el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γουόριορς – Μάβερικς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 27/05/2022

Χωρίς ανάσα συνεχίζεται η δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Οι Γουόριορς υποδέχονται τους Μάβερικς τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/05, 04:00) στο Game 5 της σειράς των τελικών της Δύσης.

Το Γκόλντεν Στέιτ προηγείται με 3-1 της παρέας του Λούκα Ντόντσιτς και σε λίγες ώρες από τώρα θα έχει την ευκαιρία στο «σπίτι» του, στο Chase Center να τελειώσει τη δουλειά (στις 4 νίκες η πρόκριση) και να βάλει στο… τσεπάκι του το εισιτήριο για τους NBA Finals.

Από την άλλη πλευρά, το Ντάλας θα παίξει (ξανά) τα ρέστα του για να μείνει «ζωντανό» στη μάχη των τελικών της περιφέρειας…

 


Γουόριορς – Μάβερικς: Τι έγινε στο Game 4

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει τα… δικά του: ο Σλοβένος σταρ των Τεξανών σημείωσε 30 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ (για μία τελική πάσα το… κοντέρ του δεν «έγραψε» triple double) οι Μάβερικς έφτασαν πολύ άνετα στην επικράτηση (119-109), μειώνοντας σε 3-1 στη σειρά των τελικών της Δύσης.

Βέβαια, δεν ήταν μόνο ο… Αγιος Λούκα του Ντάλας που βοήθησε τους Μαβς, αλλά και αρκετοί συμπαίκτες του Σλοβένου που έβαλαν την πινελιά τους: πέντε παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ συνολικά οι Τεξανοί είχαν 20/43 τρίποντα (46.5%).

Διψήφιοι ήταν οι Φίνεϊ – Σμιθ (23 π. με 4 τρίποντα), Μπούλοκ (18 π. με 6/10 τρίποντα), Μπράνσον (15 π.), Κλέμπερ (13 π.) και Ντίνγουιντι (10 π.).
Επίσης, το Ντάλας είχε 30 ασίστ για (μόλις) 8 λάθη.

Στην αντίπερα όχθη, πρώτος σκόρερ για τους Γουόριορς του Στιβ Κερ (συγκλόνισε με την τοποθέτησή του για το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας) πάλεψε ο Στεφ Κάρι με 20 π., 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Κουμίνγκα (17 π., 8 ριμπ.), Τζόρνταν Πουλ (14 π.), Γουίγκινς (13 π., 5 ριμπ), Κλέι Τόμπσον (13 π.) και ο Ντρέιμοντ Γκριν (10 π., 6 ριμπ.).

Οι «πολεμιστές» σούταραν με το αξιοπρεπές 35.7% έξω από τα 7,25 μ. (10/28), είχαν 26 ασίστ για 8 λάθη, όμως ουσιαστικά δεν διεκδίκησαν ποτέ τη νίκη στο game 4, καθώς βρέθηκαν ακόμα και στο -29 (99-70).


Γουόριορς – Μάβερικς: Προγνωστικά 27/05/2022

Εκτιμούμε πως το Γκόλντεν Στέιτ θα αφήσει γρήγορα πίσω του την πολύ νωθρή εμφάνιση που έκανε στο 4ο παιχνίδι και θα παρουσιάσει ξανά στο παρκέ την σκληράδα που το χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν. Οι Μάβερικς ευστοχούσαν έξω από τα 7,25 μ. λες και πετούσαν… βότσαλα στη θάλασσα, όμως δύσκολα θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό στο Game 5.

UNDER 214,5 Π. ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1,96 ΣΤΗ NOVIBET

Παράλληλα, περιμένουμε και μία «γεμάτη» εμφάνιση από τον ηγέτη των «πολεμιστών» Στεφ Κάρι, στρεφόμαστε προς το Over 27,5 π. σε απόδοση 1,93.

Επίσης, δεν θα αφήσουμε εκτός εξίσωσης τον Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος όλοι γνωρίζουν πόσο παλεύει ειδικά στο πίσω μέρος του παρκέ. Σε απόδοση 2,45 να μαζέψει Over 8,5 ριμπάουντ το… κακό παιδί των «πολεμιστών».

Στους Μάβερικς τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από τον Λούκα Ντόνσιτς. Ο Σλοβένος σταρ σκοράρει, μοιράζει ασίστ και κατεβάζει ριμπάουντ και δεν ειναι υπερβολη να πούμε ότι συχνά παλεύει μόνος τους στο παιχνίδι. Η άμυνα των Γουόριορς θα προσαρμοστεί με την εκκίνηση του ματς πάνω του και ο Ντόνσιτς ενδέχεται να κάνει τη ζημιά με ασίστ.

FUN BET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 5.50 ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΜΑΤς Ο ΝΤΟΝΣΙΤΣ

 

Πάμε, όμως και στο ιατρικό δελτίο.
Ο κόουτς Κερ δεν έχει σταθερά στη διάθεσή του τον αναπληρωματικό γκαρντ Γκάρι Πέιτον ΙΙ, ενώ όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα θα πατήσει παρκέ ο ρολίστας φόργουορντ Πόρτερ τζούνιορ (5.5 π., 4.1 ριμπ., 2.2 ασίστ κατά μέσο όρο στα πλέι οφ), ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πόδι και – εκτός απρόοπτου – δεν θα ρισκαριστεί η συμμετοχή του στο game 5 στο Chase Center. Παράλληλα, μόνιμα στα πιτς βρίσκονται οι Ιγκουοντάλα και Γουάισμαν.

Από την άλλη πλευρά, στους Μάβερικς ο Τζέισον Κιντ θα στερηθεί για μία ακόμη φορά τις υπηρεσίες του αξιόλογου σούτινγκ γκαρντ Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ (πρόβλημα στο πόδι), ο οποίος στη regular season είχε κατά μέσο όρο 14.2 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά 29.6 λεπτά συμμετοχής.


Διαβάστε ακόμα…

Ελεύθεροι Παίκτες της EuroLeague που Ξεχωρίζουν

 


Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ