el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Superleague: Τα 5 πρόσωπα του πρωταθλήματος

Με έξι αγωνιστικές να έχουν συμπληρωθεί στη Super League 1 και τον ανταγωνισμό για την πρώτη εξάδα να έχει φουντώσει για τα καλά, πάμε να δούμε τα 5 πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής.

Φάμπιο Στάρτζεον: Η αποκάλυψη της Ξάνθης

Η Ξάνθη πραγματοποιεί φέτος το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας της με πέντε νίκες στις πρώτες έξι αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα κερδίσει εκτός έδρας τόσο την ΑΕΚ όσο και τον Παναθηναϊκό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φάμπιο Στάρτζεον

Μπορεί το ποδόσφαιρο της ομάδας του Κίκο Ραμίρεθ να μην είναι εντυπωσιακό στο μάτι, είναι ωστόσο αν μη τι άλλο αποτελεσματικό δεδομένου ότι οι Ακρίτες χρειάζονται μόλις 2,5 τελικές για ένα γκολ!

Ο παίκτης που προς το παρόν κάνει τη διαφορά για την Ξάνθη είναι ο Φάμπιο Στάρτζεον. Ο 25χρονος Πορτογάλος εξτρέμ αποκτήθηκε το καλοκαίρι δανεικός από τη Φεϊρένσε με οψιόν αγοράς. Οι εμφανίσεις του έχουν ήδη κινήσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων, με τον ΠΑΟΚ να παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του.

Ο Στάρτζεον μετράει τρεις ασίστ και ένα γκολ. Επίσης καθοριστική ήταν η συμμετοχή του και στο αυτογκόλ με το οποίο η Ξάνθη άλωσε (2-1) το Αγρίνιο.

Εν ολίγοις ο πρώην άσος των Βιτόρια Γκιμαράες και Φεϊρένσε έχει συμμετάσχει στο 50% των γκολ (5/10) που έχει σκοράρει η Ξάνθη και δικαίως θεωρείται η αποκάλυψη της φετινής σεζόν για την ακριτική ομάδα.

Γιώργος Σίμος: Η φρέσκια πρόταση του ΟΦΗ

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου οι περισσότεροι συμπεριελάμβαναν τον ΟΦΗ ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους που θα κινδυνεύσουν με υποβιβασμό και τον Γιώργο Σίμο εκ των πρώτων φαβορί για απόλυση. Τελικά ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο…

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Σίμος

Ο ΟΦΗ υπό τις οδηγίες του 41χρονου τεχνικού καταθέτει φέτος την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση επαρχιακής ομάδας ίσως εδώ και μία 20ετία! Ο Κρητικός Όμιλος παίζει ποδόσφαιρο, δεν το καταστρέφει, έχει την κορυφαία επίθεση στο πρωτάθλημα με 14 γκολ μπροστά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και μακράν τις περισσότερες τελικές, 96 έναντι μόλις 70 της δεύτερης ΑΕΚ!

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες φιγουράρει τουλάχιστον ένας παίκτης του. Ο Τσιλιανίδης είναι δεύτερος σκόρερ με 4 γκολ, ο Ναμπί έχει τις περισσότερες τελικές (18) και ο Νέιρα είναι πρώτος στη λίστα με τις εύστοχες πάσες (74) και δεύτερος στις ασίστ με 3!

Ο ΟΦΗ του Σίμου είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και ο ελληνικός Τύπος αποθεώνει το πρότζεκτ που τρέχουν οι Γιώργος Σαμαράς, Γιάννης Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης.

Ένα σύνολο που πέρυσι χρειάστηκε τα μπαράζ για να σωθεί, φέτος λειτουργεί σε ευρωπαϊκά στάνταρ αναδεικνύοντας παίκτες όπως ο 23χρονος Λισάντρο Σεμέντο, ο οποίος ήρθε από τη Φορτούνα Σιτάρντ δανεικός για να καταθέσει άμεσα τα διαπιστευτήριά του με τρία γκολ και μία ασίστ.

Ο ΟΦΗ μετά από πολλά χρόνια ξαναμπαίνει στο κεντρικό κάδρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο χαμηλών τόνων Γιώργος Σίμος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη των πάγκων και ο Κρητικός Ομιλος με την εκκίνηση που έχει πραγματοποιήσει αναπόφευκτα θυμίζει την ομάδα της σεζόν 1999/00, που είχε καταφέρει στο τέλος να βγει στην Ευρώπη.

Χουάν Τόρες: Το… θαύμα του Βόλου

Ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα έχει συντελεστεί στη Μαγνησία με τον ΝΠΣ Βόλου. Μία ομάδα που ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια, ανέβηκε αέρας από τη Γ’ και Β’ Εθνική, φτάνοντας στα σαλόνια της Super League 1 εν ριπή οφθαλμού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χουάν Τόρες βόλος

Και παρότι δεν έχει την παράδοση του Ολυμπιακού Βόλου ή της Νίκης δείχνει ικανός να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο της χώρας έχοντας προχωρήσει σε πολύ προσεκτικές μεταγραφικές κινήσεις.

Μία εξ αυτών ο 22χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός Χουάν Τόρες. Ο πρώην παίκτης της Νιούελς Ολντ Μπόις άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα του και έκανε το βήμα στην Ευρώπη για χάρη του Βόλου.

Σε τρεις συμμετοχές φέτος έχει σημειώσει ισάριθμα γκολ. Το πρώτο έμελλε να είναι το τέρμα νίκης στο 1-0 επί του ΟΦΗ. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν το δεύτερο πρόσωπικό του στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Χουάν Τόρες με το σόλο που έκανε έστω και καθ’ υπερβολή θύμισε λίγο από Μαραντόνα και το όνομά του έχει αρχίσει πλέον να συζητιέται για μεγαλύτερες ομάδες, όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ.

Κάρολ Σβιντέρσκι: Πολωνός σκόρερ

Όταν η κουβέντα πηγαίνει σε Πολωνό σκόρερ, στην Ελλάδα το πρώτο όνομα που έρχεται αμέσως στη μνήμη είναι αυτό του Κριστόφ Βαζέχα. Πολλοί βιάζονται να παρομοιάσουν τον Κάρολ Σβιντέρσκι με τον θρυλικό σκόρερ του Παναθηναϊκού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάρολ Σβιντέρσκι

Ίσως είναι νωρίς και άδικο να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις για ένα 22χρονο παιδί, ωστόσο ο άσος του ΠΑΟΚ δικαίως έχει αρχίσει να κερδίζει την προσοχή όλων.

Με 5 γκολ, ή αν θέλετε με ένα κάθε 66 λεπτά, είναι ο πρώτος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα και κατάφερε με το σπαθί του να εκτοπίσει από την ενδεκάδα του Δικεφάλου τον Τσούμπα Ακπομ, που θεωρούταν στο ξεκίνημα της σεζόν ο βασικός φορ του Αμπελ Φερέιρα.

Ο Σβιντέρσκι μπορεί να μην είναι ο επιθετικός που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, όμως έχει εξαιρετική αίσθηση του γκολ, παίρνει τις κατάλληλες θέσεις μέσα στην περιοχή, ενεργεί γρήγορα και εκτελεί εύστοχα.

Το όνομά του μπαίνει πλέον και στις σημειώσεις των ανθρώπων της εθνικής Πολωνίας και όλα δείχνουν πως λίαν συντόμως ο νεαρός στράικερ του ΠΑΟΚ θα πάρει μία ευκαιρία κλήσης δίπλα στον μεγάλο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αμρ Ουάρντα: Ιδιόρρυθμος μα πάντα πρωταγωνιστής

Ο Αμρ Ουάρντα είτε για θετικό, είτε για αρνητικό λόγο βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Στον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, ωστόσο σε ομάδες επιπέδου όπως ο Ατρόμητος ή η ΑΕΛ έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να αναλάβει ηγετικό ρόλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για αμρ ουάρντα αελ

Πιθανότατα για τους «βυσσινί» ο δανεισμός του ιδιόρρυθμου Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού να είναι η κίνηση-ματ για τη φετινή σεζόν. Με τον Ουάρντα στην ενδεκάδα η ΑΕΛ είναι εμφανές πως βελτιώνει κατακόρυφα την επιθετική της απειλή και σε τέσσερα ματς με αυτόν παρόντα έχει συλλέξει 7 βαθμούς, γεγονός διόλου τυχαίο.

Ο 26χρονος άσος υπέγραψε την επική ανατροπή των Θεσσαλών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Αρη με ένα γκολ και μία ασίστ και ασφαλώς ήταν η κύρια πηγή κινδύνων στο 0-0 με την ΑΕΚ.

Αν οι σχέσεις του με τον Αλέξη Κούγια παραμείνουν ομαλές, τότε ο Ουάρντα μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της ΑΕΛ για μία τουλάχιστον άνετη παραμονή, αν όχι για κάτι παραπάνω.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ