el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 17/05/2022

Η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους της όποιες πιθανότητες της αναλογούν για τον τίτλο στην Αγγλία. Το εξ αναβολής παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον (17/05, 21:45) είναι πολύ σημαντικό για τους «κόκκινους», ειδικά μετά την απώλεια δύο βαθμών της Σίτι με τη Γουέστ Χαμ.

Η Λίβερπουλ θα είναι φανερά κουρασμένη, μετά τον τελικό Κυπέλλου με την Τσέλσι. Μπορεί οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να πανηγύρισαν στο τέλος, ωστόσο αγωνίστηκαν για 120 λεπτά μέχρι να φτάσουν στο τρόπαιο. Αυτή η επιβάρυνση, ειδικά σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο στη σεζόν, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για τα λιγοστά ματς που απομένουν.

Η Σαουθάμπτον από την πλευρά της, δεν έχει κανένα απολύτως κίνητρο για τη σεζόν. Είναι λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά δεν κινδυνεύει και θα είναι αδιάφορη στα δύο παιχνίδια μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Με 400+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Σεντ Μέρις» ανάμεσα στη Σαουθάμπτον και στη Λίβερπουλ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Premier League!

 


Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ: Ανάλυση & Παρουσίαση 17/05/2022

Η Σαουθάμπτον έμεινε από νωρίς χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα και ουσιαστικά οι παίκτες της… άδειασαν. Εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, οι «άγιοι» δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό στόχο. Δε διεκδικούν έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ ήταν αρκετά ψηλά στη βαθμολογία για να έχουν πρόβλημα υποβιβασμού.

Βέβαια, έτσι όπως τελειώνουν τη φετινή σεζόν, θα είναι αρκετά κοντά στους τρεις τελευταίους. Έστω κι έτσι όμως δεν πρόκειται να κινδυνέψουν. Πάντως, η αλήθεια είναι πως η εικόνα τους, εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι σχεδόν απογοητευτική.

Στα πέντε τελευταία της παιχνίδια, η ομάδα του Χασενχίτλ μετράει μόλις μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Κι αυτό το διάστημα είναι σχετικά καλό, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο. Αυτή η νίκη που πέτυχε επί της Άρσεναλ στις 16 Απριλίου είναι η μοναδική σε διάστημα δυόμισι μηνών.

Η Σαουθάμπτον δεν έχει άλλη νίκη από τον Μάρτιο και μετά. Σε αυτό το διάστημα μάλιστα έχει δώσει δέκα παιχνίδια. Μετράει μόνο τη νίκη επί των «κανονιέρηδων», δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. Στον πιο πρόσφατο αγώνα της ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μπρέντφορντ.

Έμεινε πίσω στο σκορ από τους Γιάνσον και Ουίσα στο 13’ και στο 14’, αντίστοιχα, ενώ ο Άγερ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 επί των γηπεδούχων στο 79’. Αυτό ήταν το έκτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της Σαουθάμπτον, στα οποία μετράει τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της μπαίνει στα τελευταία δύο παιχνίδια της σεζόν με αρκετά καλές προϋποθέσεις, αλλά όχι φυσικά τις ιδανικές. Οι «κόκκινοι» χρειάζονται νίκη έστω και με… μισό μηδέν κόντρα στη Σαουθάμπτον έτσι ώστε να μείνουν ζωντανοί την τελευταία αγωνιστική.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι μετά την ισοπαλία της Γουέστ Χαμ με την Μάντσεστερ Σίτι, η διαφορά με τη Λίβερπουλ πήγε στους τέσσερις βαθμούς. Η Λίβερπουλ χρειάζεται λοιπόν νίκη με τη Σαουθάμπτον για να επαναφέρει τη διαφορά στον ένα βαθμό. Επίσης θέλει νίκη στο φινάλε και παράλληλα να χάσει βαθμούς η Σίτι από την Άστον Βίλα εντός έδρας.

Μετά την ισοπαλία με την Τότεναμ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Άστον Βίλα με 2-1 κι έδειξε ότι είναι ακόμη παρούσα στη μάχη του πρωταθλήματος.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο πάντως, το πρωτάθλημα δεν ήταν στις προτεραιότητες της Λίβερπουλ. Αυτό που απασχολούσε τον Κλοπ ήταν το Κύπελλο και ο τελικός με την Τσέλσι, σε μία επανάληψη του τελικού του Λιγκ Καπ, πριν από μερικούς μήνες.

Παρά τις πολλές ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά και της ημίωρης παράτασης. Ο τελικός πήγε στα πέναλτι κι αφού οι δύο ομάδες έχασαν από ένα στα πρώτα πέντε, φτάσαμε στο έβδομο και καθοριστικό.

Ο Άλισον έπεσε σωστά και απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μέισον Μάουντ. Ο Κώστας Τσιμίκας είχε επιλεχθεί από τον Κλοπ να εκτελέσει το έβδομο πέναλτι. Ο Έλληνας μπακ ήταν εύστοχος και η Λίβερπουλ κατέκτησε το Κύπελλο, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις χιλιάδες των οπαδών που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ουέμπλεϊ.

Πλέον, οι «κόκκινοι» έχουν τρία ακόμη παιχνίδια να δώσουν. Δύο για το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από αυτό με τη Σαουθάμπτον (17/05) και τον τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (28/05). Στο ενδιάμεσο, την Κυριακή 22 Μαΐου θα υποδεχθεί τη Γουλβς στο φινάλε του πρωταθλήματος.


Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ: Στατιστικά & Προϊστορία 17/05/2022

  • Η Λίβερπουλ είχε εύκολο έργο στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Ο αγώνας στον πρώτο γύρο στο «Άνφιλντ» έληξε με 4-0 υπέρ των κόκκινων, με δύο γκολ του Ζότα, ένα του Τιάγκο κι ένα του Φαν Ντάικ.
  • Η προϊστορία πάντως είναι μοιρασμένη. Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 44 παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, με γηπεδούχο τη Σαουθάμπτον. Οι «άγιοι» έχουν 18 νίκες, η Λίβερπουλ έχει 16, ενώ 10 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
  • Κάτι αντίστοιχο ισχύει και τα τελευταία χρόνια. Στις έξι πιο πρόσφατες αναμετρήσεις, η Σαουθάμπτον έχει δύο νίκες, η Λίβερπουλ έχει τρεις κι ένα ματς έληξε ισόπαλο.
  • Πέρυσι η Σαουθάμπτον έφυγε νικήτρια από το «Σεντ Μέρις» με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Ντάνι Ίνγκς στο 2’.
  • Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους είναι ο Ουόρντ-Πράους ο οποίος έχει σημειώσει 9 γκολ μέχρι τώρα. Αντίθετα για τη Λίβερπουλ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει σημειώσει 2 τέρματα, αλλά είναι τραυματίας και θα απουσιάσει.
  • Η Σαουθάμπτον έχει 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 18 παιχνίδια μέσα στην έδρα της.
  • Η Λίβερπουλ από την άλλη, έχει 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες. Από αυτές τις δύο ήττες, η πιο πρόσφατη ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο στην έδρα της Λέστερ.
  • Τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια της Σαουθάμπτον έληξαν στο Over 2.5.
  • Τα τελευταία επτά εκτός έδρας ματς της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα έχουν έξι νίκες και μία ισοπαλία, αλλά και τέσσερα Under, όπως και τέσσερα No Goal.

southampton liverpool3 novibet


Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ: Προγνωστικά 17/05/2022

Μόνο ένα αποτέλεσμα υπάρχει για τη Λίβερπουλ στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον. Η νίκη και τίποτα λιγότερο. Αν οι παίκτες του Κλοπ θέλουν να ελπίζουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος πρέπει να περάσουν νικηφόρα από το «Σεντ Μέρις». Και μάλιστα μπορούν να το κάνουν, προηγούμενοι από το ημίχρονο.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΤΟ 2.10

Το παιχνίδι αναμένεται να είναι κλειστό και λογικά δεν θα έχει πολλά γκολ. Η Λίβερπουλ έχει μπροστά της τον τελικό του Champions League και δεν πρόκειται να ρισκάρει. Θα παίξει με αρκετούς αναπληρωματικούς και θέλει νίκη, έστω και με… μισό μηδέν!

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ UNDER 2.5 ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

Ο Λουίς Ντίας βρίσκεται μέσα στις περισσότερες φάσεις που δημιουργεί η Λίβερπουλ. Αυτό φάνηκε και στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και στα προηγούμενα. Οπότε είναι μία καλή επιλογή να επιλέξουμε τον Κολομβιανό για anytime σκόρερ!

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΝΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25


Σαουθάμπτον: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/05/2022

Η Σαουθάμπτον δεν έχει σημαντικά προβλήματα εν όψει του αγώνα με τη Λίβερπουλ. Μόνο μία είναι η δεδομένη απουσία για τον Ραλφ Χάσενχιλτ.

Ο Αυστριακός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον Άγγλο αμυντικό, Βαλεντίνο Λιβραμέντο, ο οποίος παραμένει τραυματίας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Φόρστερ – Ουόλκερ-Πίτερς, Μπέντναρεκ, Σαλισού, Περό – Ρέντμοντ, Ουόρντ-Πράους, Ρομέου, Άρμστρονγκ – Άνταμς, Μπρόχα.

southampton liverpool4 novibet


Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/05/2022

Σε αντίθεση με τη Σαουθάμπτον που είναι αδιάφορη και έχει ελάχιστα προβλήματα, ο Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ έχει αρκετά περισσότερα.

Η… ραχοκοκαλιά των «κόκκινων» έχει τεθεί εκτός πλάνου για τον αγώνα με τη Σαουθάμπτον και δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον τελικό του Champions League.

Εκτός είναι οι Σαλάχ, Φαμπίνιο και Φαν Ντάικ, που είναι τραυματίες. Παράλληλα, ο Κλοπ θα κάνει και αρκετές αλλαγές, ώστε να ξεκουράσει παίκτες, μετά το μεγάλο σε διάρκεια τελικό Κυπέλλου με παράταση και πέναλτι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Άλισον – Γκόμεζ, Ματίπ, Κονατέ, Τσιμίκας – Χέντερσον, Τζόουνς, Κεϊτά – Ζότα, Ντίας, Φιρμίνο.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ