el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

UEFA: Τα 50 ταλέντα της σεζόν 2019-20

Τους παίκτες που έχουν πολλές πιθανότητες να «λάμψουν» τη φετινή σεζόν, αλλά και τα επόμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ανακοίνωσε μέσω σχετικής έρευνας των πιστοποιημένων δημοσιογράφων της, η ΟΥΕΦΑ.

Από 17 έως 20 ετών η πλειονότητά τους, δεν υπάρχει Έλληνας στη σχετική λίστα.

Γιουνούς Ακγκιούν (19, επιθετικός, Γαλατασαράι): Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Τουρκίας, ο βραχύσωμος Ακγκιούν μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής. Προϊόν των ακαδημιών της Γαλατά, μετράει κάποιες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα ενώ έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του Άντερλεχτ και Λάτσιο.

Μπενουά Μπαντιασίλ (18, αμυντικός, Μονακό): Γεννημένος στο Λιμόζ και κάνοντας στην ομώνυμη ομάδα τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής, ο ύψους 1.92 στόπερ πραγματοποίησε 26 συμμετοχές πέρσι με τη Μονακό, στην οποία ανήκει από το 2016. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας.

Γιόσιπ Μπρεκάλο (21, επιθετικός, Βόλφσμπουργκ): Ο Κροάτης μετράει ήδη 8 συμμετοχές στην εθνική Ανδρών. Πέρσι είχε 25 συμμετοχές και 3 γκολ στην Μπουντεσλίγκα. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και την επίθεση, ενώ διακρίνεται για την ταχύτητά του.

Image result for Γιόσιπ Μπρεκάλο

Ριάν Μπρούστερ (19, επιθετικός, Λίβερπουλ): Από τις ακαδημίες της Τσέλσι, σε αυτές της Λίβερπουλ το 2014. Εχει αγωνιστεί σε U16, U17 και U18 της Αγγλίας. Ήταν και στην αποστολή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πέρσι ενώ δεν έχει επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα μέχρι στιγμής. «Είναι top στράικερ, top ταλέντο. Του έχω ήδη πει ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα φέτος», έχει δηλώσει ο Γιούργκεν Κλοπ.

Σάμουελ Τσουκουέζε (20, μεσοεπιθετικός, Βιγιαρεάλ): Αναδείχθηκε το μεγαλύτερο ταλέντο της Νιγηρίας για το 2017/18, σεζόν όπου τον απέκτησε η ομάδα Νέων της Βιγιαρεάλ. Μετράει 26 συμμετοχές και 5 γκολ με το σύλλογο της Πριμέρα Ντιβισιόν, έχει εμπειρία και στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης.

Κέβιν Ντάνσο (20, αμυντικός, Αουγκσμπουργκ): Μετά από δύο χρόνια με διψήφιες συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα, ο Αυστριακός αγωνίζεται ως δανεικός στη Σαουθάμπτον στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο σύλλογος της Αγγλίας διατηρεί οψιόν αγοράς του στο τέλος της σεζόν. Θεωρείται έτοιμος παίκτης και είναι διεθνής με την Ανδρών.

Αλφόνσο Ντέιβις (18, μεσοεπιθετικός, Μπάγερν Μονάχου): Το μεγάλο ταλέντο των ΗΠΑ και η νέα ελπίδα της χώρας μετά τον Κρίστιαν Πούλισιτς. Διακρίθηκε από τα 15 του στην MLS με το Βανκούβερ και φέτος αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες στη μεσαία γραμμή των Βαυαρών.

Image result for Αλφόνσο Ντέιβις

Μούσα Ντιαμπί (20, επιθετικός, Λεβερκούζεν): Στην Μπουντεσλίγκα θα πάρει τις ευκαιρίες που δεν πήρε στην Παρί Σεν Ζερμέν (24 συμ./2 γκολ). Η ταχύτητα και η τεχνική είναι τα στοιχεια του Ντιαμπί, που αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ.

Ντένις Ντράγκους (20, εξτρέμ, Σταντάρ Λιέγης): Ο Ρουμάνος μετά από μία 2ετία στη Βιιτόρουλ, έκανε το βήμα παραπάνω. Μετράει 2 συμμετοχές με την Ανδρών και είναι προϊόν των ακαδημιών του Γκέοργκι Χάτζι. Αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Κάρελ Άιτινχ (21, μέσος, Άγιαξ): Από τις ακαδημίες του Αγιαξ, έχει κάποιες συμμετοχές από το 2016 με τη μεγάλη ομάδα και θεωρείται ως ένας από τους παίκτες που μπορούν να καλύψουν μελλοντικά το κενό του Φρένκι Ντε Γιονγκ. Έχει αγωνιστεί σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες σε Άγιαξ και Ολλανδία.

Γιούργκεν Εκέλενκαμπ (19, μέσος, Άγιαξ): Συνήθως αγωνίζεται με τη 2η ομάδα του Άγιαξ, έχει όμως και κάποιες συμμετοχές με τους μεγάλους ο 19χρονος κεντρικός χαφ. Στον Αίαντα ανήκει από το 2013, προερχόμενος από την Αλμίρε Σίτι.

Image result for Γιούργκεν Εκέλενκαμπ

Ελίφ Ελμάς (19, μέσος, Νάπολι): Από το 2017 διεθνής στη Βόρεια Μακεδονία ο 19χρονος κεντρικός μέσος. Φέτος αποκτήθηκε από τη Νάπολι, εξαργυρώνοντας έτσι τις εμφανίσεις του με τη Φενέρμπαχτσε την τελευταία 2ετία.

Φάμπιο Σίλβα (17, επιθετικός, Πόρτο): Ο υψηλόσωμος επιθετικός (1.85) έκανε πέρσι το ξεπέταγμά του, αγωνιζόμενος στο Youth League. Φέτος αναμένεται να πάρει περισσότερες ευκαιρίες, έχοντας 2 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Ζέντσον Φερνάντες (20, μέσος, Μπενφίκα): Μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2016 κάτω των 17 ετών, ενώ πέρσι είχε ενεργό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου από τους «αετούς», με 22 συμμετοχές (11 βασικός). Αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής ενώ είναι διεθνής και με την Ανδρών της Πορτογαλίας.

Γιάνις Χάτζι (20, μεσοεπιθετικός, Γκενκ): Υιός του μεγάλου Γκέοργκι Χάτζι. Από 16 άρχισε να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο και από φέτος ανήκει στην Γκενκ του Βελγίου. Είχε προηγηθεί μία γεμάτη 3ετία στη Βιιτόρουλ ενώ είχε και ένα πέρασμα από τη Φιορεντίνα (2 συμμετοχές). Είναι διεθνής με την Ανδρών της Ρουμανίας.

Image result for Γιάνις Χάτζι

Αμαντού Αϊντάρα (21, μέσος, Λειψία): Από τη Σάλτσμπουργκ στην άλλη ομάδα της Ρεντ Μπουλ τον Δεκέμβρη του 2018, τη Λειψία. Ο διεθνής με την Ανδρών του Μάλι, αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ και έχει ως είδωλο τον Στίβεν Τζέραρντ.

Έρλινγκ Μπράουτ Χάλαντ (19, επιθετικός, Σάλτσμπουργκ): Έκανε το ξεπέταγμα στη Μάλμε και φέτος εντυπωσιάζει με τη Σάλτσμπουργκ. Πανύψηλος επιθετικός, έχει εντυπωσιάσει τα προηγούμενα χρόνια με τις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας.

Ανταμ Χλόζεκ (17, επιθετικός, Σπάρτα Πράγας): Ο Τσέχος έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του εγχώριου πρωταθλήματος. Έχει αρκετές συμμετοχές με τη Σπάρτα και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Σίτι.

Μοχάμεντ Ιχατάρεν (17, μέσος, Αϊντχόφεν): Έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Αϊντχόφεν. Αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό και παρομοιάζεται με τον Μεσούτ Οζίλ. Βασικό στέλεχος της Ολλανδίας U17 στην κατάκτηση του Euro το 2018.

Ζοβάνε Καμπράλ (21, εξτρέμ, Σπόρτινγκ): Αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της επίθεσης, φέτος θεωρείται βασικός και τρομερά εξελίξιμος. Ο ύψους 1.76 παίκτης από το Πράσινο Ακρωτήρι, έχει γίνει και διεθνής με την εθνική Ανδρών της χώρας του.

Ντέγιαν Γιόβελιτς (19, επιθετικός, Άιντραχτ): Άφησε τα διαπιστευτήριά του σε Ερυθρό Αστέρα και τις μικρές εθνικές της Σερβίας και φέτος έκανε το βήμα για την Μπουντεσλίγκα. Αποτελεί τον αντικαταστάτη του Λούκα Γιόβιτς που συνεχίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οζάν Κάμπακ (19, αμυντικός, Σάλκε): Ο Τούρκος στόπερ μετά από μία 2ετία σε Γαλατασαράι και Στουτγκάρδη, μεταγράφηκε στη Σάλκε, στην οποία δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του. Έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα για τη θέση του. 

Ιμπραΐμα Κονατέ (20, αμυντικός, Λειψία): Είναι ήδη δύο χρόνια βασικός στην Μπουντεσλίγκα ο Γάλλος στόπερ. Εντυπωσίασε με την U21 της Γαλλίας στο πρόσφατο Euro.

Άλεξ Κραλ (21, μέσος, Σπαρτάκ Μόσχας): Ο Τσέχος αμυντικός χαφ παρομοιάζεται με τον Νταβίντ Λουίζ. Πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε εγχώριο πρωτάθλημα και Ευρώπη με τη Σλάβια Πράγας και υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Έχει γίνει και διεθνής με την Ανδρών.

Χβίτσα Κβαρατσχέλια (18, εξτρέμ, Ρουμπίν Καζάν): Έγινε πρόσφατα διεθνής με την Ανδρών της Γεωργίας. Φέτος αγωνίζεται στη Ρουμπίν Καζάν, προερχόμενος από τη Ρωσία και τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Εκανε τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία της Ντιναμό Τιφλίδας.

Γιάκομπ Μπρουν Λάρσεν (20, επιθετικός, Ντόρτμουντ): Πέρσι άρχισε να παίρνει χρόνο στην Ντόρτμουντ ενώ έχει προλάβει να γίνει διεθνής με τη Δανία. Παρομοιάζεται με τον Μάρκο Ρόις και χαρακτηρίζεται για την ταχύτητά του.

Ρενάν Λόντι (21, μπακ, Ατλέτικο Μαδρίτης): Νέο απόκτημα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Βραζιλιάνος είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Φιλίπε Λουίς στο αριστερό άκρο της άμυνας των «ροχιμπλάνκος», στους οποίους υπέγραψε 6ετές συμβόλαιο το καλοκαίρι. Είναι προϊόν των ακαδημιών της Ατλέτικο Παραναένσε.

Image result for Ρενάν Λόντι

Σον Λόνγκσταφ (21, μέσος, Νιούκαστλ): Πήρε πέρσι χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι σωστές μεταβιβάσεις και η αντίληψή του στο γήπεδο, είναι τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Είναι γέννημα-θρέμμα της πόλης ενώ στην ομάδα άρχισε και τα πρώτα του βήματα, από τις ακαδημίες.

Αρν Μάιερ (20, μέσος, Χέρτα): Η Χέρτα είχε στο στόχαστρο τον Γερμανό από ηλικία 9 ετών. Εντάχθηκε το 2007 και από το 2017 έχει ρόλο στην πρώτη ομάδα. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Γερμανίας ο νεαρός κεντρικός χαφ.

Ντόνιελ Μάλεν (20, επιθετικός, Αϊντχόφεν): Αποκτήθηκε ως ο αντικαταστάτης του Λουκ Ντε Γιονγκ στην επίθεση της PSV ο Ολλανδός, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε επίπεδο ακαδημιών σε Άγιαξ και Αρσεναλ. Από τα βασικά στελέχη της Αϊντχόφεν τη φετινή σεζόν. 

Ιβάν Ομπλιάκοφ (21, μπακ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας): Από τα μεγάλα ταλέντα της Ρωσίας. Μπορεί να παίξει όλη την πλευρά, τόσο σαν μπακ, όσο και σαν εξτρέμ. Έχει μία γεμάτη 3ετία σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας με Ούφα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ντάνι Ολμο (21, μεσοεπιθετικός, Ντιναμό Ζάγκρεμπ): Από τα 16 του χρόνια στην Κροατία, αναζητώντας την καθιέρωση, που δεν μπορούσε να βρει στην Μπαρτσελόνα. Είναι η τρίτη του σεζόν που θεωρείται βασικός και αναντικατάστατος στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αντρέας Σκόου Ολσεν (19, μεσοεπιθετικός, Μπολόνια): Από φέτος ανήκει στην Μπολόνια. Προηγήθηκε μία 2ετία με εξαιρετικές εμφανίσεις και πολλά γκολ στη Νόρντζελαντ (19 πέρσι στο πρωτάθλημα), στην οποία ο Νορβηγός άρχισε την καριέρα του.

Στραχίνια Πάβλοβιτς (18, αμυντικός, Παρτίζαν): Από το 2018/19 στην Παρτίζαν, ο Σέρβος πανύψηλος στόπερ (1.94) ήδη έχει συγκεντρώσει πάνω του το ενδιαφέρον της Γιουβέντους, που παρακολουθεί την εξέλιξή του.

Λούκα Πελεγκρίνι (20, μπακ, Γιουβέντους): Ο Ιταλός μπακ κόστισε 22 εκατομμύρια στη Γιουβέντους το καλοκαίρι (από τη Ρόμα) και αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Έχει δοθεί δανεικός μέχρι τέλους της σεζόν στην Κάλιαρι.

Image result for Λούκα Πελεγκρίνι

Ντένις Ποπόφ (20, αμυντικός, Ντιναμό Κιέβου): Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της Ουκρανίας U20 στην πορεία προς τον τίτλο στο Euro 2019. Η δύναμη και τα τάκλιν, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του. Αναμένεται να καθιερωθεί φέτος στην πρώτη ομάδα της Ντιναμό.

Ρικάρντ Πούιγκ (19, μέσος, Μπαρτσελόνα): Χαρακτηρίζεται ως ο αντικαταστάτης του Αντρές Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα. Έχουν παρόμοιο ύψος και στιλ. Πέρσι πήρε τις πρώτες του συμμετοχές στους «μπλαουγκράνα» από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μάρκο Ρίχτερ (21, επιθετικός, Άουγκσμπουργκ): Από τους πρωταγωνιστές της Γερμανίας στο πρόσφατο Euro U21. Μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή, αλλά και τα άκρα της επίθεσης.

Ροντρίγκο (18, επιθετικός, Ρεάλ Μαδρίτης): Κόστισε 45 εκατομμύρια ευρώ η απόκτησή του από τη Σάντος και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Μετά τον Βινίσιους, ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι το νέο μεγάλο «στοίχημα» της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βραζιλίας.

Ρομάριο Μπαρό (19, μεσοεπιθετικός, Πόρτο): Εξαιρετικός στις μεταβιβάσεις, είναι παίκτης που δίνει τον ρυθμό ενώ είναι και πολύ καλός στις στημένες φάσεις. Ο Πορτογάλος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των «δράκων» το 2014.

Ματβέι Σαφόνοφ (20, τερματοφύλακας, Κράσνονταρ): Θεωρείται εξελίξιμος και πολύ ελπιδοφόρος τερματοφύλακας. Ο Ρώσος, χαρακτηρίζεται ως ο νέος Ιγκόρ Ακινφέεφ.

Γουίλιαμ Σαλιμπά (18, αμυντικός, Άρσεναλ): Από φέτος ανήκει στην Άρσεναλ, τον παραχώρησε όμως δανεικό στη Σεντ Ετιέν, όπου και αγωνιζόταν μέχρι πρότινος. Είναι ύψους 1.92 και διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Γαλλίας.

Ισμαΐλα Σαρ (21, εξτρέμ, Ρεν): Ο παίκτης που σημείωσε το ωραιότερο γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ την περσινή σεζόν. Οι εμφανίσεις του Σενεγαλέζου εξτρέμ σε Σενεγάλη (Ανδρών) και Ρεν του άνοιξαν το δρόμο για μεταγραφή στη Γουότφορντ.

Τιάγκο Ντάντας (18, μέσος, Μπενφίκα): Από φέτος προπονείται με τη μεγάλη ομάδα. Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος διακρίνεται για τη δημιουργικότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Γεννημένος στη Λισσαβώνα, άρχισε από τα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα.

Σάντρο Τονάλι (19, μέσος, Μπρέσια): Ως ο νέος Αντρέα Πίρλο χαρακτηρίζεται ο Ιταλός. Βασικός εδώ και μία 3ετία στον ιταλικό σύλλογο, η κλήση του στην Ανδρών της Ιταλίας θεωρείται ζήτημα χρόνου.

Φεράν Τόρες (19, εξτρέμ, Βαλένθια): Ο Ισπανός είναι προϊόν των ακαδημιών της Βαλένθια, στην οποία έκανε ντεμπούτο το 2017. Αφησε υποσχέσεις με την παρουσία του στο πρόσφατο Euro U19 με τα χρώματα της Ισπανίας.

Γκεόργκι Τσιταϊσβίλι (18, εξτρέμ, Ντιναμό Κιέβου): Ο ταχύτατος Ουκρανός άφησε καλές εντυπώσεις στο παγκόσμιο U20 ενώ σημείωσε και ένα εξαιρετικό γκολ στον τελικό με τη Νότιο Κορέα. Προϊόν των ακαδημιών της Ντιναμό Κιέβου, στην οποία έχει αρχίσει να παίρνει συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Νίκολα Βλάσιτς (21, μέσος, ΤΣΣΚΑ Μόσχας): Στην ΤΣΣΚΑ μόνιμα από το καλοκαίρι, η οποία τον απέκτησε από την Έβερτον. Εδώ και 2 χρόνια έχει δείξει μέρος της κλάσης του ο Κροάτης μεσοεπιθετικός και φέτος αναμένεται το κάτι παραπάνω. Είναι από το 2017 διεθνής με τη μεγάλη ομάδα της Κροατίας.

Image result for Νίκολα Βλάσιτς

Γκιουβέν Γιαλτσίν (20, επιθετικός, Μπεσίκτας): Πήρε την ευκαιρία που του δόθηκε πέρσι ο ύψους 1.84 επιθετικός, ενώ οι εμφανίσεις του, του άνοιξαν και την πόρτα για τη μεγάλη εθνική ομάδα της Τουρκίας, στην οποία έκανε ντεμπούτο τον Μάιο του 2019. 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ