el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ισπανία – Πορτογαλία: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/06/2022

Μετά την ολοκλήρωση των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις εθνικές ομάδες και στο Nations League. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει θα μπορούσε να είναι μέχρι και τελικός… Euro! Συγκεκριμένα η Ισπανία υποδέχεται την Πορτογαλία (02/06, 21:45) στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο.

Το Nations League θεσπίστηκε για να αποφύγουν οι ομάδες τα ανούσια φιλικά παιχνίδια. Ειδικά στη League A που είναι οι εν λόγω αντίπαλοι, η πρώτη θέση στον όμιλο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Κι αυτό γιατί αφενός μπορεί να δώσει πρόκριση στο Euro -αν οι ομάδες δεν την έχουν ήδη κατακτήσει από τα προκριματικά του Euro- κι αφετέρου να βάλει στα ταμεία τους ένα σημαντικό οικονομικό ποσό.

Για την ακρίβεια, το Nations League δίνει τρία εισιτήρια για το επόμενο Euro. Ένα από την League Α, ένα από τη League Β κι ένα από τη League C. Οι πρώτοι των κάθε ομίλων πάνε σε ένα Final Four και όποιος το κερδίσει, παίρνει το εισιτήριο. Ωστόσο αν ο πρώτος του ομίλου έχει ήδη προκριθεί στο Euro από τα προκριματικά, τότε τη θέση του στο Final Four, η επόμενη ομάδα με το καλύτερο ranking στην UEFA και όχι ο δεύτερος του ομίλου.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» ανάμεσα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Nations League!

 


Ισπανία – Πορτογαλία: Ανάλυση & Παρουσίαση 02/06/2022

Όπως και οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες, έτσι και η Ισπανία, έχει να δώσει παιχνίδι από τα δύο φιλικά στα τέλη Μαρτίου. Οι Ίβηρες αντιμετώπισαν μέσα σε διάστημα τριών ημερών, αρχικά την Αλβανία και στη συνέχεια την Ισλανδία.

Και στα δύο παιχνίδια η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πήρε ισάριθμες νίκες. Αρχικά νίκησε 2-1 την Αλβανία, με το νικητήριο γκολ των Ισπανών να πετυχαίνει ο Ντάνι Όλμο στο 90 και στη συνέχεια επικράτησε 5-0 της Ισλανδίας.

Νωρίτερα τον περασμένο Νοέμβριο, η Ισπανία έδωσε τα δύο τελευταία της παιχνίδια για τα προκριματικά του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον προσεχή Νοέμβριο στο Κατάρ.

Η Σουηδία τη ζόρισε σε μεγάλο βαθμό σχετικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά οι Ίβηρες βρέθηκαν τελικά στην κορυφή του δευτέρου ομίλου. Το παιχνίδι που έκρινε την τελική κατάταξη ήταν και το τελευταίο του ομίλου. Η Ισπανία υποδέχθηκε τη Σουηδία, με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι στον ένα βαθμό (16 η Ισπανία έναντι 15 της Σουηδίας).

Η αναμέτρηση διεξήχθη στη Σεβίλλη και η Ισπανία δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να φτάσει στο τελικό 1-0. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Αλβάρο Μοράτα στο 86’, αλλά έφτανε για να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Εδώ να θυμίσουμε ότι η Ισπανία έφτασε μέχρι τον τελικό του προηγούμενου Nations League, πέρυσι τον Οκτώβριο, αλλά ηττήθηκε από τη Γαλλία. Ο τελικός διεξήχθη στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και μπορεί η Ισπανία να προηγήθηκε με τον Ογιαρθάμπαλ στο 64’, αλλά η Γαλλία αντέδρασε και με γκολ των Μπενζεμά (66’) και Εμπαπέ (80’), κατέκτησε το τρόπαιο.

spain portugal4 novibet

Η Πορτογαλία από την άλλη, είχε επίσημα παιχνίδια και τον Μάρτιο, σε αντίθεση με την Ισπανία που κλήθηκε να δώσει δύο φιλικά. Κι αυτό γιατί κατάφερε να… βγάλει μόνη της τα μάτια της στο τέλος των προκριματικών κι έτσι πήγε στα μπαράζ για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου και υποδεχόταν τη Σερβία την τελευταία αγωνιστική. Ήθελε νίκη ή ισοπαλία για να παραμείνει πρώτη και να πάρει το εισιτήριο για το Κατάρ.

Αν και προηγήθηκε, εν τέλει η Σερβία έκανε την ανατροπή και με γκολ του Μίτροβιτς στο 90’ υποχρέωσε την Πορτογαλία στη δεύτερη θέση και στα μπαράζ. Εκεί κλήθηκε να δώσει δύο παιχνίδια. Αρχικά με την Τουρκία και στη συνέχεια με το νικητή του ζευγαριού Ιταλία – Βόρειος Μακεδονία.

Το παιχνίδι με την Τουρκία πήγε πολύ καλά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους συμπαίκτες του. Μπορεί ο Πορτογάλος σούπερ σταρ να μη βρήκε δίχτυα, αλλά το έκαναν ο Οτάβιο στο 15’ και ο Ζότα στο 42’. Ο Γιλμάζ μείωσε για τους Τούρκους στο 65’, αλλά ο Νούνιες διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 90’.

Αν και οι Πορτογάλοι περίμεναν την Ιταλία για αντίπαλο -στον τελικό που θα έδινε το ένα και μοναδικό εισιτήριο στα τελικά του Μουντιάλ– εν τέλει τους… προέκυψε η Βόρειος Μακεδονία. Οι Πορτογάλοι δέχθηκαν με πολλά χαμόγελα την πρόκριση των Βαλκάνιων επί των Πρωταθλητών Ευρώπης και με δύο γκολ του Φερνάντες κλείδωσαν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο στο 32’ και στο 65’ και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Πλέον η προσοχή των Ιβήρων στρέφεται στο Nations League, όπου θέλουν να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο με Ισπανία, Τσεχία και Ελβετία.


Ισπανία – Πορτογαλία: Στατιστικά & Προϊστορία 02/06/2022

  • Τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες έχουν οι δύο ομάδες της Ιβηρικής Χερσονήσου στα πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια.
  • Τα δύο τελευταία ήταν φιλικά και έγιναν από ένα στην κάθε έδρα και έληξαν και τα δύο 0-0. Είχε προηγηθεί μία ισοπαλία 3-3 για τους ομίλους του Μουντιάλ του 2018, αλλά και μία ισοπαλία (0-0) -αλλά στην κανονική διάρκεια- στα ημιτελικά του Euro 2012, όπου τελικά η πρόκριση πήγε στην Ισπανία στα πέναλτι.
  • Ένα στατιστικό που έχει τρομερό ενδιαφέρον είναι ότι η Ισπανία δεν έχει νικήσει εντός την Πορτογαλία από το 1958 σε ένα φιλικό που έγινε στη Μαδρίτη κι έληξε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.
  • Έκτοτε έχουν γίνει πέντε φιλικά παιχνίδια στην Ισπανία και όλα έληξαν ισόπαλα (τα τρία με 1-1, ένα με 2-2 κι ένα με 0-0).
  • Τα τέσσερα από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια της Ισπανίας το τελευταίο διάστημα σε όλες τις διοργανώσεις, έληξαν στο Over.
  • Η Πορτογαλία έχει σκοράρει στα οκτώ από εννέα πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Ειδικά στα εντός έδρας μετράει δέκα συνεχόμενα ματς που βρίσκει δίχτυα. Η τελευταία φορά που δεν τα κατάφερε ήταν με τη Γαλλία για το Nations League, τον Νοέμβριο του 2020.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.

spain portugal3 novibet


Ισπανία – Πορτογαλία: Προγνωστικά 02/06/2022

Η Ισπανία είναι πάντα φαβορί όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Ακόμη και όταν έχει αντιπάλους όπως η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι «φούριας ρόχας» μπορεί να μην έχουν νικήσει τους Πορτογάλους από το 1958 εντός έδρας, όμως όλα τα προηγούμενα ματς ήταν φιλικά. Τώρα θα επιστρέψει στις νίκες.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15

Το γκολ είναι… δεύτερη φύση και των δύο ομάδων και θα αποτελέσει είδηση αν σε κάποιο παιχνίδι τους δεν καταφέρουν να βρουν δίχτυα. Ισπανία και Πορτογαλία έχουν εξαιρετικές πιθανότητες να σκοράρουν και το Goal είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91

Τέλος επιλέγουμε ένα Combo Bet που θα έχει πολύ καλές πιθανότητες. Θα πάμε στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και να έρθει το ματς Under 4,5 γκολ.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ COMBO BET ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ UNDER 4,5 ΓΚΟΛ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20


Ισπανία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/06/2022

Μία σημαντική απουσία της τελευταίας στιγμής έχει ο Λουίς Ενρίκε. Ο Εμερίκ Λαπόρτ υπέστη ένα τραυματισμό στο γόνατο και αποκλείστηκε από την αποστολή. Τη θέση του πήρε ο Ντιέγκο Γιορέντε της Λιντς.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, που θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σιμόν – Αθπιλικουέτα, Πάου Τόρες, Γκαρσία, Ζόρντι Άλμπα – Μπουσκέτς, Τιάγκο, Κόκε – Μοράτα, Γκάβι, Φεράν Τόρες.

spain portugal5 novibet


Πορτογαλία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 02/06/2022

Και ο Φερνάντο Σάντος έχει απουσίες όμως. Ο Βιτίνια βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτ, Ρούμπεν Ντίας και ο Ρενάτο Σάντσες της Λιλ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ρουί Πατρίτσιο – Κανσέλο, Πέπε, Περέιρα, Γκερέρο – Μουτίνιο, Μπερνάντο Σίλβα, Φερνάντες – Ζότα, Ρονάλντο, Οτάβιο.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ