el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σουηδία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 12/10/2021

«Τελικό» παίζει η Εθνική ομάδα στην Στοκχόλμη με αντίπαλο τη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Τρίτη το βράδυ (21:45).

H «γαλανόλευκη» σκέφτεται μόνο το «τρίποντο», προκειμένου να πατήσει στη 2η θέση του β’ γκρουπ που οδηγεί στα μπαράζ για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ, μετά τη νίκη μέσα στη Γεωργία έμεινε ζωντανή και στο πιο κρίσιμο πλέον ματς θα τα παίξει όλα για όλα αφού μόνο με νίκη θα φτάσει τους Σουηδούς στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι, με δεδομένο ότι στην Αθήνα, ταλαιπωρήθηκαν από την Ελλάδα και τελικά ηττήθηκαν, αναμένεται να μπουν άκρως υποψιασμένοι στο τερέν, ενώ στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει και το γεγονός ότι ακόμα και με ισοπαλία θα παραμείνουν στο +3 από την Ελλάδα.

Με αμέτρητες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και κορυφαίες αποδόσεις η σπουδαία αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τη Σουηδία γίνεται πιο συναρπαστική.


Σουηδία – Ελλάδα: Ανάλυση & Παρουσίαση 12/10/2021

Μεγάλο ματς περιμένουμε στην “Friends Arena”, αφού και οι δυο ομάδες αντιμετωπίζουν το ματς σαν τελικό με προορισμό το Μουντιάλ.

Η Σουηδία με 12 βαθμούς σε 5 παιχνίδια βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογία, με έναν βαθμό λιγότερο από την Ισπανία και 3 περισσότερους από την Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Σκανδιναβοί με νίκη ουσιαστικά θα εξασφαλίσουν τη 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ για το Μουντιάλ και παράλληλα θα παραμείνουν ζωντανοί και για την 1η θέση που οδηγεί απευθείας στα γήπεδα του Κατάρ.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιαν Αντερσον αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της αναμέτρησης και το Σάββατο δεν θέλησαν να παίξουν με τη φωτιά. Πιο συγκεκριμένα νίκησαν 3-0 το Κόσοβο με τους Φόρσμπεργκ (σκόραρε με πέναλτι), Ισακ και Κουέισον να βρίσκουν δίχτυα και πανηγύρισαν την 4η νίκη στον όμιλο της προκριματικής φάσης.

Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται ο Ισακ, ο οποίος σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ και θα είναι εκ νέου ο Νο1 κίνδυνος για την άμυνα της Εθνικής ομάδας.

Ο προπονητής της Σουηδία, Γιαν Άντερσον στάθηκε στην απόδοση της ομάδας του και ζήτησε από τους παίκτες του ανάλογη συγκέντρωση και με την Ελλάδα.

«Από το πρώτο λεπτό δείξαμε αποφασιστικότητα για τη νίκη και είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών μου. Περιμένω ανάλογη απόδοση και με την Ελλάδα, αφού πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και τα λάθη απαγορεύονται», δήλωσε ο προπονητής της Σουηδίας και στάθηκε στο γκολ του Ισακ, λέγοντας: «Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και χαίρομαι που τον έχω στην ομάδα μου».

Από την πλευρά του ο Έμιλ Φόρσμπεργκ θυμήθηκε τη μοναδική ήττα της Σουηδία στον όμιλο, αυτή από την Ελλάδα στην Αθήνα και δήλωσε: «Μετά την ήττα από την Ελλάδα καταλάβαμε όλοι ότι πρέπει να πάρουμε δύο νίκες. Η πρώτη ήρθε με το Κόσοβο, τώρα θέλουμε ακόμα τρεις βαθμούς κόντρα στην Ελλάδα για να ανέβουμε στην κορυφή του ομίλου. Μόνο αν παίξουμε καλύτερα από την Αθήνα θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε την Ελλάδα. Μας περιμένει ένα κρίσιμο παιχνίδι και είναι σημαντικό για εμάς ότι θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας. Όπως έγινε με το Κόσοβο έτσι και με την Ελλάδα θα μας δώσει ώθηση».

Σουηδία – Κόσοβο 3-0 | Highlights 

 

Η Ελλάδα το Σάββατο ίδρωσε, αλλά τελικά κατάφερε στο φινάλε της αναμέτρησης να πάρει τη νίκη (2-0) επί της Γεωργίας. Το «τρίποντο» μέσα στο Μπατούμι ήρθε με σκορερ τους Μπακασέτα (90’ με πέναλτι) και Πέλκα (90+5’) και πανηγυρίστηκε δεόντως, καθώς διατήρησε ζωντανή την Εθνική ομάδα στη διεκδίκηση της 2ης θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» θέλει ανάλογη συνέχεια και μέσα στη Στοκχόλμη για να μείνει στο κόλπο και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο προπονητής, Τζον Φαν’τ Σχιπ, στάθηκε στους τρεις βαθμούς της νίκης κοντρα στη Γεωργία, ενώ παίκτες και τεχνική ηγεσία χαρακτήρισαν τελικό το ματς με τη Σουηδία.

«Οι παίκτες εκτέλεσαν όσα σχεδιάσαμε και παρότι αργήσαμε να σκοράρουμε μετράνε οι τρεις βαθμοί επί της της Γεωργίας. Πήγαμε καλά αμυντικά και αυτό μας έδωσε και πνοή στην επίθεση. Αξίζαμε να νικήσουμε και σκοράραμε 2 γκολ. Είμαστε ακόμα στην… κούρσα για το Μουντιάλ του Κατάρ και δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Σκεφτόμαστε και προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ματς με την Σουηδία. Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδια είναι διαφορετικό. Παίζουμε εκτός έδρας και θέλουν και αυτοί τη νίκη, προκειμένου να παραμείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης. Πρέπει να έχουμε πολύ καλή απόδοση για να κερδίσουμε. Έχουμε ακόμη έναν τελικό μπροστά μας», δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής της Εθνικής.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, υποστήριξε ότι το πέναλτι με την Γεωργία «ήταν το πιο σημαντικό που έχω χτυπήσει στη ζωή μου» και συμπλήρωσε ότι «με την Σουηδία πρέπει να έχουμε αποφασιστικότητα και συγκέντρωση από την αρχή μέχρι το τέλος».

Το κλίμα ενότητας και πίστης για «διπλό» μέσα στη Στοκχόλμη εκφράστηκε και από τον Γιώργο Τζαβέλλα. «Πλέον όλα τα ματς είναι τελικοί. Ξέραμε ότι αν δεν κερδίζαμε την Γεωργία δεν θα υπήρχε αύριο. Όσο καιρό βρίσκομαι στην Εθνική, αυτή η εβδομάδα ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ από άποψη ενέργειας και προπόνησης. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και να πάμε στη Σουηδία, να κάνουμε ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Τις τελευταίες ημέρες χάνουμε παίκτες και από τραυματισμούς, παίζουμε και γι’ αυτούς, είναι στο μυαλό μας, είμαστε πάντα ενωμένοι και τους περιμένουμε», υποστήριξε ο έμπειρος αμυντικός, ο οποίος λόγω της κίτρινης κάρτας που δέχθηκε με τη Γεωργία είναι τιμωρημένος με τους Σουηδούς.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ αναμένεται να καλύψει το κενό του Γιώργου Τζαβέλλα με την χρησιμοποίηση του Κώστα Σταφυλίδη. Αμυντικά το πλάνο δεν θα αλλάξει, ενώ επιθετικά θα δοθούν περισσότερες βοήθειες στους Μπακασέτα, Παυλίδη καθώς στο ρόστερ υπάρχουν και οι Δουβίκας, Πέλκας, Τζόλης.

Γεωργία – Ελλάδα 0-2 | Highlights


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Τι έγινε στο παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Σουηδία στην Αθήνα;

Σουηδία – Ελλάδα: Στατιστικά 12/10/2021

  • 4 φορές έχουν αναμετρηθεί Σουηδία και Ελλάδας ανεξαρτήτως έδρας από το 2002. Η «γαλανόλευκη» μετράει 2 νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία.
  • Τα 3 από τα 4 ματς ανάμεσε σε Σουηδία και Ελλάδα έχουν λήξει Goal και Over 2,5.
  • 1 ήττα (από Ελβετία) στα τελευταία 14 ματς μετράει η Εθνική ομάδα. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια πανηγύρισε 7 νίκες, ενώ 6 αναμετρήσεις σταμάτησαν στο «Χ».
  • 4/5 Goal μετράει η Εθνικής στον όμιλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ το σερί των 8 σερί Goal σταμάτησε στη Γεωργία.
  • 5/6 Goal έχει η Σουηδία ενώ το ίδιο νούμερο συναντάμε και στα Over 2,5
  • Στα 4 από τα τελευταία παιχνίδια της η Εθνική ομάδα έχει ανοίξει το σκορ.
  • Σουηδία και Ελλάδα στα ματς του Σαββάτου κέρδισαν και σκόραραν με πέναλτι απέναντι σε Κόσοβο και Γεωργία αντίστοιχα.

  • 11 κόρνερ σημειώθηκαν στο πρόσφατο ματς της Σουηδίας με το Κόσοβο. Τα 8 για τους Σκανδιναβούς.
  • 7 κίτρινες κάρτες βγήκαν από το τσεπάκι του διαιτητή στη πρόσφατη αναμέτρηση της Σουηδίας (3) με το Κόσοβο (4)
  • 9 κόρνερ εκτελέστηκαν στο παιχνίδι Γεωργία- Ελλάδα. Η Εθνική άσκησε πίεση και κέρδισε τα 6.
  • 7 παίκτες είδαν την κίτρινη κάρτα του διαιτητή στο ματς Γεωργία- Ελλάδα. Για την «γαλανόλευκη» οι Τζαβέλλας, Σιώπης, Ανδρούτσος, Μπακασέτας.
  • Στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Ελλάδα και Σουηδία στην Αθήνα σημειώθηκαν συνολικά 17 κόρνερ. (8 για την Εθνική και 9 για τους Σκανδιναβούς)
  • Ο Μπακασέτας με 3 γκολ είναι πρώτος σκόρερ της Εθνικής στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ. Τα 2 από τα 3 πέναλτι τα έχει σημειώσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Από ένα γκολ έχουν Πέλκας, Παυλίδης και Δουβίκας.

Σουηδία – Ελλάδα: Προγνωστικά 12/10/2021

Για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Σουηδία και Ελλάδα ξεχωρίζουν προγνωστικά στοιχήματος σε ελκυστικές αποδόσεις.

Δεν αποκλείεται όπως και στην Αθήνα (0-0 στο ημίχρονο 2-1 τελικό) οι δύο ομάδες να ξεκινήσουν το παιχνίδι πιο κλειστά και στη συνέχει να ρισκάρουν περισσότερο επιθετικά.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.09 ΣΤΗ NOVIBET

Η δίψα των δύο ομάδων για νίκη ενδέχεται να οδηγήσει το παιχνίδι στο Goal.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.07 ΣΤΗ NOVIBET

Και οι δύο ομάδες πατάνε περιοχή και στα τελευταία ματς κερδίζουν πέναλτι.

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.80 ΣΤΗ NOVIBET

Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται ο Σουηδός στράικερ Αλεξάντερ Ισακ και θα ταλαιπωρήσει την ελληνική άμυνα.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΙΣΑΚ (ANYTIME) ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.40 ΣΤΗ NOVIBET


Σουηδία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 12/10/2021

Ο Γιαν Άντερσον δεν θα αλλάξει την επιθετική τακτική που εφαρμόζει, όμως θα αλλάξει πρόσωπα. Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι είναι τιμωρημένος και πλέον το επιθετικό δίδυμο θα πλαισιωθεί από τους Κουάισον, Ισακ. Στο κέντρο της άμυνας επιστρέφει ο Λίντελοφ, κάτι που σημαίνει ότι ο Νίλσον θα μείνει στον πάγκο.

Πιθανή 11αδα (4-4-2): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Ογκούστινσον, Εκνταλ, Ολσον, Κλάεσον, Φόρσμπεργκ, Κουάισον, Ισακ

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 12/10/2021

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ενδέχεται να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή για να δώσει περισσότερη ενέργεια. Η άμυνα λειτούργησε καλά με τη Γεωργία και η τακτική με το 3-5-2 δεν θα αλλάξει με στόχο να περιοριστούν οι Ισακ, Φόρσμπεργκ. Οι Ζέκα, Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι «νοκ άουτ» λόγω τραυματισμού, ενώ τιμωρημένος με κάρτες είναι ο Τζαβέλλας.

Πιθανή 11αδα (3-5-2): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Σταφυλίδης, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μπακασέτας, Παυλίδης, Μασούρας (Πέλκας).


Διαβάστε ακόμα… 

Ουσιαστική & Εγκαιρη Συνδρομή από τη Novibet & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ