el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελεύθεροι Παίκτες της EuroLeague που Ξεχωρίζουν

Η Ευρωλίγκα της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 ολοκληρώθηκε και οι ομάδες στρέφουν ήδη την προσοχή τους στους ελεύθερους παίκτες οι οποίοι το φετινό καλοκαίρι είναι περισσότεροι από ποτέ!

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και οι υπόλοιποι σύλλογοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει από πολύ νωρίς να προχωρήσουν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό και να βρεθούν ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές τους.

Άλλωστε, ο διαφαινόμενος αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση συμβολαίων κορυφαίων ονομάτων, κάνουν τη λίστα των ελεύθερων παικτών κάτι παραπάνω από πλούσια.

Στο συγκεκριμένο κείμενο θα γίνει αναφορά σε Ελεύθερους Παίκτες που ξεχωρίζουν

Πρόκειται για παίκτες που ικανοποιούν διαφορετικά αγωνιστικά “θέλω” και την ίδια στιγμή έχουν διαφορετικές οικονομικές απαιτήσεις.

Πάμε να τους δούμε…



Ντουέιν Μπέικον

Στατιστικά: 14 πόντοι, 3.1 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 44/105 τρίποντα (41.9%) 

Για τους φίλους του μπάσκετ που παρακολουθούν τον μαγικό κόσμο του NBA το όνομα του Ντουέιν Μπέικον δεν ήταν άγνωστο!

Ο Αμερικανός είχε ικανοποιητική παρουσία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2020-2021 κατά τη διάρκεια της οποίας μέτρησε κατά μέσο όρο 10.9 πόντους και 3.1 ριμπάουντ σε 72 αγώνες με τους Ορλάντο Μάτζικ.

Δικαίως λοιπόν οι προσδοκίες που υπήρχαν από τον Μπέικον ήταν εξ αρχής υψηλές. Ο 27χρονος φόργουορντ δεν έδειξε να επηρεάζεται από τη μετάβαση σε ένα εντελώς καινούργιο στιλ παιχνιδιού και με το καλημέρα έδειξε την ποιότητα του με τη φανέλα της Μονακό!

Η μία καλή εμφάνιση διαδέχτηκε την άλλη, η εκτελεστική του δεινότητα από μακρινή και μέση απόσταση τον έκανε να ξεχωρίζει και πλέον ο Μπέικον βγαίνει στην αγορά του καλοκαιριού αξιώνοντας ένα σαφώς καλύτερο συμβόλαιο.

Το ενδεχόμενο της επιστροφής στο NBA παραμένει ζωντανό αλλά ποια ευρωπαϊκή ομάδα δεν θα ήθελε έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ της;


Λορέντζο Μπράουν

Στατιστικά: 13.8 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 6.1 ασίστ, 1.5 κλεψίματα, 17.3 PIR 

Η εκπληκτική σεζόν του Λορέντζο Μπράουν με την Ούνιξ Καζάν ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο, καθώς ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία δεν επέτρεψε στην ομάδα του Αμερικανού γκαρντ να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στα playoffs.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ωστόσο δεν μπορεί στο ελάχιστο να “κόψει” κάτι από την απόδοση του Μπράουν. Ο χαρισματικός γκαρντ πραγματοποίησε σειρά σπουδαίων εμφανίσεων κάτι που αποτυπώνεται πλήρως στην στατιστική του που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 13.8 πόντους και 6.1 ασίστ.

Το μονοετές συμβόλαιο του Λορέντζο Μπράουν με την Ούνιξ ολοκληρώθηκε και η ανανέωση μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να θεωρείται απίθανη. Στα 32 του χρόνια ο Αμερικανός βγαίνει στην αγορά ως free agent και με διάθεση να διεκδικήσει ένα από τα τελευταία καλά συμβόλαια της καριέρας του.

Ποια ομάδα από τις 18 της EuroLeague όμως δεν θα τον ήθελε; Ο Λορέντζο Μπράουν έχει την εμπειρία και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να λάμψει και το ξέρει!


Έλι Οκόμπο

Στατιστικά: 14.5 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ, 13.5 PIR 

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως ο Έλι Οκόμπο “έβγαλε μάτια” με τη φανέλα της Βιλερμπάν στην παρθενική του σεζόν στην Ευρώπη και φυσικά στην Ευρωλίγκα!

Ο 24χρονος Γάλλος είναι ένας κλασικός κόμπο γκαρντ που πολύ δύσκολα μπορεί να περιοριστεί από τις αντίπαλες άμυνες καθώς δημιουργεί και σκοράρει με την ίδια ευκολία.

Ο Τι Τζέι Πάρκερ εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις ικανότητες του παίκτη του, του έδωσε τις ελευθερίες που δεδομένα χρειάζεται και του επέτρεψε να πραγματοποιήσει εμφανίσεις ανάλογες του ταλέντου του. Η κορυφαία εξ αυτών ήρθε στο ΟΑΚΑ εκεί όπου ο Οκόμπο σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους!

Όπως είναι φυσιολογικό ο Οκόμπο αναδείχθηκε 1ος σκόρερ της ομάδας του με 14.5 πόντους και 6ος καλύτερος σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα. Μοναδικό ψεγάδι στη στατιστική του αποτελούν τα 3.1 λάθη ανά παιχνίδι ως αποτέλεσμα της έλλειψης εμπειρίας.

Το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον για τον Οκόμπο. Θα επιλέξει να παραμείνει στην ασφάλεια της Βιλερμπάν εκεί όπου δεδομένα θα έχει ηγετικό ρόλο ή θα ψάξει για το βήμα παραπάνω;


Μάικ Τζέιμς

Στατιστικά: 16.4 πόντοι, 3.2 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ, 18.1 PIR 

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Μάικ Τζέιμς δεν χρειάζονται! Έχουμε να κάνουμε άλλωστε με τον κορυφαίο Αμερικανό σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague (3318 πόντοι) που πήγε στη Μονακό για να την οδηγήσει στο βήμα παραπάνω και τα κατάφερε περίφημα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και τα playoffs – εκεί όπου η Μονακό αποκλείστηκε στο Game 5 από τον Ολυμπιακό – το όνομα του Τζέιμς έπαιζε δυνατά στη συζήτηση για τον MVP της σεζόν, με τον ίδιο να μετράει 16.4 πόντους και 5.8 ασίστ σε 38 παιχνίδια.

Το ενδεχόμενο απόκτησης του Μάικ Τζέιμς προκαλεί διαχρονικά… ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους του Παναθηναϊκού που θα ήθελαν όσο τίποτα άλλο να τον δουν να φοράει ξανά τα πράσινα.

Το ίδιο ισχύει όμως και με αρκετές ακόμα ομάδες που θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν σπουδαίο παίκτη αλλά και έναν εκρηκτικό χαρακτήρα.

Πάντως, ακόμα και σήμερα στον λογαριασμό του Μάικ Τζέιμς δεσπόζει η φράση “No discounts on my services” κάτι που σημαίνει πως το κασέ του παραμένει υψηλότατο!

Ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι ανάμεσα στις επιλογές του είναι και η επιστροφή στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.



Τάιλερ Ντόρσεϊ

Στατιστικά: 12.8 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 37.4% τρίποντα 

Το καλοκαίρι του 2021 ο Ολυμπιακός έκανε υπομονή, κυνήγησε την υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ και τελικά δικαιώθηκε πανηγυρικά!

Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να κάνουν δικό τους τον χαρισματικό σκόρερ στα τέλη Αυγούστου και εκείνος επιβεβαίωσε πως η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν σωστή.

Υπήρξαν βραδιές – όπως για παράδειγμα οι 32 πόντοι στην έδρα της ΤΣΣΚΑ – στις οποίες ο Ντόρσεϊ ήταν ασταμάτητος και δικαίως είχε κομβικό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας του.

Κάπως έτσι, στη μόλις δεύτερη σεζόν του στην Ευρωλίγκα, σημείωσε κατά μέρο όρο 12.8 πόντους και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην υπέρβαση της 2ης θέσης.

Τι θα γίνει όμως το φετινό καλοκαίρι; Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα ψάξει τις πιθανότητες που του αναλογούν για να βρεθεί στο ΝΒΑ αλλά την ίδια στιγμή θα δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα από ομάδες της Ευρωλιγκας.

Το ελληνικό διαβατήριο του 26χρονου σούτινγκ γκαρντ αποτελεί “χρυσάφι” για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό καθώς βοηθάει στη διαμόρφωση ολόκληρου του ρόστερ.

Δεδομένα πάντως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν το προβάδισμα σε περίπτωση που ο Ντόρσεϊ παραμείνει στην Ευρωλίγκα!



Μπράντον Ντέιβις

Στατιστικά: 9.9 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 10.3 PIR

Το καλοκαίρι του 2019 ο Μπράντον Ντέιβις άφησε τη Ζαλγκίρις Κάουνας για να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και με αυτό τον τρόπο να εξαργυρώσει δύο μαγικές σεζόν που είχε πραγματοποιήσει στη Λιθουανία.

Έπειτα από μία τριετία όμως, ο κύκλος του Αμερικανού σέντερ στον σύλλογο της Καταλονίας δείχνει να ολοκληρώνεται, με αποτέλεσμα ο Ντέιβις να είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα της συγκεκριμένης λίστας και ολόκληρης της Free Agency.

Στα 31 του διαθέτει την εμπειρία, τις κινήσεις και το σουτ από μέση απόσταση ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην φροντ λάιν κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα ρεπορτάζ συνδέουν ήδη τον Ντέιβις με την Αρμάνι Μιλάνο του Έτορε Μεσίνα και όσο το καλοκαίρι προχωράει οι υποψήφιοι προορισμοί θα αυξηθούν!


Τόμας Ερτέλ

Στατιστικά: 9 πόντοι, 2.4 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ, 9.7 PIR 

Ο Τόμας Ερτέλ είναι ένας παίκτης που έχει φάει τα γήπεδα της Ευρωλίγκας με το… κουτάλι και διαθέτει στοιχεία που θα είναι πάντα χρήσιμα σε οποιονδήποτε προπονητή.

Μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με τον 4ο καλύτερο πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης (1340 ασίστ) και 2ο καλύτερο σε μέσο όρο (5.3).

Η φετινή σεζόν του Γάλλου γκαρντ στη Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε ιδανικά, όμως ένα πειθαρχικό παράπτωμα ανάγκασε τον Πάμπλο Λάσο να εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Ερτέλ ήταν πολύ καλός (9 πόντοι, 2.4 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ) και η παρουσία του ίσως να είχε φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα στο ματς τίτλου απέναντι στην Εφές.

Είναι δεδομένο πως ο Ερτέλ δεν θα συνεχίσει στη Μαδρίτη και με όπλο την εμπειρία αλλά και τα στοιχεία κλασικού πόιντ γκαρντ που διαθέτει, θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του! 


Νταρούν Χίλιαρντ

Στατιστικά: 13.7 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 38.5% τρίποντα 

Η μεταγραφή του Νταρούν Χίλιαρντ στην Μπάγερν Μονάχου το προηγούμενο καλοκαίρι προκάλεσε αίσθηση, με τους Γερμανούς να προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη σε εξαιρετική ηλικία (28 ετών) και με σπουδαίο βιογραφικό (Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Εντός παρκέ ωστόσο η κατάσταση ήταν λίγο διαφορετική αφού οι τραυματισμοί από τα μέσα της σεζόν και έπειτα δεν επέτρεψαν στον Χίλιαρντ να βρει τον ρυθμό που θα ήθελε.

Η επιτομή της ατυχίας ήρθε στα playoffs εκεί όπου στο Game 1 απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Αμερικανός υπέστη κάταγμα κλείδας και είδε τη χρονιά να ολοκληρώνεται πρόωρα.

Ποιος όμως μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες του Χίλιαρντ; Ακόμα και σε μία σεζόν όπως αυτή, με αρκετές αναποδιές, τελείωσε με 13.7 πόντους (38.5% τρίποντα) αποδεικνύοντας πως έχει και με το παραπάνω θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο σοβαρός τραυματισμός είναι πολύ πιθανό να ρίξει λίγο το κασέ του Νταρούν Χίλιαρντ και να βάλει σε σκέψεις τους προπονητές που τον έχουν στους υποψήφιους στόχους.

Κάτι μας λέει όμως πως όποιος τον εμπιστευτεί δεν θα χάσει!



Μάριους Γκριγκόνις

Στατιστικά: 8.5 πόντοι, 1.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 7.4 PIR 

Αν κάποιος δεν είναι φαν της Ευρωλίγκα και κοιτάξει τα στατιστικά του Μάριους Γκριγκόνις θα σκεφτεί πως έχει να κάνει με έναν μέτριο παίκτη. Η πραγματικότητα, όμως, είναι εντελώς διαφορετική.

Ο Λιθουανός έχει όλα όσα χρειάζονται για να λάμψει στην Ευρωλίγκα κάτι που είναι δεδομένο πως θα συμβεί τα επόμενα χρόνια! Αγωνιζόμενος ως γκαρντ με ύψος 1.98 μέτρα και με ποσοστό καριέρας 43.9% στα τρίποντα, διαθέτει το πακέτο που θέλει κάθε προπονητής να έχει στα χέρια του.

Όσο για τη φετινή σεζόν; Απλά δεν βγήκε στον Μάριους Γκριγκόνις που έλειψε ολόκληρο τον Οκτώβριο λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια είδε τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία να τον αναγκάζει να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ.

Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από την Ευρωλίγκα οδηγεί τον Γκριγκόνις στην πόρτα της εξόδου.

Πλέον, θα ψάξει ένα καλό πολυετές συμβόλαιο σε κάποιον άλλο σύλλογο και θα προσπαθήσει να βρει τη σταθερότητα που τόσο του έλειψε. Έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που έχει τη στόφα ηγέτη.


Ντόντα Χολ

Στατιστικά: 8.3 πόντοι, 5.1 ριμπάουντ, 1.1 μπλοκ, 12.6 PIR 

Τέτοιο συνδυασμό ύψους, αθλητικών προσόντων και ευελιξίας πάνω στο παρκέ δεν βρίσκεις!

Ο Ντόντα Χολ χάρισε ορισμένα από τα κορυφαία highlights της σεζόν με τη φανέλα της Μονακό και αποτέλεσε σημείο αναφοράς και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στα 25 του χρόνια ο Αμερικανός σέντερ αποτελεί τον ορισμό του rim protector που λατρεύει το παιχνίδι πάνω από το στεφάνι. Δεν μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του αλλά όταν βρει χημεία με τους γκαρντ της ομάδας του τότε έχει όλα όσα χρειάζονται για να κάνει τη διαφορά! Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στο εξαιρετικό 77% στα δίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν δυναμικά καρφώματα.

Αυτού του είδους οι σέντερ μονοπωλούν το ενδιαφέρον εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα, κάτι που σημαίνει πως ο Ντόντα Χολ έχει εξασφαλισμένο ένα υψηλό συμβόλαιο. Ως πολύ καλός σκρίνερ και άψογος finisher έπειτα από pick and roll συνεργασίες το αξίζει!


Ουέιντ Μπάλντγουιν

Στατιστικά: 14.1 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ, 15.5 PIR

Ο Ουέιντ Μπάλντγουιν αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη, αφού έφυγε ως αποτυχημένος από τον Ολυμπιακό στη ρούκι σεζόν του αλλά έκτοτε πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, πρώτα με τη Μπάγερν και τώρα με την Μπασκόνια.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η φετινή στατιστική είναι “γεμάτη” και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 14.1 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει σπάνια έκρηξη, πολύ καλό μέγεθος (193cm), μακριά χέρια και αθλητικά προσόντα αλλά κάποιες φορές “χάνεται” μέσα στο παρκέ και υποπίπτει σε λάθη (2.7).

Το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Μπασκόνια το καλοκαίρι του 2021 ήταν μονοετές και μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις καμίας από τις δύο πλευρές.

Ακόμα και αν τελικά δεν ανανεώσει με τους Βάσκους δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμβόλαιο και να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες ενός προπονητή που θα ξέρει ότι παίρνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.



Ρόλαντς Σμιτς

Στατιστικά: 4.4 πόντοι, 3.1 ριμπάουντ, 4.8 PIR 

Για αρκετό κόσμο η παρουσία του Ρόλαντς Σμιτς στη συγκεκριμένη λίστα ενδεχομένως να αποτελεί έκπληξη, όμως ο Λετονός διαθέτει στοιχεία που τον κάνουν έναν ελκυστικό μεταγραφικό στόχο.

Η παρουσία του Σμιτς στο ροτέισον της Μπαρτσελόνα είναι σταθερή αλλά και περιορισμένη, με τον ίδιο να μην βρίσκει περισσότερα από 14.51 αγωνιστικά λεπτά κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώνει 4.4 πόντους και 3.1 ριμπάουντ.

Σε κάθε εμφάνισή του ωστόσο, ο 27χρονος power forward αφήνει την εντύπωση πως μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα αν του δοθεί ρόλος και χρόνος.

Πρόκειται για ένα δυνατό κορμί, με σωστές τοποθετήσεις, εμπειρία, πολύ καλό χαρακτήρα και τρίποντο που θα αναγκάσει τον αντίπαλο ψηλό να τον κυνηγήσει μακριά από το καλάθι.

Ο Σμιτς πολύ δύσκολα θα ανανεώσει στην Μπαρτσελόνα και έπειτα από πέντε σεζόν θα δει το συγκεκριμένο κεφάλαιο της καριέρας του να κλείνει. Ένα άλλο θα ανοίξει άμεσα με τις απολαβές του να μην κρίνονται απαγορευτικές για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρωλίγκα.


Τζόρνταν Μίκι

Στατιστικά: 10.5 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ, 35.8% τρίποντα, 10.1 PIR

Υπάρχει μία κατηγορία Αμερικανών παικτών που έρχεται στην Ευρωλίγκα, αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας σεζόν και έκτοτε βρίσκει πολύ εύκολα συμβόλαιο κάθε καλοκαίρι.

Ο Τζόρνταν Μίκι αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση καθώς τα τελευταία 4 χρόνια έχει αγωνιστεί σε Χίμκι, Ρεάλ Μαδρίτης, Ζενίτ και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων προπονητών όπως των Γιώργου Μπαρτζώκα, Πάμπλο Λάσο και Τσάβι Πασκουάλ.

Οι συνθήκες που επικρατούν στη Ρωσία κάνουν πολύ δύσκολη την ανανέωση της συνεργασίας Ζενίτ – Μίκι και έτσι ο παίκτης βγαίνει στην αγορά ως ελεύθερος. Ελεύθερος και περιζήτητος θα μπορούσε να πει κανείς!

Ο Τζόρνταν Μίκι βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (28 ετών), διαθέτει καλό σουτ για σέντερ, μπορεί να βάλει την μπάλα στο παρκέ και να συμβάλλει σε επίθεση και άμυνα.

Κερδίζει δικαίως μία θέση στη λίστα με τους πιο ενδιαφέροντες Free Agents και η περίπτωση του αξίζει να προσεχθεί. Άλλωστε ο κόουτς Μπαρτζώκας τον ξέρει καλά… 


Τρέι Τόμπκινς

Στατιστικά: 5.7 πόντοι, 2.2 ρμπάουντ, 3.8 PIR 

Η τελευταία θέση της συγκεκριμένης λίστας ανήκει στον Τρέι Τόμπκινς ως μία αναγνώριση σε έναν παίκτη που πέρασε σχεδόν απαρατήρητος τη φετινή σεζόν αλλά το ταλέντο και η πορεία του τα προηγούμενα χρόνια ήταν σπουδαία.

Στα 32 του ο Αμερικανός φόργουορντ με όπλο το φαρμακερό σουτ θα αναζητήσει ένα από τα τελευταία καλά συμβόλαια. Είναι πολύ σημαντικό οι ψηλοί μίας ομάδας να μπορούν να απειλήσουν από απόσταση και ο Τόμπκινς έχει να περηφανεύεται πως το βιογραφικό του “γράφει” 9.2 πόντους με 42.1% στα τρίποντα (255/605).

Άλλωστε, αν δεν είσαι ένας παίκτης με ποιότητα δεν μπορείς να παραμείνεις επί 7 διαδοχικές σεζόν σε ένα κορυφαίο κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης!

Πλέον, ο Τόμπκινς ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες ώστε να αποτελέσει κομμάτι του ροτέισον κάποιας εκ των 18 ομάδων της διοργάνωσης.


Honorable Mentions 

Όπως έγινε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή του συγκεκριμένου κειμένου, το φετινό καλοκαίρι θα είναι καυτό αφού η λίστα των ελεύθερων παικτών περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους ξένους από τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Ούνιξ Καζάν αλλά και πολλούς ακόμα παίκτες που θα ενθουσιάσουν το κοινό σε ενδεχόμενη απόκτηση.

Ο σπουδαίος Γιαν Βέσελι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Φενέρμπαχτσε με πιθανό προορισμό τη Βαρκελώνη!

O αγαπημένος της πράσινης εξέδρας, Μάριο Χεζόνια, οδεύει σύμφωνα με τη Marca προς τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το δίδυμο των Μάλκολμ Ντιλέινι και Σέρχι Ροντρίγκεθ πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στο Μιλάνο με τον τελευταίο να σκέφετεται τον επαναπατρισμό για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ντέρικ Γουίλιαμς θα διαπραγματευτεί εκ νέου με τη Μακάμπι το ενδεχόμενο ανανέωσης, ενώ οι Τζος Νίμπο (Ζαλγκίρις), Κρις Τζόουνς (Βιλερμπάν), Οθέλο Χάντερ (Μπαγερν), Όστιν Χόλινς (Ερ. Αστέρας) βλέπουν τα συμβόλαιά τους να λήγουν.

Καλό καλοκαίρι είπαμε; Καλό καλοκαίρι με άφθονο μπάσκετ…


 

 


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ