el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Superleague: Το big-6 πριν & μετά τη διακοπή

Οι ομάδες της Superleague επιστρέφουν στη δράση το Σαββατοκύριακο (6-7 Ιουνίου)! Διαβάστε ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν από τη διακοπή.

Ηταν 1η Μαρτίου όταν ολοκληρωνόταν η κανονική περίοδος στη Super League 1. Ακολούθησε ένα μακρύ διάστημα αβεβαιότητας λόγω κορονοϊού.

Το γενικό lockdown σε όλη την Ευρώπη, όπως αναμενόταν πήγε πίσω και την αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Στο τραπέζι υπήρξε πάντα και το σενάριο της οριστικής διακοπής. Η χώρα μας όμως αντιμετώπισε περίφημα την πανδημία και έχει ήδη αρχίσει τα πρώτα βήματα επιστροφής στην ομαλότητα.

Η SL1 επιστρέφει στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7 Ιουνίου) και θα γίνει το πρώτο επαγγελματικό ελληνικό πρωτάθλημα που το κάνει αυτό. 97 ημέρες μετά την τελευταία αγωνιστική, οι ομάδες ρίχνονται στη μάχη των πλέι οφ. Πάμε να δούμε τι άλλαξε από τότε.

Πλήθος Ειδικών Στοιχημάτων για την επανέναρξη της Superleague

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέση πριν τη διακοπή: Πρώτος και μοναδικός αήττητος στο πρωτάθλημα με ρεκόρ 20-6-0.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Πήγε στη διακοπή χωρίς νίκη στα τελευταία του δύο ματς, αφού έχασε 3-2 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και έφερε 1-1 με τη Γουλβς για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, στο άδειο λόγω κορονοϊού Καραϊσκάκη. Σε γενικές γραμμές πάντως βρισκόταν σε σταθερά καλή φόρμα.

Κερδισμένος ή χαμένος από τη διακοπή: Μετά τις δικαστικές εξελίξεις στο θέμα ΠΑΟΚ-Ξάνθη και την τιμωρία του Δικεφάλου με -7, η διαφορά των 14 βαθμών μοιάζει μη αναστρέψιμη σε 10 ματς. Πρακτικά, θα αξιοποιήσει τους αγώνες των πλέι οφ για να ξανά βρει αγωνιστικό ρυθμό εν όψει της ρεβάνς με τη Γουλβς, αν και όποτε γίνει αυτή. Επίσης, κατά τη διάρκεια της διακοπής «έδεσε» τον Πέδρο Μαρτίνς, επεκτείνοντας μέχρι το 2022 το συμβόλαιό του.

Ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα playoffs;

Στόχος: Αυτοσκοπός η επιστροφή στην κορυφή έπειτα από μία διετία.

Πρόβλεψη: Αν δεν ανατρέψει ο ΠΑΟΚ στο CAS το -7, μοιάζει απίθανο να απειληθεί. Ούτως ή άλλως είχε τον πρώτο λόγο, ακόμη κι αν δεν είχε προκύψει η τιμωρία του Δικεφάλου.

ΠΑΟΚ

Θέση πριν τη διακοπή: Στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 18-5-3, αλλά στο -14 από τον Ολυμπιακό διότι του επιβλήθηκε τιμωρία επτά βαθμών.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Πήγε στη διακοπή με τη μεγάλη νίκη-ανατροπή (3-2) επί του Ολυμπιακού στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το κύπελλο, ωστόσο συνολικά η φόρμα του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Ειδικά στο 1-1 με την Ξάνθη, είχε προβληματίσει με την απόδοσή του.

Κερδισμένος ή χαμένος από τη διακοπή: Μάλλον ήταν μία ευκαιρία για ανασύνταξη. Εχασε πάντως με τραυματισμό τον Αουγκούστο. Περιμένει στα μέσα Ιουνίου τον Κρέσπο, ο οποίος αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακοπή θα έχανε σίγουρα ολόκληρη τη σεζόν.

Θα συγκεντρώσει πάνω ή κάτω από 18 βαθμούς στα playoffs o ΠΑΟΚ;

Στόχος: Να διατηρήσει τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει το κύπελλο για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Μάλιστα, όπως δήλωσε η διοίκησή του θα κυνηγήσει να κερδίσει επτά βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Πρόβλεψη: Αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ για τη 2η θέση, εφόσον δεν πάρει πίσω το -7.

ΑΕΚ

Θέση πριν τη διακοπή: Ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν με ρεκόρ 15-6-6 και 51 βαθμούς. Είναι 3η στο -1 από τον ΠΑΟΚ.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Είχε βρει καλό ρυθμό με τον Καρέρα στον πάγκο και έτρεχε αήττητο σερί 13 αγώνων με εννιά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τελευταία της ήττα το 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 12 Ιανουαρίου.

Κερδισμένη ή χαμένη από τη διακοπή: Τον Μάρτιο μάλλον βρισκόταν σε καλύτερο μομέντουμ από τον ΠΑΟΚ και έδειχνε έτοιμη να εκμεταλλευτεί την τιμωρία του Δικεφάλου του Βορρά. Τραυματίστηκε ο Αραούχο, αλλά τρέχει για να μπει στα πλέι οφ από τη 2η αγωνιστική. Αγώνα δρόμου κάνει και ο Νέλσον Ολιβέιρα για την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό (7/6, 21:30).

Θα βάλει πάνω ή κάτω από 13 γκολ στα playoffs η ΑΕΚ;

Στόχος: Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος βέβαια και το κύπελλο, όπου έχει το προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό μετά το 2-1 επί του Αρη στο ΟΑΚΑ.

Πρόβλεψη: Θα κονταροχτυπηθεί με τον ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ, 50-50 πλέον οι πιθανότητες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θέση πριν τη διακοπή: Τέταρτος με απολογισμό 12-8-6 στην κανονική διάρκεια.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Στα τελευταία 17 παιχνίδια πρωταθλήματος ηττήθηκε μόνο από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Τον Φεβρουάριο πάντως έδωσε τέσσερα απανωτά ντέρμπι για πρωτάθλημα και κύπελλο, τα τρία κόντρα στον ΠΑΟΚ και το ένα με την ΑΕΚ, γνωρίζοντας συνολικά τρεις ήττες. Παρότι κέρδισε τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1, ακολούθησαν δύο ήττες στο κύπελλο, που το έθεσαν εκτός από τον βασικό του στόχο.

Κερδισμένος ή χαμένος από τη διακοπή: Μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό της ομάδας προέκυψε λίγες ημέρες πριν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Η απόφαση για το τέλος της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη, στο φινάλε της φετινής σεζόν, θεωρείται ειλημμένη, ωστόσο υπήρξαν σενάρια, που τον έφερναν στην πόρτα της εξόδου ακόμη και πριν την έναρξη των πλέι οφ! Τελικά, φαίνεται πως η κατάσταση εκτονώνεται και το «τριφύλλι» δεν θα προχωρήσει άμεσα σε αντικατάσταση προπονητή.

Θα συγκεντρώσει πάνω ή κάτω από 11 βαθμούς στα playoffs ο Παναθηναϊκός;

Στόχος: Χωρίς ουσιαστικό στόχο, αφού εκτίει τιμωρία, επομένως δεν έχει δικαίωμα εξόδου στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής Μάνουελ Ρόκα τρέχει ήδη το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, καθώς αναμένονται σαρωτικές αλλαγές στο «πράσινο» ρόστερ, με πάνω από 10 παίκτες να αποχωρούν τον ερχόμενο Ιούλιου.

Πρόβλεψη: Ρυθμιστικός ο ρόλος του στα πλέι οφ. Το θέμα Δώνη πάντως αναμένεται να μετριάσει την όρεξη των «πράσινων», που μάλλον θα δουν διεκπεραιωτικά τους αγώνες εναπομείναντες αγώνες.

ΟΦΗ

Θέση πριν τη διακοπή: Τερμάτισε πέμπτος στην κανονική διάρκεια με ρεκόρ 10-4-12. Εξαιρετικός στο Ηράκλειο, μετράει φέτος εντός έδρας 8-2-3 με 22-9 γκολ.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Παρουσίασε μία κάμψη στον δεύτερο γύρο, ωστόσο πέτυχε τις νίκες που έπρεπε με Ατρόμητο (1-0) και Λαμία (3-0) εντός έδρας για να μπει στην πρώτη εξάδα.

Κερδισμένος ή χαμένος από τη διακοπή: Εχοντας εκπληρώσει τον βασικό στόχο της εισόδου στην εξάδα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση χωρίς άγχος και πίεση. Ηταν πάντως από τις ομάδες, που ήθελαν να ολοκληρωθεί κανονικά η αγωνιστική περίοδος. Απώλεια ο σοβαρός τραυματισμός του πολύτιμου μεσοεπιθετικού Κοσμά Τσιαλιανίδη (6 γκολ).

Θα βάλει πάνω ή κάτω από 10 γκολ στα playoffs ο ΟΦΗ;

Στόχος: Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Σίμου, στόχος του ΟΦΗ στο νέο πρότζεκτ, που τρέχουν από φέτος οι Κρητικοί, είναι η ομάδα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, οι αγώνες των πλέι οφ θα αξιοποιηθούν ως μία γερή προετοιμασία εν όψει των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς οι Ομιλίτες επιστρέφουν στην Ευρώπη ύστερα από 20 χρόνια!

Πρόβλεψη: Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, πάντα όμως επικίνδυνος μέσα στο «Γεντί Κουλέ», μπορεί να κάνει ζημιές σε όποιον τον υποτιμήσει.

ΑΡΗΣ

Θέση πριν τη διακοπή: Με 34 βαθμούς, τερμάτισε ισόβαθμος με τον ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια, εντούτοις μπαίνει στα πλέι οφ ως έκτος, αφού υστερεί στην ισοβαθμία. 8-10-8 το ρεκόρ του στις 26 αγωνιστικές που προηγήθηκαν.

Φόρμα πριν τη διακοπή: Είχε αρχίσει να βγάζει κόπωση από τα διαδοχικά παιχνίδια λόγω του μικρού αριθμητικά ρόστερ που διαθέτει. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία επτά επίσημα κέρδισε μόνο τον Ατρόμητο στο κύπελλο μετρώντας 1-3-3.

Κερδισμένος ή χαμένος από τη διακοπή: Θεωρητικά από τους κερδισμένους της διακοπής καθώς πήρε σημαντικές ανάσες. Ηταν και αυτός στο γκρουπ των ομάδων που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της επανέναρξης. Επίσης, έκλεισε το θέμα προπονητή επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τον Μίχαελ Ενινγκ. Κατά τη διάρκεια της διακοπής πάντως ασχολήθηκε περισσότερο με εξωαγωνιστικά θέματα, καθώς τιμωρήθηκε με απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους από τη FIFA, λόγω χρεών της παλιάς ΠΑΕ.

Θα σκοράρει πρώτος στα playoffs ο Ιντέγε Μπράουν;

Στόχος: Ο Ενινγκ το δήλωσε ξεκάθαρα πως στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Από το πρωτάθλημα οι «κίτρινοι» έχουν εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο. Αρα όλο το βάρος θα πέσει τώρα στο κύπελλο και στην ανατροπή της ήττας με 2-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να έρθει η πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Πρόβλεψη: Τα παιχνίδια των πλέι οφ θα χρησιμεύσουν περισσότερο ως προετοιμασία για την κυπελλική ρεβάνς με την ΑΕΚ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσει. Πόσο μάλλον όταν στο πρόγραμμα υπάρχουν ντέρμπι όπως αυτά με τον ΠΑΟΚ, όπου το γόητρο είναι πάντα πάνω απ’ όλα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ