el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ζενίτ – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 12/11/2021

Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει την Παρασκευή το… μενού στην Ευρωλίγκα και με αυτά θα πέσει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Ο Ολυμπιακός (6-2) έχει μπροστά του μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόκληση, καθώς θα αντιμετωπίσει στην Αγία Πετρούπολη (19:00, 12/11) την ανεβασμένη, εσχάτως, Ζενίτ (5-3).

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι στο ΣΕΦ (ρεκόρ 6-0), ενώ στις δύο εξόδους τους έως τώρα στη φετινή διοργάνωση έχασαν μέσα από τα χέρια τους το διπλό στη Βαρκελώνη (ήττα 79-78 στην παράταση από την Μπαρτσελόνα), έχασαν και στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (88-82).
Η τρίτη – εξίσου απαιτητική – αποστολή του Ολυμπιακού είναι σε λίγες ώρες στη «Sibur Arena», με τον Γ. Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να είναι – και να δηλώνουν – πανέτοιμοι για σκληρή μάχη.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Ζενίτ και Ολυμπιακό στην Αγία Πετρούπολη.


Ζενίτ – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική;

Την περασμένη Παρασκευή ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Μονακό και η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη περίοδο το ματς δεν πήγε βάσει του σχεδίου που είχε καταστρώσει ο κόουτς Μπαρτζώκας. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 10 π. (17-27 στο 10’), όμως τα υπόλοιπα 30 αγωνιστικά λεπτά κύλησαν… εφιαλτικά για την ομάδα από το Πριγκηπάτο.
Οι Πειραιώτες σοβαρεύθηκαν για τα καλά, έπαιξαν την γνωστή καλή τους άμυνα και «πάτησαν» τη Μονακό (69-38 το επιμέρους σκορ, 86-65 το τελικό).
Πρώτα βιολιά στην επίθεση οι Τάιλερ Ντόρσεϊ με 18 π. (είναι «καυτός» στο ξεκίνημα της σεζόν), 18 π. σημείωσε και το πολύτιμο «πολυεργαλείο» Ζαν – Σαρλ (μάζεψε και 5 ριμπάουντ), ενώ με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν το παιχνίδι και οι Γουόκαπ, Παπανικολάου (από 11 π.), τέλος double – double «έγραψε» ο Σάσα Βεζένκοφ με 10 π. και 10 ρ.
Οσο για τον ηγέτη των Πειραιωτών, Κώστα Σλούκα είχε 8 π. και 6 ασίστ σε 25’ συμμετοχής.

 

Η Ζενίτ πήγε ως αουτσάιντερ στην Τουρκία, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε καθόλου να… κλείσει το σπίτι της Εφές (79-90).
3-2 το ρεκόρ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ εκτός συνόρων, 2-1 στην Αγία Πετρούπολη.
Στην Τουρκία τη δουλειά για τους Ρώσους έκαναν ο εξαιρετικός σκόρερ (άλλοτε παίκτης του Ρεθύμνου), Κόνερ Φράνκαμπ (18 π., 4/6 τρίποντα, 3 ασίστ αλλά και 4 λάθη σε 18’), ο έμπειρος Λιθουανός φόργουορντ Κουζμίνσκας (15 π., 5 ρ., 2 κλεψίματα), ενώ διψήφιοι ήταν και οι Μπίλι Μπαρόν (10 π.), Τζόρνταν Μίκι (10 π., 5 ρ.).
Πολύ «βρώμικη» δουλειά, ξανά, από τον αναγεννημένο Αντρέι Ζούμπκοφ (έχει αποκτήσει σημαντικό ρόλο από την ημέρα που πήρε τα κλειδιά της Ζενίτ στα χέρια του ο Πασκουάλ), χαμηλά έμεινε ο σέντερ Γκουντάιτις (2 π., 4 ρ., 2 κλεψ. και 3 λάθη).


Ζενίτ – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 12/11/2021

Η Ζενίτ μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι και πως θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο άλλωστε από τη στιγμή που στο τιμόνι της βρίσκεται ο εξαιρετικός Ισπανός τεχνικός, Τσάβι Πασκουάλ. Ωστόσο, σε σχέση με την περσινή σεζόν έχει ένα μειονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από την… απουσία από το ρόστερ της του Κέβιν Πάνγκος (μετακόμισε στο NBA και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς). Το κενό του Καναδού πόιντ γκαρντ δεν έχει αναπληρωθεί κι αυτό γιατί ο αντικαταστάτης του, ο Αμερικανός γκαρντ Σαμπάζ Ναπίερ βρίσκεται εδώ και καιρό στα πιτς λόγω τραυματισμού.

Ακριβώς εκεί θέλει να «πατήσει» ο κόουτς Μπαρτζώκας για να βραχυκυκλώσει τους Ρώσους. Σε κάθε περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» τη φετινή σεζόν παρουσιάζουν στο παρκέ πολύ καλή εικόνα και με την άμυνα που παίζουν μπορούν να κάνουν το… κόλπο στην Αγία Πετρούπολη!

Σε απόδοση 2,09 στη Novibet η νίκη του «αγριεμένου» Ολυμπιακού

Από ‘κει και πέρα, πάνω από 20 λεπτά μένει στο παρκέ σε κάθε παιχνίδι ο Τόμας Γουόκαπ, με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ να ανεβάζει στροφές απολαμβάνοντας την – δικαιολογημένη – εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παίρνει και περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση και όχι μόνο στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Σε απόδοση 1,75 το Over 5,5 πόντοι του Γουόκαπ

Παράλληλα, κρατάμε και το Over 16,5 Συνολικά Ομαδικά Εύστοχα Τρίποντα στο παιχνίδι (σε απόδοση 1,65 στη Novibet), αφού τόσο η Ζενίτ όσο και ο Ολυμπιακός έχουν βάλει το τρίποντο για τα καλά στο ρεπερτόριό τους.


Ζενίτ – Ολυμπιακός: Απουσίες & Στατιστικά 12/11/2021

Δεν περνάει απαρατήρητο το ποσοστό της Ζενίτ έξω από τα 6,75 μ. στο απαιτητικό ματς με την Εφές. Με 14/31 τελείωσαν την αναμέτρηση οι Ρώσοι και ποσοστό 45.2%, ακριβώς τα ίδια έγραψε το κοντέρ τους στο προηγούμενο εντός έδρας ματς (για την 7η αγωνιστική κόντρα στη Μπασκόνια, 83-54): 14/31 τρίποντα!
Ο Ολυμπιακός έμεινε πιο χαμηλά στην συγκεκριμένη σημαντική στατιστική κατηγορία στα δύο τελευταία παιχνίδια του: 7/25 απέναντι στη Μονακό (28%), με 10/32 είχε τελειώσει τον αγώνα με τη Φενέρ (31.3%).

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο, ο Πασκουάλ δεν έχει σταθερά στη διάθεσή του τον πολύτιμο Αμερικανό γκαρντ Σαμπάζ Ναπίερ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο αναπληρωματικός πλέι μέικερ Κουλάγκιν.
Στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του σέντερ Χασάν Μάρτιν, ενώ ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός σέντερ Κουίνσι Εισι αναμενόταν την Πέμπτη (11/11) στη χώρα μας και λογικά στο επόμενο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» (εκτός με Εφές) θα είναι διαθέσιμος.


Διαβάστε ακόμα…

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών


Φόρμουλα 1: Φερστάπεν vs Χάμιλτον με κομμένη την ανάσα

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ