el
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μεταγραφές: Αυτοί οι παικταράδες μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2023

Καυτό αναμένεται το μεταγραφικό παζάρι το καλοκαίρι του 2023. Οι ομάδες ετοιμάζουν από τώρα τα διαπραγματεύτηκά τους όπλα για να προσθέσουν στο ρόστερ τους μεγάλους σταρ.

Η κατάσταση μοιάζει ιδανική κοιτώντας τη λίστα με τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο του 2023.

Στην κορυφή φιγουράρουν οι Λιονέλ Μέσι και Καρίμ Μπενζεμά και το Novibet Blog συγκέντρωσε τα δεδομένα και τους τοπ σταρ που ενδέχεται να αλλάξουν στέγη χωρίς οι ομάδες να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για την αγορά τους.


Λιονέλ Μέσι (Παρί, Αξία transfermarkt 45 εκατ. €)

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Λιονέλ Μέσι γεννημένος στις 26/6/1987 κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς το συμβόλαιό του με την Παρί ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023.

Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή. Πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την Χρυσή Μπάλα.

Ωστόσο, υπογραφή δεν έχει βάλει σε νέο συμβόλαιο και υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα πει «αντίο» από το Παρίσι για να επιστρέψει στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Στο μυαλό του Μέσι έχει αρχίσει και ωριμάζει το ενδεχόμενο να ολοκληρώσει την καριέρα του και αναμφισβήτητα αυτό θα ήθελε να το πετύχει στην ομάδα που έλαμψε ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής.

Στο άκουσμα του ονόματος Μέσι αυτόματα έρχεται δίπλα και η Μπαρτσελόνα, αφού στην Παρί δεν κατάφερε ούτε φέτος να πετύχει τον μεγάλο στόχο των Γάλλων που ήταν η κατάκτηση του Champions League.

Η Αλ Χιλάλ ήδη έχει κάνει πρόταση με ηγεμονικό συμβόλαιο στον Μέσι για να τον αποκτήσει, όμως οι πληροφορίες που έρχονται από την Αργεντινή λένε ότι ο «Λιο» δεν δείχνει ζεστός να φύγει από την Ευρώπη και σκέφτεται την Μπάρτσα.


Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης, Αξία transfermarkt 35 εκατ. €)

Ο Γάλλος σέντερ φορ έχει συνδέσει το ονομά του με τη Ρεάλ, αλλά το μέλλον του από το καλοκαίρι και μετά είναι στον αέρα.

Ο Μπενζεμά και φέτος δείχνει έτοιμος να οδηγήσει τους Μαδριλένους σε νέα διάκριση στο Champions League και είναι ο παίκτης που με τη «βασίλισσα» έχει ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης 5 φορές.

Πέρυσι ο 35χρονος επιθετικός κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα και ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της Ρεάλ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς τα γκολ του οι Μαδριλένοι δεν θα τα είχαν καταφέρει.

Ο Μπενζεμά θεωρεί τη Μαδρίτη το σπίτι του, όμως όσο δεν ανανεώνει οι φήμες για μετακόμιση σε άλλες πολιτείες θα οργιάζουν.

Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα η παραμονή του Καρίμ στη Ρεάλ μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ, αφού ο Γάλλος σταρ δεν έχει στα χέρια του προτάσεις που να του δίνουν οικονομικό και αγωνιστικό κίνητρο. Το MLS και τα Εμιράτα δεν δείχνουν να τον δελεάζουν.


Μίλαν Σκρίνιαρ (Ιντερ, Αξία transfermarkt 60 εκατ. €)

Ο αμυντικός της Ιντερ, Μίλαν Σκρίνιαρ, τυπικά βρίσκεται στη λίστα με τους ελεύθερους, όμως όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα αφήσει μετά το 2017 το Μιλάνο κα θα μετακομίσει στο Παρίσι.

Η Παρί τα έχει βρει σε όλα με τον 28χρονο στόπερ από τη Σλοβακία και πλέον μένει το τυπικό της υπόθεσης για να ανακοινώσει ένα εξαιρετικό deal.

Οι Γάλλοι κινήθηκαν αστραπιαία και απέκτησαν με μηδέν κόστος έναν παίκτη που βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία κι έχει τοπ ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Η Ιντερ αναμφισβήτητα χάνει ένα πολύτιμο εργαλείο από την άμυνα και το χειρότερο είναι ότι δεν θα βάλει ούτε ευρώ στα ταμεία της.


Αντριάν Ραμπιό (Γιουβέντους, Αξία transfermarkt 30 εκατ. €)

Ο μέσος της Γιουβέντους, Αντριάν Ραμπιό, αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και προσπαθεί να πείσει την «Κυρία» ότι αξίζει να ανανεώσει.

Ο 28χρονος Γάλλος μέσος τη φετινή σεζόν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και τα νουμερά του είναι γεμάτα σε συμμετοχές, γκολ και ασίστ.

Ωστόσο, τα φετινά του κατορθώματα δεν έχουν σβήσει την περσινή μέτρια σεζόν και αυτός είναι και βασικότερος λόγος που ακόμη δεν γνωρίζει που θα παίζει την επόμενη χρονιά.

Ο Ραμπιό σε περίπτωση που δεν συνεχίσει στη Γιούβε δεν πρόκειται να πάει σε ομάδα από το δεύτερο ράφι. Οι φήμες ότι την περίπτωσή του την παρακολουθούν τοπ ομάδες από Serie A, Bundesliga και Ligue 1 φουντώνουν όσο πλησιάζουμε το φινάλε της σεζόν.


Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ, Αξία transfermarkt 32 εκατ. €)

Ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ, Μάρκους Τουράμ, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν (28 συμμετοχές, 16 γκολ, 5 ασίστ), όμως όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα συνεχίσει με την ίδια φανέλα. Ο 25χρονος επιθετικός επιθυμεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να αλλάξει παραστάσεις.

Ο Γάλλος βρίσκεται σε καλή ηλικία, γνωρίζει το πρωτάθλημα της Bundesliga και το ονομά του έχει ακουστεί τόσο για Μπάγερν, όσο και για Ντόρτμουντ.

Εκτός Γερμανίας, η Ιντερ δείχνει να τον διεκδικεί με αξιώσεις, αφού το στιλ του Τουράμ ταιριάζει γάντι για αντι-Λουκάκου!


Ραφαέλ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ, Αξία transfermarkt 20 εκατ. €)

Στην Ντόρτμουντ παίζουν με τη φωτιά και ακόμη δεν έχουν ανανεώσει το συμβόλαιο του Ραφαέλ Γκερέιρο.

Μάλιστα, τα γερμανικά ΜΜΕ με βάση την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί ο Πορτογάλος μέσος (30 συμμετοχές, 5 γκολ, 13 ασίστ) ασκούν κριτική στη διοίκηση των Βεστφαλών για την καθυστέρηση στην υπόθεση του 29χρονου.

Πάντως, οι πραγματικοί λόγοι για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει γίνει deal ενδέχεται να αφορούν και τις προτάσεις που έχει στα χέρια του ο Γκερέιρο.

Αρκετές ομάδες της Premier League έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και η πλευρά του ποδοσφαιριστή δείχνει να σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα να φύγει από την Bundesliga.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για ένα πολυεργαλείο που παίζει σε αρκετές θέσεις σε άμυνα και μεσαία γραμμή με φαρμακερό αριστερό πόδι.

Για να δούμε, η ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μοναδικές πωλήσεις με Σάντσο, Χάαλαντ θα χάσει τσάμπα τον Γκερέιρο;


Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης, Αξία transfermarkt 18 εκατ. €)

Ο Τόνι Κρόος είναι ένα από τα πιο hot ονόματα στη λίστα με τους ελεύθερους παίκτες το φετινό καλοκαίρι.

Ο Γερμανός έχει πατήσει τα 33 και με τη φανέλα της Ρεάλ έχει σηκώσει 4 Champions League, ενώ στη συλλογή του έχει κι έναν τίτλο με την Μπάγερν. Αναμφισβήτητα είναι ένας παίκτης που έχει βάλει τη σφραγίδα του στα κατορθώματα των Μαδριλένων και από τη σεζόν 2015/16 είναι πιστός στρατιώτης της.

Ο Κρόος είναι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα και ο Κάρλο Αντσελότι ελπίζει ότι ο Γερμανός μέσος θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στη Μαδρίτη.

Στην ατζέντα του ποδοσφαιριστή η παραμονή στη Ρεάλ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, παρότι όσο περνάει ο καιρός ακούγονται όλο και περισσότερες φήμες για το ενδιαφέρον της Ιντερ Μαϊάμι.


Ρόμπερτ Φιρμίνο (Λίβερπουλ, Αξία transfermarkt 22 εκατ. €)

Η παραμονή του Ρόμπερτ Φιρμίνο στη Λίβερπουλ είναι ένα σίριαλ που ταλαιπωρεί και τις δύο πλευρές τους τελευταίες μήνες, όμως έγινε γνωστό ότι οι δυο πλευρές δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ήδη ψάχνει τον «αντι-Φιρμίνο» και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αναζητεί το επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ η Λίβερπουλ για το… μέλλον του παίκτη δεν θα δει ούτε ευρώ να μπαίνει στα ταμεία της.

Τα τελευταία 24ωρα αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ψηλά στη λίστα της τον 31χρονο Βραζιλιάνο και το ενδιαφέρον της ισπανικής ομάδας αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Οι μνηστήρες από Τουρκία, Γερμανία και Ιταλία θα μπουν σε δεύτερη μοίρα σε περίπτωση που το ενδιαφέρον της Ρεάλ επισημοποιηθεί.


Μάρκο Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης, Αξία transfermarkt 25 εκατ. €)

Ενα ακόμα hot όνομα από το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στη λίστα με τους ελεύθερους. Ο Μάρκο Ασένσιο δεν έχει επιβεβαιώσει τους λόγους που η Ρεάλ έκανε σαν τρελή το καλοκαίρι του 2015 να τον αποκτήσει από τη Μαγιόρκα.

Ο 27χρονος βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία, όμως του λείπει η σταθερότητα και δεν έχει καταφέρει να λάμψει στη Ρεάλ. Συγκριμένα είναι μια του ύψους και μια του βάθους και δεν παίζει βασικός.

Μάλιστα από το 2018 που η αξία του ήταν στα 90 εκατ. ευρώ τώρα έχει πέσει στα 25 εκατ. ευρώ και οι μετοχές τους συνεχώς πέφτουν.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Ρεάλ έχει βάλει το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του στον πάγο και ο αρισεροπόδαρος μεσοεπιθετικός κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πάντως, ο Ασένσιο στο πρόσφατο ματς με την Τσέλσι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μπήκε αλλαγή, σκόραρε και αποθεώθηκε από τους φίλους της Ρεάλ. Λέτε αυτό το γκολ να τον κρατήσει στη Ρεάλ ή να ενεργοποιήσει τους πιθανούς μνηστήρες; Ίδωμεν!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ