el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κώστας Σλούκας: Το story του χρυσού deal με τον Παναθηναϊκό

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Κώστα Σλούκα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Καλό καλοκαίρι σε όλους τους Παναθηναϊκούς!».

Με αυτόν τον λιτό και… ξεχωριστό τρόπο, το «τριφύλλι» προκάλεσε «σεισμό» σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας παράλληλα ντελίριο ενθουσιασμό στους φιλάθλους του.

Μία μεταγραφή τεράστιας σημασίας σε όλα τα επίπεδα για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης και μία υπόθεση που… αυτόματα θύμισε την μετακίνηση του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Κώστας Σλούκας ανεβαίνει στο ΟΑΚΑ για να πάρει τον ρόλο του ηγέτη στην επανεκκίνηση των «πράσινων» και το Blog της Novibet αναλύει όλα όσα οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία άλλαξε εντελώς τα δεδομένα στην μπασκετική σκηνή της Ελλάδας και της Ευρώπης.


Κώστας Σλούκας: Η ρήξη με τον Ολυμπιακό και ο Μπαρτζώκας

Σε πρώτη φάση, πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό τι οδήγησε στο «αντίο» του Σλούκα από τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε με τους αδερφούς Αγγελόπουλους και ήταν ξεκαθάρο ότι μεταξύ τους υπήρχε κώδικας επαφής, όμως το βασικό πρόβλημα του Σλούκα ήταν η διαχείρισή του από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Όπως άλλωστε δήλωσε αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, ο διεθνής γκαρντ ένιωθε πως είχε μείνει σε συμπληρωματικό ρόλο και πως άξιζε να παίζει παραπάνω. Την σεζόν που μας πέρασε, ο «Σλου» μέτρησε περίπου 23 λεπτά συμμετοχής ανά ματς στην Euroleague, όμως είχε κατά κύριο λόγο τον ρόλο του ηγέτη στην second unit, κάτι που σαφώς δεν ταίριαζε με τα «θέλω» του.

sloukas bartzokas noivbet

Επίσης, οι φήμες λένε ότι ο Σλούκας δεν είχε καθόλου καλή σχέση με τον Μπαρτζώκα, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας δεν έδειξε καμία διάθεση να ασχοληθεί με την προσπάθεια παραμονής του έμπειρου πλέι-μέικερ στον σύλλογο. Έτσι, το γυαλί ράγισε και ο Σλούκας αποφάσισε να αποχωρήσει, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση που είχε στο τραπέζι από τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.


Κώστας Σλούκας: Έτσι συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό

Με το που ανακοινώθηκε και «τυπικά» το διαζύγιο ανάμεσα σε Σλούκα – Ολυμπιακό, αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για μπάσιμο από τη μεριά του Παναθηναϊκού, που, ας μην ξεχνάμε, έψαχνε στην αγορά για μία «βόμβα».

Όμως, σε πρώτη φάση, η μεριά του 33χρονου γκαρντ επικοινώνησε με τη Φενέρμπαχτσε και την Παρτιζάν. Οι Τούρκοι κατέθεσαν μία δελεαστική προσφορά για το μεγάλο come back και τοποθετήθηκαν σε θέση φαβορί, ενώ οι Σέρβοι διέθεταν μόνο το ισχυρό asset που ονομάζεται Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

sloukas giannakopoulos panathinaikos novibet

Ενώ όλα έδειχναν πως ο Σλούκας ετοιμάζει ξανά βαλίτσες για Τουρκία, υπήρξε ανατροπή δεδομένων από τη μεριά του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχοντας φυσικά τη σύμφωνη γνώμη του Εργκίν Αταμάν, κατέθεσε μία τρομερή – για τα οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης – πρόταση, έδωσε στον Σλούκα τον ρόλο που έψαχνε και τον δελέασε με ένα άκρως ελκυστικό πακέτο.

Αν και δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και επίσημο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τριετές συμβόλαιο του Έλληνα γκαρντ θα του… γεμίσει τον τραπεζικό λογαριασμό με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Έτσι, το σπουδαίο deal μπήκε στις… ράγες και ολοκληρώθηκε το Σάββατο (8/7) με μία ανακοίνωση που προκάλεσε θόρυβο στην Γηραιά Ήπειρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στάθηκαν απέναντι στην απόφαση του πρώην ηγέτη τους, όμως, στην άλλη μεριά, οι φίλοι του Παναθηναϊκού ενθουσιάστηκαν, βλέποντας πως η διοίκηση της ΚΑΕ ετοιμάζει μεθοδικά μία ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει εντός και εκτός συνόρων.


Κώστας Σλούκας: Άλλαξαν οι ισορροπίες στην Euroleague – Οι αποδόσεις

Πέρα από τις αντιδράσεις, το deal Σλούκα – Παναθηναϊκού προκάλεσε και αλλαγές στα προγνωστικά και τις αποδόσεις ενόψει της νέας χρονιάς. Όπως μπορείτε να δείτε στη Novibet, το «τριφύλλι» μπήκε… σφήνα στα φαβορί για τον νικητή της Euroleague και αυτήν την στιγμή προσφέρεται στο 7.00 για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πριν την ανακοίνωση της απόκτησης του έμπειρου γκαρντ, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν πιο χαμηλά (16.00) και τώρα, πάντα σε συνδυασμό με την έλευση του Τούρκου head coach και των υπόλοιπων μεταγραφών, θεωρείται το τρίτο φαβορί για την κούπα, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα (6.00) και την Ρεάλ (6.00). Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός προσπέρασε τον Ολυμπιακό (8.00), ο οποίος έχασε πριν λίγες μέρες και τον περσινό MVP της Euroleague, Σάσα Βεζένκοφ.

Γίνεται λοιπόν προφανές πως ο Σλούκας άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες και μένει να φανεί αν το «τριφύλλι» θα συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Τα σενάρια φέρνουν τον Παναθηναϊκό κοντά σε παίκτες αντίστοιχης αξίας και, στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός ψάχνει μία «δυνατή» απάντηση, σε ένα καλοκαίρι που έχει ήδη πάρει φωτιά!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ