el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

F1 Grand Prix Μαϊάμι 2023: Προγνωστικά, Ανάλυση 07/05/2023

Και ξαφνικά έχουμε ντέρμπι στο Grand Prix του Μαϊάμι! Ή μήπως δεν έχουμε τελικά και γίνεται πολύ κουβέντα για το τίποτα. Η αλήθεια είναι πάντως, ότι η βαθμολογία τείνει προς την πρώτη εκδοχή.

Ο Σέρχιο Πέρεζ επικράτησε πανηγυρικά στο Grand Prix του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν και η διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν μειώθηκε στους έξι βαθμούς.

Δεν είναι όμως τόσο η διαφορά στη βαθμολογία, που μετριέται πλέον στα δάκτυλα των δύο χεριών (ένα κι ένα δάκτυλο για την ακρίβεια!), αλλά το γεγονός ότι στους δύο από τους τέσσερις αγώνες ή αν θέλετε στους δύο από τους τρεις τελευταίους ο Μεξικανός έδειξε τα… δόντια του!

Πήρε δύο νίκες που ενδεχομένως ούτε ο ίδιος δεν περίμενε κι έδωσε νέα πνοή στο πρωτάθλημα. Πλέον παντού γίνεται λόγος ότι ο φετινός τίτλος θα έχει δύο διεκδικητές, ενώ η αγωνία είναι στα ύψη εν όψει του αγώνα στο Μαϊάμι που ακολουθεί το προσεχές τριήμερο. Θα μπορέσει ο Πέρεζ να διατηρήσει το μομέντουμ; Θα αντιδράσει ο Φερστάπεν; Και πόσο κοντά θα ο Αλόνσο, οι δύο Ferrari και οι δύο Mercedes στα μονοθέσια της Red Bull…

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στο Μαϊάμι γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Μαϊάμι 2023: Ανάλυση & Παρουσίαση 07/05/2023

Αυτό που πρέπει να πιστωθεί στον Σέρχιο Πέρεζ είναι ότι είναι εξαιρετικός πιλότος όταν πρόκειται για πίστες πόλης. Το έχει δείξει στο Μονακό, το έχει δείξει στο Αζερμπαϊτζάν πιο παλιά, στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν αμφισβητείται. Ούτε καν από τον ίδιο τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Πέρεζ στάθηκε και πάλι στο ύψος των περιστάσεων τόσο στο spint race όσο και στον κανονικό αγώνα. Μπορεί ο Σαρλ Λεκλέρκ να πήρε αμφότερες pole position, αλλά ο Μεξικανός βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτός τη νίκη. Στο sprint απλά εκμεταλλεύτηκε την τεράστια διαφορά στην τελική ταχύτητα που είχε η Red Bull έναντι της Ferrari, ενώ στον αγώνα ήταν λίγο πιο τυχερός.

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας έδωσε το πλεονέκτημα στον Πέρεζ να υποσκελίσει τον Φερστάπεν, ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε απειλήσει ουσιαστικά πλησιάσει τον πρωτοπόρο.

Έτσι η νίκη πήγε στον Πέρεζ και ο Φερστάπεν είδε τη διαφορά να μειώνεται. Στις ημέρες που ακολούθησαν, υπήρξαν και δηλώσεις από επίσημα χείλη της Red Bull σχετικά με τη μάχη των δύο πιλότων της.

Ενδεικτικά ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ δήλωσε:

«Προς το παρόν είναι οι δυο τους. Υπάρχει μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς, όμως απομένουν ακόμα 19 αγώνες και 5 σπριντ. Έχουμε λοιπόν αρκετούς αγώνες για το τέλος σε πολύ διαφορετικές πίστες και μπορεί να μάχονται μόνο οι δυο τους.

Θέλουν και οι δύο να κερδίσουν και γι’ αυτό είναι στην ομάδα μας. Ήταν ελεύθεροι να παλέψουν στο Μπακού, όπως και όλη τη σεζόν έως τώρα. Αυτό θα γίνει μέχρι τα συμφέροντα της ομάδας γίνουν μεγαλύτερα από αυτά των οδηγών. Αλλά προς το παρόν, είναι ελεύθεροι να παλέψουν μεταξύ τους».

Τι είπε λοιπόν ο πανούργος Βρετανός; «Είναι ελεύθεροι να παλέψουν, μέχρι τα συμφέροντα της ομάδας γίνουν μεγαλύτερα από αυτά των οδηγών».

Εδώ λοιπόν είναι όλη η αλήθεια, η οποία είναι ότι ο Φερστάπεν είναι το νούμερο ένα περιουσιακό στοιχείο της ομάδας κι αυτός που θα την κουβαλήσει τα επόμενα χρόνια.

Άρα όταν θα χρειαστεί -κι αυτό θα γίνει σχετικά άμεσα- θα τεθούν οι προτεραιότητες και ο Φερστάπεν θα είναι και πάλι ο νούμερο ένα πιλότος της Red Bull. Αυτός που θα την οδηγήσει σε ακόμη ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών και στον τρίτο δικό παγκόσμιο τίτλο.

Στο Μαϊάμι περιμένουμε την… κανονικότητα να επιστρέψει. Αυτό έχει να κάνει με τον Φερστάπεν και όχι με κάτι άλλο φυσικά. Η Red Bull θα έχει και πάλι τον πρώτο λόγο. Είναι το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid, μάλιστα ο Σαρλ Λεκλέρκ είχε δηλώσει μετά το τέλος του αγώνα στο Μπακού:

«Για μια ακόμη φορά η Red Bull είναι σε άλλη κατηγορία στον αγώνα. Δεν είναι δυνατόν σε 51 γύρους να τους κρατήσουμε πίσω μας, έχουν πολύ καλύτερο ρυθμό αγώνα από εμάς. Όπως είπα εχθές, έχουν βρει κάτι που δεν το έχουμε βρει εμείς. Όλοι στο εργοστάσιο δουλεύουν όλη μέρα για να βρουν τι μπορούμε να κάνουμε την ημέρα του αγώνα και να αντλήσουμε περισσότερη απόδοση».

Ο Φερστάπεν κέρδισε πέρυσι σχετικά εύκολα στο Μαϊάμι, ενώ ο Λεκλέρκ είχε πάρει την pole position, την οποία πάντως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί και να μετουσιώσει σε νίκη.

Η Ferrari θα παλέψει για το βάθρο στο Μαϊάμι και λογικά θα έχει μεγάλη μάχη με τον Αλόνσο για ακόμη ένα αγώνα. Το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με τη Mercedes κι αν η γερμανική ομάδα μπορεί να καλύψει τη διαφορά. Στο Μπακού, ο Χάμιλτον τερμάτισε 6ος και ήταν 46 δευτερόλεπτα πίσω από τον Πέρεζ.

Μία ομάδα που περιμένουμε να έχει καλή εικόνα είναι η Alpine. Οι Γάλλοι είχαν ένα καταστροφικό τριήμερο στο Μπακού, αλλά η αλήθεια είναι ότι το μονοθέσιο κρύβει πολλή δυναμική που δεν έχει βγάλει ακόμη στην πίστα…


F1 Grand Prix Μαϊάμι 2023: Στατιστικά, Προϊστορία 07/05/2023

  • Αυτό είναι το δεύτερο Grand Prix που διεξάγεται Μαϊάμι. Η πίστα είναι μήκους 5,412 χιλιομέτρων και είναι χτισμένη πάνω σε δρόμους πόλης. Η συνολική αγωνιστική απόσταση των 308,326 χιλιομέτρων χρειάζεται 57 γύρους για να καλυφθεί.
  • Πέρυσι ο Λεκλέρκ πήρε την pole position με 1:28.796 και η Ferrari είχε κάνει το 1-2 στις κατατακτήριες με τον Σάινθ στη δεύτερη θέση.
  • Ωστόσο η νίκη πήγε στον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος μάλιστα είχε και τον ταχύτερο γύρο με 1:31.361.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • H βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών 
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών 

F1 Grand Prix Μαϊάμι 2023: Προγνωστικά 07/05/2023

Η Mercedes πρέπει να βγάλει αντίδραση και το Grand Prix στο Μαϊάμι είναι μία εξαιρετική ευκαιρία. Ο Χάμιλτον έχει την εμπειρία να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και αξίζει επιλογή να ανέβει στο βάθρο.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ Ο ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00

Ο Σέρχιο Πέρεζ θα είναι μέσα στους διεκδικητές για τη νίκη, αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον του, αφού το φαβορί είναι ο Μαξ Φερστάπεν. Αυτό που μπορεί να ελπίζει όμως ο Μεξικανός είναι να κάνει τον ταχύτερο γύρο για να πάρει τον έξτρα βαθμό.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΕΡΧΙΟ ΠΕΡΕΖ ΤΟΝ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ