνία και κατέκτησε την πρώτη Ευρωλίγκα της ιστορίας της.

Ζήσε το μεγάλο τελικό της Euroleague στη Novibet σε live streaming με 900+ αγορές!

 


Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές: Τι έκαναν στους ημιτελικούς

Η Ρεάλ έδειξε πόσο… ζυγίζει η φανέλα της στο clasico με την Μπαρτσελόνα.

Οι Μαδριλένοι είχαν χάσει τα πέντε προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος (σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις) από τους μπλαουγκράνα, όμως στο σημαντικότερο ραντεβού τους, έδωσαν ένα ιστορικό μάθημα στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την Μπαρτσελόνα, με τον Λιθουανό προπονητή να ρίχνει μετά το τέλος του αγώνα το… ανάθεμα στους παίκτες του…

Τι κι αν η Ρεάλ βρέθηκε στο -11 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (34-45), στο δεύτερο 20λεπτο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επέβαλλε το ρυθμό της, άγχωσε τον Γιασικεβίτσιους, με τον κόουτς των Μαδριλένων να κερδίζει – με επιβλητικό τρόπο – τη μάχη των πάγκων και στο φινάλε και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (86-83 το τελικό σκορ).

Πρώτα βιολιά για τη Ρεάλ, οι Γάλλοι Γιαμπουσέλε (18 π., 8 ριμπ.) και Κοζέρ (18 π., 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), καθοριστικός φυσικά ο Σέρχιο Γιουλ με 15 π. και «καλαθάρες» στο φινάλε, με τον Λάσο να δηλώνει μετά το ματς «ο Σέρχιο είναι και θα είναι πάντα η ψυχή αυτής της ομάδας»!

Συνολικά η Ρεάλ τελείωσε τον ημιτελικό με 8/21 τρίποντα (38.1%), 22/44 δίποντα (50%) και 18/22 βολές (81.8%), ενώ είχε 14 ασίστ για 9 λάθη και 6 τάπες (από 3 οι Πουαριέ και Ταβάρες).

Η Εφές με το τρίποντο – «μαχαιριά» του Μίτσιτς στο φινάλε, νίκησε 77-74 τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό, σε ένα παιχνίδι που μάλλον ήταν κατώτερη από τους «ερυθρόλευκους», αλλά στο τέλος βρήκε τον τρόπο λόγω της ποιότητας του Σέρβου «κίλερ» να πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Τούρκους, εκτός φυσικά από τον Βασίλιε Μίτσιτς (15 π., 6 ριμπ., 9 ασίστ), οι Λάρκιν (21 π. με 4/12 τρίποντα, 7 ασίστ), Ντάνστον (12 π.) και ο Μπράιαντ, ο οποίος για πρώτη φορά έμεινε στο παρκέ σχεδόν 32 λεπτά, σημειώνοντας 16 π. με 4/6 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ.

Η Εφές τελείωσε την αναμέτρηση με 14/34 τρίποντα (41.2%), 12/25 δίποντα (48%) και 11/16 βολές (68.8%), ενώ είχε 20 ασίστ για 8 λάθη.


Ρεάλ Μαδρίτης – Εφές: Προγνωστικά 21/05/2022

Η Ρεάλ των 10 τροπαίων αντιμετωπίζει στον τελικό την κάτοχο του τίτλου (μία κούπα έχει η Εφές), με το σετ των αποδόσεων να είναι (δικαιολογημένα) μοιρασμένο και οποιαδήποτε πρόβλεψη για το νικητή να είναι… παρακινδυνευμένη.

Οπότε, θα στραφούμε στο Under 155,5 πόντους σε απόδοση 1,94 στη Novibet, με τη Ρεάλ να «δαγκώνει» στο πίσω μέρος του παρκέ (από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα κρίσιμα ματς στην Ευρωλίγκα) και την Εφές – επίσης – να ποντάρει πολύ και… πολλά στην αμυντική της συμπεριφορά.

Στην περίπτωση που οι Τούρκοι κάνουν το… κόλπο, δύσκολα δεν θα επιβεβαιωθεί το 3,00 του Μίτσιτς να είναι ο MVP του Final Four του Βελιγραδίου (το έκανε και πέρυσι στην Κολωνία), ενώ σε διαφορετική περίπτωση ενδιαφέρον υπάρχει στο 7,00 του Γάλλου πάουερ φόργουορντ της Ρεάλ, Γιαμπουσέλε.

Οσον αφορά τη «μάχη» για τον πρώτο σκόρερ, έχει βάλει τα… θεμέλια ο Σέιν Λάρκιν (στο 3,00 η απόδοσή του στη Novibet).

 

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ετοιμοπόλεμους παίκτες των δύο μονομάχων, τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει τις τελευταίες ώρες: η Εφές δεν θα έχει ξανά στο παρκέ τον πολύτιμο διεθνή Κροάτη γκαρντ/φόργουορντ Κρούνοσλαβ Σιμόν (χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Μπομπουά δεν είναι στο 100%.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάμπλο Λάσο έχασε μόλις στο 1ο λεπτό του ημιτελικού με την Μπαρτσελόνα τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ Γουίλιαμς – Γκος (με τραυματισμό στο πόδι), ενώ έχει «κόψει» από το rotation τους Ερτέλ και Τόμπκινς. Επίσης, στον ημιτελικό δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο ο Αντονι Ράντολφ.


Λάσο vs Αταμάν

Ο Πάμπλο Λάσο παραμονή του τελικού στάθηκε στο δίδυμο φωτιά της Εφές, Μίτσιτς – Λάρκιν, λέγοντας: «Η Εφές είναι μεγάλη ομάδα και έχει πολλούς παίκτες. Είναι εύκολο να τους σταματήσεις. Βάζεις δύο παίκτες πάνω στον έναν και δύο πάνω στον άλλον και έκλεισες. Αλλά όχι δεν είναι εύκολο. Μην ξεχνάτε ότι στον περσινό τελικό ο καλύτερος ήταν ο Σίνγκλετον και το πιο σημαντικό σουτ το έβαλε ο Σίμον. Σέβομαι την Εφές, αλλά δεν είναι μόνο ο Μίτσιτς ούτε ο Λάρκιν.

Αν οι παίκτες μου δεν καταλαβαίνουν πως έχουμε έναν τελικό αύριο, τότε είναι ηλίθιοι. Να αφήσουμε πίσω το χθεσινό παιχνίδι, να προπονηθούμε και να δουλέψουμε. Όλα αυτά πολύ γρήγορα. Η ομάδα είναι καλά… Τώρα για το αυριανό ματς τι να πω; Εγώ πάντα ονειρεύομαι να κερδίσω. Σέβομαι την Εφές και πρέπει να κάνουμε πολλά για να κερδίσουμε αλλά η ομάδα είναι καλά».

Τέλος ο προπονητής της Ρεάλ σε ερώτηση για τα ενδοοικογενειακά προβλήματα, υποστήριξε: «Όλοι είχαμε προβλήματα. Η ζωή δεν είναι εύκολη. Θα ήθελα να είναι! Θα ήθελα να εξελιχθούν όλα όπως το υπολογίζω. Όλα αλλάζουν όμως. Είναι δυνατόν να πάμε όλα καλά; Ποτέ δεν θα πάνε όλα όπως τα θέλουμε. Δεν αλλάζει την προσέγγισή μου. Τώρα είμαι καλά, είμαι στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό και είμαι καλά.

Έχουμε προβλήματα, ποιά ομάδα δεν έχει; Έχουμε μιλήσει μεταξύ μας για αυτά. Ανήκουν στο παρελθόν, πέρασαν, πάνε, τελεία. Υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιήσω τον Ερτέλ, αφου ο Γκος δεν θα παίξει».

Ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν, εμφανίστηκε αποφασισμένος για το back to back της ομάδας του, τονίζοντας:

«Μετά από έναν απίθανο ημιτελικό είναι τιμή για εμάς να είμαστε σε τρίτο σερί τελικό. Θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα βρείτε καμία ομάδα που νικάει όλη την σεζόν. Είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι αλήθεια ότι ήμουν αναστατωμένος, αλλά όχι από τα αποτελέσματα.

Τα τρία τελευταία χρόνια παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν παίζαμε καλά, αλλά μιλήσαμε πολύ με την ομάδα, αλλά πάντα έλεγα ότι πιστεύω ότι όταν έρθει η σωστή ώρα θα παίξουμε για να νικήσουμε. Τώρα θα συναντηθούμε με τον Πάμπλο (σ.σ Λάσο), τον οποίο σέβομαι και είναι φίλος μου.

Αύριο είναι ο τελικός, αλλά χαίρομαι που θα συναντηθώ μαζί του μετά από μία μεγάλη σεζόν, στον τελικό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Άλλο ο ημιτελικός άλλο ο τελικός.

Οι δύο ομάδες έχουμε διαφορετικό στιλ. Ο Πάμπλο Λάσο είπε ότι ο Ερτέλ ίσως παίξει, οπότε αυτό αλλάζει τα πλάνα μας. Στο προηγούμενο ματς ο Γιαμπουσέλε μάρκαρε τους γκαρντ μας, σε άλλο ματς είχε παίξει ζώνη.

Έχω σπουδαίους περιφερειακούς και τους δίνω πλήρη ελευθερία μέσα από το σύστημά μας και θα παίξουμε στο ίδιο στυλ. Νομίζω ότι έχω παίκτες-πρωταθλητές. Απολαμβάνουν να παίζουν στο σύστημά μας, που τους δίνει ευθύνες και πολλές αρμοδιότητες».

 

 


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ