el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι καλύτερες ποδοσφαιρικές φωτογραφίες του 2022

Το 2022 φτάνει στο τέλος του.

Ήταν μία χρονιά που στον ποδοσφαιρικό πλανήτη έδωσε μεγάλες στιγμές, οι οποίες για κάποιους θα μείνουν αξέχαστες.

Ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τα καλύτερα «κλικ» του 2022 και το Novibet Blog τα ξεχώρισε για εσάς.


10. Το πρωτάθλημα της Μίλαν

Τα 11χρόνια που έμεινε μακριά από την κορυφή της Serie A έμοιαζαν με μια αιωνιότητα για τα δεδομένα της Μίλαν. Οι «ροσονέρι» με εξαιρετική εικόνα αλλά και λίγο θρίλερ κατά τη διάρκεια της κούρσας «έσπασαν» την κατάρα και με οδηγό τον Στέφανο Πιόλι επέστρεψαν στην κορυφή και κατέκτησαν το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

kaliteres fotografies2 2022 novibet

9. Το λυτρωτικό πεντάλεπτο της Μάντσεστερ Σίτι

Τη δική της «χρυσή εποχή» απολαμβάνει η Μάντσεστερ Σίτι. Με τέσσερα πρωταθλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια ο Πεπ Γκουαρντιόλα «χτίζει» τον δικό του μύθο στην Premier League. Για να φτάσουν στον περσινό τους τίτλο οι «πολίτες» έπαιξαν με τη φωτιά την τελευταία αγωνιστική. Χρειάζονταν τη νίκη για να πάρουν την κούπα. Βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο γήπεδό τους από την Άστον Βίλα, όμως ένα τρομερό 5λεπτο από το 76’ μέχρι το 81’ ήταν αρκετό για να φέρουν «τούμπα» την κατάσταση και να φτάσουν ξανά στην κορυφή!

kaliteres fotografies3 2022 novibet

8. Χρυσή Μπάλα Καρίμ Μπενζεμά

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη! Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην τρομερή χρονιά της Ρεάλ Μαδρίτης και ο MVP της «βασίλισσας» τόσο για την κατάκτηση της La Liga, όσο και για το Champions League. Με 42 τέρματα σε 44 συμμετοχές στη σεζόν αναδείχτηκε πρώτος και στις δύο διοργανώσεις κι έγινε ο πέμπτος Γάλλος μετά τους Κοπά, Πλατινί, Παπέν και Ζιντάν, που παίρνει το βραβείο.

kaliteres fotografies4 2022 novibet

7. To Κύπελλο του Παναθηναϊκού με τον «στρατηγό» Ιβάν

Η χρονιά που κλείνει σημαδεύτηκε και από την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους. Ύστερα από οκτώ χρόνια οι «πράσινοι» κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ με το «χρυσό» γκολ του Αϊτόρ. Ο πρωτομάστορας αυτής της προσπάθειας που έχει συνέχεια δεν είναι άλλος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος μέσα από τη συνεχή δουλειά του και την ταπεινότητα κάνει ξανά το «Τριφύλλι» να πρωταγωνιστεί.

kaliteres fotografies5 2022 novibet

6. Η «τρέλα» με Χάμες και Μαρσέλο

Το καλοκαίρι είχε μεταγραφικές βόμβες για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν με τον Μαρσέλο, ο οποίος ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» προκαλώντας «αμόκ» στον κόσμο της ομάδας που τον υποδέχτηκε με μοναδικό τρόπο. Τα «μπαμ» όμως δεν σταμάτησαν στον Βραζιλιάνο, που μετράει τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον παίκτη που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν και τον πρώην συμπαίκτη του Μαρσέλο στη «βασίλισσα», Χάμες Ροντρίγκες, που μέσα από τον Ολυμπιακό θα επιχειρήσει να κάνει restart στη μεγάλη καριέρα του.

kaliteres fotografies6 2022 novibet

5. Η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε… η Αγιά Σοφιά σου! To 2022 είναι χρονιά ορόσημο στην ιστορία της ΑΕΚ! Τα 19 χρόνια προσφυγιάς έλαβαν τέλος και η «Ένωση» επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο νέο της σπίτι! Το στολίδι της ομάδας άνοιξε τις πύλες του με μία εντυπωσιακή τελετή και ήδη μέσα από τα πρώτα ματς των «κιτρινόμαυρων» αποδεικνύει το πόσο πολύ έλειψε από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια η δύναμη της έδρας μέσα από ένα υπερσύγχρονο γήπεδο το οποίο απολαμβάνει ο κόσμος.

kaliteres fotografies7 2022 novibet

4. Η… σιωπή της Γερμανίας

Το Μουντιάλ στο Κατάρ συζητήθηκε έντονα για τα όσα συνέβησαν πριν από αυτό με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και το μπλόκο της FIFA στις ομάδες που ήθελαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο «One Love» που εν μέρει έφερε τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Οι Γερμανοί αιφνιδίασαν τους πάντες και βρήκαν τον τρόπο να… φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν μέσα από τη… σιωπή τους στην ομαδική φωτογραφία πριν τη σέντρα στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση κόντρα στην Ιαπωνία.

kaliteres fotografies8 2022 novibet

3. Το «όχι» του Ιράν

Το Ιράν πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το μυαλό των παικτών να βρίσκεται πίσω και στις δύσκολες στιγμές που περνούσαν οι συμπατριώτες τους. Με τα επεισόδια στη χώρα να είναι καθημερινά από τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται με κίνδυνο της ζωής τους για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ισλαμική Δημοκρατία οι παίκτες της ομάδας αποφάσισαν να μείνουν σιωπηλοί στον εθνικό ύμνο της χώρας τους στο πρώτο ματς απέναντι στην Αγγλία θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους.

kaliteres fotografies9 2022 novibet

2. Τα δάκρυα του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήγε στο Κατάρ με στόχο την κορυφή στην τελευταία του πιθανότατα παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η συμμετοχή του στην αποστολή της Πορτογαλίας ήταν επεισοδιακή. Φήμες, μουρμούρες και η κίνηση του Φερνάντο Σάντος να τον αφήσει στον πάγκο κρατούσαν σταθερά τον «CR7» στο επίκεντρο! Η «στιγμή» του όμως στη διοργάνωση ήρθε μετά το τελευταίο σφύριγμα στον προημιτελικό όπου οι Ίβηρες γνώρισαν σοκαριστικό αποκλεισμό απ’ το Μαρόκο. Ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση για την ομάδα του, η πίεση από τα όσα βίωσε το προηγούμενο διάστημα εντός και εκτός γηπέδου ήταν τεράστια και ξέσπασε αποχωρώντας από το χορτάρι.

kaliteres fotografies10 2022 novibet

1. Ο μύθος του Μέσι

Εδώ κολλάει το «τα λόγια είναι περιττά»…

kaliteres fotografies11 2022 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ