el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Wonderkids: To Top-10 & η πρόβλεψη για το μέλλον τους

Το ESPN παρουσίασε μια λίστα με τους 30 καλύτερους παίκτες κάτω των 21 ετών, που θα μπορούσαν μελλοντικά να σαρώσουν τα βραβεία και τους τίτλους.

Πριν δούμε αναλυτικά το TOP-10, μία απλή αναφορά στα άλλα 20 υποψήφια Wonderkids.

ΠοδοσφαιριστήςΗλικίαΟμάδαΕκτιμώμενη Αξία (εκ. €)
Λίον Μπέιλι21Λεβερκούζεν30
Εσεκιέλ Μπάρκο20Ατλάντα Γιουν.13
Ροντρίγκο Μπεντανκούρ21Γιουβέντους35-40
Φεντερίκο Κιέζα21Φιορεντίνα70
Ουσμάν Ντεμπελέ21Μπαρτσελόνα400*
Ζοάο Φέλιξ19Μπενφίκα120*
Φιλ Φόντεν18Μάντσεστερ Σίτι114
Κάλουμ Χάντσον-Οντόι18Τσέλσι46
Μόιζε Κεν19Γιουβέντους60
Ντιέγκο Λαΐνες18Μπέτις22
Λαουτάρο Μαρτίνες21Ίντερ23
Έντερ Μιλιτάο21Πόρτο50
Εσεκιέλ Παλάσιος20Ρίβερ Πλέιτ20
Λούκας Πακετά21Μίλαν35
Κρίστιαν Πούλισιτς20Τσέλσι65
Ισμαΐλα Σαρ21Ρεν50
Γιούρι Τίλεμανς21Μονακό35
Σάντρο Τονάλι19Μπρέσια35-40
Τζενγκίζ Ουντέρ21Ρόμα60
Νικολό Τζανιόλο19Ρόμα60

* Ρήτρα αποδέσμευσης

#10 ΛΟΥΚΑ ΓΙΟΒΙΤΣ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Ηλικία: 21

Εκτιμώμενη Αξία: 70 εκατομμύρια

Image result for ΛΟΥΚΑ ΓΙΟΒΙΤΣ

Με 27 γκολ και 7 ασίστ, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Άιντραχτ έφτασε ως τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και στην Μπουντεσλίγκα διεκδίκησε, χωρίς να τα καταφέρει (7η) μια θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν δανεικός από την Μπενφίκα, με την Άιντραχτ να πληρώνει (φυσικά) τη χαμηλή ρήτρα αγοράς και να είναι έτοιμη να τον… μοσχοπουλήσει το καλοκαίρι.

Η Μπαρτσελόνα, στην αναζήτηση του επόμενου Σουάρες, έχει κάνει ήδη την κίνησή της, σύμφωνα με τον πατέρα και ατζέντη του Γιόβιτς, όμως Ρεάλ και Μπάγερν, επίσης, δεν θα μείνουν αδιάφορες στην προοπτική.

#9 ΜΑΡΚΟΥΣ ΡΑΣΦΟΡΝΤ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ηλικία: 21

Εκτιμώμενη Αξία: 114 εκατομμύρια

Στα 21 του θεωρείται πλέον βασικός επιθετικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και στέλεχος της εθνικής Αγγλίας, όπου έκανε ντεμπούτο με γκολ το Μάιο του 2016.

«Προϊόν» της ακαδημίας των «κόκκινων διαβόλων», το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020 και θα πρέπει η Γιουνάιτεντ να αποδείξει ότι μπορεί σύντομα να ξαναγίνει διεκδικήτρια μεγάλων τροπαίων για να τον κρατήσει.

Το θεωρητικό ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, δεν εγγυάται ότι ο Ράσφορντ θα παραμείνει κάτοικος «Ολντ Τράφορντ» και τα επόμενα χρόνια.

#8 ΤΖΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ (Μίλαν)

Ηλικία: 20

Εκτιμώμενη Αξία: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τερματοφύλακα

Περίεργο για έναν 20άρη τερματοφύλακα να υπάρχει η αίσθηση ότι παίζει για χρόνια, αλλά αυτή είναι η τέταρτη σεζόν του Ντοναρούμα στη Μίλαν και έχει γίνει ο νεότερος παίκτης που κατέγραψε 100 συμμετοχές στη Serie A.

Πολλοί έχουν βαφτιστεί ως «νέοι Μπουφόν», όμως ο Ντοναρούμα φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά απ’ όλους. Ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, πίστευε ότι το μέλλον του θα ήταν καλύτερο στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο ίδιος ο παίκτης όμως έμεινε – και έχει το ακριβότερο συμβόλαιο στη Μίλαν.

#7 ΦΡΑΝΚΙ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ (Άγιαξ)

Ηλικία: 21

Εκτιμώμενη Αξία: 75 εκατομμύρια

Image result for ΦΡΑΝΚΙ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ

Από τη νέα σεζόν στην Μπαρτσελόνα, που τον Ιανουάριο ανακοίνωσε την απόκτησή του, ο Ντε Γιονγκ είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον κυκλοφορεί σε χαφ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Συχνές και αναπόφευκτες οι συγκρίσεις με τον Γιόχαν Κρόιφ, για έναν παίκτη με εξαιρετική πάσα, αυτοπεποίθηση ακόμα και στους πιο κλειστούς χώρους αλλά και έξτρα στοιχεία (ντρίμπλα, έκρηξη, ταχύτητα) που τον καθιστούν ξεχωριστό.

Και να σκεφτεί κανείς, ότι βρίσκεται μόνο στην αρχή της καριέρας του.

#6 ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΖΟΥΝΙΟΡ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ηλικία: 18

Εκτιμώμενη Αξία: 140 εκατομμύρια

Αθλητής-φαινόμενο, όπως ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο στα νιάτα του, με τη διαφορά ότι αυτός παίζει καλύτερα στα άκρα της επίθεσης, αριστερά κυρίως.

Ο Βινίσιους ήθελε πάντα να παίξει στη Ρεάλ, αποκαλύπτοντας ότι η Μπαρτσελόνα του είχε κάνει καλύτερη προσφορά. Συνεπώς, το μέλλον του Βραζιλιάνου επιθετικού θα πρέπει να θεωρείται συνδεδεμένο για πολλά χρόνια με τη «βασίλισσα».

Στη ρούκι χρονιά του, ο Βινίσιους εμφανίστηκε σε 31 αγώνες με τη φανέλα της Ρεάλ, με απολογισμό 3 γκολ και 12 ασίστ.

#5 ΚΑΪ ΧΑΒΕΡΤΣ (Λεβερκούζεν)

Ηλικία: 19

Εκτιμώμενη Αξία: 100 εκατομμύρια

Ο πιο ταλαντούχος Γερμανός ποδοσφαιριστής της γενιάς του, ορισμός του πλεϊμέικερ που φτιάχνει το παιχνίδι και «ταΐζει» του επιθετικούς με φαρμακερές πάσες (20 γκολ & 7 ασίστ φέτος).

Τσέλσι και Μπαρτσελόνα έχουν εκφράσει το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τον «διάδοχο του Οζίλ», αλλά η Μπάγερν τον έχει από κοντά – και συνήθως ό,τι καλό υπάρχει στη γερμανική αγορά, το παίρνει.

Έγινε ο νεαρότερος παίκτης που πιάνει τις 50 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα και η Λεβερκούζεν δεν «ψήνεται» να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι.

#4 ΤΡΕΝΤ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ-ΑΡΝΟΛΝΤ (Λίβερπουλ)

Ηλικία: 20

Εκτιμώμενη Αξία: 69 εκατομμύρια

Image result for ΤΡΕΝΤ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ-ΑΡΝΟΛΝΤ

Γεννημένος και μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στο Λίβερπουλ, είδε το όνομά του να κοσμεί την αυτοβιογραφία του Στίβεν Τζέραρντ: «Είναι ο σταρ του μέλλοντος».

Γρήγορος, δυνατός, αθλητικός, ο διεθνής δεξιός μπακ είχε τρομερή συμβολή τόσο στο αμυντικό όσο και επιθετικό κομμάτι των «ρεντς», με 12 ασίστ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από το 2018 βασικό στέλεχος της εθνικής Αγγλίας, υπέγραψε μέσα στη σεζόν νέο συμβόλαιο ως το 2024 και όσο η Λίβερπουλ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, δύσκολα θα το κουνήσει από εκεί.

#3 ΜΑΤΙΑΣ ΝΤΕ ΛΙΧΤ (Άγιαξ)

Ηλικία: 19

Εκτιμώμενη Αξία: 80 εκατομμύρια

Αρχηγός μίας εκπληκτικής ομάδας στα 19 του, ένας κεντρικός αμυντικός με φυσικά και πνευματικά προσόντα που παραπέμπουν σε παίκτη με εκατοντάδες παιχνίδια στο ενεργητικό του.

Ήδη 15 φορές διεθνής με την εθνική Ολλανδίας, ο Ντε Λιχτ θα αφήσει τον Άγιαξ αυτό το καλοκαίρι, χωρίς ακόμα να είναι σίγουρος ο επόμενος προορισμός του.

Μπαρτσελόνα; Μπάγερν; Λίβερπουλ; Όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν τον «νέο Μαλντίνι».

#2 ΤΖΕΪNTΟΝ ΣΑΝΤΣΟ (Ντόρτμουντ)

Ηλικία: 19

Εκτιμώμενη Αξία: 114 εκατομμύρια

7 χρονών πήγε στη Γουότφορντ, στα 14 τον «άρπαξε» η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν του έδωσε ευκαιρίες και έτσι ο Λονδρέζος εξτρέμ πήγε το 2017 στη Γερμανία, για λογαριασμό της Ντόρτμουντ, αντί μόλις 9 εκατομμυρίων.

Στην πρώτη του σεζόν ως βασικός, είχε 12 γκολ και 17 ασίστ στην Μπουντεσλίγκα, χάρη στην τρομερή του ταχύτητα.

Ο Σάντσο έχει, προφανώς, προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων clubs της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά όποια τον θέλει πραγματικά, θα πρέπει να «ξηλωθεί» για να τον πάρει.

#1 ΚΙΛΙΑΝ ΜΠΑΠΕ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ηλικία: 20

Εκτιμώμενη Αξία: 250 εκατομμύρια

Image result for ΚΙΛΙΑΝ ΜΠΑΠΕ

Ήδη πρωταθλητής Κόσμου, φέτος πραγματοποίησε ακόμα μία γεμάτη σεζόν με την Παρί Σεν Ζερμέν, με 38 γκολ & 17 ασίστ σε 42 εμφανίσεις.

Τρομακτικά γρήγορος, απίστευτα ικανός με την μπάλα και εξαιρετικός finisher, ο Μπαπέ παίζει τόσο στα άκρα (στην εθνική) όσο και στην κορυφή της επίθεσης (στην Παρί).

Πρόσφατα άφησε ανοιχτό παραθυράκι σχετικά με το μέλλον του και λογικά σύντομα η Ligue 1 θα αποδειχθεί μικρή για να χωρέσει το ταλέντο του.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ