el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 11-06-2021

Η νέα γενιά του τένις είναι εδώ! Ο 22χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς και ο 24χρονος Αλεξάντερ Σβέρεφ συνθέτουν το ένα ζευγάρι του ημιτελικού και διεκδικούν την παρθενική τους πρόκριση σε τελικό του Ρολάν Γκαρός, γνωρίζοντας ότι στον απέναντι ημιτελικό θα… φαγωθούν μεταξύ τους οι δύο θρύλοι του τένις, Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Προγνωστικά 11-06-2021

Ο Τσιτσιπάς θεωρείται το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά με απόδοση 5.00, πίσω από τον ακαταμάχητο στο Παρίσι, Ναδάλ (1.53) και μπροστά από τον Τζόκοβιτς (5.50).

Δες όλες τις αποδόσεις στοιχήματος του Ρολάν Γκαρός εδώ

Ο Ελληνας πρωταθλητής είναι ασφαλώς φαβορί και στον ημιτελικό με τον Ζβέρεφ, αφού θεωρείται πολύ καλύτερος παίκτης στο χώμα από τον Γερμανό. Με 0% γκανιότα, η νίκη του Στέφανου βρίσκεται στο 1.46.

Στους πρώτους πέντε γύρους, ο Τσιτσιπάς κέρδισε σε όλους με 6 games και πάνω διαφορά τους αντιπάλους του. Οποιος λοιπόν θέλει να ανεβάσει την απόδοση του διπλού μπορεί να στραφεί στις αγορές των χάντικαπ με το -4,50 games να προσφέρεται στο 2.00.

Ασφαλώς υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές και σε άλλα ειδικά στοιχήματα, όπως το line των games, οι άσοι, τα διπλά λάθη, τα σερβίς και τα μπρέικ.

Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Ανάλυση 11-06-2021

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν το 2021 και δείχνει έτοιμος για την «έκρηξη», κλείνοντας κι άλλο την ψαλίδα από τα δύο ιερά τέρατα του αθλήματος, τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς. Ειδικά στο χώμα, τα κατορθώματα του Στέφανου φέτος είναι εντυπωσιακά.

Κατέκτησε το πρώτο 1000άρι Μάστερς της καριέρας του στο Μόντε Κάρλο, ακολούθησε ο τίτλος στη Λυών (ATP 250), ενώ άγγιξε την κατάκτηση και στη Βαρκελώνη (ATP 500), όπου έφτασε σε ματς πόιντ στον τελικό με τον Ναδάλ, πριν τελικά λυγίσει κόντρα στον απίστευτο Ματαδόρ.

 

Με τις εμφανίσεις του στο Παρίσι, ο Τσιτσιπάς επιβεβαιώνει τόσο την άριστη φόρμα του, όσο και ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης στο χώμα. Για τρίτη διαδοχική χρονιά, ο Ελληνας πρωταθλητής φτάνει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και φέτος φαντάζει πιο έτοιμος από ποτέ για την πρώτη του πρόκριση σε τελικό Γκραν Σλαμ.

Στην πορεία του ως τους «4», ο Τσιτσιπάς έχει χάσει μέχρι στιγμής μόνο ένα σετ, στον τρίτο γύρο από τον θηριώδη Τζον Ισνερ (No. 34), ο οποίος φημίζεται για το καταπληκτικό του σερβίς.

Στους «8» ο Στέφανος βροντοφώναξε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση (6-3, 7-6, 7-5) το Νο. 2 της Παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

 

Ναι μεν ο Ρώσος τενίστας απεχθάνεται το χώμα, ωστόσο η επικράτηση του Τσιτσιπά κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, αφενός διότι ήρθε με πειστικό τρόπο, αφετέρου γιατί απέναντι στον Μεντβέντεφ μετρούσε μόλις μία νίκη σε επτά αναμετρήσεις πριν τον προημιτελικό της Τρίτης.

Θετικό είναι το πρόσημο και στη σεζόν του Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Γερμανός τενίστας έχει κατακτήσει φέτος το Μεξικανικό Οπεν (ATP 500), κόντρα μάλιστα στον Τσιτσιπά, ωστόσο μεγαλύτερή του επιτυχία είναι το 1000άρι Μάστερς της Μαδρίτης, όπου πάτησε την κορυφή κερδίζοντας τους Ναδάλ, Τιμ και Μπερετίνι!

Στο Ρολάν Γκαρός φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά. Με εξαίρεση τον πρώτο γύρο, κόντρα στον συμπατριώτη του, Οσκαρ Οτε, όπου βρέθηκε κάτω με 2-0 και έκανε την ανατροπή σε 3-2, δεν απώλεσε άλλο σετ.

Βέβαια, ο δρόμος του μέχρι τον ημιτελικό ήταν βατός, αφού αγωνίστηκε με τους Σαφιούλιν (No. 182), Τζέρε (No. 55), Νισικόρι (Νο. 49) και Φοκίνα (Νο. 46)

Τώρα κόντρα στον Τσιτσιπά θα ψάξει την πρώτη του νίκη σε Γκραν Σλαμ, απέναντι σε παίκτη δεκάδας. Αν τα καταφέρει, τότε θα προκριθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Γκραν Σλαμ, μετά από εκείνον στο Αμερικανικό Οπεν το 2020.

Αλεξάντερ Ζβέρεφ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Παρουσίαση & Στατιστικά 11-06-2021

Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ θα παίξουν για πρώτη φορά μεταξύ τους σε Γκραν Σλαμ.

Στο παρελθόν έχουν συναντηθεί επτά φορές και ο Στέφανος μετράει πέντε νίκες, έναντι δύο του Γερμανού τενίστα. Για φέτος είναι η δεύτερη μονομαχία τους, αφού διασταύρωσαν τις ρακέτες τους και στον τελικό του Ακαπούλκο, με τον Ζβέρεφ να κερδίζει με 2-0 (6-4, 7-6).

 

Πριν το παιχνίδι στο Μεξικό, ο Τσιτσιπάς μετρούσε πέντε διαδοχικές νίκες. Σε χώμα οι δύο τενίστες έχουν κοντραριστεί μόνο μία φορά, το 2019 στη Μαδρίτη, με τον Ελληνα πρωταθλητή να λυγίζει τον Ζβέρεφ με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 6-2).

Ο Στέφανος ξεκίνησε το φετινό Ρολάν Γκαρός ως Νο.5 της Παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο με την πορεία του μέχρι στιγμής έχει ήδη ξεπεράσει τον Ντόμινικ Τιμ και βρίσκεται στο Νο.4. Βέβαια, αν κερδίσει ο Ζβέρεφ τον ημιτελικό, τότε ο Γερμανός, που αυτήν τη στιγμή είναι στο Νο.6, θα προσπεράσει και τον Τιμ και τον Στέφανο για να βρεθεί αυτός στο Νο.4.

Την εφετινή σεζόν, ο Τσιτσιπάς έχει ρεκόρ 33-8, ενώ ο Ζβέρεφ έχει δώσει σαφώς λιγότερους αγώνες και το ρεκόρ του είναι στο 18-8.

Συνολικά στην καριέρα τους έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό νικών (67%), με τον Ζβέρεφ πάντως να έχει 15 τίτλους, έναντι 7 του Τσιτσιπά. Αμφότεροι έχουν κερδίσει από δύο τίτλους μέσα στο 2021.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ