el
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Νικήτας Αυγουλής NoviBlog Day 3 Άρχισε να μυρίζει μπάσκετ

Final Four Βελιγράδι 2022

Ημέρα 3η

Άρχισε να μυρίζει μπάσκετ

Η παραμονή των ημιτελικών σε ένα φάιναλ φορ είναι ουσιαστικά μέρος της διαδικασίας των αγώνων. Οι ομάδες κάνουν την πρώτη του επίσημη προπόνηση στο γήπεδο, ακολουθούν δηλώσεις τον Τύπο και η ατμόσφαιρα πλέον σε προδιαθέτει για τις μεγάλες μάχες της επόμενης ημέρας.

Η τρίτη μέρα ξεκίνησε πολύ ευχάριστα για το ελληνικό μπάσκετ, αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς. Ήταν κάτι που το άξιζε και αγαπητό μου ημερολόγιο, δε σου κρύβω ότι ακόμα και όσοι το περιμέναμε δεν το πολυλέγαμε φωναχτά.

Στις βραβεύσεις της διοργάνωσης ωστόσο, υπήρχε και ο Σλουκάς με δύο ρόλους ως «το καλάθι της χρονιάς» (το μπάζερ με την Έφες ντε, που δεν θυμάσαι), αλλά και ως μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας. Επίσης ο Βεζένκοφ μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Γενικά ο Ολυμπιακός πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες έκανε αισθητή την παρουσία του στο Βελιγράδι.

NoviBlog2 Day3 Novibet

Η πρώτη ομάδα που προπονήθηκε στην Σταρκ Αρίνα ήταν η τούρκικη Έφες. Ο Αταμάν συνέχισε αυτή την… περίεργη συμπεριφορά σιγουριάς που μοιάζει και κάπως υπεροπτική, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτα περισσότερο, πέρα από την ανάγκη του συγκεκριμένου προπονητή να κάνει χαβαλέ και να ασχολούνται μαζί του παντού.

Όταν δε έμαθε ότι αναφέρθηκε το όνομά του από τους προέδρους του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια, μετά την πρόκριση επί της Μονακό, ε τότε ήταν που αποφάσισε να τρέξει και εκείνος το δικό του… μέχρι τέλους.

 

Η πρώτη εικόνα των Τούρκων στις εγκαταστάσεις έδειχνε μία ομάδα άκρως επαγγελματική χωρίς ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των παικτών. Τυπικά πέρασαν από την μικτή ζώνη να μιλήσουν στον Τύπο, τυπικά αποσύρθηκαν και μπήκαν στην αρένα να ξεκινήσουν προπόνηση παραμονής ημιτελικού.

Εντελώς διαφορετική εικόνα αυτή του Ολυμπιακού που ακολούθησε τους Τούρκους στο πρόγραμμα του γηπέδου. Πιο παρέα η ελληνική ομάδα, πιο ζεστή σχέση μεταξύ των μελών της αλλά και των εκπροσώπων του Τύπου. Γενικότερα μία πιο ευχάριστη παρουσία στο χώρο σε σχέση με τους σημερινούς τους αντιπάλους, τουλάχιστον όπως το εισέπραξα εγώ.

NoviBlog3 Day3 Novibet

Βέβαια κανείς δεν θα θυμάται τίποτα απ’ όλα αυτά και κανείς δεν θα ασχοληθεί ποτέ ξανά με όλα αυτά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά μέσα στο γήπεδο την ώρα που όλα θα κρίνουν την θέση στον τελικό.

Απέναντι, ένα κλασικό… “κλάσικο”. Κλειστές σαν στρείδια στα καβούκια τους Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν το δικό τους συγκεκριμένο και πολλές φορές καταστροφικό άγχος που συνοδεύει πάντα έναν εμφύλιο σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο Τύπος μοιρασμένος στα δύο και οι ομάδες προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω ένα όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικό προφίλ ενόψει της μάχης.

 

Η Μπαρτσελόνα δείχνει πιο ομάδα, η Ρεάλ όχι και τόσο και εδώ ημερολόγιο μου θα σου αναφέρω μία λεπτομέρεια για να καταλάβεις πως οι εσωτερικές ζυμώσεις μπορούν να επηρεάσουν την συνολική εικόνα. Πριν μερικές εβδομάδες ο Λάσο ζήτησε από την διοίκηση να διακοπεί η συνεργασία με δύο παίκτες τον Ερτέλ και τον Τόμπκινς.

Η διοίκηση λοιπόν έδειξε αρχικά να ακούει τον προπονητή της και προχώρησε τις διαδικασίες (έτσι τουλάχιστον βγήκες προς τα έξω). Ξαφνικά όμως επειδή κάτι στράβωσε με τον Λάσο αποφάσισαν να του κάνουν καψόνι και επανέφεραν τα δύο “μαύρα πρόβατα” στην ομάδα. Ο Λάσο αναγκάστηκε να τους δεχθεί πίσω, φυσικά εκτέθηκε στον Τύπο αλλά ως αντίδραση τους πάρκαρε κάπου μεταξύ πάγκου και εξέδρας να κοιτούν χωρίς να τους ξανά χρησιμοποιεί ποτέ.

Ο ισπανικός Τύπος θεωρεί ότι αυτή η διαδικασία δίχασε ακόμα και τους υπόλοιπους παίκτες και υπάρχουν πλέον δύο στρατόπεδα αυτό των “Ισπανών” που τάσσονται με τον Λάσο και των υπολοίπων μη Ισπανών που είναι απέναντι στο Λάσο.

Πρόσεξε όμως τώρα ημερολόγιο μου για να μη βγαίνουν και εύκολα συμπεράσματα μια τέτοια διαδικασία μπορεί και να διαλύσει μια ομάδα μπορεί όμως και να την οδηγήσει στην γη της επαγγελίας. Γιατί όλοι μέσα στον οργανισμό εκτός του ότι έχουν να αποδείξουν πόσο καλή ομάδα είναι καλούνται να αποδείξουν και ο ένας στον άλλον πόσο καλοί είναι και απαραίτητοι σε ατομικό επίπεδο.

Άρα μπάχαλο.

NoviBlog Day3 Novibet

ΥΓ Χθες η Μιχάηλοβα, ο κεντρικός πεζόδρομος του Βελιγραδίου ήταν πλημμυρισμένος από Έλληνες. Διακριτικά ωστόσο ερυθρόλευκου χρώματος δεν υπήρχαν κι ευτυχώς που δεν υπήρχαν γιατί είναι δεδομένο πως θα είχαμε παρατράγουδα. Όμορφα κι ωραία παρέες κι οικογένειες έκαναν τις βόλτες τους και απολάμβαναν τον όμορφο καιρό της πόλης.

ΥΓ2 Το γήπεδο θα είναι σε υπερθετικό βαθμό ερυθρόλευκο αφού κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως γύρισε εισιτήρια εκτός από την Μπαρτσελόνα κι η Έφες που δεν συμπλήρωσε τους υπολογισμένους από την διοίκησή της εκδρομείς.

ΥΓ 3 Μετά από μια μέρα αφωνίας και εντατική θεραπεία μοιάζει να φεύγει η βραχνάδα που με ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες, άρα ραντεβού στον… αέρα!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ