el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ναδάλ – Ρουντ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 05/06/2022

Ήρθε η στιγμή τους και είναι μεγάλη για διαφορετικούς λόγους! Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα συναντήσει στον τελικό του Ρολάν Γκαρός τον Κάσπερ Ρουντ (16:00).

O Ισπανός που πέρασε στον ημιτελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που στάθηκε άτυχος και αποσύρθηκε λόγω σοβαρού τραυματισμού, θα διεκδικήσει το 22ο Grand Slam της καριέρας του και παράλληλα το 14ο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του σε 17 συμμετοχές!

Απέναντί του ο 23χρονος Νορβηγός, που με φοβερή εμφάνιση και τεράστια ανατροπή άφησε εκτός σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό τον Μάριν Τσίλιτς, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον πρώτο Major τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει το πρώτο του Grand Slam απέναντι στο μεγάλο του είδωλο!

Με 300+ στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι του Ραφαέλ Ναδάλ απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις παίζουν εδώ σε Live Streaming, με ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Ρολάν Γκαρός!

 


Ναδάλ – Ρουντ: Ανάλυση, Παρουσίαση 05/06/2022

Ακόμη ένα ματς γεμάτο αδρεναλίνη χάρισε ο 36χρονος πλέον Ναδάλ στο κοινό του Παρισίου, το οποίο πλέον μπορούμε να πούμε πως έχει ξεκάθαρη προτίμηση, με κάθε ματς που αγωνίζεται να κάνει το γήπεδο να θυμίζει «καυτή» ποδοσφαιρική έδρα που τον σπρώχνει προς τη νίκη!

Ο Ισπανός κατάφερε να πάρει το εισιτήριο του τελικού κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Γερμανό να αποσύρεται λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο. Το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει το πρώτο χαμένο σετ (7-6) πάλεψε στο δεύτερο (5-6), όμως η υπερπροσπάθεια τον οδήγησε σε έναν σοκαριστικό τραυματισμό που πάγωσε το γήπεδο και τον Ναδάλ με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Ακόμη και στον Ναδάλ, που είναι βέβαιο πως σκεφτόταν και τις δυνάμεις που χρειαζόταν να βάλει στην άκρη εφόσον έπαιρνε την πρόκριση στον τελικό ο τρόπος που πήρε το εισιτήριο ήταν κάτι το οποίο φυσικά δεν του άρεσε και ευχήθηκε τα καλύτερα στον Σάσα.

«Είναι πολύ λυπηρό για εκείνον, ειλικρινά. Έκανε ένα απίστευτο τουρνουά. Είναι ένας πολύ καλός συνάδελφος στο tour. Ξέρω πόσο δουλεύει για να κερδίσει ένα Grand Slam, αλλά για την ώρα ήταν πολύ άτυχος. Είμαι σίγουρος πως δεν θα κερδίσει μόνο ένα, αλλά πολύ περισσότερα. Ήμουν μαζί του πριν βγούμε στο court σε εκείνο το μικρό δωμάτιο, τον έβλεπα να κλαίει και ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Εύχομαι μόνο τα καλύτερα, σε εκείνον και στην ομάδα του», είπε σχετικά με τον τραυματισμό του Ζβέρεφ.

Στη συνέχεια σχετικά με τη συμμετοχή του για 14η φορά στον τελικό του τουρνουά, όπου θα διεκδικήσει το απόλυτο πρόσθεσε: «Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν, ούτε καν στον ίδιο μου τον εαυτό. Ο μόνος λόγος που συνεχίζω να παίζω τένις, είναι επειδή απολαμβάνω αυτό που κάνω.

Μου αρέσει να παίζω σ’ αυτά τα τουρνουά, νιώθω αδρεναλίνη όταν βρίσκομαι σε ένα μεγάλο γήπεδο και διασκεδάζω πολύ όταν παίζω τένις. Γι’ αυτό συνεχίζω να το κάνω και όσο είμαι υγιής θα συνεχίσω να το κάνω».

«Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που θα έχω την ευκαιρία να κερδίσω άλλον έναν τίτλο εδώ, αλλά θα αντάλλαζα τη νίκη την Κυριακή με ένα καινούργιο πόδι, χωρίς το κάταγμα σκαφοειδούς, που θα μου επέτρεπε να ζήσω μια κανονική ζωή.

Έκανα το καλύτερο που μπορούσα για να πετύχω όλα αυτά τα επιτεύγματα, αλλά για μένα υπάρχει και μια ζωή πέρα από το τένις, που είναι σημαντικότερη. Θα είναι πολύ σημαντικότερο να μη νιώθω μετά το τένις τον πόνο που νιώθω τώρα σε καθημερινή βάση, ώστε να μπορώ να κάνω πράγματα με τους φίλους μου χωρίς περιορισμούς, από το να κερδίσω ένα Grand Slam ακόμα», πρόσθεσε ο 36χρονος Ισπανός.

Ο Κάσπερ Ρουντ βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Ύστερα από έναν εξαιρετικό ημιτελικό, που διήρκεσε 2 ώρες και 57 λεπτά, ο 23χρονος πήρε την πρόκριση με ανατροπή 3-1 σετ κόντρα Μάριν Τσίλιτς, που μέχρι και εκείνο το ματς έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά.

Το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης θα βρεθεί απέναντι στο είδωλό του, Ραφαέλ Ναδάλ, στον πρώτο Major τελικό της καριέρας του διεκδικώντας το πρώτο του Grand Slam. Παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου και με μεγάλη υπομονή οδήγησε τον 33χρονο Κροάτη σε 56 αβίαστα λάθη και από τη μεριά του έκλεισε τον ημιτελικό με 16 άσους, 75/109 πόντους πίσω από το σερβίς του, 41 winners και μόλις 21 αβίαστα λάθη.

nadal ruud2 novibet

Ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού, ο 23χρονος έχει «κλειδωμένο» το νέο career high στην παγκόσμια κατάταξης, αφού ακόμη κι αν ηττηθεί θα ανέβει σίγουρα στην 6η θέση. Παράλληλα, επιβεβαιώνει με την πορεία του την εξαιρετική του κατάσταση, αφού η νίκη επί του Τσίλιτς ήταν η 10η μετά τον τίτλο του στη Γενεύη και οι 66 νίκες του στο χώμα από το 2020 είναι οι περισσότερες στο Mens Tour.

«Ήταν ένα μεγάλο ματς από την πλευρά μου. Δεν ξεκίνησα με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ο Μάριν έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο σετ. Ήμουν πολύ αμυντικός και μετά μπόρεσα να τον “σπάσω” στο δεύτερο σετ. Αυτό με έκανε να πάω λίγο. Από εκείνο το break έπαιξα ίσως το καλύτερο παιχνίδι μου για φέτος. Σέρβιρα καλά, ήμουν εξαιρετικά επιθετικά, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση σήμερα», είπε ο Ρουντ και στη συνέχεια με την ωριμότητα που βγάζει σε όλο το τουρνουά έκανε και την… πάσα του στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ:

«Υποθέτω ότι δούλεψα (να παραμένω ήρεμος) γιατί όταν ήμουν νεότερος ήμουν λίγο σαν μωρό που έκλαιγε. Έκλαιγα πάρα πολύ και ήμουν πάντα πολύ αρνητικός. Αλλά υποθέτω ότι επίσης μεγάλωσα λίγο και ωρίμασα. Κοιτάζοντας τον Ράφα, τον παίκτη που θα παίξω στον τελικό, δεν παραπονιέται ποτέ και είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο γήπεδο – ποτέ μην τα παρατάς και ποτέ μην παραπονιέσαι. Ήταν το είδωλό μου σε όλη μου τη ζωή».

Ναδάλ – Ρουντ: Προγνωστικά 05/06/2022

Ο τελικός αποτελεί τεράστια ευκαιρία και για τους δύο, ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η λογική και οι αποδόσεις δείχνουν Ναδάλ!

Ο Ισπανός δείχνει ακούραστος, καλύπτει τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούν και ακόμη και τις στιγμές που πιέζεται πάντα κρύβει ένα μεγάλο χτύπημα για να «κόψει τον αέρα» του αντιπάλου του. Η κερκίδα και πάλι θα είναι με το μέρος του οπότε και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή του.

Ο Ρουντ έχει κάνει εξαιρετικό τουρνουά, χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρει ιδιαίτερα στο παιχνίδι του. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν θα το κάνει τώρα ποντάροντας στη «φθορά» του Ναδάλ. Βέβαια, όσοι το έχουν επιχειρήσει μέχρι στιγμής τους έχει γυρίσει «μπούμερανγκ»…

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΔΑΛ & OVER 29,5 GAMES EINAI ΣΤΟ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

nadal ruud3 novibet

O Nορβηγός θα στηριχτεί και πάλι στο σερβίς του, το οποίο του δίνει σταθερά λύσεις και αποτελεί ένα από τα βασικά του όπλα. Ο Ναδάλ στον ημιτελικό με τον Ζβέρεφ αντιμετώπισε προβλήματα από τον αντίπαλό του.

OVER 5.5 ΑΣΟΙ Ο ΡΟΥΝΤ ΣΤΟ 1,65 ΣΤΗ NOVIBET

nadal ruud4 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ