el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: Ενισχυμένες αποδόσεις, 0% γκανιότα 16/11/2021

Η τρίτη φετινή «διαβολοβδομάδα» της Euroleague είναι γεγονός και κρύβει σημαντικές αναμετρήσεις για τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός ρίχνεται πρώτος στην μάχη απέναντι στην Ζαλγκίρις (16/11, 20:00). Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη μετράει τρεις διαδοχικές ήττες στην διοργάνωση, με τελευταία χρονικά αυτή από την Ούνιξ Καζάν στο Ο.Α.Κ.Α (74-72). Στο διάστημα που μεσολάβησε, διέλυσε την ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα (100-75), με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Παπαπέτρου και Σαντ Ρος (36 πόντους, 13/22 σουτ αθροιστικά).

 

Γενικότερα, η απόδοση του «εξάστερου» παρουσιάζει έντονες μεταπτώσεις, ειδικότερα μακριά από την έδρα του. Ενδεικτικό αυτού, το γεγονός ότι έχασε και στις 11 πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές εξορμήσεις του, με το τελευταίο διπλό να εντοπίζεται στις 5 Φεβρουαρίου!

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός

1 (-1,5):1.97 2 (+1,5):1.81

Στο «τριφύλλι» οι τρεις σερί ήττες από Βιλερμπάν (στο ΟΑΚΑ), Ερυθρό Αστέρα (στο Βελιγράδι) και την περασμένη βδομάδα Ούνικς Καζάν (στο ΟΑΚΑ) αύξησαν τον προβληματισμό και πλέον το ζητούμενο είναι το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα εκτός έδρας. Η εβδομάδα που διανύουμε χαρακτηρίστηκε από τον προπονητή Δημήτρη Πρίφτη κρίσιμη, αφού ακολουθούν τρία εκτός έδρας ματς στο Κάουνας, στο Μόναχο και στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό (22/11).

 

Στον αγωνιστικό τομέα το τεχνικό επιτελείο δεν υπολογίζει τον Νέντοβιτς, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα λόγω ίωσης. Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα (100-75) της ΑΕΚ, όμως η αρνητική πορεία στην Euroleague βρίσκεται στο μυαλό όλων.

«Οι επόμενες 8-10 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες και γεμάτες. Πρέπει να πάμε με τη σωστή νοοτροπία. Προσπαθούμε να χτίσουμε νοοτροπία και συμπεριφορά. Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση, ταχύτητα, κόντρα, επαφές και να εκτελούμε με ποιότητα. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι καλά τα αποτελέσματα αλλά είναι δεδομένο ότι προσπαθούμε. Γίνονται αυτά και σε άλλες ομάδες της EuroLeague με μεγαλύτερες επενδύσεις. Κανείς δεν κοιμάται ήσυχος με αυτές τις κακές εμφανίσεις. Ούτε οι παίκτες, ούτε εγώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πρίφτης.

Η Ζαλγκίρις διανύει μία μεταβατική περίοδο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον «βυθό» της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς δεν έχει κατακτήσει ακόμα «ροζ φύλλο» αγώνα, μετρώντας 9 ήττες σε ισάριθμα ματς, με παθητικό 81,4 πόντους (μ.ό.). Μοναδικό ελαφρυντικό οι πολλές και σημαντικές απουσίες που την ταλαιπωρούν, οδηγώντας την σε αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας.

Την περασμένη αγωνιστική η Ζαλγκίρις πάλεψε το παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη, αλλά στο φινάλε λύγισε με σκορ 95-82.

 

Ένας θετικός οιωνός για τους Λιθουανούς είναι η παράδοση. Πιο συγκεκριμένα, επικράτησαν στις 4 από τις 6 τελευταίες συναντήσεις τους με τον Παναθηναϊκό (ανεξαρτήτως έδρας), σκοράροντας σε όλες 80+ πόντους! Στην «Ζαλγκίριο Αρένα» το «τριφύλλι» έφυγε με νίκη για τελευταία φορά το 2019, που είναι και η μοναδική την πρόσφατη 6ετία (1-5)!

600+ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ  ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ


Τα μέλη της Novibet μπορούν καθημερινά να βρουν προσφορές** για τα μεγάλα παιχνίδια και κορυφαίο πρόγραμμα ανταμοιβής**.

Οι μάχες της regular season της Euroleague όπως θα ήθελες να είναι…

* Αφορά την επιλογή ”Νικητής αγώνα” πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια, με την ειδική ένδειξη.

** ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ NOVIBET.GR/INFO/OROI

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.


Διαβάστε ακόμα…

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών


Δεύτερο φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ και ο… Τσούμπερ

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ