el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γουλβς vs Ολυμπιακός: Στο Νησί των ονείρων του!

Μετά την πρόκριση επί της Αρσεναλ στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε και πάλι στην Αγγλία, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει τη Γουλβς με στόχο την παρουσία του στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του, έως την επόμενη, αντιμετωπίζει την Πέμπτη το βράδυ (06/08, 22:00) ο Ολυμπιακός.

Η ελληνική ομάδα φιλοξενείται στο «Μολινό» από τη Γουλβς, στον επαναληπτικό του 1-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα που θα περάσει θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Σεβίλλη – Ρόμα και στα ημιτελικά μία εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίντσερ, Μπασακσεχίρ ή Κοπεγχάγη.

Η Αγγλία είναι ένας προσφιλής προορισμός για τους Πειραιώτες τα τελευταία χρόνια, με τρία διπλά στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Οι δύο από αυτές τις αναμετρήσεις αφορούν τη φετινή σεζόν.

Στο πρώτο από αυτά, για τη τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 4-2 από την Τότεναμ, ένα ματς όπου βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0 (στο 19’), όμως ένα ατομικό λάθος του Γιασίν Μεριά ήταν αυτό που στοίχισε, αρχικά στη μείωση του σκορ, και έπειτα στο να αποκτήσουν το ψυχολογικό πλεονέκτημα οι Λονδρέζοι και να ανατρέψουν την κατάσταση.

Sloppy Tottenham throw away two-goal lead to draw with Olympiacos

Η δεύτερη ήταν στην προηγούμενη φάση του Γιουροπα Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός συνέχισε την ευρωπαϊκή του περιπέτεια, έχοντας τερματίσει τρίτος στον όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων. Αντίπαλός του η Αρσεναλ, την οποία απέκλεισε στην παράταση (2-1) με σκόρερ των Ελ Αραμπί στο 119’.

Στο πρώτο ματς, στο Καραϊσκάκη, οι Αγγλοι είχαν επικρατήσει 1-0.

ΓΟΥΛΒΣ

Ο μοναδικός τρόπος για να αγωνιστεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο στις ευρωπαϊκές διοργάνωσης, μετά και την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ, είναι να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ.

Στο φινάλε της σεζόν στην Αγγλία ηττήθηκε από την Τσέλσι και εν τέλει τερμάτισε στην 7η θέση με τη σεζόν ως αυτού να μην κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.  Με βάση πως δεν έχει προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν, ίσως αυτό να είναι και το τελευταίο ματς για τον Ραούλ Χιμένες, τον οποίο «βολιδοσκοπούν» έντονα αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Jota treble helps Wolves win seven-goal thriller

Για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό θα είναι πάντως πλήρης, με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο να βρίσκεται σε θέση να υπολογίζει άπαντες.

Δεν αναμένονται αλλαγές στην 11άδα, με τον Πορτογάλο να παρατάσσει την ομάδα του με διάταξη 3-4-3 και τους Χιμένες, Ζότα και Πέδρο Νέτο στην επίθεση.

Ο Ρουί Πατρίσιο θα υπερασπιστεί την εστία και την τριάδα των στόπερ θα συνθέτουν οι Μπολί, Κόαντι και Σαΐς. Ντεντόκερ, Ρούμπεν Νέβες και Ζοάο Μουτίνιο διεκδικούν τις δύο θέσεις των κεντρικών χαφ ενώ στα άκρα θα βρίσκονται πιθανότατα οι Ντόχερτι και Βινάγκρε.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Ρουί Πατρίσιο – Μπολί, Κόαντι, Σαΐς – Νέβες, Μουτίνιο (Ντεντόκερ), Ντόχερτι, Βινάγκρε – Ζότα, Χιμένες, Νέτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μεγάλες προσδοκίες, σύμφωνα και το σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, έχουν δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοδοξούν πως μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά στη φετινή διοργάνωση, όμως το πρώτο και καθοριστικό βήμα για αυτό, είναι να προκριθούν επί της Γουλβς.

Αυτό είναι και το τελευταίο ματς που θα δώσει τη μορφή διπλών αγώνων μέχρι και το τέλος της φετινής – τουλάχιστον – διοργάνωσης ο Ολυμπιακός, καθώς προημιτελικά, ημιτελικά και τελικός, θα είναι μονά, σε ουδέτερη έδρα.

Αξιο αναφοράς εν όψει του επαναληπτικού, το γεγονός πως ποτέ η ελληνική ομάδα δεν έχει αγωνιστεί σε διαδικασία πέναλτι.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει την πρόκριση χωρίς δύο σημαντικά στελέχη του. Εκτός πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς έχουν τεθεί ο τραυματίας Σα και ο τιμωρημένος Σεμέδο. Ο Γάλλος Αλέν, θα είναι ο αντικαταστάτης του Ζοσέ Σα κάτω από την εστία, ενώ τη θέση του Σεμέδο στο κέντρο άμυνας θα πάρει ο  Σισέ.

Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τους άλλους παίκτες, με τον μοναδικό που διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα να είναι ο Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και ίσως προτιμηθεί αντί του Μασούρα.

Ομάρ, Τσιμίκας, Μπα θα βρίσκονται στην άμυνα, στην τριάδα των χαφ οι Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιλιέρμε και στην επίθεση οι Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Αλέν – Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά – Μασούρας (Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ