el
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Euroleague Playoffs: Προβλέψεις, Ειδικά Στοιχήματα

Τζάμπολ στα Playoffs της Euroleague, με 8 ομάδες να διεκδικούν τα 4 εισιτήρια που οδηγούν στο Final-4 του Κάουνας. Για τα μεγάλα ραντεβού της Euroleague ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Έπειτα από έναν «μαραθώνιο» 34 αγωνιστικών στην κανονική περίοδο, η Euroleague μπαίνει στην πιο ενδιαφέρουσα φάση της.

Τα Playoffs με τη συμμετοχή των 8 πρώτων ομάδων της κατάταξης της κανονικής περιόδου αρχίζουν (25/4) και πλέον οι μονομάχοι αναζητούν τις 3 νίκες σε σειρές «best of five» ώστε να τσεκάρουν το εισιτήριο τους για το Final-4 που θα διεξαχθεί στη «Zalgirio Arena» του Κάουνας (19-21/5).

Ο Ολυμπιακός έχοντας κάνει ιστορική κούρσα, τερμάτισε πρώτος για πρώτη φορά στην ιστορία του με το νέο format της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Φενέρμπαχτσε, ενώ αντίστοιχα πλεονέκτημα έδρας έχουν η Μπαρτσελόνα απέναντι στη Ζαλγκίρις, η Ρεάλ απέναντι στην Παρτιζάν και η Μονακό απέναντι στην Μακάμπι.

Τώρα αρχίζει το ματς στη Euroleague!

Τα ζευγάρια των Playoffs

Ολυμπιακός (1) – Φενέρμπαχτσε (8)

Μπαρτσελόνα (2) – Ζαλγκίρις Κάουνας (7)

Ρεάλ Μαδρίτης (3) – Παρτιζάν (6)

Μονακό (4) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (5)

euroleague playoffs novibet

Η βαθμολογία της κανονικής περιόδου στην Euroleague


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Ανάλυση, Προγνωστικά

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άξιζε και πήρε την πρωτιά στην κανονική περίοδο και πλέον καλείται να εκπληρώσει τον στόχο της back to back παρουσίας στο Final-4.

Ο Ολυμπιακός καλείται να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας και να υπερκεράσει το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και των υπόλοιπων Ελλήνων της (Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Αντετοκούνμπο), ώστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού και να κάνει το επόμενο βήμα, για τον τελικό και τον τίτλο, καθώς πέρυσι η πορεία της σταμάτησε στον ημιτελικό από την Εφές.

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας από την άλλη έχοντας κάνει μεγάλη επένδυση, επανέρχεται στα Playoffs μετά την περσινή απουσία έπειτα από 6 σερί παρουσίες.

Στην κανονική περίοδο και οι δύο αναμετρήσεις βάφτηκαν εμφατικά στα «ερυθρόλευκα» (94-67, 74-93).

Η περσινή σειρά με τη Μονακό ήταν ανατρεπτική, με δύο «breaks» και κρίθηκε σε Game 5 υπέρ των Πειραιωτών.

2 BREAKS ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.70 ΣΤΗ NOVIBET


Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ανάλυση, Προγνωστικά

Ο νικητής του ζευγαριού του Ολυμπιακού θα διασταυρωθεί στον ημιτελικό του Κάουνας με το νικητή της αναμέτρησης της Μονακό με τη Μακάμπι.

Η παρέα του Μάικ Τζέιμς με μεγαλύτερη εμπειρία από την περσινή παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση, τερμάτισε 4η στον «μαραθώνιο» και θέλει να κάνει το βήμα που δεν έκανε πέρυσι χάρη στο πλεονέκτημα έδρας, ενώ είναι και η μοναδική εκ των 8 ομάδων που δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο.

Από την άλλη η «ομάδα του λαού» με τον Όντεντ Κάτας υπόσχεται σκληρή «μάχη» καθώς θα διεκδικήσει την επιστροφή της σε Final-4 μετά τον τίτλο του 2014.

Το ζευγάρι μοιράστηκε τις νίκες στην κανονική περίοδο, κάθε μία στην έδρα της (η Μακάμπι 73-70, η Μονακό 86-67).

Πέρυσι η Μονακό «λύγισε» από τον Ολυμπιακό σε 5 αγώνες και φαντάζει ορατό το ενδεχόμενο να χρειαστεί εκ νέου η σειρά της να φτάσει στον μέγιστο αριθμό αγώνων.

ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.40 ΣΤΗ NOVIBET


Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις Κάουνας: Ανάλυση, Προγνωστικά

Στο ζευγάρι της Μπαρτσελόνα με την Ζαλγκίρις το κεντρικό πρόσωπο είναι δίχως αμφιβολία ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Λιθουανός τεχνικός «ανδρώθηκε» προπονητικά στο Κάουνας, παρουσιάζοντας μια ομάδα-θαύμα, που έφτασε στο Final-4 το 2018 και τώρα για να προκριθεί με την Μπάρτσα σε τρίτο συνεχόμενο Final-4, πρέπει να αποκλείσει την μεγάλη του αγάπη.

Για την Μπαρτσελόνα η πρόκριση είναι αυτοσκοπός και ο ενδεχόμενος αποκλεισμός αποτυχία πρώτου μεγέθους, ενώ η Ζαλγκίρις ως ομάδα-έκπληξη της κανονικής περιόδου έχει τη μεγάλη πρόκληση να σπάσει την έδρα και να προκριθεί ως… γηπεδούχος στο μεγάλο ραντεβού, ξανά έπειτα από πέντε χρόνια.

Η ομάδα του Κάουνας είχε επικρατήσει στην αναμέτρηση της Λιθουανίας (73-72), ενώ οι «μπλαουγράνα» ήταν κυρίαρχοι στη Βαρκελώνη (93-74).

Οι τέσσερις τελευταίες σειρές Playoffs της Μπαρτσελόνα έχουν κριθεί σε Game 5, με προκρίσεις το 2021 (με Ζενίτ) και το 2022 (με Μπάγερν), σε αντίθεση με τους αποκλεισμούς το 2016 (από Λοκομοτίβ Κουμπάν) και το 2019 (από Εφές).

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.50 ΣΤΗ NOVIBET


Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν: Ανάλυση, Προγνωστικά

Όποιος προκριθεί από την αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις θα αναμετρηθεί στον ημιτελικό με την ομάδα που θα… επιζήσει από τη «μάχη» Ρεάλ και Παρτιζάν.

Η σύγκρουσή τους έχει… βασιλικά χαρακτηριστικά, καθώς από τη μία πλευρά βρίσκεται η «βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ των 10 τροπαίων (περισσότερα από κάθε άλλη) και ο «βασιλιάς» της Euroleague Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 9 τρόπαια (περισσότερα από κάθε άλλον συνάδελφό του).

Στη δεύτερη χρονιά της δεύτερης θητείας του στους «γκρομπάρι» ο Ζοτς έφτιαξε μια εξαιρετική ομάδα που επέστρεψε στο κορυφαίο επίπεδο και τα Playoffs μετά το 2010, όταν είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά σε Final-4.

Για να βρεθεί ξανά σε Final-4 ως προπονητής της Παρτιζάν, 31 χρόνια μετά τον αλησμόνητο πρώτο του θρίαμβο (1992), θα χρειαστεί να αποκλείσει την ομάδα με την οποία πανηγύρισε τον τίτλο το 1995.

Οι περσινοί φιναλίστ Μαδριλένοι με παρουσία σε 7/9 τελευταία Final-4 δεν στοχεύουν σε κάτι λιγότερο από την πρόκριση, έχοντας αποκλειστεί την τελευταία δεκαετία σε σειρές Playoffs μόνο από Φενέρ (2016) και Εφές (2021).

Η Παρτιζάν αναμένεται σκληρό καρύδι, έχοντας κερδίσει τους «μερένχες» στην «Stark Arena» (104-90), απαντώντας στο 105-97 της Ρεάλ στη Μαδρίτη, ωστόσο η ποιότητα, το βάθος και η εμπειρία των πρωταθλητών Ισπανίας είναι στοιχεία ικανά να γείρουν την πλάστιγγα.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΡΕΑΛ ΜΕ ΣΚΟΡ 3-1 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.80 ΣΤΗ NOVIBET


Το πρόγραμμα των Playoffs

euroleague playoffs calendar novibet


Final-4: Ειδικά στοιχήματα

Η πληθώρα επιλογών και αγορών στη Novibet δεν αφορά μόνο τα 4 ζευγάρια των Playoffs, αλλά φυσικά και το Final-4, με το ζευγάρι τελικού και τον τελικό νικητή της διοργάνωσης.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της δις πρωταθλήτριας Εφές, στο Κάουνας θα στεφθεί νέος πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός με την εξαιρετική πορεία που τον οδήγησε στην κορυφή της κανονικής περιόδου, φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα ως #1 που θα πάρει τον τίτλο με το νέο format, όντας πρώτο φαβορί βάσει απόδοσης μαζί με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Όσον αφορά το ζευγάρι τελικού, βάσει απόδοσης πρώτο φαβορί είναι το ζευγάρι Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθεί το Ολυμπιακός-Ρεάλ, ενώ στην συνδυαστική επιλογή ζευγάρι τελικού και νικητής, ο συνδυασμός Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα και νικητής Ολυμπιακός προβάλλει ως φαβορί.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ