el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρόμα – Φέγενορντ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 25/05/2022

Το Europa League βρήκε κάτοχο την περασμένη εβδομάδα και τώρα ήρθε η σειρά να βρει το δικό του και το Conference League. Η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA έφτασε πλέον στο μεγάλο τελικό, όπου θα αναμετρηθούν η Ρόμα με τη Φέγενορντ.

Κι επειδή έχουμε μία νέα διοργάνωση επιλέχθηκε και ένα νεόδμητο γήπεδο για να φιλοξενήσει το ραντεβού των δύο μεγάλων ομάδων. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Αρένα Κομπτάρε» στα Τίρανα (ή «Αρένα Air Albania» όπως λέγεται λόγω χορηγού), ένα γήπεδο 22.500 θέσεων, που άνοιξε τις πύλες του, το Νοέμβριο του 2019.

Οι δύο ομάδες άφησαν έξω πολύ μεγάλους αντιπάλους για να φτάσουν μέχρι εδώ και είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν την αποστολή τους. Για τη Ρόμα είναι ακόμη μία προσπάθεια να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τίτλο, ενώ η Φέγενορντ έχει ήδη πάρει ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1970), δύο Κύπελλα UEFA (1974, 2002) και τώρα θέλει να κατακτήσει και την τρίτη διοργάνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας!

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Αρένα Κομπτάρε» ανάμεσα στη Ρόμα και στη Φέγενορντ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Europa Conference League!

 


Ρόμα – Φέγενορντ: Ανάλυση & Παρουσίαση 25/05/2022

Η Ρόμα ψάχνει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο εδώ κα πάρα πολλά χρόνια. Έχει φτάσει σε δύο τελικούς έως τώρα στην ιστορία της, αλλά δεν τα κατάφερε. Η πρώτη απόπειρα ήταν το 1984 με τη Λίβερπουλ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Αν και το παιχνίδι έγινε στο «Ολίμπικο» στη Ρώμη, οι «κόκκινοι» έφτασαν στον τίτλο με 4-2 στα πέναλτι.

Ούτε η δεύτερη απόπειρα στέφθηκε με επιτυχία. Αυτή τη φορά ήταν για το Κύπελλο UEFA το 1991, αλλά έχασε το τρόπαιο σε διπλά παιχνίδια με την Ίντερ (νίκησε 1-0 εντός, και έχασε 2-0 εκτός). Τώρα όμως οι Ρωμαίοι έχουν τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο τους, που γνωρίζει πολύ καλά από τελικούς κι ελπίζουν ότι θα κάνει τη διαφορά.

Οι «τζιαλορόσι» έδειξαν από την αρχή της φετινής ευρωπαϊκής τους… περιπέτειας ότι θέλουν να διακριθούν. Μέχρι στιγμής έχουν δώσει 14 παιχνίδια στη διοργάνωση και μετρούν εννέα νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες (9-3-2). Αρχικά να τονίσουμε ότι οι δύο ήττες είναι από την Μπόντο Γκλιμτ. Αντιμετώπισαν τη νορβηγική ομάδα τόσο στον όμιλο όσο και στα προημιτελικά και έχασαν και τις δύο φορές εκτός έδρας (6-1 στον όμιλο και 2-1 στους «8»).

Κατά τ’ άλλα ήταν πολύ σταθεροί στην υπόλοιπη πορεία τους. Στα ημιτελικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη Λέστερ. Από την Αγγλία έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Στον επαναληπτικό στην έδρα τους, πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Έιμπραχαμ και προκρίθηκαν στον τελικό.

Ο τελευταίο τους αγώνας πριν από τον τελικό ήταν την περασμένη Παρασκευή με αντίπαλο την Τορίνο εκτός έδρας. Η Ρόμα επικράτησε 3-0 με δύο γκολ του Έιμπραχαμ κι ένα του Πελεγκρίνι. Έτσι πήρε την 6η θέση στο πρωτάθλημα και σφράγισε τη συμμετοχή της στο επόμενο Europa League.

Η Φέγενορντ έχει κάνει μία τρομερή χρονιά στην Ευρώπη. Απλά να αναφέρουμε ότι έχει δώσει 18 παιχνίδια στη διοργάνωση μέχρι στιγμής. Και με τον τελικό θα πάει στα 19! Η ολλανδική ομάδα ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League στις 22 Ιουλίου με αντίπαλο την Ντρίτα από το Κόσοβο. Δέκα μήνες μετά, στις 25 Μαΐου έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης!

Η ομάδα του Άρνε Σλοτ έχει μόλις μία ήττα έπειτα από 18 παιχνίδια. Κι αυτή ήταν σε ουσιαστικά αδιάφορο παιχνίδι. Συγκεκριμένα ήταν στα play offs για την είσοδο στους ομίλους. Η Φέγενορντ νίκησε εντός έδρας 5-0 την Έλφσμποργκ στο πρώτο ματς και ηττήθηκε με 3-1 στη Σουηδία.

Συνολικά σε δεκαοκτώ ματς έχει δώδεκα νίκες, έξι ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (12-6-1). Στα προημιτελικά η Φέγενορντ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Σλάβια Πράγας, με την οποία ήρθε ισόπαλη 3-3 εντός έδρας, αλλά ήταν πολύ καλύτερη εκτός έδρας και προκρίθηκε με νίκη 3-1.

Στα ημιτελικά, ο αντίπαλος ήταν η Μαρσέιγ, που είχε αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι στην Ολλανδία ήταν πολύ εντυπωσιακό σε εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 μόλις στο 20’ αλλά οι Γάλλοι ισοφάρισαν πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Ντέσερς που είναι και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης έδωσε τη νίκη στη ολλανδική ομάδα με γκολ στο 46’. Στον επαναληπτικό στη Γαλλία, παρέμεινε το 0-0 και η Φέγενορντ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις, η Φέγενορντ τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τον Άγιαξ και την Αϊντχόφεν. Κανονικά η τρίτη θέση οδηγεί στα play offs του Europa League, αλλά με την αποβολή των ρωσικών ομάδων, η Φέγενορντ πηγαίνει απευθείας στους ομίλους.

Στον τελευταίο της αγώνα ήταν αδιάφορη και ηττήθηκε εντός έδρας από την Τβέντε, σε ένα παιχνίδι όπου είχε ξεκάθαρα το μυαλό της στο μεγάλο τελικό του Conference League.


Ρόμα – Φέγενορντ: Στατιστικά & Προϊστορία 25/05/2022

  • Μία φορά έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Φέγενορντ και Ρόμα. Αυτή ήταν στους «32» του Europa League το 2015.
  • Η Ρόμα προκρίθηκε, αφού μετά την ισοπαλία στη Ρώμη (1-1), πήρε τη νίκη με 2-1 στην Ολλανδία και προκρίθηκε στους «16».
  • Η Ρόμα έχει δώσει συνολικά (μαζί με τους δύο αγώνες κόντρα στη Φέγενορντ) δέκα αγώνες κόντρα σε ολλανδικές ομάδες. Συνολικά μετράει τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες (4-4-2) και γκολ 11-9.
  • Και οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας καινούριους προπονητές στην αρχή της σεζόν, πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Μουρίνιο ανέλαβε τη Ρόμα και ο Σλοτ τη Φέγενορντ.
  • Ο Ντέσερς της Φέγενορντ είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 10 γκολ, ενώ στη δεύτερη θέση τον ακολουθεί ο Έιμπραχαμ με 9 γκολ.
  • Ο Μουρίνιο έχει ήδη πάρει δύο Champions League (2004 με Πόρτο και 2010 με Ίντερ), δύο UEFA/Europa (με Πόρτο το 2003 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2017) και ψάχνει να πάρει και την τρίτη διοργάνωση της UEFA.
  • Το ίδιο ισχύει όμως και για τη Φέγενορντ. Πήρε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1970 και δύο UEFA/Europa το 1974 και το 2002.
  • Τα πέντε από έξι τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για τη Ρόμα έχουν έρθει στο Under.
  • Αντίθετα, τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια της Φέγενορντ σε όλες τις διοργανώσεις έληξαν στο Over.

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.

Roma Feyenoord3 novibet


Ρόμα – Φέγενορντ: Προγνωστικά 25/05/2022

Η Ρόμα δείχνει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να πάρει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο. Διαθέτει ένα προπονητή, τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τρομερή εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια, αλλά και εξαιρετικό υλικό. Η Φέγενορντ είναι υπολογίσιμη δύναμη, αλλά η Ρόμα έχει το προβάδισμα.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΟ ΤΗΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.30

Και οι δύο ομάδες μας έχουν συνηθίσει να βρίσκουν δίχτυα, είτε παίζουν εντός είτε εκτός έδρας. Βέβαια τώρα είναι τυπικά και οι δύο εκτός έδρας. Ωστόσο, θέλουν το τρόπαιο, δεν πρόκειται να κρυφτούν και ψάξουν το γκολ, οπότε πάμε για περισσότερα από τρία τέρματα.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ OVER 2.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.92

Ο Σιρίλ Ντέσερς έχει κάνει τρομερή χρονιά με τη Φέγενορντ. Μετράει δέκα γκολ έως τώρα στο Conference League και είκοσι συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις για την ολλανδική ομάδα. Μπορεί να βρει δίχτυα και στον τελικό.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΝΤΕΣΕΡΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00


Ρόμα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/05/2022

Αυτό που απασχολεί τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι η παρουσία ή όχι του Μιχκιταριάν. Ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός αναρρώνει από τον τραυματισμό του και ο Μουρίνιο θα τον περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή.

Ο Σμόλινγκ ήταν και στην αποστολή στον αγώνα με την Τορίνο και λογικά θα είναι διαθέσιμος και θα βρίσκεται και στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν άλλες απουσίες για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Ρουί Πατρίτσιο – Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Σμόλινγκ – Σπινατσόλα, Ολιβέιρα, Κριστάντε, Ζαλέφσκι – Πέρεθ, Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ.


Roma Feyenoord4 novibet

Φέγενορντ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 25/05/2022

Ένα πρόβλημα έχει ο Άρνε Σλοτ για τον τελικό με τη Ρόμα. Ο αριστερός αμυντικός Μαλάσια είναι αμφίβολος και δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι στην αποστολή.

Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι στη διάθεση του Ολλανδού τεχνικού, ο οποίος θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μαρτσιάνο – Πέντερσεν, Τράουνερ, Χεερτρούιντα, Χέντρικς – Άουρσνερ, Κοτκτσού – Νέλσον, Τιλ, Σινιστέρα – Ντέσερς.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ