el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γαλλία Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Προγνωστικά, Ανάλυση

Η Γαλλία πηγαίνει στο Κατάρ με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας, δηλώνει πανέτοιμη να πετύχει το back to back! Δηλαδή να πάρει δεύτερο συνεχόμενο τίτλο (και τρίτο συνολικά).

Το συγκεκριμένο επίτευγμα, το έχουν καταφέρει μόνο η Ιταλία το 1934 και το 1938 και η Βραζιλία, το 1958 και το 1962. Καμία άλλη ομάδα. Οι «τρικολόρ» θεωρούν ότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να διαπρέψουν στα γήπεδα του Κατάρ και να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους!

Το κλίμα στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι εξαιρετικό, αλλά υπάρχουν και σημαντικές απουσίες (Πογκμπά, Καντέ, Ενκουκού). Από την άλλη, ο Γάλλος τεχνικός θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας για το 2022, Καρίμ Μπενζεμά!

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα οι αγώνες της Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικοί!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο!


Ρόστερ – Γαλλία

Το ρόστερ της Γαλλίας έχει αρκετές και σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το 2018 τον τίτλο στη Ρωσία. Ουσιαστικά η μοναδική θέση που έχει τους ίδιους παίκτες είναι των τερματοφυλάκων. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι κανείς από τους μέσους που έπαιξαν το 2018, δε βρίσκεται φέτος στην αποστολή.

Οι δύο μεγάλες απουσίες είναι των Πογκμπά και Καντέ. Και οι δύο είναι τραυματίες και δεν κατάφεραν να προλάβουν να είναι έτοιμοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού της τετραετίας. Σημαντικές διαφοροποιήσεις έχει και η άμυνα, αφού ο Ντεσάμπ έχει προχωρήσει σε μία σταδιακή ανανέωση του έμψυχου δυναμικού των «τρικολόρ».

france4 17112022 novibet

Αυτό φαίνεται σε κυρίως στην άμυνα με τους Ουπαμεκανό, Κονατέ, Μπαντασίλ και Κουντέ, αλλά και στα χαφ με τους Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Φοφανά. Στην επίθεση είναι ουσιαστικά τα ίδια πρόσωπα, με τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Καρίμ Μπενζεμά να πλαισιώνει τους Εμπαπέ, Ζιρού και Γκριζμάν.

Ο Ντεσάμπ είχε και δύο αλλαγές της τελευταίας στιγμής και μάλιστα αφού είχε ανακοινώσει την αρχική αποστολή. Ο Κιμπεμπέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και κλήθηκε ο Ντισασί να τον αντικαταστήσει, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για τον Ενκουκού, τη θέση του οποίου πήρε ο Ραντάλ Κολό Μουανί.

france squad 17112022 novibet

Τερματοφύλακες: Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Ουγκό Γιορίς (Τότεναμ), Στιβ Μανταντά (Ρεν).

Αμυντικοί: Λούκα Ερναντέζ (Μπάγερν), Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Αξέλ Ντισασί (Μονακό), Ιμπραϊμά Κονατέ (Λίβερπουλ), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Μπενζαμέν Παβάρ (Μπάγερν), Γουιλιάμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν), Ραφαέλ Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Μέσοι: Εντουαρντό Καμαβινγκά (Ρεάλ), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό), Ματεό Γκεντουζί (Μαρσέιγ), Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Ορελιέν Τσουαμενί (Ρεάλ), Ζορντάν Βερετού (Μαρσέιγ).

Επιθετικοί: Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ), Κινγκσλέι Κομάν (Μπάγερν), Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Μαρκούς Τιράμ (Γκλάντμπαχ), Ραντάλ Κολό Μουανί (Άιντραχτ Φρανκφούρτης).

Προπονητής: Ντιντιέ Ντεσάμπ.


Το αστέρι – Κιλιάν Εμπαπέ

france1 17112022 novibet

Ο Κιλίαν Εμπαπέ είναι ο απόλυτος σταρ της Εθνικής Γαλλίας. Η ανανέωση του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και το γεγονός ότι αρνήθηκε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης για να μείνει στο Παρίσι, τον έκανε πλουσιότερο κατά αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και τον ανέδειξε στον απόλυτο πρωταγωνιστή του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Το 2018, μόλις σε ηλικία 19 ετών, οδήγησε τους «τρικολόρ» στην κορυφή του κόσμου στα γήπεδα της Ρωσίας. Τώρα είναι πολύ πιο ώριμος, με περισσότερες παραστάσεις και η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο που παίζει η Εθνική Γαλλίας του Ντεσάμπ ενδεχομένως να του ταιριάζει και λίγο περισσότερο από την Παρί του Γκαλτιέ.


Γαλλία Μουντιάλ: Προϊστορία

Η Γαλλία έχει καταφέρει να καταξιωθεί ως μία από τις κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου των τελευταίων είκοσι ετών.

Σε αυτό το διάστημα έχει κατακτήσει δύο τίτλους, το 1998 στη χώρα της και το 2018 στη Ρωσία, ενώ το 2006 ήρθε δεύτερη καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλία.

Επίσης έχει κατακτήσει την 3η θέση στο Μουντιάλ του 1958 στη Σουηδία και το 1986 στο Μεξικό. Μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε 15 Μουντιάλ, ενώ δεν τα κατάφερε σε έξι διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα δεν προκρίθηκε στην τελική φάση στη Βραζιλία το 1950, στο Μεξικό το 1970, στη Γερμανία το 1974, στην Ιταλία το 1990 και στις ΗΠΑ το 1994. Τώρα τρέχει ένα σερί έξι συνεχόμενων παρουσιών, που είναι και το μεγαλύτερό της στη διοργάνωση.

Συνολικά έχει δώσει 66 παιχνίδια στα Παγκόσμια Κύπελλα και μετράει 34 νίκες, 13 ισοπαλίες και 19 ήττες με 120-77 γκολ.

france5 17112022 novibet


Γαλλία Μουντιάλ 2022: Προγνωστικά

Η Γαλλία διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα. Αυτό δεν αμφισβητείται και άπαντες στις τάξεις των «τρικολόρ» θεωρούν ότι μπορούν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν το 2018. Είναι δεδομένο όμως ότι θα έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο. Ωστόσο, βάσει και των διασταυρώσεων μετά τους ομίλους, μπορούν να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Η ΓΑΛΛΙΑ, ΣΤΗ NOVIBET, ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35

Εκτός της Γαλλίας, στον 4ο όμιλο είναι επίσης η Δανία, η Αυστραλία και η Τυνησία. Με τη Δανία ήταν και στο Nations League, από την οποία μάλιστα ηττήθηκε δύο φορές. Ωστόσο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Γαλλία θα είναι το φαβορί για την 1η θέση, ενώ αντίστοιχα, η Τυνησία είναι φαβορί για την 4η.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΤΥΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ 4η ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.20

Τέλος, οι «τρικολόρ» θα παίξουν για το αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό συνεπάγεται ότι δε θα αφήσουν τα παιχνίδια να ξεφύγουν και λογικά θα δούμε χαμηλά σκορ. Η αγορά για Under 10,5 γκολ δείχνει να είναι πολύ καλή επιλογή.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ UNDER 10,5 ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80


Διαβάστε ακόμη…worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ