el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι 10 Καλύτερες Μεταγραφές όλων των Εποχών

Ο Αύγουστος κοντεύει, ο μεταγραφικός σχεδιασμός των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης ζεσταίνεται και το Noviblog σας παρουσιάζει τις δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Για τους παρακάτω παικταράδες ξοδεύτηκαν κυριολεκτικά τσουβάλια με λεφτά.

10. Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ —> Ρεάλ), 100 εκατ. ευρώ – 2013

Όταν το 2013 η Ρεάλ έβγαζε από τα ταμεία της 100 εκατ. ευρώ, ο Γκάρεθ Μπέιλ γινόταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ουαλός παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο ακριβή μεταγραφή Βρετανού ποδοσφαιριστή, μπροστά από τον Αγγλο στόπερ, Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος κόστισε 87 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Γ. για να τον αποκτήσει από τη Λέστερ.

ta 10 καλυτερα γκολ του μπειλ (vid)

Ο Μπέιλ αγωνίστηκε επτά χρόνια στη «βασίλισσα» πριν επιστρέψει το 2020 στην Τότεναμ. Κατά την επταετή παρουσία του στη Μαδρίτη κέρδισε τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα κύπελλο, δύο ευρωπαϊκά σούπερ καπ και τρία παγκόσμια κύπελλα συλλόγων.

9. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ —> Γιουβέντους), 100 εκατ. ευρώ – 2018

Το 2009 η Ρεάλ απέκτησε τον Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γ. με 94 εκατ. ευρώ. Εκείνη την εποχή ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο. Μετά από εννιά χρόνια στη Μαδρίτη το λογικό θα ήταν η χρηματιστηριακή αξία του να έχει πέσει, όμως ο Ρονάλντο είναι σαν το παλιό κρασί και το 2018 πωλήθηκε από τη Ρεάλ στη Γιουβέντους με 100 εκατ. ευρώ!

Ετσι ο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός παίκτης στον κόσμο που δύο μεταγραφές του βρίσκονται στην πρώτη 11αδα των ακριβότερων στον κόσμο. Η απόκτησή του από τη Γιουβέντους είναι επίσης η ακριβότερη μεταγραφή που έχει κάνει ποτέ ιταλικός σύλλογος και ασφαλώς η ακριβότερη στον κόσμο για παίκτη άνω των 30 ετών.

8. Εντέν Αζάρ (Τσέλσι —> Ρεάλ), 100 εκατ. ευρώ – 2019

Ο Αζάρ έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ μετά από αυτήν του Γκάρεθ Μπέιλ. Η κίνησή της πάντως αποδείχθηκε τελείως λανθασμένη, αφού ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έχει πάρει την κάτω βόλτα από τότε που μετακόμισε στην ισπανική πρωτεύουσα, αντιμετωπίζοντας διαρκώς προβλήματα τραυματισμών.

Σε μία διετία στη Μαδρίτη έχει μόλις 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μόνο πέντε γκολ, αποτυγχάνοντας να δικαιολογήσει το κόστος της μεταγραφής του.

7. Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους —> Μάντσεστερ Γ.), 105 εκατ. ευρώ – 2016

Το 2016 η Μάντσεστερ Γ. ξόδεψε 105 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Πογκμπά από τη Γιουβέντους. Η μεταγραφή του διεθνούς Γάλλου χαφ ήταν τότε η ακριβότερη στον κόσμο και παραμένει μέχρι σήμερα η ακριβότερη που έχει κάνει αγγλική ομάδα.

Η πορεία πάντως του Πογκμπά στους «κόκκινους διαβόλους» δεν δικαίωσε την απόφαση της Γιουνάιτεντ πριν πέντε χρόνια να δαπανήσει τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων για να τον φέρει στο Μάντσεστερ.

Σε μία πενταετία στο Ολντ Τράφορντ ο Πογκμπά έχει κατακτήσει μόνο ένα Γιουρόπα Λιγκ (2017) και ένα Λιγκ Καπ (2017). Το 2022 το συμβόλαιό του λήγει, επομένως η Γιουνάιτεντ πιθανότατα θα αναγκαστεί να τον πωλήσει αυτό το καλοκαίρι.

6. Ουσμάν Ντεμπελέ (Ντόρτμουντ —> Μπαρτσελόνα), 105 εκατ. ευρώ – 2017

Το 2017 η Ντόρτμουντ έκανε την πιο ακριβή πώληση γερμανικής ομάδας, παραχωρώντας στην Μπαρτσελόνα με 105 εκατ. ευρώ τον Ντεμπελέ. Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν τότε το πιο hot prospect της Ευρώπης, όμως τα επόμενα χρόνια η εξέλιξή του δεν ήταν η αναμενόμενη.

Σε τέσσερα χρόνια στο Καμπ Νου έχει γράψει 118 συμμετοχές και 30 γκολ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστής δίπλα στον Λιονέλ Μέσι.

Το 2022 το συμβόλαιό του λήγει και με την έλευση των Ντεπάι και Αγουέρο ο χρόνος συμμετοχής του αναμένεται μειωμένος. Οι «μπλαουγκράνα» συζητούν με την πλευρά του παίκτη το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους, ωστόσο αν δεν υπάρξει συμφωνία, ο Γάλλος εξτρέμ θα βγει στο σφυρί αυτό το καλοκαίρι.

5. Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο —> Μπαρτσελόνα), 120 εκατ. ευρώ – 2019

Το 2019 η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε μία εντυπωσιακή μεταγραφή υπογράφοντας τον ηγέτη της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμάν, με 120 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια μετά από αυτήν τη μεταγραφή, το ποσό που δαπάνησε η Μπαρτσελόνα για να κάνει δικό της τον διεθνή Γάλλο επιθετικό αποδεικνύεται υπέρογκο.

Ο Γκριεζμάν μετράει 99 συμμετοχές και 35 γκολ σε μία διετία με την Μπάρτσα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Το συμβόλαιό του λήγει το 2024.


ΚΟΡΥΦΑΙΕς ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗ NOVIBET ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕς


 

4. Ζοάο Φέλιξ (Μπενφίκα —> Ατλέτικο), 126 εκατ. ευρώ – 2019

Με τα λεφτά που εισέπραξε η Ατλέτικο από την πώληση του Γκριεζμάν έκανε την υπέρβαση και έφερε το 2019 στη Μαδρίτη τον Ζοάο Φέλιξ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να μπει στα παπούτσια του Γκριεζμάν, ωστόσο είναι μόλις 21 ετών και έχει πολύ μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.

ζοαο φελιξ – highlights (vid)

Ο Ζοάο Φέλιξ είναι η ακριβότερη πώληση στην ιστορία πορτογαλικού συλλόγου και η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή για παίκτη κάτω των 20 ετών.

3 Φελίπε Κουτίνιο (Λίβερπουλ —> Μπαρτσελόνα), 145 εκατ. ευρώ – 2018

Άλλη μία πολυδάπανη μεταγραφή της Μπαρτσελόνα και μάλιστα η πιο αποτυχημένη από τις τρεις που της ανήκουν στην πρώτη δεκάδα. Ο Κουτίνιο αποκτήθηκε με ένα σκασμό λεφτά από τη Λίβερπουλ και δύο χρόνια μετά δόθηκε δανεικός στην Μπάγερν.

Εκεί κατέκτησε το τρεμπλ, έχοντας ενεργό ρόλο, ερχόμενος όμως κυρίως από τον πάγκο. Οι Βαυαροί διατηρούσαν οψιόν αγοράς, αλλά δεν την ενεργοποίησαν και ως εκ τούτου ο Βραζιλιάνος επιθετικός χαφ επέστρεψε στην Μπάρτσα με την οποία τραυματίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, με συνέπεια να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν.

Το συμβόλαιό του έχει ισχύ μέχρι το 2023, ωστόσο οι Καταλανοί είναι φανερό πως θέλουν να τον ξεφορτωθούν πολύ νωρίτερα με ένα ικανοποιητικό αντίτιμο πάντως.

2. Κιλιάν Μπαπέ (Μονακό —> Παρί Σ.Ζ.), 180 εκατ. ευρώ – 2018

Η μεταγραφή του Μπαμπέ από τη Μονακό στην Παρί είναι η δεύτερη πιο ακριβή στον κόσμο. Αυτήν τη στιγμή ο 22χρονος άσος θεωρείται το πιο καυτό όνομα στον πλανήτη μαζί με τον Ερλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ και η επόμενη μεταγραφή του αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ κόστους.

Ο διεθνής Γάλλος φορ έχει κερδίσει τρία πρωταθλήματα Γαλλίας, ισάριθμα κύπελλα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Ligue 1 για τρεις συνεχείς σεζόν και είναι ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών για την Παρί. Σε διεθνές επίπεδο, κατέκτησε το Μουντιάλ το 2018 και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σκόραρε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Πελέ.

1. Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα —> Παρί Σ.Ζ.), 222 εκατ. ευρώ – 2017

Οι δύο πιο ακριβές μεταγραφές ανήκουν στην Παρί. Πριν αποκτήσουν το 2018 τον Μπαμπέ, οι παριζιάνοι είχαν αγοράσει από την Μπαρτσελόνα με 222 εκατ. ευρώ τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, μαζί με τον Μπαμπέ, βοήθησαν την Παρί το 2020 να φτάσει ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με 68 γκολ σε 111 διεθνείς συμμετοχές είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Βραζιλίας μετά τον Πελέ. Με την Παρί έχει 116 συμμετοχές με 87 γκολ. Το συμβόλαιο του λήγει το 2025.


 

Διαβάστε ακόμα…

Μεταγραφές: Ελεύθεροι και ωραίοι το 2022


Μια GiANT Heart και πολλά συγχαρητήρια


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ