el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη – Εργοτέλης: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 16-05-2021

Τέσσερις ομάδες για δύο θέσεις ανόδου «μάχονται» στη Σούπερ Λιγκ 2. Μεταξύ αυτών Ξάνθη και Εργοτέλης, που την Κυριακή (16/05, 14:45) αναμετρώνται στο πλαίσιο της τέταρτης και προτελευταίας αγωνιστικής στη διαδικασία των πλέι οφ.

Την προτελευταία αγωνιστική διανύουμε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, το οποίο θα ολοκληρωθεί στα μέσα της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος και εφόσον τελικά δεν υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών (αρνητική αρχικά η SL2 στη συγχώνευση με τη Football League), ο πρωταθλητής ανεβαίνει απευθείας και ο δεύτερος μετά και τη διεξαγωγή των πλέι οφ διεκδικεί την άνοδο μέσω μπαράζ με τον 13ο της βαθμολογίας από τη μεγάλη κατηγορία, που είναι ο Παναιτωλικός.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, με Ξάνθη και Εργοτέλη να είναι μέχρι στιγμής οι δύο κερδισμένες ομάδες στο μίνι-πρωτάθλημα των πέντε αγωνιστικών.

 

Η Ξάνθη για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας τρέχοντας αυτή τη στιγμή το καλύτερο αήττητο σερί της ιστορίας της (15 αγωνιστικές) και κρατάει την τύχη στα χέρια της, όπως και ο Εργοτέλης που έχει κάνει 3/3 νίκες, έχει καλύψει το χαμένο έδαφος και εφόσον διατηρήσει το απόλυτο στα δύο αυτά ματς, είναι αυτός που θα κερδίσει την άνοδο.

Ξάνθη – Εργοτέλης: Προγνωστικά 16-05-2021

Με μοναδικό στόχο την άμεση επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα η Ξάνθη, στην οποία άλλαξαν πολλά. Νέος ιδιοκτήτης (ο Αυστραλός Μπιλ Πάπας) και νέα χρώματα, με το κόκκινο να επιστρέφει τόσο στις εμφανίσεις της ομάδας, όσο και το γήπεδο.

Αρχισε τη σεζόν σαν το μεγάλο όνομα στην κατηγορία και φαβορί για άνοδο ενώ από τη στιγμή που τρέχει τέτοιο αήττητο σερί αυτή την εποχή και φυσικά μετρώντας και το ρόστερ, είναι λογικό να προσφέρεται ο άσος στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη σε τιμές μεγάλου φαβορί (1.47).

Δείτε εδώ τις αποδόσεις για τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 2

Λόγω της αμυντικής προσέγγισης των Ακριτών στους αγώνες τους και φυσικά την κρισιμότητα του ματς, το ενδεχόμενο να έχουμε μόνο από τη μία ομάδα γκολ αλλά και λιγότερα από 2.5 γκολ συνολικά, είναι εξαιρετικά πιθανά, σύμφωνα με τις αποδόσεις.

Ξάνθη – Εργοτέλης: Ανάλυση 16-05-2021

Με τον Μπάμπη Τεννέ να αναλαμβάνει στις αρχές Μαρτίου αντί του Αυστραλού Τόνι Πόποβιτς, η Ξάνθη παραμένει για 15 ματς αήττητη υπό τις οδηγίες του με 9 νίκες και 6 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.

Πρόκειται για το καλύτερο αήττητο σερί της ιστορίας της Ξάνθης στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το αμέσως προηγούμενο ήταν 13 ματς, τη σεζόν 1988-89 και πάλι για τη 2η Εθνική κατηγορία.

Για αρκετό διάστημα ήταν οδηγός στο πρωτάθλημα ο Εργοτέλης, κυρίως ενός εξαιρετικού διμήνου (Ιανουάριος – Μάρτιος). Ακολούθησε αγωνιστική καθίζηση, ωστόσο στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ, άρχισε να δείχνει ξανά τα ποιοτικά του στοιχεία.

Οπως και η Ξάνθη, έτσι και ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα που θέλει την κατοχή και να έχει δημιουργικό ρόλο στο παιχνίδι ενώ είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες της κατηγορίας που συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή (Γιάννης Ταουσιάνης).

Ξάνθη – Εργοτέλης: Παρουσίαση & Στατιστικά 16-05-2021

Για πρώτη φορά η Ξάνθη πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας φέτος μετά τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής. Κλείνει τη σεζόν με δύο εντός έδρας ματς. Στο φινάλε υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Δύο εκτός έδρας για τον Εργοτέλη, που την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τον Ιωνικό.

xanthi_novibetgr

Η Ξάνθη είναι η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία (11 γκολ παθητικό σε 25 αγωνες). Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα που διατηρεί το αήττητο σερί των 15 αγώνων έχει βρεθεί μόνο σε 2 ματς πίσω στο σκορ.

Ο Εργοτέλης σκοράρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων του (22 έναντι 11 στο πρώτο μισό) ενώ το πιο παραγωγικό του 15λεπτο είναι το διάστημα 76’-90’ (12 γκολ).

Από πλευράς Ξάνθης, το τέταρτο που σκοράρει περισσότερο είναι από το 46’ έως το 60’ (8 γκολ) ενώ και εκείνη σημειώνει τα περισσότερα τέρματα στο δεύτερο 45λεπτο (19 έναντι 9).

Ξάνθη: Απουσίες & Ενδεκάδα 16-05-2021

Δύο διατάξεις από τον Μπάμπη Τεννέ, που επιλέγει σύστημα με τρεις και τέσσερις αμυντικούς.

Στο τελευταίο δύσκολο ματς με τον Ιωνικό επέλεξε τετράδα στην άμυνα και σύμφωνα με την παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο και τη νίκη, αναμένεται να αποτελέσει οδηγό και για τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Ο Πέτροβιτς (δεξιός μπακ) είναι η νέα απουσία που καλείται να βρει λύση ο Ελληνας προπονητής, τη στιγμή που λείπει καιρό ο Κέβιν (αριστερός μπακ).

Υπάρχει η αμφιβολία του Τάτου, ωστόσο εκτός απροόπτου ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής της Ξάνθης αναμένεται στη χειρότερη να «σφίξει τα δόντια» και να αγωνιστεί κανονικά.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Ιτσο – Μπριλάντε, Βέρκερ, Τζούρμαν, Θυμιάνης – Τ. Παπάζογλου, Δημούτσος – Εμπερτ, Τάτος, Μικελτάτζε – Θ. Παπάζογλου.

Εργοτέλης: Απουσίες & Ενδεκάδα 16-05-2021

Σταθερά με 4-3-3 και σαφές επιθετικό πλάνο αγωνίζεται από την αρχή της σεζόν ο Εργοτέλης.

Κατά διαστήματα απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο φέτος, έχοντας σαφή πρόθεση να βάλει την μπάλα κάτω και να βγει οργανωμένα στην επίθεση τόσο από τον άξονα όσο και τα άκρα, με τον Γιάννη Ταουσιάνη να επιτρέπει ακόμα στους παίκτες τη δημιουργικότητα και τις προσωπικές ενέργειες.

Για την αναμέτρηση με την Ξάνθη η τεχνική ηγεσία βρίσκεται σε θέση να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και πρακτικά θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή 11άδα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Κατσιμήτρος – Μαζουλουζής, Μπάτζιος, Σερβιλάκης, Κόλα – Πέιος, Μπουρσέλης, Μπουτσάκης – Τσέλιος, Κόνραντ, Μανουσάκης.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ