el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 17/10/2023

Μία πολύ δύσκολη αποστολή περιμένει τον Ολυμπιακό στο… άνοιγμα της πρώτης «διαβολοβδομάδας» της Euroleague!

Οι «ερυθρόλευκοι» (1-1) δοκιμάζονται το βράδυ της Τρίτης (21:45) στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι (0-1), με τους Ιταλούς να θέλουν σαν… τρελοί να σπάσουν το ρόδι μπροστά στο κοινό τους.

Η – πληγωμένη από τους τραυματισμούς – ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται στην Ευρωλίγκα από την ήττα στο κατάμεστο ΣΕΦ από την Μπαρτσελόνα, την ίδια ώρα που το σύνολο του Ετορε Μεσίνα πήρε κάποιες ανάσες (αναβλήθηκε το παιχνίδι με τη Μακάμπι).

Βέβαια, οι δύο ομάδες είχαν το σαββατοκύριακο υποχρεώσεις στα εγχώρια πρωταθλήματά τους, με τους Πειραιώτες να ζορίζονται στη φιλοξενία της ΑΕΚ (79-71) και την Αρμάνι να «καθαρίζει» σχετικά εύκολα την Ρέτζιο Εμίλια (79-68 εντός έδρας).

 


Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Απουσίες 17/10/2023

Ο Ολυμπιακός, την προηγούμενη εβδομάδα, υποδέχθηκε την φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα, γνωρίζοντας πριν το τζάμπολ ότι βάσει… απουσιολογίου είχε δύσκολη αποστολή.
Τελικά, αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, αφού οι Πειραιώτες… κλάταραν στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, χάνοντας το ματς με 77-68.

Ενας Ολυμπιακός που στο 34’ προηγήθηκε με 7 πόντους διαφορά (66-59), όμως στη συνέχεια δέχθηκε ένα σερί 14-0 από τους Καταλανούς και έφυγε από το παρκέ με άδεια χέρια.

Ο Τόμας Γουόκαπ (14 π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών, έπαιξε σχεδόν 36 λεπτά, είχε όμως μόλις δύο ασίστ για πέντε λάθη, κάτι φυσιολογικό από τη στιγμή που παίζει χωρίς ανάσα εδώ και σχεδόν 12 μήνες!

Ο Κάνααν (9 π.) ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, πριν χρεωθεί με το τέταρτο φάουλ του, Πίτερς (11 π., 4 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) και Μιλουτίνοφ (10 π., 4 ριμπ., 2 ασ., 2 κλεψίματα) το πάλεψαν, αλλά στο τέλος μέτρησαν οι απουσίες και το περιορισμένο rotation του Ολυμπιακού.

Οσο για τον ‘Ιγκνας Μπραζντέικις έμεινε στο παρκέ 18 λεπτά (5 π.), ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν πολύ άστοχος με 1/7 τρίποντα.

Τα ομαδικά στατιστικά των «ερυθρολεύκων»: 21/39 δίποντα, 7/25 τρίποντα, 26 ριμπάουντ (16 αμυντικά/10 επιθετικά), 17 ασίστ, 11 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 12 λάθη.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Μιλάνο, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να έχει στην αποστολή τους Γουίλιαμς-Γκος και Σίκμα, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς την τελευταία εβδομάδα, όμως το πιο πιθανό είναι ότι θα πατήσουν παρκέ το βράδυ της Τρίτης.
Σταθερά στα πιτς ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο.

Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο της ανάλυσης, η Αρμάνι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση στην Ευρωλίγκα και έτσι το τελευταίο παιχνίδι της είναι αυτό για την ιταλική Lega A, στο πλαίσιο της οποίας νίκησε (79-68) τη Ρέτζιο Εμίλια του Δημήτρη Πρίφτη, έχοντας ως κορυφαίους τους Στέφανο Τονούτ (16 π.), Κέβιν Πάνγκος (12 π.), Νίκολα Μίροτιτς (12 π.) και τον αθλητικό σέντερ Αλεξ Πόιθρες, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Δεν λείπουν τα προβλήματα και για τον Μεσίνα, ο οποίος δεν έχει ξανά στη διάθεσή του τον πλέι μέικερ Μάοντο Λο και τον σούτινγκ γκαρντ Μπίλι Μπάρον.


Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 17/10/2023

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της (πολύ απαιτητικής) σεζόν και είναι λογικό οι ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό μέσα από συνεχόμενα ματς, απουσίες και ταξίδια.

Είναι δεδομένο και το επισημάναμε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ότι όλα στον φετινό Ολυμπιακό ξεκινούν από την άμυνα. Αυτό το είδαμε κόντρα στους Καταλανούς, ασχέτως του αρνητικού αποτελέσματος για τους Πειραιώτες. Μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου είχαν κρατήσει τους μπλαουγκράνα στους 65 πόντους.

«Παραδοσιακά» στο dna της Αρμάνι του Ετορε Μεσίνα η προσήλωση των παικτών του στην άμυνα, ξανά με το Under θα πάμε στους 153,5 πόντους αυτή τη φορά, σε απόδοση 1,75 στη Novibet.

Από ‘κει και πέρα, δεν μας αφήνει… ασυγκίνητους το να πετύχει ο Ολυμπιακός το πρώτο τρίποντο στο παιχνίδι, σε απόδοση 1,94!

O Αϊζάια Κάνααν έχει βασικό ρόλο στην επίθεση του Ολυμπιακού και όταν πάρει μπρος πυροβολεί αδιάκοπα από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί σκορ από τον Αμερικάνο και ο Μπαρτζώκας θα του δώσει την… μπάλα.

over 10.5 ποντοι κανααν σε σε αποδοση 1.95

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ