el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Σάκκαρη vs Σ. Γουίλιαμς: Αγώνας καριέρας στο US Open

Τη Δευτέρα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω στη Μαρία Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης αντιμετωπίζει τη θρυλική Σερένα Γουίλιαμς στην 4η φάση του US Open, με στόχο την παρθενική της πρόκριση στα προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ.

Η Σάκκαρη μέσα στο 2020 παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας της και αν δεν είχε προκύψει η διακοπή λόγω κορονοϊού η εκτόξευση θα είχε έρθει πολύ πιο γρήγορα.

Mέχρι τη φετινή σεζόν δεν είχε περάσει ποτέ από τον τρίτο γύρο ενός Γκραν Σλαμ. Φέτος, το έχει κάνει ήδη δύο φορές, τόσο τον περασμένο Ιανουάριο στο Αυστραλιανό Οπεν όσο και στο τρέχον US Open.

Το US Open σε Live Streaming* στη Novibet

Στην Αυστραλία, η Σάκκαρη είχε σχετικά βατή κλήρωση πριν πέσει πάνω στην Πέτρα Κβίτοβα και αποκλειστεί στους «16». Στο US Οπεν αντίθετα, ο δρόμος του Νο.15 του ταμπλό ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος.

Στον πρώτο γύρο η Μαρία απέκλεισε με 2-1 την Ελβετίδα Στεφανί Φόγκελε και στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο Αμερικανίδες. Στον δεύτερο γύρο έχασε το πρώτο σετ από την Μπερνάρντα Πέρα, ωστόσο στη συνέχεια κέρδισε τέσσερα διαδοχικά σετ, απέκλεισε την Πέρα με 2-1 και την ανερχόμενη Αμάντα Ανισίμοβα με 2-0.

Ειδικά κόντρα στη 19χρονη Ανισίμοβα, η εμφάνιση της Σάκκαρη ήταν υποδειγματική, αφού πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο με συνοπτικές διαδικασίες (6-3, 6-1) μέσα σε 55 λεπτά. Η Μαρία επέτρεψε στην αντίπαλό της μόλις ένα break point σε ολόκληρο το ματς και έκανε συνολικά πέντε breaks!

Οφείλουμε φυσικά να σημειώσουμε πως στον υγιεινό περίπατο της Ελληνίδας πρωταθλήτριας έβαλε το χεράκι της και η ίδια η Ανισίμοβα, έχοντας συνολικά 28 αβίαστα λάθη. Η Σάκκαρη βέβαια γνωρίζει πολύ καλά πως κόντρα στη Σερένα κάτι τέτοιο δύσκολα θα επαναληφθεί.

Μαρία Σάκκαρη: Παίζει με άλλον αέρα

sakkari_novibetgrΣε κάθε περίπτωση, η Μαρία παίζει πλέον με διαφορετική αυτοπεποίθηση και ασφαλώς ξέρει ότι μπορεί να κερδίσει την κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών.

Το έκανε άλλωστε πολύ πρόσφατα, στις 26/8 στο τουρνουά του Σινσινάτι, το οποίο λόγω κορονοϊού φιλοξενήθηκε στα γήπεδα του US Open. Η Σάκκαρη λύγισε την 38χρονη Αμερικανίδα με 2-1 σετ (5-7, 7-6, 6-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά, για να αποκλειστεί τελικά από τη Βρετανίδα, ζοάνα Κόντα.

Μετά την επανέναρξη του τουρ από τη διακοπή λόγω Covid-19, η Σάκκαρη έχει δώσει συνολικά οχτώ παιχνίδια. Σε αυτά τα ματς μετράει έξι νίκες και έχει χάσει επτά σετ από τα 19 που έπαιξε.

Κόντρα στη Σερένα έχει αγωνιστεί δύο φορές στο παρελθόν. Πέρα από τη νίκη της πριν 11 μέρες, οι δύο αθλήτριες είχαν παίξει και στο Χόπμαν το 2018 όταν η Γουίλιαμς είχε κερδίσει με 2-0 σετ (7-6, 6-2).

Σερένα Γουίλιαμς: Η κορυφαία όλων

williams_novibetgrΗ Σερένα από την πλευρά της είναι η πιο επιτυχημένη τενίστρια στην ιστορία του αθλήματος. Κάτοχος 23 τίτλων Γκραν Σλαμ, βρίσκεται στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι το Νο.3 του ταμπλό στο φετινό Αμερικανικό Οπεν.

Παίζει επαγγελματικό τένις 25 χρόνια και παρότι σε 20 ημέρες θα πατήσει τα 39, εξακολουθεί να φιγουράρει στο τοπ επίπεδο, έχοντας την προηγούμενη διετία τέσσερις παρουσίες σε τελικούς Γκραν Σλαμ, δύο στο Γουίμπλεντον και δύο στο Αμερικανικό Οπεν. Τελευταία της κατάκτηση Γκραν Σλαμ ήταν το 2017 στην Αυστραλία.

Οταν λοιπόν μιλάμε για τη Σερένα, πρακτικά αναφερόμαστε σε έναν κολοσσό του τένις και φυσικά εφόσον η Σάκκαρη καταφέρει να την κερδίσει ξανά μέσα σε δύο εβδομάδες θα πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα.

sakkariwilliams_novibetgrΚάποιοι βέβαια ισχυρίζονται πως η αύρα της ανίκητης, που τη συνόδευε για πολλά χρόνια, έχει πλέον πάψει να ισχύει. Η αλήθεια είναι πως οι εμφανίσεις της μετά την επιστροφή της από τη διακοπή του κορονοϊού δεν κρίνονται πειστικές. Με εξαίρεση την άνετη νίκη της με 2-0 επί της Ρωσίδας Μαργκαρίτα Γκασπαριάν στο δεύτερο γύρο του Αμερικανικού Οπεν, σε όλα τα άλλα παιχνίδια της η Σερένα ζορίστηκε.

Στο Λέξινγκτον πέρασε δύο γύρους στα τρία σετ πριν αποκλειστεί στους «8» από τη συμπατριώτισσά της, Σέλμπι Ρότζερς με 2-1. Στο Σινσινάτι χρειάστηκε δύο tie-breaks για να λυγίσει την Ολλανδή Αράντσα Ρους, πριν αποκλειστεί από τη Σάκκαρη.

Οσο για την παρουσία της στο US Open, η Σερένα στον τρίτο γύρο έχασε με 6-2 το πρώτο σετ κόντρα στη Σλόαν Στίβενς, αφού υπέστη δύο breaks. Στη συνέχεια πάντως ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στην ανατροπή κερδίζοντας το δεύτερο και το τρίτο σετ επίσης με 6-2.

Βατή αντίπαλος στους «8»

Αν η Σάκκαρη κάνει την υπέρβαση κόντρα στη Σερένα, τότε ο δρόμος θεωρητικά ανοίγει για κάτι πολύ μεγάλο στο φετινό Αμερικανικό Οπεν, δεδομένου ότι στα προημιτελικά η διασταύρωση θα τη φέρει αντιμέτωπη είτε με την 32χρονη Βουλγάρα Τσβετάνα Πιρόνκοβα, είτε με την 30χρονη Γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ.

Η Πιρόνκοβα απείχε για δύο ολόκληρες σεζόν από τα κορτ και η συμμετοχή της στο US Open είναι η πρώτη σε μεγάλο τουρνουά μετά το Γουίμπλεντον του 2017!

Από την άλλη, η Κορνέ κόντρα στην Πιρόνκοβα θα παίξει για πέμπτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο ενός Γκραν Σλαμ, σε καμία όμως από τις προηγούμενες τέσσερις δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ