el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τότεναμ vs Ολυμπιακός: Πρώτη φορά κόντρα στον Μουρίνιο

Κομβικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό, που θα βρει πρώτη φορά απέναντί του ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ένα καθοριστικής σημασίας ματς δίνει στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός την Τρίτη (26/11, 22:00), καθώς σε συνδυασμό με την άλλη αναμέτρηση του ομίλου (Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν), θα κριθεί το κατά πόσο η ελληνική ομάδα θα μπορεί να ελπίζει στη συνέχιση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για φέτος.

Μετά τις τρεις σερί ήττες που ακολούθησαν την ισοπαλία με την Τότεναμ στην πρεμιέρα, στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι ουραγός του ομίλου με 1 βαθμό.

Θεωρητικά η πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση (είτε σε Τσάμπιονς, είτε σε Γιουρόπα Λιγκ) θα κριθεί στο φινάλε, στον εντός έδρας αγώνα με τους Σέρβους, πρακτικά όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να αποκλειστούν και μαθηματικά, εφόσον δεν πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην Αγγλία και ο Ερυθρός Αστέρας επικρατήσει των Βαυαρών.

Ιδιαιτερότητα του αγώνα, το γεγονός πως η Τότεναμ έχει αλλάξει προπονητή, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να έχει αναλάβει αντί του Μαουρίτσιο Ποκετίνο. Στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο των Λονδρέζων, το Σάββατο, η Τότεναμ νίκησε εκτός έδρας με 3-2 τη Γουέστ Χαμ, ένα αποτέλεσμα που είχε ως συνέπεια την τόνωση του ηθικού.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος είχε παρακολουθήσει από το γήπεδο το περσινό Μπέρνλι – Ολυμπιακός για το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ως τότε προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε να κατασκοπεύσει τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΟΤΕΝΑΜ

Η αλλαγή προπονητή, τις περισσότερες φορές συνδυάζεται και με αλλαγή τακτικής. Δεν φαίνεται πάντως να ισχύει το ίδιο για την Τότεναμ και τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για mourinho tottenham

Ο Πορτογάλος βρίσκει μία ομάδα που ξέρει να παίζει το 4-2-3-1, το οποίο είναι και από τα αγαπημένα του συστήματα. Στο ντεμπούτο του δεν άλλαξε ουσιαστικά σχεδόν τίποτα από άποψη τακτικής και είναι αμφίβολο αν θα το κάνει απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αυτό που αναμένεται να φέρει ο Μουρίνιο, είναι το πνεύμα νικητή, αφού είναι ένας προπονητής που έχει κατακτήσει τίτλους σε όλους τους συλλόγους που έχει εργαστεί. Ακόμα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου Γιουρόπα Λιγκ της ιστορίας της.

Με την έλευση του Μουρίνιο, υπάρχει η πίστη πως η Τότεναμ θα αρχίσει πλέον να κατακτά και τίτλους. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα λεγόμενα του ηγέτη της ομάδας, Χάρι Κέιν, αμέσως μετά το ντεμπούτο του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα: «Του έκανα ξεκάθαρο πως είμαι σε μία φάση της καριέρας μου που θέλω να κατακτήσω τίτλους. Όταν έρχεται στην ομάδα κάποιος με τη φήμη του Μουρίνιο, μεταδίδει εμπιστοσύνη και πίστη στην ομάδα».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν καταγράφονται νέα αγωνιστικά προβλήματα. Γιορίς, Φερτόνχεν και Εντομπελέ δεν είναι ακόμα έτοιμοι, ενώ αμφίβολη καθίσταται η συμμετοχή του Λαμέλα.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Καζανίνγκα – Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις – Σισοκό, Γουίνγκς – Σον, Αλι, Ερικσεν – Κέιν.

Μια συναρπαστική προσφορά* σε περιμένει στη Novibet, για το Τότεναμ -Ολυμπιακός!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να… τριτώσει το καλό επί αγγλικού εδάφους, μετά τις αναμετρήσεις με Αρσεναλ (3-2 το 2015) και Μπέρνλι (1-1 το 2018), είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στο ματς της Τρίτης.

Άλλωστε, ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα και ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα θα έχει οφέλη και στην τόνωση του ηθικού, εκτός από το να διατηρήσει «ζωντανή» την ομάδα στην υπόθεση πρόκριση (σε Τσάμπιονς ή Γιουρόπα Λιγκ).

Τα δύο παραπάνω αποτελέσματα, είναι και τα μοναδικά θετικά για τον Ολυμπιακό στην Αγγλία. Είχαν προηγηθεί 12 σερί ήττες, με πρώτη το 1965 (από τη Γουέστ Χαμ για το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων) και τελευταία χρονικά το 2014 (από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ).Αποτέλεσμα εικόνας για Πέδρο Μαρτίνς

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από γκέλα στο πρωτάθλημα και εκτός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο (1-1), δεχόμενοι το γκολ στα τελευταία λεπτά. Πλέον η πίεση έχει αυξηθεί προς το πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος σε μία προσπάθεια να περάσει το μήνυμά του για την εικόνα που θέλει να έχουν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, άφησε εκτός αποστολής τον Μάξι Λοβέρα.

Εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Σισέ, Φορτούνης, ο ανέτοιμος Χριστοδουλόπουλος και οι Κούτρης, Σουντανί που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Στη διάθεση του Μαρτίνς επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό ο Μπενζιά.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά – Ποντένσε, Γκερέρο, Βαλμπουενά.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Είναι η τέταρτη φορά που Τότεναμ και Ολυμπιακός θα τεθούν αντιμέτωποι. Μοιρασμένη η παράδοση, με 1 νίκη για την κάθε ομάδα και 1 ισοπαλία (στο ματς του πρώτου γύρου φέτος).
Τρεις νίκες και μία ήττα (το 2011 από τον ΠΑΟΚ), το ρεκόρ της Τότεναμ ως γηπεδούχος με ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης.
Ο συνολικός απολογισμός του Ολυμπιακού σε αγγλικό έδαφος είναι 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 12 ήττες.
21 γκολ σε ισάριθμα ματς φέτος για τον Χάρι Κέιν σε εθνική και Τότεναμ. Τα 6 από αυτά με πέναλτι.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ