el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Champions League: Προγνωστικά, Αποδόσεις, Πρόγραμμα και Φαβορί

Τα ψέματα τελείωσαν και το μενού περνά – επιτέλους – στο κυρίως πιάτο: Τα προημιτελικά του Champions League βρίσκονται προ των πυλών και το blog της Novibet ρίχνει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα για τα τέσσερα ζευγάρια, τα φαβορί και όλες τις αποδόσεις πρόκρισης!


Champions League: Τα ζευγάρια των προημιτελικών και το πρόγραμμα

Σε πρώτη φάση, τα τέσσερα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν από την κλήρωση είναι τα εξής:

  • Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν το διήμερο 9 και 10 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 16 και 17 Απριλίου. Τότε θα μάθουμε και τις ομάδες που θα διαμορφώσουν το «παζλ» των ημιτελικών και που θα βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στο βαρύτιμο και πιο πολύτιμο τρόπαιο διασυλλογικής διοργάνωσης στην υφήλιο.


Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου: Προγνωστικά, Αποδόσεις, Νέα

Εξαιρετικά αμφίρροπο το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών του Champions League. Αν κάποιος κοιτούσε μόνο την φετινή ποδοσφαιρική εικόνα και την φόρμα των τελευταίων μηνών, τότε η Άρσεναλ θα ήταν το ξεκάθαρο, πανίσχυρο φαβορί για την πρόκριση. Όμως, όταν στην άλλη πλευρά  βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου, τότε κάθε «απόλυτη» γνώμη πάει… περίπατο.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρίσκεται σε καθεστώς… μάχης για την κούπα τη Premier League και είναι υποχρεωμένη να χωρέσει και τα δύο «καρπούζια» μέχρι το τέλος της σεζόν, κάτι που αυτόματα δίνει έναν επιπλέον βαθμό δυσκολίας στο εγχείρημα για την κατάκτηση ενός τροπαίου ή ακόμα και για την επίτευξη ενός ιστορικού νταμπλ. Για να φτάσει μέχρι εδώ, η Άρσεναλ χρειάστηκε να αποκλείσει την Πόρτο στα πέναλτι με ήρωα τον Νταβίντ Ραγιά, ενώ, νωρίτερα, τερμάτισε πρώτη (13β.) σε όμιλο με PSV, Λανς και Σεβίλλη.

H Μπάγερν ξεπέρασε γρήγορα το σοκ της ήττας με 1-0 από τη Λάτσιο και στον επαναληπτικό έκανε αυτό που έπρεπε (3-0), όμως το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει κρίση. Οι συνεχόμενες γκέλες εντός συνόρων δημιούργησαν μεγάλη ένταση στα αποδυτήρια και η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε διαζύγιο με τον Τόμας Τούχελ στο τέλος της σεζόν.

Ο Γερμανός «πλήρωσε» ουσιαστικά την γκρίνια από τα μεγάλα ονόματα της ομάδας, καθώς φυσικά και το -10 από την – εξαιρετική φέτος – Μπάγερ Λεβερκούζεν στη μάχη της κούπας στην Bundesliga, αφού στο Champions League η Μπάγερν παρουσιάζει σε γενικές γραμμές καλό πρόσωπο και, φυσικά, είναι εντός των στόχων της.

Στη Novibet, η Άρσεναλ εμφανίζεται ως το φαβορί για την πρόκριση σε απόδοση 1.85, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο. Η νίκη της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα προσφέρεται σε απόδοση 2.10, ενώ πιθανό διπλό της Μπάγερν συνοδεύεται με απόδοση 3.35.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η Άρσεναλ έχει όντως οριακό προβάδισμα και σίγουρα δείχνει πολύ πιο σοβαρή σε σχέση με το πρόσωπο που παρουσιάζει η Μπάγερν τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να υποτιμήσει κανένας τους Γερμανούς, αλλά από την άλλη κυριαρχεί η ερώτηση «Αν όχι τώρα, πότε;» για τους Άγγλους.

Στο 1.85 η πρόκριση για τους Λονδρέζους, που, ειρήσθω εν παρόδω, εμφανίζονται και ως δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας με απόδοση 6.00 στο σχετικό section της Novibet.


Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά, Αποδόσεις, Νέα

Ματσάρα και πρόωρος τελικός. Δύο από τις κορυφαίες – αν όχι οι καλύτερες – ομάδες της οκτάδας θα διασταυρώσουν νωρίς τα ξίφη τους και έτσι ένα από τα φαβορί για την κούπα θα μείνει εκτός δράσης πριν τα ημιτελικά.

Οι Ισπανοί αντέδρασαν φέτος μετά από μία κακή χρονιά πέρσι και έχουν ουσιαστικά «καθαρίσει» το πρωτάθλημα στην Ισπανία, ενώ, παράλληλα, έφτασαν χωρίς μεγάλο κόπο μέχρι τα προημιτελικά του Champions League. Το άστρο του Τζουντ Μπέλινγκχαμ (20 γκολ και 7 ασίστ μέχρι στιγμής) λάμπει πάνω από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου και ο Κάρλο Αντσελότι έχει στα χέρια του την πιθανότατα καλύτερη και πληρέστερη μεσαία γραμμή της Ευρώπης. Ποιος άλλος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε Μόντριτς, Κρόος, Βαλβέρδε, Καμαβίνγκα, Τσουαμενί και Μπραχίμ;

Οι Μαδριλένοι έκαναν πάρτι στον όμιλο με 6/6 και στη συνέχεια πιέστηκαν από τη μαχητική Λειψία, όμως με μία νίκη (1-0) και μία ισοπαλία (1-1) έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά. Είναι προφανές πως αυτό δεν φτάνει για τη Ρεάλ, η οποία, επιπρόσθετα, ψάχνει εκδίκηση μετά τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά με το βαρύ 4-0 στο ματς της Αγγλίας.

Αντίθετα, το συγκεκριμένο ματς θα αποτελέσει οδηγό για την Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται μέσα στη μάχη για την κατάκτηση της Premier League, όμως είναι ξεκάθαρο πως η προοπτική της δεύτερης συνεχόμενης κατάκτησης του Champions League υπερισχύει. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Πεπ θα «επιλέξει» παιχνίδια, αλλά απλά δείχνει τη διάθεση των περσινών τροπαιούχων ενόψει δύο πραγματικά δύσκολων αναμετρήσεων κόντρα στη Ρεάλ.

Όπως και οι Ισπανοί, η Σίτι έκανε περίπατο στον όμιλο με 6/6 και στη συνέχεια απέκλεισε χωρίς ιδρώτα την Κοπεγχάγη με δύο νίκες (3-1, 3-1). Επιπρόσθετα, οι Χάαλαντ και Ντε Μπρούινε δείχνουν πως έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες εβδομάδες και η Μάντσεστερ θα μπει στη μάχη με όλα τα «όπλα» της.

Οι Άγγλοι, λόγω της δυναμικής, της ποιότητας και της περσινής κούπας προσφέρονται σε απόδοση 1.42 για να προκριθούν στα ημιτελικά, ενώ η Ρεάλ βρίσκεται σε τιμή αουτσάιντερ στο 2.90. Αν και η λογική λέει πως όντως η Σίτι είναι λίγο πιο μπροστά από την κοινή γραμμή στη μάχη για την τετράδα, η Ρεάλ μπορεί να προστατέψει το σπίτι της στο πρώτο ματς και να βάλει δύσκολα στους Άγγλους με μία νίκη, που προσφέρεται σε απόδοση 2.80.

Η Σίτι είναι φαβορί και για την αναμέτρηση στο Μπερναμπέου (2.35), όμως πόσες ομάδες μπορούν να πουν ότι έχουν το πάνω χέρι στο συγκεκριμένο γήπεδο, κόντρα στη συγκεκριμένη ομάδα; Και, επιπρόσθετα, ποιος μπορεί να αφήσει το 2.90 της πρόκρισης των Μαδριλένων χωρίς να το… κυκλωσει;


Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ: Προγνωστικά, Αποδόσεις, Νέα

Μεγάλη μάχη σε ένα εξ ορισμού αμφίρροπο ζευγάρι. Η Ατλέτικο έμοιαζε καταδικασμένη μετά το 1-0 από την ισχυρή Ίντερ στο Μιλάνο, όμως, όπως έκανε τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν, επέστρεψε από την… κόλαση για να πανηγυρίσει μία σπουδαία πρόκριση στο απόρθητο κάστρο του Μετροπολιτάνο.

Οι υψωμένες γροθιές του Σιμεόνε ακολούθησαν μετά το χαμένο πέναλτι του Λαουτάρο Μαρτίνες και οι Μαδριλένοι έχουν πλέον μπροστά τους ανοικτό τον δρόμο για να… σώσουν τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ατλέτικο έχει μείνει 4η στο ισπανικό πρωτάθλημα και είναι προφανές πως η διάκριση στο Champions League αποτελεί πλέον τον μοναδικό στόχο του συλλόγου. Μάλιστα, η κλήρωση την έφερε κόντρα σε μία ομάδα που σίγουρα βρίσκεται στα μέτρα της και αυτό έχει αυξήσει κατά πολύ το επίπεδο της αισιοδοξίας και των προσδοκιών στον ισπανικό σύλλογο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Ντόρτμουντ είναι τόσο… εύκολος αντίπαλος: Ίσα – ίσα, οι Γερμανοί έχουν δείξει εξαιρετικό πρόσωπο φέτος στην Ευρώπη και γνωρίζουν πως έχουν μπροστά τους μία τεράστια ευκαιρία για να φτάσουν στην τετράδα των κορυφαίων του Champions League.

Παρά τις αρχικές προβλέψεις, η Μπορούσια κυριάρχησε στον όμιλο του… θανάτου με Παρί, Μίλαν, Νιουκάστλ, τερματίζοντας 1η με 11 βαθμούς και μόλις μία ήττα. Στη συνέχεια, οι Γερμανοί ξεπέρασαν χωρίς μεγάλο κόπο το εμπόδιο της PSV (1-1 εκτός, 2-0 εντός) και γενικά είναι εύκολο να πει κάποιος πως η Ντόρτμουντ δείχνει – με βάση όσα έχουμε δει – ικανή να κυνηγήσει την μεγάλη έκπληξη.

Η Novibet προσφέρει στο 2.35 το ενδεχόμενο πρόκρισης των Γερμανών στα ημιτελικά, όμως η αλήθεια είναι ότι η Ατλέτικο έχει τον πρώτο λόγο στο 1.60 της σχετικής κατηγορίες στις αγορές. Επίσης, το… κάστρο του Μετροπολιτάνο ενδέχεται να παίξει τεράστιο ρόλο και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων, με τον άσο να συνοδεύεται στο 1.85. Επιπρόσθετα, η ισοπαλία βρίσκεται σε απόδοση 3.60 και το διπλό στο 4.30.


Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά, Αποδόσεις, Νέα

Ακόμα ένα αμφίρροπο ζευγάρι στα προημιτελικά του Champions League. Η μάχη του Λουίς Ενρίκε κόντρα στον Τσάβι, δύο ματσάρες ανάμεσα στην Παρί και την Μπαρτσελόνα, που βρίσκονται, έστω και αν μας κάνει εντύπωση, σε παρόμοια κατάσταση.

Η αποχώρηση του Κιλιάν Μπαπέ έχει προκαλέσει τριγμούς στα αποδυτήρια των Γάλλων, που, παράλληλα, ετοιμάζονται για rebuilding από τη νέα σεζόν. Είναι προφανές πως ο σούπερ σταρ της Παρί θα κάνει τα πάντα για να φύγει ως τροπαιούχος, όμως ο Ενρίκε προσπαθεί να ετοιμάσει τον σύλλογο για την επόμενη μέρα.

Το… σούσουρο επηρέασε φυσικά την Παρί στο αγωνιστικό κομμάτι: Οι Γάλλοι χρειάστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην αδιάφορη Μπορούσια Ντόρμουντ για να προκριθούν ως 2οι στον όμιλο με Μίλαν και Νιούκαστλ, όμως ήταν σαφώς πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι στις μάχες με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (2-0, 2-1). Παρά το σίριαλ του Μπαπέ, ο Ενρίκε έχει δώσει ταυτότητα στην ομάδα του, που είναι και άνετη εντός συνόρων έχοντας «χτίσει» διαφορά 12 βαθμών από την 2η θέση.

Στην άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα σπουδαίο ματς στο 3-1 επί της Νάπολι για να φτάσει μέχρι εδώ. Νωρίτερα, έμεινε στο 1-1 με τους Ιταλούς εκτός έδρας, ενώ στον όμιλο τερμάτισε 1η στην ισοβαθμία με την Πόρτο.

Για την Μπάρτσα τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Η ανακοίνωση αποχώρησης του Τσάβι το προσεχές καλοκαίρι φαίνεται πως… ανακούφισε την ένταση στα αποδυτήρια και οι Καταλανοί δείχνουν εξαιρετικό πρόσωπο το τελευταίο διάστημα, ωστόσο εντός συνόρων έχουν χάσει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – τη μάχη για τον τίτλο, αφού βρίσκονται στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ. Έτσι, ο στόχος και το όνειρο του Champions League κυριαρχεί στο mindset των παικτών, του επιτελείου και της διοίκησης των Καταλανών.

Το αρνητικό για τον Τσάβι είναι πως δεν υπολογίζει τον Πέδρι, τουλάχιστον για το πρώτο ματς, όμως όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει ο πολύτιμος Ντε Γιονγκ. Η… αποκάλυψη Κουμπαρσί θα μείνει – εκτός απροόπτου – στα στόπερ για να συμπληρώσει μία ιδιαίτερα γρήγορη αμυντική τετράδα με τους Κουντέ, Αραούχο, Κανσέλο και ο Λεβαντόφσκι θα αποτελέσει ξανά την αιχμή του δόρατος.

Σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις της Novibet, παρατηρείται ισορροπία στις πιθανότητες πρόκρισης. Οριακά φαβορί η Παρί Σεν Ζερμέν (1.82), όμως η Μπαρτσελόνα των τελευταίων εβδομάδων δείχνει ικανή να κερδίσει θέση στην κορυφαία φετινή τετράδα του Champions League.

Επιπρόσθετα, οι Καταλανοί συνοδεύονται με απόδοση 3.50 για νίκη στο πρώτο ματς, που θα διεξαχθεί στο Παρκ Ντε Πρανς, ενώ και εκεί φαβορί είναι η Παρί με απόδοση 2.04.


Champions League: Φαβορί για την κατάκτηση, ειδικά ομάδων και παικτών

Mε βάση την ποδοσφαιρική λογική, η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για την back to back κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Το εμπόδιο της Ρεάλ είναι σίγουρα εκεί και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, όμως, σε περίπτωση πρόκρισης, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα γίνεται αυτόματα το ισχυρό, ακλόνητο φαβορί για την κούπα.

Αυτό «δικαιολογεί» και το 2.75 στις σχετικές αγορές της Novibet, όμως, στην άλλη μεριά, το 9.00 που συνοδεύει τη Ρεάλ ίσως αξίζει το στοιχηματικό ρίσκο. Στην ίδια κατάσταση τοποθετείται και η Μπαρτσελόνα με απόδοση 12.00, κυρίως γιατί το… μονοπάτι μέχρι τον τελικό περιλαμβάνει την Παρί και στη συνέχεια το νικητή από το ζευγάρι Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στο 3.35 η παρουσία των Καταλανών στον τελικό, ενώ στην ίδια κατηγορία κυριαρχούν ως φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι (2.00) και η Παρί Σεν Ζερμέν (3.00). Αουτσάιντερ η Ρεάλ (5.50), που, όπως γράφτηκε και νωρίτερα, έχει δύσκολο δρόμο για το τρόπαιο, όχι όμως και κάποια… ακατόρθωτη αποστολή.

Προχωρώντας και στα ατομικά στατιστικά, υφίσταται τεράστια μάχη για τον κορυφαίο σκόρερ της φετινής διοργάνωσης. Αυτήν την στιγμή, οι Έρλινγκ Χάαλαντ, Κιλιάν Μπαπέ, Αντουάν Γκριεζμάν και Χάρι Κέιν ισοβαθμούν στην κορυφή με 6 γκολ και όλοι τους έχουν μεγάλες πιθανότητες για να φτάσουν – τουλάχιστον – μέχρι τα ημιτελικά.

Προφανώς οι πρώτοι τρεις μοιάζουν να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά οι δύσκολες μάχες των Χάαλαντ και Κέιν στα προημιτελικά και η ευνοϊκή κλήρωση της Ατλέτικο οδηγούν προς το 9.00 του εξαιρετικού και φέτος Γκριεζμάν.

Άλλωστε, είναι δεδομένο πως η Ατλέτικο θα χρειαστεί τον Γάλλο σταρ για να κυριαρχήσει κόντρα στην Ντόρτμουν και, στη συνέχεια, να μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδια μίας εκ των Μπαρτσελόνα και Παρί για την τετράδα.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ