el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές: Το Top-5 στην Ευρώπη μέχρι τώρα

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της σεζόν 2019-20 οδεύουν σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωσή τους, ωστόσο ήδη αρκετές ομάδες έχουν κάνει μεταγραφές για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό είναι το TOP-5 μέχρι τώρα.

Η Πρέμιερ Λιγκ ρίχνει την αυλαία της την Κυριακή (26/7), όπως επίσης η πορτογαλική Πριμέιρα Λίγκα και η τουρκική Σούπερλιγκ. Ενεργή μέχρι τις 2 Αυγούστου θα παραμείνει η ιταλική Σέριε Α, για να αρχίσουν στη συνέχεια οι τελικές φάσεις σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ιούλιος είναι κατ’ εξοχήν μήνας μεταγραφών και αρκετές ομάδες δεν έχουν χάσει χρόνο, στην προσπάθεια στελέχωσης του ρόστερ τους για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, συγκεκριμένες μετακινήσεις ποδοσφαιριστών έχουν προκαλέσει «θόρυβο».

Ας δούμε, λοιπόν, τις πέντε μεγαλύτερες μεταγραφές έως τώρα (23 Ιουλίου), στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΤΙΜΟ ΒΕΡΝΕΡ

werner_novibetgrΣτα 24 του, ο διεθνής Γερμανός επιθετικός άφησε τη Λειψία για λογαριασμό της Τσέλσι. Με 28 γκολ σε 34 παιχνίδια φέτος αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (34 γκολ), με την ομάδα του να τερματίζει 3η.

Η Λειψία ακόμα δεν έχει κλείσει τις υποχρεώσεις της, αφού στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, δίχως όμως τον Τίμο Βέρνερ στη διάθεσή της.

Η Τσέλσι κατέβαλε τα 55 εκ. ευρώ της ρήτρας κι έκανε δικό της τον Γερμανό φορ, που εδώ και δύο εβδομάδες προπονείται με τους νέους του συμπαίκτες στο Λονδίνο.

ΧΑΚΙΜ ΖΙΓΕΣ

ziyech_novibetgrΕνας από τους παίκτες που ξεχώρισαν στον τρομερό Αγιαξ της σεζόν 2018-19, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και αποκλείστηκε με δραματικό τρόπο από την Τότεναμ.

Ο 27χρονος Μαροκινός εξτρέμ διατήρησε και φέτος σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή του (29 ματς/8 γκολ/16 ασίστ), με την Τσέλσι να τον αποκτά έναντι 40 εκ. ευρώ.

Το ερωτηματικό αφορά την προσαρμοστικότητα του «μάγου» στα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς για πρώτη φορά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός Ολλανδίας (Χέρενφεν και Τβέντε οι προηγούμενοι σταθμοί του).

ΛΙΡΟΪ ΣΑΝΕ

sane_novibetgrΟ 24χρονος διεθνής Γερμανός, που ανδρώθηκε στη Σάλκε (2013-16) ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα ως νέος παίκτης της Μπάγερν, που πλήρωσε 50 εκ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι για να τον αποκτήσει.

Ο Σανέ, που τον περασμένο Αύγουστο υπέστη ρήξη χιαστού και έτσι δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου αυτή τη σεζόν, υπέγραψε συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας με τους μόνιμους πρωταθλητές Γερμανίας.

Μία μεταγραφή που «βόλεψε» εν μέρει και τη Σίτι, καθώς αφενός το συμβόλαιό του έληγε την επόμενη χρονιά, αφετέρου χρειάζεται να πουλήσει κάποιους παίκτες ώστε να πληροί τα κριτήρια του Financial Fair Play, όπως ορίζονται από την UEFA.

ΑΣΡΑΦ ΧΑΚΙΜΙ

hakimi_novibetgrΟ δεξιός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης, που αγωνιζόταν ως δανεικός στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πλέον παίκτης της Ιντερ, που δαπάνησε 40 εκ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ο 21χρονος Μαροκινός, που μπορεί να καλύψει και το αριστερό άκρο, είναι ένα μπακ με επιθετικές αρετές, όπως δηλαδή ακριβώς ζητάει ο Αντόνιο Κόντε στο 3-5-2 που εφαρμόζει στις ομάδες του.

Φέτος σημείωσε 4 γκολ σε 8 εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην Μπουντεσλίγκα είχε 5 γκολ και 10 ασίστ σε 33 συμμετοχές!

ΤΟΜΑ ΜΕΝΙΕ

meunier_novibetgrΑκόμα ένας περιζήτητος δεξιός μπακ. Στα 28 του, ο Βέλγος διεθνής θα αφήσει την Παρί Σεν Ζερμέν, μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, για να μετακομίσει στο «Βεστφάλεν», υπογράφοντας για 4 χρόνια.

Στην Ντόρτμουντ ο υψηλόσωμος (1,90 μ.) Μενιέ πάει ως ελεύθερος και θα είναι ο αντικαταστάτης του Χακίμι, που έφυγε με προορισμό την Ιντερ.

Στη φετινή σεζόν κατέγραψε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 1 γκολ και 2 ασίστ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι και την Τότεναμ να τρώνε «πόρτα» στο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν για την υπογραφή του.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ