el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τελικός Εuro Ιταλία – Αγγλία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 11/07/2021

Πίνακας Περιεχομένων

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για την Ιταλία και την Αγγλία, αφού την Κυριακή (11/7, 22.00) στο Γουέμπλεϊ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με κοινό στόχο να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Οι Ατζούρι στον τρίτο τελικό Euro της ιστορίας τους διεκδικούν το δεύτερο έπαθλο, ενώ τα λιοντάρια θέλουν στον παρθενικό τους τελικό να αναδειχθούν για πρώτη φορά πρωταθλητές Ευρώπης. Διαβάστε την ανάλυση και τα προγνωστικά για το μεγάλο ματς στο Λονδίνο σ’ ένα παιχνίδι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί και με ισορροπημένες αποδόσεις.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και κορυφαίες αποδόσεις το παιχνίδι γίνεται πιο συναρπαστικό.

Ιταλία – Αγγλία: Ανάλυση & Παρουσίαση 11/07/2021

Η Ιταλία απέδειξε και με την Ισπανία ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι με τεράστια ψυχικά αποθέματα και εκπληκτική τακτική απέκλεισε στον ημιτελικό τους «Φούριας Ρόχας» και πλέον βρίσκεται για 2η φορά στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις στον τελικό.

Πλέον οι «γείτονες» ζουν το όνειρό τους που δεν είναι άλλο από το να πάρουν την κούπα στην Ρώμη, καθώς μοναδική φορά που τα είχαν καταφέρει ήταν το 1968 στον τελικό με την Γιουγκοσλαβία. Μάλιστα, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στους οικοδεσπότες μετατρέποντας το ρεφρέν του αγγλικού τραγουδιού σε «it’s coming…Rome».

Οι Ιταλοί δεν ήταν καλύτεροι στο ματς με τους Ισπανούς και τα πάντα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια) με τον Ντοναρούμα να λέει «όχι» στον Μοράτα και τον Ζορζίνιο με εύστοχη εκτέλεση να σφραγίζει το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο Κιέζα ηταν ο κορυφαίος παίκτης της Ιταλίας κόντρα στην Ισπανία

HIGHLIGTHS

Ο Μαντσίνι κατάφερε να βρει λύσεις, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, χρησιμοποιώντας κι αρκετούς ποδοσφαιριστές από τον πάγκο. Οι κινήσει τους από τον πάγκο των δικαίωσαν, καθώς η Ιταλία αντέξε στην ασφυκτική πίεση των Ισπανών.

Οι Ατζούρι από την φάση των νοκ άουτ έχουν καταναλώσει σαφώς περισσότερες δυνάμεις σε σχέση με τους Άγγλους διότι έπαιξαν στους «16» παράταση με την Αυστρία, απέκλεισαν στους «8» το πανίσχυρο Βέλγιο στην κανονική διάρκεια και με την Ισπανία έφτασαν μέχρι την επίπονη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μαντσίνι λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό στάθηκε στην κούραση, αλλά και στο πάθος των ποδοσφαιριστών του, λέγοντας: «Τα εύσημα ανήκουν στους παίκτες, όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Θα πρέπει να αντλήσουμε ό,τι δυνάμεις μας έχουν απομείνει, επειδή υπάρχει ένας τελικός απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα που πρέπει να κερδίσουμε. Με την Ισπανία κάναμε ένα καλό παιχνίδι και στο φινάλε τα καταφέραμε. Μας δυσκόλεψαν από την αρχή και ξέραμε πως θα υποφέρουμε. Οι ομάδες παίζουν επίθεση και άμυνα. Με την Ισπανίας χρειάστηκε να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα. Είμαστε ευτυχισμένοι που χαρίσαμε βραδιές χαράς στους Ιταλούς, αλλά μας λείπει μία ακόμα».

Ο δρόμος της Ιταλίας προς τον τελικό του euro

Γκρουπ Α: Τουρκία – Ιταλία 0-3 (Ρώμη)
Γκρουπ Α: Ιταλία – Ελβετία 3-0 (Ρώμη)
Γκρουπ Α:  Ιταλία – Ουαλία 1-0 (Ρώμη)
Φάση 16: Ιταλία- Αυστρία 2-1 στην παράταση 0-0 κ.α. (Λονδίνο)
Προημιτελικά: Βέλγιο – Ιταλία 1-2 (Μόναχο)
Ημιτελικά: Ιταλία- Ισπανία 4-2 στα πέναλτι 1-1 κ.α. (Λονδίνο)

 

Η Αγγλία κατάφερε -δια πυρός και σιδήρου- να βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης και πλέον άπαντες σκέφτονται τον τρόπο που θα προσθέσουν στη συλλογή τους το παρθενικό τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σήκωσε μεγάλη κουβέντα ο τρόπος που η ομάδα του Γκαρεθ Σοαυθγκέιτ απέκλεισε την αξιόμαχη Δανία (2-1 στην παράταση), αφού το πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των «λιονταριών» δύσκολα θα δινόταν εις βάρος τους. Πάντως, αν εξαιρέσουμε την διαιτητική εύνοια της Αγγλία στον ημιτελικό και κοιτάξουμε την συνολική εικόνα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερα από τους Δανούς.

Ο τελικός δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τα «λιοντάρια» και οι λόγοι είναι αρκετοί. Η Ιταλία σε θέμα εμπειρίας και ποιότητας δεν είναι ούτε Δανία ούτε Ουκρανία. Επίσης, οι Άγγλοι θα κληθούν να διαχειριστούν σωστά τον παράγοντα της έδρας, προκειμένου η δίψα των φιλάθλων να μην μετατραπεί σε άγχος.

Ωστόσο, για τα λιοντάρια υπάρχουν και ξεκάθαρα αγωνιστικά πλεονεκτήματα που τα έχουν εμφανίσει σε όλα τους τα παιχνίδια στο Euro. Οι παίκτες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ τρέχουν ασταμάτητα πάνω στο χορτάρι και δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι κατανάλωσαν σαφώς λιγότερες δυνάμεις- σε σχέση με τους Ιταλούς- από την φάση των νοκ άουτ και μετά.

Ο Κέιν ηταν ο κορυφαίος παίκτης της Αγγλία με την Δανία

HIGHLIGHTS

Επίσης, τα λιοντάρια στο μοναδικό φετινό ματς, σε αυτό με την Δανία, που η κατάσταση έδειχνε να στραβώνει εις βάρος τους έδειξαν χαρακτήρα με συνέπεια να πέτυχουν την ανατροπή και να προκριθούν στον τελικό.

Παράλληλα, πρέπει να σταθούμε στο βάθος που παρουσιάζει στον πάγκο η Αγγλία. Το τεχνικό επιτελείο έχει παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να δώσουν εξαιρετικές λύσεις μεσοεπιθετικά. Οι Φόντεν, Σάντσο, Ράσφορντ, Γκρίλις είναι μια τετράδα ποδοσφαιριστών που συνήθως έρχεται από τον πάγκο και αλλάζει την ροή του παιχνιδιού.

Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ αισιοδοξεί και θέλει να ανεβάσει τα λιοντάρια στην κορυφή της Ευρώπης. «Μας περιμένει ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της ιστορίας μας και έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση. Η Ιταλία είναι μια καταπληκτική ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και διαθέτει παίκτες που έχουν ζήσει τα πάντα. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα τέλειο παιχνίδι, ανυπομονούμε να κερδίσουμε τον τελικό», τόνισε ο προπονητής της Αγγλίας.

Ο δρόμος της Αγγλίας προς τον τελικό του Euro

Γκρουπ D: Αγγλία- Κροατία 1-0 (Λονδίνο)
Γκρουπ D: Αγγλία – Σκωτία 0-0 (Λονδίνο)
Γκρουπ D:  Τσεχία – Αγγλία 0-1 (Λονδίνο)
Φάση 16: Αγγλία – Γερμανία 2-0 (Λονδίνο)
Προημιτελικά: Ουκρανία – Αγγλία 0-4 (Ρώμη)
Ημιτελικά: Αγγλία – Δανία 2-1 στην παράταση 1-1 κ.α. (Λονδίνο)

 

Ιταλία – Αγγλία: Προγνωστικά 11/07/2021

Καλή χρυσή η Ιταλία, αλλά η Αγγλία δείχνει έτοιμη να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης μέσα στο «σπίτι» της. Τα λιοντάρια διαθέτουν περισσότερη ενέργεια από την Ιταλία, έχουν πιο ποιοτικές λύσεις στον αγωνιστικό τομέα και πλέον δεν παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας.

Στη Novibet η επικράτηση της Αγγλία στον τελικό στην κανονική διάρκεια προσφέρεται σε απόδοση 2.80

Συνήθως οι τελικοί κρίνονται στις λεπτομέρειες. Oι τρεις από τους τέσσερις τελευταίους τελικούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κρίθηκαν στο γκολ και η ιστορία δεν αποκλείεται να επαναληφθεί στο Γουέμπλεϊ.

Στη Νovibet το να νικήσει οποιαδήποτε με ένα γκολ διαφορά προσφέρεται σε απόδοση 2.20

Περιμένουμε κλειστό ημίχρονο και δύσκολα κάποια από τις δύο ομάδες θα ρισκάρει στο πρώτο 45λεπτο.

Στη Νovibet η ισοπαλία στο ημίχρονο προσφέρεται σε απόδοση 1.95

Το παιχνίδι αναμένεται να πάει και στη δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι από το τσεπάκι του διαιτητή, Μπγορν Κάιπερς, θα βγουν κάρτες. Στην άμυνα της Αγγλίας κουμάντο κάνει ο Μαγκουάιρ, ενώ στη μεσαία γραμμή της Ιταλίας ο Βεράτι θα κληθεί να σταματήσει τον ρυθμό των λιονταριών.

Στη Νovibet να δεχτεί κίτρινη κάρτα ο Μαγκουάιρ προσφέρεται σε απόδοση 3.50

Να δει την κίτρινη κάρτα ο Βεράτι προσφέρεται στο 2.90


 

Ιταλία – Αγγλία: Στατιστικά 11/07/2021

  • Μόλις ένα γκολ έχει δεχθεί στο φετινό Euro η Αγγλία. Αυτό σημαίνει ότι τα πέντε από τα έξι της παιχνίδια της ομάδα του Γκάρεθ Σαουγκέιτ σταμάτησαν στο No Goal. Αντίστοιχα η Ιταλία σε τρία ματς έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.
  • Από το 1984 έχουμε παρακολουθήσει εννέα τελικούς Euro. Οι οκτώ από αυτούς έληξαν Under και μόνο ο τελικός του 2012 έληξε Over (Ισπανία- Ιταλία 4-0).
  • 140 γκολ σε 50 ματς έχουν επιτευχθεί στο φετινό Euro. Αυτό σημαίνει 2,8 γκολ ανά παιχνίδι.
  • Ο Χάρι Κέιν έχει πετύχει 4 γκολ στην φετινή διοργάνωση και θέλει ακόμα ένα για να ανέβει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Εκεί βρίσκονται οι Ρονάλντο και Σικ με 5 τέρματα.

  • Ο Βεράτι με 21 κερδισμένες μονομαχίες είναι στην κορυφή της λίστας.
  • Η Ιταλία δεν έχει ποτέ από την Αγγλία σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα οι Ατζουρι μετράνε σε 6 ματς 3 νίκες και 3 ισοπαλίες.
  • Τα δύο πιο πρόσφατα παιχνίδια μεταξύ των φιναλίστ ήταν φιλικά (2018, 2015) και αμφότερα σταμάτησαν στο σκορ 1-1.
  • Και οι δύο ομάδες χρειάστηκαν την διαδικασία της παράτασης για να προκριθούν στον τελικό του Γουέμπλεϊ.
  • Μόνο τρεις ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έχουν κερδίσει το Euro ως οικοδεσπότες. Πρόκειται για τις Ισπανία (1964), Ιταλία (1968) και Γαλλία (1984). Πορτογαλία το 2004 και Γαλλία το 2016 έχασαν το τρόπαιο από Ελλάδα και Πορτογαλία αντίστοιχα.
  • Συνολικά 27 φορές έχουν αναμετρηθεί Ιταλία και Αγγλία. Οι Ατζούρι μετράνε 11 νίκες, τα λιοντάρια 8 , ενώ 8 ματς έληξαν Χ.

  • Tο ματς στους «8» του Euro 2012 ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία (0-0 κ.α.) κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί τα λιοντάρια πνίγηκαν από το άγχος και οι Ατζούρι προκρίθηκαν με 4-2 στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

  • Η Αγγλία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μέσα στο Γουέμπλει (11 νίκες, 4 ισοπαλίες). Ο αποκλεισμός το 1996 από την Γερμανία ήρθε στην διαδικασία των πέναλτι με το ματς να λήγει 1-1.

 

Ιταλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 11/07/2021

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν πρόκειται να αλλάξει το επιτυχημένο πλάνο που οδήγησε την Ιταλία στον τελικό της διοργάνωσης. Το κενό του τραυματία Σπινατσόλα θα καλύψει και πάλι ο Έμερσον.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ντοναρούμα – Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Κιέζα, , Ιμόμπιλε, Ινσίνιε

Αγγλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 11/07/2021

Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ δεν πρόκειται στον τελικό να ανακατέψει την τράπουλα. Υπό αμφισβήτηση είναι η θέση του Σακά την οποία διεκδικούν οι Σάντσο και Τρίπιερ.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Φίλιπς, Ράις – Στέρλινγκ, Μάουντ, Σακά – Κέιν

Διαιτητής: Μπγορν Κάιπερς (Ολλανδός)


 

Διαβάστε ακόμα…

Οι 5 Κορυφαίοι Τελικοί στην ιστορία του Euro (vids)


Η Απόλυτη Εμπειρία του Ευρωπαϊκού στο EuroHouse της Novibet


Τα στατιστικά του Euro 

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ