el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τότεναμ: Οι 5 υποψήφιοι διάδοχοι του Μουρίνιο

Η εικόνα κυρίως, και σε δεύτερη μοίρα τα αποτελέσματα, προβληματίζουν τη διοίκηση της Τότεναμ και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πρόωρη αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο. Ποιοι, όμως, θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Πορτογάλο;

Προπονητής των τίτλων και όχι του ωραίου ποδοσφαίρου, ήταν πάντα ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος από το Νοέμβριο του 2019 βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ και τη φετινή σεζόν, μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ, η ομάδα του άρχισε να κάνει αγωνιστική κοιλιά.

Δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα (ήττες από Λίβερπουλ, Μπράιτον, Τσέλσι) που προβλημάτισαν, όσο η αγωνιστική παρουσία των «σπιρουνιών» σε αυτά τα ματς και ιδίως η παθητική παρουσία των παικτών στο γήπεδο, λόγω της φιλοσοφίας και των εντολών του Μουρίνιο.

Θεωρείται βέβαιο πως εφόσον υπήρχαν θεατές στους αγωνιστικούς χώρους θα είχαν εκφράσει την αποδοκιμασία τους και φυσικά οι «φωνές» τους θα είχαν εισακουστεί και στη διοίκηση.

spurs_novibetgr

Σύμφωνα με την εικόνα της Τότεναμ στο δεύτερο αυτό κομμάτι της σεζόν αλλά και τα όσα μας έχει διδάξει το παρελθόν, δεν μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο αλλαγής προπονητή στο τέλος της χρονιάς στους Λονδρέζους.

Εφόσον το κάνουν πράξη, πάντως, θα πρέπει να σκεφτούν αρκετές προϋποθέσεις τις οποίες πρέπει να πληροί ο νέος κόουτς, με πρώτο κριτήριο να είναι ένας προπονητής επιθετικής φιλοσοφίας και η ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο που θα προσελκύει κόσμο και παίκτες.

Θα πρέπει ακόμα να είναι πρόθυμος για την «ανοικοδόμηση» της ομάδας και το «χτίσιμό» της με ποδοσφαιριστές ποιότητας. Θα μετρήσει ασφαλώς το να έχει κατακτήσει τίτλους και να ξέρει από πρωταθλητισμό ενώ φυσικά πρέπει να είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ιδιοκτήτη της ομάδας (Ντάνιελ Λέβι) και τους παίκτες.

Ακολουθούν πέντε υποψήφιοι διάδοχοι του Μουρίνιο, που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

nagelsmann_novibetgrΤο επιθετικό ποδόσφαιρο, είναι το σήμα κατατεθέν του 33χρονου Γιούλιαν Νάγκελσμαν που βρίσκεται από το 2019 στην τεχνική ηγεσία της Λειψίας.

Ο Γερμανός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ ενώ πλην της φιλοσοφίας του, θεωρείται και εξαιρετικά ικανός και στο τακτικό κομμάτι. Μετά από δύο χρόνια στη Λειψία, το καλοκαίρι μοιάζει έτοιμος για το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του.

Στα αρνητικά για την Τότεναμ, το γεγονός πως μπορεί να τον προσελκύσουν μεγαλύτερες ομάδες από αυτή…

Μαξιμιλιάνο Αλέγκρι

allegri_novibetgr

Δεν απέχει πολύ ο τρόπος που αντιμετωπίζει το παιχνίδι ο Μαξ Αλέγκρι από τον Ζοσέ Μουρίνιο, αφού και αυτός είναι της άποψης πως πρώτα παίζεις για το αποτέλεσμα και έπειτα για το θέαμα.

Εχοντας βέβαια παρουσία σε πάγκους κορυφαίων ομάδων για μία 10ετία (Μίλαν, Γιουβέντους από το 2010 έως το 2019) και τίτλους και από τη στιγμή που μπορεί να προσελκύσει παίκτες, είναι μία περίπτωση που μπορεί να απασχολήσει.

Ερικ Τεν Χαγκ

Αποτέλεσμα εικόνας για erik ten hag

Περισσότερο από τρία χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αγιαξ ο 51χρονος σήμερα Ερικ Τεν Χαγκ και κατάφερε να τον «αναστήσει».

Πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και την πρόκριση των Ολλανδών στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2018-19, όταν και ο Αίαντας αποκλείστηκε από την Τότεναμ.

Πρόκειται για έναν προπονητή με άκρως επιθετική φιλοσοφία, ο Αγιαξ αποδίδει και ελκυστικότατο θέαμα ενώ είναι ένας προπονητής που θα δουλέψει και με νέους παίκτες και θα τους αναδείξει.

Μπρένταν Ρότζερς

rodgers_novibetgrΗ παρουσία του στον πάγκο της Λέστερ του έχει δώσει πολλούς πόντους. Εχει εμπειρία από ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, την τριετία 2012-15 στη Λίβερπουλ και έπειτα στη Σέλτικ ενώ είναι και ένας προπονητής που θα ακολουθήσει το επιθετικό πλάνο και θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες ώστε να αναδειχθούν.

Για τον Ρότζερς, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ υπήρχε ενδιαφέρον και παλαιότερα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ.

Εντι Χάουι

howe_novibetgr

Συνώνυμο της Μπόρνμουθ, στην οποία αγωνίστηκε επί σειρά ετών ως παίκτης ενώ βρέθηκε και δύο φορές στην τεχνική της ηγεσία (2008-11, 2012-20) πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2020.

Μαζί της πανηγύρισε τρεις ανόδους (σε Λιγκ1, Τσάμπιονσιπ και Πρέμιερ Λιγκ) και είναι ένας προπονητής με επιθετική διάθεση.

Υπάρχουν βέβαια ερωτηματικά για το αν ο 43χρονος Χάουι είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, πρόκειται όμως για μία περίπτωση που μπορεί να απασχολήσει.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ