el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Tα μεγαλύτερα ταλέντα, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ

Μέσω των συνεργατών της, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε την σχετική λίστα την οποία και δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της. Μεταξύ αυτών οι Παβάρ (μπακ, Γαλλία) και Τορέιρα (κεντρικός μέσος, Ουρουγουάη), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (μέσος, Σερβία) και Χίρβινγκ Λοζάνο (εξτρέμ, Μεξικό) που συμμετέχουν με τις εθνικές τους ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Ιθαν Αμπάντου (17 ετών, Ουαλία): Στα 17 του χρόνια μετράει ήδη 2 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ουαλίας. Από τα τμήματα υποδομής της Εξετερ στην Τσέλσι, στην οποία έχει πραγματοποιήσει δύο συμμετοχές, μία για το Λιγκ Καπ και μία για την Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ο μικρότερος παίκτης που έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του για την Τσέλσι την τελευταία 10ετία.

Χουσέμ Αουάρ (19 ετών, Γαλλία): Από τη σεζόν 2017-18 αποτελεί βασικό μέλος της Λυών. Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, μετράει ήδη 44 συμμετοχές και 7 γκολ για τον σύλλογό του ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Γαλλίας. Βρίσκεται στην Ακαδημία της Λυών από το 2011 και από την ηλικία των 11.

Ζαν-Φιετ Αρπ (18 ετών , Γερμανία): Εδωσε τα διαπιστευτήρια του στην U17 της Γερμανίας, με την οποία μετράει 19 γκολ σε 19 συμμετοχές. Αγωνίζεται στην επίθεση, με το Αμβούργο, στο οποίο βρίσκεται από το 2010. Σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα έχει 2 γκολ σε 18 συμμετοχές. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γερμανίας.

Κέπα (23 ετών, Ισπανία): Από τους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες της λίστας και από τους πιο γνωστούς στον φίλαθλο κόσμο. Ο τερματοφύλακας της Μπιλμπάο έχει ήδη και 1 συμμετοχή με την Ανδρών της Ισπανίας ενώ έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής των Βάσκων, με τους οποίους συνεχίζει να αγωνίζεται και είναι από το 2016 ο βασικός τερματοφύλακας.

Λέον Μπέιλι (20 ετών, Τζαμάικα): Από τα 17 βασικός στις ομάδες του (Γκενκ, Λεβερκούζεν), φέτος έκανε το… ξεπέταγμα και με 9 γκολ σε 38 συμμετοχές, άφησε πολλές υποσχέσεις. Χαρακτηριστικό του νεαρού εξτρέμ είναι η ταχύτητα και κάποιοι τον παρουσιάζουν λόγω αυτού με τον Γιουσέιν Μπολτ.

Νικολό Μπαρέλα (21 ετών, Ιταλία): Εχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ιταλίας. Από U15 έως U21. Εχει κληθεί και στην Ανδρών της Ιταλίας, βρέθηκε όμως μόνο στην αποστολή δεν χρησιμοποιήθηκε. Μετράει ήδη 2 γεμάτες σεζόν με την Κάλιαρι και αγωνίζεται σαν αμυντικό χαφ. Ηδη, κοστολογείται από την ομάδα του στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Σάντερ Μπέργκε (20 ετών, Νορβηγία): Ο υψηλόσωμος (1.91) κεντρικός μέσος αγωνίζεται εδώ και μία διετία στην Γκενκ του Βελγίου. Είχε κάνει το…. Ιατρικό του Βαλερένγκα και την δεύτερη κατηγορία ενώ είναι διεθνής και με την εθνική Ανδρών της Νορβηγίας (9 συμμετοχές). Παρά το ύψος του έχει εξαιρετική τεχνική και ξεχωρίζει για τον τρόπο που «κυκλοφορεί» την μπάλα.

Φέντορ Τσάλοφ (20 ετών, Ρωσία): Από το 2015 ο νεαρός επιθετικός αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βρισκόταν και στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τελικά δεν ήταν στις επιλογές του προπονητή. Εχει αγωνιστεί με την ΤΣΣΚΑ και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ το 2016, χαρακτηρίστηκε σε άρθρο της ΟΥΕΦΑ ως παιδί-θαύμα.

Φεντερίκο Κιέζα (20 ετών, Ιταλία): Υιός του παλιού διεθνή επιθετικού Ενρίκο Κιέζα, ο 20χρονος Φεντερίκο είναι βασικός από τα 18 στην Φιορεντίνα. Αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης, έχει ήδη 5 συμμετοχές με την εθνική Ανδρών της Ιταλίας. Θεωρείται μεγάλη ελπίδα για το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Αντε Τσόριτς (21 ετών, Κροατία): Από τους πιο γνωστούς παίκτες της λίστας, αφού έχει ήδη πάνω από 100 συμμετοχές με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην οποία αγωνιζόταν από το 2014. Από φέτος ο Κροάτης επιθετικός μέσος ανήκει στο δυναμικό της Ρόμα, με την οποία υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας. Από το 2016 διεθνής με την Κροατία, μετέχει στην αποστολή της ομάδας στο Μουντιάλ που διεξάγεται αυτή την εποχή στη Ρωσία.

Φρένκι Ντε Γιονγκ (21 ετών, Ολλανδία): Εχει χαρακτηριστεί ως ο νέος Γιόχαν Κρόιφ, λόγω της διορατικότητας του στο δημιουργικό κομμάτι και της τεχνικής του κατάρτισης. Το 2016 από τα τμήματα υποδομής της Βίλεμ έκανε το βήμα για τον Αγιαξ. Αναδείχθηκε το μεγαλύτερο ταλέντο της δεύτερης κατηγορίας τη σεζόν 2016-17 αγωνιζόμενος με τη δεύτερη ομάδα του Αίαντα. Είναι παίκτης της μεσαίας γραμμής.

Ματέις Ντε Λιχτ (18 ετών, Ολλανδία): Προϊόν των Ακαδημιών του Αγιαξ, στον οποίο βρίσκεται από 9 ετών. Φέτος ήταν βασικός στο κέντρο άμυνας του ολλανδικού συλλόγου ενώ στην εθνική Ανδρών της Ολλανδίας μετράει ήδη 7 συμμετοχές, κάνοντας το ντεμπούτο του το 2017.

Εμάνουελ Ντένις (20 ετών, Νιγηρία): Αγωνίζεται στην επίθεση της Κλαμπ Μπριζ από πέρσι. Είχε προηγηθεί μία πολύ καλή σεζόν στην Ζόρια Λουάνσκ, με την οποία άνοιξε και ο δρόμος για μεταγραφή του στο σύλλογο του Βελγίου με τον οποίο είχε 12 γκολ σε 31 συμμετοχές τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Μίκελ Ντούελουντ (20 ετών, Δανία): Από το 2015, ο κεντρικός μέσος είναι βασικός στη Μίντιλαντ (25 γκολ, 100 συμμετοχές). Δεν έχει κληθεί ακόμα στην εθνική Ανδρών, κάτι πάντως που δεν αναμένεται να αργήσει. Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποτελεί το πρότυπό του, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος.

Φιλ Φόντεν (18 ετών, μέσος): Από το 2009 βρίσκεται στη Μάντσεστερ Σίτι. Φέτος πήρε χρόνο στο πρωτάθλημα (5 συμμετοχές) και στην Ευρώπη (2 συμμετοχές) από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Το 2017 κατέκτησε με την U17 της Αγγλίας το Παγκόσμιο Νέων και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης.

Μάρτιν Γκράιτσιαρ (18 ετών, Τσεχία): Είναι ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ποδοσφαίρου της Τσεχίας. Αγωνίζεται στην επίθεση, ανήκει στην Φιορεντίνα και πέρσι είχε παραχωρηθεί βασικός στην Σλόβαν Λίμπερετς. Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Τσεχίας.

Αμίν Γκουΐρί (18 ετών, Γαλλία): Από τα τμήματα υποδομής της Λυών, νεαρός επιθετικός άρχισε να παίρνει από πέρσι τις ευκαιρίες του. Τον δρόμο για αυτό, είχαν ανοίξει οι εμφανίσεις του με την Γαλλία στο Ευρωπαϊκό του 2017 όταν και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 7 γκολ.

Ντάβιντ Χάντσκο (20 ετών, Σλοβακία): Στην Φιορεντίνα ανήκει από φέτος ο νεαρός στόπερ. Είχαν προηγηθεί δύο υποσχόμενες σεζόν στο πρωτάθλημα Σλοβακίας με τη φανέλα της Ζίλινα. Είναι διεθνής με την Ελπίδων (U21) της Σλοβακίας.

Αμίν Αρίτ (20 ετών, Μαρόκο): Από τη Ναντ (2016-17) στη Σάλκε (2017-18) και στην εθνική Ανδρών του Μαρόκο για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Στο παρελθόν, ο νεαρός μέσος είχε αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές της Γαλλίας, στην οποία ξεχώρισε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19 το 2016.

Ιβάν Ιγκνάτιεφ (19 ετών, Ρωσία): Υποσχόμενο το μέλλον για τον 19χρονο επιθετικό της Κράσνονταρ. Πέρσι ήταν πρώτος σκόρερ του UEFA Youth League με 10 τέρματα ενώ πραγματοποίησε και 4 συμμετοχές με 2 γκολ αγωνιζόμενος με τον σύλλογό του στην μεγάλη κατηγορία της Ρωσίας.

Λούκα Γιόβιτς (20 ετών, Σερβία): Στην Αϊντραχτ Φρακφούρτης αγωνίστηκε πέρσι ως δανεικός από την Μπενφίκα ο 20χρονος επιθετικός με καλό απολογισμό. Εννέα γκολ σε σύνολο 27 εμφανίσων. Μετείχε και στην αποστολή της Σερβίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας και έχει 2 συμμετοχές με την μεγάλη εθνική. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα.

Κίριλ Κιριλένκο (17 ετών, Λευκορωσία): Στην Ντιναμό Μινσκ από το 2017 και διεθνής με την U17 της Λευκορωσίας. Θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας και αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης.

Τζάστιν Κλάιφερτ (18 ετών, Ολλανδία): Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ο νεαρός εξτρέμ, που από φέτος ανήκει στη Ρόμα. Είναι υιός του παλιού διεθνή επιθετικού Πάτρικ Κλάιφερτ και όπως ο πατέρας του, έτσι και αυτός, εξελίχθηκε στα τμήματα υποδομής του Αγιαξ. Φέτος πραγματοποίησε «γεμάτη» χρονιά ενώ ήδη έχει χριστεί διεθνής.

Χίρβινγκ Λοζάνο (22 ετών, Μεξικό): Εκανε το ξεπέταγμα φέτος με την Αϊντχόφεν (17 γκολ) στην οποία μεταγράφηκε από την Πατσούκα, στην οποία ήταν βασικός από το 2014. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με το Μεξικό στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Εχει ήδη πάνω από 30 συμμετοχές με το Μεξικό (και 8 γκολ) ενώ αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης.

Μάλκολμ (21 ετών, Βραζιλία): Βασικός στην Μπορντό από το 2016-17 ο Βραζιλιάνος βραχύσωμος μεσοεπιθετικός, προερχόμενος από την Κορίνθιανς. Είναι ήδη ένας από τους αγαπημένους παίκτες της γαλλικής ομάδας στην οποία κοστολογείται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Για τον παίκτη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Ντένις Μαν (19 ετών, Ρουμανία): Εχει αφήσει θετικές εντυπώσεις αγωνιζόμενος με τη Στεάουα Βουκουρεστίου την τελευταία 2ετία. Θετικές και οι εμφανίσεις του με την U19 της Ρουμανίας για τον 19χρονο επιθετικό. Η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που φανερώνει πόσο στον πιστεύουν.

Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (23 ετών, Σερβία): Από τους πιο γνωστούς παίκτες της λίστας. Αγωνίστηκε και με τη Σερβία στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Είναι αναντικατάστατο μέλος της Λάτσιο από το 2014 όταν και αποκτήθηκε από την Γκενκ ενώ άρχισε την καριέρα του από την Βοϊβοντίνα. Θεωρείται ήδη ένας ολοκληρωμένος κεντρικός μέσος υψηλότατου επιπέδου.

Ντέιβιντ Νέρες (21 ετών, Βραζιλία): Από τα τμήματα υποδομής της Σάο Πάολο, στον Αγιαξ. Από πέρσι θεωρείται παίκτης του βασικού κορμού και αγωνίζεται στην επίθεση. Για την απόκτησή του ο Αίαντας είχε δαπανήσει 12 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2017.

Πέδρο Νέτο (18 ετών, Πορτογαλία): Τα δικαιώματα του ταλαντούχου εξτρέμ ανήκουν στην Λάτσιο, από την οποία είχε παραχωρηθεί πέρσι δανεικός στην Μπράγκα. Είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας.

Μπέντζαμιν Παβάρ (21 ετών, Γαλλία): Βασικός από την έναρξη του Μουντιάλ στο δεξί άκρο της Γαλλίας, έπιασε την ευκαιρία… από τα μαλλιά. Από το 2016-17 είναι βασικός στην Στουτγάρδη ενώ έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Λιλ.

Ρόντρι (21 ετών, Ισπανία): Από φέτος ανήκει ξανά στην Ατλέτικο Μαδρίτης (είχε αρχίσει από τα τμήματα υποδομής της), μετά από μία 3ετία στην πρώτη ομάδα της Βιγιαρεάλ. Είναι κεντρικός μέσος και χαρακτηρίζεται ως ο νέος Σέρχιο Μπουσκέτς. Εχει ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Αμπελ Ρουίζ (18 ετών, Ισπανία): Είναι ο πρώτος σκόρερ της Ισπανίας στην ομάδα των U17 (27 γκολ σε 37 συμμετοχές) και ανήκει στην Μπαρτσελόνα από το 2012 με την οποία έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής μία φορά στο Κύπελλο. Εκανε τα πρώτα του βήματα στην Βαλένθια.

Ρόλαντ Σαλάι (21 ετών, Ουγγαρία): Στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται ο 21χρονος Σαλάι και οι εμφανίσεις του φέτος αν μην τι άλλο ήταν υποσχόμενες. Ο διεθνής εξτρέμ (8 συμμετοχές με την Ουγγαρία) αποκτήθηκε από την ιταλική Παλέρμο και θα ανήκει στην Κυπριακή ομάδα έως το 2021.

Τζέισον Σάντσο (21 ετών, Αγγλία): Επιθετικός, που αγωνίζεται από πέρσι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ η οποία δαπάνησε 8 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μάντσεστερ Σίτι. Μετράει 12 συμμετοχές και 1 γκολ με την γερμανική ομάδα.

Μαλάνγκ Σαρ (18 ετών, Γαλλία): Ο 19χρονος αμυντικός είναι από το 2016-17 βασικός στη Νις και οι εμφανίσεις του έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Με τη Γαλλία είναι διεθνής σε επίπεδο Νέων και Ελπίδων.

Ράιαν Σεσενιόν (18 ετών, Αγγλία): Προϊόν της Φούλαμ ο 19χρονος αριστερός μπακ, αφού βρίσκεται στην ομάδα από το 2008. Εως το 2016 αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής και από πέρσι θεωρείται αναντικατάστατο μέλος της 11άδας της Φούλαμ.

Βολοντίμιν Σεπέλεφ (21 ετών, Ουκρανία): Κεντρικός μέσος που αγωνίζεται στην Ντιναμό Κιέβου. Εδώ και μιάμισι σεζόν πήρε ευκαιρίες και απέδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Αρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Τσερνομόρετς.

Μίλαν Σκρίνιαρ (23 ετών, Σλοβακία): Στην Ιντερ αγωνίζεται από πέρσι ο Σλοβάκος στόπερ. Είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του στην Σαμπντόρια ενώ έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Ζίλινα. Διεθνής από το 2016 με την εθνική Αδνρών της Σλοβακίας με την οποία μετράει 18 συμμετοχές.

Μανόρ Σόλομον (18 ετών, Ισραήλ): Για τον μεσοεπιθετικό της Μακάμπι Τίκβα, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από Λίβερπουλ και Γιουβέντους ώστε να εντάξουν τον παίκτη στο δυναμικό τους. Εχει ήδη κληθεί σε αποστολή της εθνικής Ανδρών του Ισραήλ και είναι θέμα χρόνου να πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του.

Μίλε Σβίλαρ (18 ετών, Βέλγιο): Από τις Ακαδημίες της Αντερλεχτ στην Μπενφίκα από πέρσι ο νεαρός τερματοφύλακας. Πέρσι τον είδαμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα δείγματα ήταν θετικότατα.

Μαρτίν Τεριέρ (21 ετών, Γαλλία): Αγωνίζεται ως κρυφός επιθετικός και η παρουσία του με την U19 της Γαλλίας είναι υποσχόμενη (7 γκολ σε 7 συμμετοχές). Από φέτος θα ανήκει στην Μονακό, προερχόμενος από τη Λιλ.

Κιέραν Τιέρνι (21 ετών, Σκωτία): Βασικός στην Σέλτικ εδώ και μία 3ετία και με την Ανδρών της Σκωτίας. Αγωνίζεται σαν αριστερό μπακ και οι μετοχές του αυξήθηκαν πολύ, κυρίως λόγω της παρουσίας του με τον σύλλογο της Σκωτίας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Λούκας Τορέιρα (22 ετών, Ουρουγουάη): Εκανε το άλμα στο Καμπιονάτο και την Σαμπντόρια την τελευταία 2ετία. Ο βραχύσωμος κεντρικός μέσος μπορεί να συμβάλλει τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Βρίσκεται στην αποστολή της Ουρουγουάης για το Μουντιάλ του 2018. Ενδεικτικά για την αξία του είναι τα λόγια του προπονητή του στην Σαμπντόρια, Μάρκο Τζιανπάολο: «Είναι 1,68μ. Αν ήταν 1.80μ θα κόστιζε 180 εκατομμύρια».

Φεράν Τόρες (18 ετών, Ισπανία): Γέννημα θρέμμα της Βαλένθια ο νεαρός επιθετικός. Ηδη μετράει 13 συμμετοχές με τις «νυχτερίδες» στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και είναι διεθνής με την U19 της Ισπανίας.

Βίκτορ Τσιχάνκοφ (20 ετών, Ουκρανία): Εδώ και 2 χρόνια είναι βασικός στο κέντρο άμυνας της Ντιναμό Κιέβου και διεθνής με την Ανδρών της Ουκρανίας. Υπάρχουν προσδοκίες πως μπορεί να κάνει ανάλογη καριέρα με τον Αντρέι Σεφτσένκο.

Φέλιξ Ουντουοκάι (20 ετών, Γερμανία): Από τις αποκαλύψεις στη Μπουντεσλίγκα τη σεζόν που πέρασε με τα χρώματα της Βόλφσμπουργκ, αγωνιζόμενος στο κέντρο άμυνας.

Νταγιότ Ουπαμεκανό (19 ετών, Γαλλία): Βασικός από πέρσι στην Λειψία. Είναι στόπερ και μπορεί να συμβάλλει και δημιουργικά, λόγω σωματοδομής και τεχνικής κατάρτισης. Δεν έχει χριστεί ακόμα διεθνής με την Ανδρών της Γαλλίας.

Χάνες Βολφ (19 ετών, Αυστρία): Ο μεσοεπιθετικός ανέβασε τις μετοχές του αγωνιζόμενος με την Σάλτσμπουργκ στην οποία μετακόμισε πέρσι από την Λίφερινγκ. Ηταν βασικότατο στέλεχος στην πορεία κατάκτησης του UEFA Youth League.

Γιουζούφ Γιαζίτσι (21 ετών, Τουρκία): Πέρσι πήρε την ευκαιρία του στην Τραμπζονσπόρ. Με 10 γκολ σε 33 συμμετοχές ο νεαρός μεσοεπιθετικός άφησε υποσχέσεις. Είναι διεθνής απο το 2017 με την Ανδρών της Τουρκίας (9 συμμετοχές).

Σιμόν Ζουρκόφσκι (20 ετών, Πολωνία): Αγωνίζεται σαν αμυντικός μέσος και διακρίνεται για την μαχητικότητά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είναι παίκτης της Γκόρνικ. Χαρακτηρίζεται ως ο νέος Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ